Poika

Sain taannoin kaksi lippua Turun Linnateatterilta katsomaan koskettavaa näytelmää nimeltään ”Poika”. Käytiin viime viikolla Reetan kanssa katsomassa näytelmä, kuten Instagramissa seurailevat varmasti huomasivatkin.

kuva 1 (1)

”On tukahduttavan kuuma juhannuspäivän aamu, ja mies ajaa ilmastoimattomalla autolla kohti Turkua. Kulahtaneen kylpytakin alta vilkkuvat bokserit.

Takapenkillä nukkuu kolmikuinen poika.

Isä ja poika ovat ensimmäistä kertaa kahdestaan. Äiti on kotona lukittuna vessan oven taakse.

Petja Lähteen kiiteltyyn esikoisromaaniin pohjaava näytelmä, POIKA, on koskettava tarina isyydestä, vanhemmuudesta ja rakkaudesta. Taustapeilistä tuijottaa menettämisen pelko.”

mg_2132

Kuva Turun linnateatteri

Oltiin alusta asti molemmat tosi herkillä, koska aihe oli niin henkilökohtainen. Naurettiin, vähän itkettiin ja pidätettiin hengitystä. Poika oli täydellinen sekoitus huumoria, draamaa ja vähän jännitystä. Raskas ja vaikea aihe osattiin kuvata tarpeeksi kevyesti, ettei kokonaisuudesta tullut ahdistava. Näyttelijäkaarti sai minut unohtamaan koko homman olevan juuri sitä, näytelmää.

mg_1973Kuva Turun linnateatteri

Poika on ehdottomasti suosittelun arvoinen näytelmä! Varsinkin perheellisille ihmisille, noh aiheen takia. Ja äidit hei, raahatkaa ne isit mukaan, jälkeenpäin puhuttiin heti Reetan kanssa, että oli kyllä simmonen näytelmä, mikä vetoaa varmasti niihin isityyppeihin. Poika pyörii Turun Linnateatterissa 22.05.2014 asti ja liput maksavat 29 euroa, opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille 23 euroa. Mulle syttyi tästä kauan kadoksissa ollut rakkaus teatteriin ja sovittiinkin Reetan kanssa, että ruvetaan yhdessä käymään aina välillä teatterissa.

Suosittelen myös vierailemaan väliajalla Linnateatterin ravintolassa, johon voi tehdä kätevästi etukäteistilauksen. Me käytiin siellä nauttimassa lasilliset shampanjaa ja ihanat kakkupalat. Tulee vieläkin ihan vesi kielelle!

kevät (2)

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Olin Tampereen toisessa teatterissa puoli toista vuotta sitten harjoittelussa. Voi, että nautin teatterielämästä. Kuohuvaa, kakkuja ja näytösharjoitteluiden seuraamista. Lisäksi myös pääsi aina ilmaiseks ensi-iltaan. Olin siis puvustossa. Ihanaa oli!

Avatar

En tiedä onko sulle linkitetty jo tätä uutista tai ootko lukenut mutta tossa testissä niistä stokken kantorepuista oli löytynyt vaarallisia kemikaaleja ´, kannataa lukaista: http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-1288664392163.html

Emilia Huttunen

Ei ”niistä” vaan siitä 🙂 ei ollut se meidän reppu mitä testattiin. Ja samat kemikaalit löytyivät melkein kaikista markkinoiden repuista ton mukaan, et ei oo kovin ihmeellinen juttu ilmeisesti…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä