MUTSIS ON. – Design edition

Toista kertaa tämä otsikko käytössä ja remppaan liittyvät jutut tulee jatkossakin tällä otsikolla niin on ainakin selkeää! Nyt on remontti käynnissä ja postauksia alkaa tulla kovaa tahtia. Tulossa on nyt juttua sisustussuunnittelusta, värivalinnoista, tapetoinnista ja kaapeista, mutta ajattelin aloittaa ihan ensimmäisestä jutusta, eli puhtaan alun saamisesta.

kuva 1 (4)

kuva 2 (2)

Mitään seiniä ei täältä kaadella, mutta pintaremontti tehdään lattioita lukuunottamatta, koko kämppään. Tai no vessassa menee lattiakin uusiksi, mutta kuitenkin. Ensin rempataan eteinen, lastenhuone, olohuone, keittiö, kylpyhuone ja vessa. Tavarat on sullottu suurimmaksi osaksi makkariin ja työhuoneeseen ja kun nuo ensimmäiset ovat valmiit, tyhjennetään makkari ja työhuone ja rempataan ne. Tämä on vähän tällaista sekamelskaa ja soveltamista kun asutaan rempan keskellä. Keskitytään nyt lastenhuoneeseen ja yritetään saada se mahdollisimman nopeasti sisustusta ja viimeistelyä vaille valmiiksi, jotta Ava saa rauhassa asua huoneessaan.

kuva 2 (3)

kuva 3 (3)

kuva 3 (4)

Topias on ollut tämän viikon hiihtolomalla ja ollaan käytetty viikko asunnon laittamiseen. Sunnuntaina meillä oli täällä sukulaiset apuna aloittamassa remonttia ja saatiin revittyä pois kaikki tapetit, jotka pitikin. Teen jatkossa postauksia huone kerrallaan vaihe vaiheelta, mutta nyt halusin laittaa tällaisen yleisvilkaisun rempan alkuun! Rempatessa löytyi aika paljon ylläreitä ja uusia rahareikiä. Kuviteltiin voivamme hyödyntää vanhoja listoja ja karmeja, mutta ne osoittautuivatkin suoraan sanottuina paskoiksi ja menivät pilalle irroitettaessa. Kaikki kulmat oli lisäksi täynnä karseita pieniä muovilistoja, jotka irrotettaessa paljastivat altaan rosoisen ja halkeilleen seinän. Pakkelia pakkelia. Huomattiin myös, että asunnossa on alunperin ollut myös vaatehuone, joka on jossain kohtaa yhdistetty kylpyhuoneeseen. Eteisen tapetit olivat aika hankala irroitettava, sillä päällimmäisen krhm omaperäisen tapetin alta luulimme löytävämme maalatun seinän, mutta se osoittautuikin maalatuksi tapetiksi. Jonka alta paljastui toinen tapetti. Ja toinen. Ja lopulta alkuperäinen keltaruskea tapetti 70-luvulta. Jonka alta vihdoin löytyi seinä. Kerrokset olivat hemmetin tiukassa ja kolmen höyrykoneen ja monen repijän voimin hommaan meni silti aika kauan.

kuva 4 (2)

kuva 4 (3)

kuva 5 (2)

Nyt meillä on kuitenkin lähes kaikkialla puhdas alku ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan sitä uutta kotia! En malta odottaa! Paljastan teille seuraavaksi vähän meidän sisustussuunnitelmaa, vaikka kaikkea en vielä tohdikkaan kertoa etukäteen 😉 Pitää säilyttää jotain pientä jännitystä. Uskon että meidän kodista tulee aivan täydellinen juuri meidän perheelle, ja mitäpä muuta voisin edes toivoa?

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Nykyisin käytetään metallisia kulmalistoja jotka paklataan kiinni. Ne eivät näy maalauksen jälkeen ulospäin.

On olemassa erilaisia laikkahiomakoneita seinäpintojen aikaasäästävään (nopeaan) putsaamiseen, kunhan huomioi pölynpoiston ja suojaimet.

Avatar

Olis mielenkiintosta nähdä jonkimoinen pohjakuva teidän kämpästä. Tsemppiä remppaan! 🙂

Avatar

Tsemppiä remppaan! Täällä yhden lapsen kanssa laajennettu taloa, rakennettu piha uusiks, ja seuraavana leivinuunin ja lattioiden vaihto. Kysyy hermoja ja rahaa, muttta on kyllä vaivan arvoista!! 🙂

Avatar

Oi, oon niin onnellinen teidän puolesta! 🙂 Montako huonetta tossa on?

Avatar

Asumme maalla, vanhaa hirsitaloa 1926 rak.laitettu pian 7.vuotta, kaikki itse ja talon tunkkaamisesta aloitettu, vettä ei aluksi tullut ollenkaan keittiöön, nukuttu välillä pihan perällä kesähuoneessa, talvella ollut toisinaan 7.astetta keittiössä ennen kuin tulet alkaneet lämmittää, … piipun pellitystä, tallien rakentelua, hitsaamista ja aitojen tekoa, laajennettu taloa, pohjasta ja valuusta saakka itse tehty uusi suihku/sauna os. 😀 5.henkinen perhe…. edessä kattoremppa, mies tekee isäkuukaudella, kaikki lomat on painanut hommii, ei siis ole auttanut valittaa miksi ”minä hoidan lapset” ym 😉 ja kyllä lapio pysyy omassakin kädessä! tsemppiä teille, kiva kun saatte apuu ja teillä iisi nakki kun ei kestä loppu elämää – meillä kestää ja aina saa aloittaa jonkun fiksaamisen, valmista ei kai tule koskaan!

Avatar

Kivaa lukea tällaista! Itse juuri remppaamaamme kotiin muuttaneena 🙂 kylpyhuone ja vessan lattia meni täällä myös uusiksi, tosin laatotimme vanhan laatoituksen päälle, niin tuli vähän edullisemmaksi 🙂

Avatar

Tää on tosi mielenkiintoinen ja odotan innolla lisää kuvia remontista ja valmiista paketista. Tehän käytitte sisustus suunnitteliaa. Se on mun mielestä tosi fiksu tapa aloittaa remontti. Niillä on niin paljon mahtavia ideoita joita itse ei vaan hoksaa. Kysyisin että missä hinnoissa nuo suunnittelian palvelut on ja mitä kaikkea se sisälsi. Onko hahmotellut myös uudet huonekalut vai onnistuiko toteutus niin että nykyiset huonekalut on just sopivat uuteen ilmeeseen.

Tsemppiä kovasti remonttiin. Haasteena se on kova ja hermoja koetellaan kun pienet lapset on mukana. Mutta lopputulos on aivan varmasti kaiken arvoinen.

Avatar

Ne ”karseat” listat siellä kulmissa on ihan tarkoituksella, ihan niinkun huomasitte, niiden alla on halkeileva ja rosoinen nurkka. Siksi niitä listoja nurkissa käytetään, ettei ne nurkat murenisi jokaisesta kolahduksesta, tulet kyllä huomamaan, jos niitä listoja ette meinaa uusia laittaa. Onpas ollu fiksuja edellisia remontoijia, tapettia tapetin päälle, voin uskoo että repimistä on ollu.. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä