Pimppi

Pimppi pippeli pimppi pippeli pimppi pippeli. Lapsellisuutta ilmassa? Ei sentään, vaan vähän jotain muuta.

Mä en ymmärrä, en ole ikinä ymmärtänyt, enkä tule ikinä ymmärtämään tätä uutta trendiä. Puhutaan asioista kaikella muulla kuin niiden oikeilla nimillä. Kyllä vaan sillon kun mä olin pieni niin haluttiin opettaa asioiden oikeat nimet lapsille. Miten ne muuten oppii puhumaan kuin aikuiset? Nykyään kuitenkin monet äidit tuntuvat ajattelevan, että perus anatomiset nimet ovat kirosanoja. Joo, pimppi ja pippeli ei oo kovin virallisia anatomisia termejä, mutta pikkulapselle on aika paljon helpompi opettaa, että tytöillä on pimppi ja pojilla pippeli, kuin että tytöillä on vagina tai emätin ja pojilla penis tai siitin.

Nämä sanat on ollut ihan arkipäivää mun lapsuudessa. Kuten myös kaikkien kavereideni lapsuudessa. Ns vessapuheitahan ne ovat ja kun sanat on opittu ja lapsi on tarpeeksi vanha, opetellaan että niistä puhutaan vaan siellä kylppärissä, eikä ruokapöydässä, mutta tarpeellista sanastoa kuitenkin. Joten mistä on lähtenyt tämä anatomiafobia? Miksi pikkutytöille ei enää opeteta, että se värkki siellä jalkojen välissä on nimeltään pimppi? Miksi nykyään monilla pikkutytöillä on pimpin sijaan etupylly? Etupylly? Mikä ihmeen etupylly?

Baboons

Mä en osaa ehkä asettautua näiden vanhempien kenkiin, koska olen aina ollut todella avoin ihminen kaikissa elämän aspekteissa, mutta en osaa kuvitella muuta syytä tuollaiselle rajoittuneisuudelle kuin kenties jonkinlainen seksuaalinen rajoittuneisuus? Etupyllyä osaisin odottaa varmasti juurikin joltakin ankaran uskonnollisen kasvatuksen saaneelta naiselta, joka on opetettu lapsesta asti häpeämään alastomuutta ja seksuaalisuuttaan. Tosin siinäkin kohtaa ihmettelen, että eikö kuitenkin olisi ihan sallittua viitata ruumiinosiinsa kunnollisilla termeillä.

Itse olen kuitenkin törmännyt sanaan etupylly ihan täysin ”normaaleilla” ihmisillä, joilla ei ole mitään uskonnollisia tai sosiaalisia rajoitteita. Muuten kuin sen pimpin suhteen. En muuten tiedäkkään, miksi sitten pippeliä sanotaan? Tuskin kukaan yrittää aiheuttaa tuolla etupyllyllä mitään haittaa, mutta kyllä mun maalaisjärki ainakin sanoo, että lapsi jolle on opetettu pienestä pitäen, että pimppiä pitää sanoa etupyllyksi, alkaa isona tuntea olonsa epävarmaksi, kun kaikki muut sanovatkin sukupuolielimiään pimpiksi. Ehkäpä sitä pimppiä ei uskalla sanoa ja koko sukupuolielimiä alkaa hävetä. Seuraavana mukana sitten seksin pelkääminen ja loppuiän seksuaalinen rajoittuneisuus. Maalaillaan nyt niitä kauhukuvia ihan pahimman skenaarion mukaan. Ei kai kukaan lapselleen halua tällaista opettaa? Paitsi tietenkin he, jotka uskontonsa puolesta ovat sitä mieltä, että seksuaalisuutta kuuluu hävetä.

publish

Miten teillä lukijoilla? Onko teillä pimppi vai etupylly? Jos teillä puhutaan etupyllystä niin miksi? Mikä se pippeli sitten on?

Kyllä meillä on ainakin koko perheellä pimpit ja pippelit, nukkeja ja barbeja myöten.

Kommentit

99 kommenttia
Avatar

Eikä muuten ollu tarkotus olla ilkeä tms, halusin vaan oikasta epäluuloja mitä ihmiset viljelee kun ei tiedä asioista mitään 🙂

Avatar

Mä oon NIIIIN samaa mieltä sun kanssa! Meil kyl 2-vuotias poika tietää tasan tarkkaan, et hänellä on pippeli ja äitillä on pimppi. Ihme hössötystä tollanen! 😀

Avatar

Pimppi ja pippeli ja piste. Just tänään tuttuni jolla on reilu vuoden ikäinen tyttö ja tällä isoveli niin hokee ”villellä pippeli” katsoo omaa jalkoväliä ”eevalla ei” ja uudestaan 😀

Avatar

Kyllä meillä ainakin on lapsosia myöden pimpit ja pippelit. Koskaan kuullutkaan mistään etupyllystä?!

Avatar

Hahhhahhahahaaa etupylly! Joskus oon aikaisemminki kuullu tai lukenu tuosta etupyllystä, mutta silti vieläki repesin totaalisesti 😀 Ehkä jotkut yrittää välttää niitä tilanteita joissa kesken juhlatilaisuuden tai kaupassa jonottamisen kapsi kiljaisee iloisesti ”pimppipimppipimppi”, mutta omasta mielestäni tuo on ihan normaalia ja jokaisen lapsi varmasti joskus tulee möläyttämään jotain noloa. Järkevämpää puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ettei tule turhia epäselvyyksiä ja sekaannuksia!

Avatar

Oot huippu! Ja juurikin näin

Avatar

Täysin samaa mieltä! Kyllä lapsen täytyy tietää mitä hänellä on 😀 samaa en ymmärrä näitä sukupuolettomia lapsia jotka kasvatetaan täysin sukupuolineutraalisti eikä kerrota lapselle kumpi hän on.. voi olla kiusallista kavereiden kesken kun ei mitään mistään tiedä, edes onko tyttö vai poika kun nimetkin annetaan molemmille sukupuolille sopivaksi. Päättäköön lapsi itse kumpi on. Typerää hössötystä! Seksuaalisuus on normaali asia, ei tehtäis siitä numeroa 😀

Avatar

Mä olen kyllä saanut ”tiukan uskonnollisen” kasvatuksen, mutta ei meillä ollu eikä omassakaan perheessä oo ihmisillä mitään ”etupyllyä” saati ”lintusia” (tällaisenkin termin olen kuullut) vaan tytöllä pimppi/pimpsa ja pojalla pippeli. Mielestäni asialla ei ole mitään tekemistä minkäänlaisen ”häveliäisyyden” tms kanssa, vaan lapselle on suojaksi, että hänellä on jo suht pienenä oikeat tiedot asioista ja järkevät nimet omille ”yksityisille” ruumiinosilleen.

Enemmänkin kyseessä on joku aiempien sukupolvien asennevamma, joka sitten vaihtelevissa määrin on vielä siirtynyt nykyisille vanhemmille. Joskus saatettiin ajatella, että lasta suojellaan olemalla kertomatta sukupuoliasioista ”liian pienenä” (eikä todellakaan vain mitenkään uskonnollisissa perheissä, vaan täysin uskonnottomissakin perheissä…), mutta nykyään ymmärretään enemmän ja tiedetään, että lapselle on parempi turva se, että hän ymmärtää asioita jo suht pienenä.

Nykyään toivottavasti lapsille puhutaan oikeilla nimillä ja riittävästi ja riittävän ajoin sukupuoliasioista, niin ettei kukaan teinityttö enää tule raskaaksi ennen kuin todella ymmärtää mistä ne vauvat todella saakaan alkunsa.

Ps. Se mikä näissä etupyllypuheissa muuten yleensä on jotenkin erityisen ”loukkaavaa” omaan korvaani, on se, että pojilla on kuitenkin tätäkin sanahirviötä käyttävien ihmisten puheissa pippeli…

Avatar

Hyvä pointti, minua vain alkoi ihmetyttään että mihin uskontoon viittasit tuolla seksuaalisuuden häpeämisellä? Itse en osaa yhdistää tuollaista mihinkään uskontoon, siksi kysyn 🙂

Avatar

En tiedä mitä Emilia tarkoitti, mutta minä itse (ja moni tuttuni) yhdistää seksuaalisen häpeämisen ylipäätään uskontoihin stereotypioiden takia. En usko, että Emiliakaan tarkoitti sitä, että tietyt uskonnot kasvattaisivat ihmisiä seksuaaliseen häpeämiseen, mutta sehän on esimerkiksi totta, että ihan luterilaisetkin kasvattavat seksuaaliseen pidättäytymiseen ja sitä myötä monille voi muodostua hieman ”rajoittuneempi” käsitys seksuaalisuudesta, kuin jollekin, joka ei ole uskonnollinen.

Näin ainakin omalla kohdallani, siskoni ja minut on kasvatettu ihan luterilaisessa perheessä ja äitimme on todella arka puhumaan seksuaalisuudesta, se on hänen mielestään pelkästään avioliiton sisäinen asia, eikä sitä kuulu huudella muualla :). Tämä nyt ei tietenkään päde kaikkiin uskovaisiin, mutta halusimpa kertoa että näinkin voi olla 🙂 Kun koulussa puhuttiin yläasteella masturboinnista ja kysyin siitä äidiltäni, hän sanoi, että ei sellaista tulisi opettaa kouluissa, kun se kuuluu avioliittoon! 😀

Emilia Huttunen

Näin kun Eevaliina sanoi, mutta lisäksi jotkut uskonnolliset ryhmät oikeasti opettavat, että seksuaalisuutta pitää hävetä ja siitä ei saa ikinä puhua. Esim jotkut helluntailaiset lahkot :/

Avatar

Moi, joku epäili että meillä helluntai”lahkossa” (oikeasti helluntailaisuus ei ole sen lahkomaisempaa kuin luterilaisuuskaan ja on lisäksi ympäri maailmaa ihan yleinen ja tavallinen kristillinen kirkko, vaikka suomessa onkin vähemmistö) oltaisiin seksuaalikielteisiä ja pelättäisiin seksuaalisuutta. Niin tätä käsitystä tahtoisin oikaista, että ei meillä nähdä alastomuudessa tai seksissä mitään hävettävää vaan hyviä asioita ne on 🙂 Vanhemmat ihmiset niitä saattaa kainostella, mutta se johtuu vain historiasta, aikaisemmin selsuaalisuudesta ei ihan yleisesti ottaen ollut tapana puhua. Nykyään homma on tietysti toisin, eli ihan tavallisesti puhutaan. Tietty siitä voi saada käsityksen että seksiä tai alastomuutta nolosteltaisiin tai ettei niistä pidettäisi, että seksi on tapana liittää avioparien aktiviteetteihin.. mutta sehän on elämäntapavalinta eikä tarkoita, että asiassa itessään nähtäisiin jotain pahaa tai väärää.. ja luulisin että useimmilla jotka osottelee avioliittoon asti, on kuitenkin ”homma omassa hanskassa” niin sanotusti.. eli nautintoa ei ajatella pahana myöskään. Pimppi on pimppi ja pippeli on pippeli lapsilla ainakin 😀 Etupylly? Karsee sanahirviö xD

Emilia Huttunen

En tarkoittanut helluntaikirkkoa! 🙂 Oon käynyt teidän kirkon tapahtumissakin ja niissä on hauskaa 😀 vaan nimenomaan siis näitä lahkoja, jotka elävät tavallaan omassa pienessä kommuunissaan ja toteuttavat uskoaan oman mielensä mukaan. Eli tulkitaan raamattua miten sattuu ja sen avulla leimataan hyväksyntä kaikelle väärällä. Ja helluntailaiset siis vaan esimerkkinä, näitä lahjokahan löytyy niin kaikista vanhoista uskonnoista, kuin aivan uusista jonkun ”lahkojohtajan” itse keksimistä uskonnoista.

Avatar

Joo mä en kans ymmärrä tällästä ihme hissuttelua.. Miksi seksuaalisuutta ja alastomuutta pitää hävetä/peitellä nii kamalasti? Se on kumminki suuri osa ihmistä, halus sitä nämä hissuttelijat tai ei… Oma isäni on vähän vanhanaikainen (50-luvulla syntynyt) ja sain usein (saan joskus edelleen..) kuulla ”oo sitte ihmisiksi” jos oon menossa jonneki. Miksei siinäkään kohtaa voinu iha suoraan sanoa et mitä saa tehdä ja mitä ei 😀 tuon ”olla ihmisiksi” voi tulkita monella tavalla..

Sitä vaan kummastelen et miksi tämmösiä asioita pitää nii vaikeesti kiertää ja kaartaa. Onhan se toki ymmärrettävää, jos on saanu sellasen kasvatuksen ettei näistä puhuta ni on vaikee päästä siitä mielikuvasta et se on jotenki väärin. Mutta bitches please ny eletään jo 2014 eikä mitää 50-lukua, media sylkee seksiä joka tuutista ni tottaha lapset yhä nuorempina muodostaa siitä oman mielikuvansa mitä seksi on. Se, että onko se realistista on aivan toinen juttu. Ainaki ite haluaisin et mun lapset saisivat rauhassa tutkia omaa seksuaalisuuttaan, vaikka alottamalla niistä pimpeistä ja pippeleistä..

Avatar

Mä ku olin pieni meille sanottiin aina etupylly!! 😀 ja äiskä kyllä vieläkii puhuu etupyllystä xdd itekkii kavereitten kanssa jos aiheesta puhutaan ne kattoo vähä ihmeissää ku innoissaan selitän etupyllystä enkä niinkään pimpistä, pillusta yms.. ! 😀 mut mulle se on etupylly ollu aina ja tulee aina olemaan XD! Ymmärrän kyllä täysin ihmisiä jotka vieroksuu sanaa, kuullostaahan se tietty aika hupsulta sellainen sana kuin etupylly 😀 niin ja etu ja takapylly näyttäähän ne naisilla hieman samalta 😉 älkää pahastuko!

Avatar

Hei, haluan vain sanoa että täälläkin meän kristillisessä perheessä on lapselle opetettu mikä on pimppi ja mikä pippeli. Sitten kun aika tulee, niin saa kuulla mistä ne lapset tähän maailmaan tulevat!:) etupylly -sanasta olen hyvin hämmentynyt, aivan uutta. Mieskin sitä tuossa nyt ihmettelee! Käytetäänkö sitä ihan oikeasti?? Ja meillä on käytössä peppu -sana, koen itse sen kivemmaksi:D päiväkodista on kyllä pylly sanakin poimittu lapsilla

Avatar

Kiitos. Onneksi en ole edes ikinä kuullut sanaa etupylly. :DD.. en tiedä saanko sanoa.. mutta sitten ku se lapsi on aikuinen… ja hänen tuleva miehensä on sitte kasvatettu pippeli pimmppi judduihin.. ja tää nainen hokee etupyllystään.. ni se mieshä hajoo nauramaan.. 😀 ooot huippu!!! Kiitos ja anteeksi.. oli vaan pakko.. mäkin olen avoin ihminen… kasvatan asioiden oikeilla nimillä 🙂

Avatar

Ihanaa, blogisi on entisellään! Paljon mukavampaa lukia sitä nyt eikä mene hermot siihen sivutukseen. TYKKÄÄN!

Avatar

Ihmettelin joskus ihan vähän kun mun 3v. tyttö puhui etupyllystä?!? Nykyään toki sanoo pimpiksi kun itse olen opettanut, mutta tarhassa kuulemma puhutaan etupyllystä? 😀

Avatar

Ikävä rikkoa mielikuvia, mut minä en ole uskonnollisesta pelätään seksuaalisuutta -perheestä vaan ihan tavallisesta perheestä jossa sanottiin etupylly. Mutta taisinpa silloin olla nelivuotias. Eikä se oo vaikuttanut mun seksuaalisuuteen millään tavalla enkä oo kasvanu tynnyrissä tietämättä mikä pimppi on. Nii enkä oo ollu mitenkään epävarma. Oon ihan tavallinen tyttö. 🙂 se ei myöskään tarkoita, että mä lapsilleni sanoisin samoin.

Emilia Huttunen

Onko sun vanhemmat ikinä sanonut miksi teillä sanottiin etupylly? 🙂 Mua oikeesti kiinnostaa tietää!

Avatar

Mä olen kuullut etupyllynä puhuttavan tukevasti keskivartalolihavien vanhojen miesten mahtavan suuria mahoja 😀

Avatar

Ihana postaus! Oon samaa mieltä että pimppi ja pippeli on just hyvät. Tuli kyllä mieleen että mun pikkuveli (11v nuorempi) tuli joskus pienenä kun oli just puhuun oppinut suihkusta huutaen että ”äitillä ei oo pippee! Se on tippunut pois!” kun oli äitinsä alasti nähnyt ja juuri keksinyt että itellänsä on pippeli. 😀

Avatar

joo kyllä se on ihan pimmpi tahi pimppa. ja pylly on vaan takana 🙂

Avatar

Mun lapsuudessa kans opetettiin et on pimppi ja pippeli. Mun isoveli olikin keksiny pienenä lorun: isillä on iso pippeli,minulla on pieni pippeli. Äidillä on iso löperö (löperön se oli kuulema ihan hatusta temmassu) ja siskolla on pikku löperö 😀

Avatar

Pimppi ja pippeli. Todennäköisesti opetan lapsilleni joskus nuo. Meillä käytetään joskus sanaa etupylly tai pömpyä, ensimmäisellä viitataan pimppaan. Esim. Kun oltiin pieniä meille sanottiin suihkussa että onhan pömpyät pesty. Monelle ehkä vieras sana mutta myistan itse sen aina. 🙂 mielestäni sovelias ja hauska etenkin lapselle. Mutta parempi mennä normaaleilla. Kuitenkin asiat opetetaan tarkemmin yläkoulussa. 😀

Avatar

Viime kesänä kuulin lastenleirillä erään lapsen kertovan kavereilleen että vauvat syntyvät etupyllystä. :DDDD joo-o, en raaskinut korjata jo oman työpaikkani takia.

Myös vahvasti uskovissa perheissä puhutaan asioista yhtä lailla oikeilla nimillä kuin muissakin perheissä. Poikkeuksia on uskovissa sekä ei uskovissa. Ainakin omat lapset tulevat oppimaan sanat pippeli, pimppi, seksi jne kotona, vaikka olenkin vahvasti uskossa ja arvoiltani vanhoillinen.

Avatar

Tiedän perheen joilla pojalla on pippeli ja tytöllä ei, eli tytön pimpillä ei ole mitään nimeä. Meillä on käytössä pimppi ja pippeli nimet!

Avatar

Nyt en ymmärrä kyllä yhtään miksi sekotat uskonnon tähän mukaan! Taidat olla itse aika rajoittunut ja pussissa kasvanut :O

Emilia Huttunen

Siksi että monessa uskontoryhmässä valitettavasti opetetaan juurikin häpeämään seksuaalisuuttaan. Ja pohdiskelin vain, että kun fakta on noin niin onkohan etupyllykin saanut alkunsa uskonnollisessa ympäristössä..

Avatar

Jos sulla on faktatietoa asiasta niin voisit tarkentaa missä uskonnossa opetetaan häpeämään itseään? Eiköhän ton etupyllyhommankin ole yhtä hyvin voinut keksiä uskonnottoman kasvatuksen saanut ateistikin. Mielestäni on turha sekoittaa uskontoa tuohon mukaan ollenkaan, menee mauttomuuksiin. Sinun kasvatustyyli kun ei ole ainoa oikea..

Avatar

Hohjoijaaa, samaa mieltä katin kanssa. Kunhan se lapsi tietää mistä puhutaan, pylly,pimppi,pippeli,etupylly wat ever. Eiköhän se opi lapsi käyttämään mitä termiä haluaa sukupuolielimestään sitten kun on sen aika.

Avatar

Minulla on lestaadiolaisia ystäviä jotka ovat hyvin epävarmoja itsestään ja seksuaalisuudestaan… heille se on asia josta ei vain puhuta…

Avatar

Tarkennan vielä itsestään = vartalostaan

Avatar

Niin…varmastikkaan kukaan ns.tavallinen ei ole epävarma omasta kropastaan! Ei kaikkien tarvi menettää neitsyyttään 12vuotiaana tai kulkea tissitopeissa ympäriinsä.. Ei kannata yleistää!

Avatar

..itse asiassa puhutaan, ehkä jotkut ovat rajoittuneempia, mutta etenkin medialla niin stereotyyppisiä ilmauksia, ettei paremmasta väliä. Ei sitä tarvi kaikkialla kuuluttaa, riittää että puhuu siitä jonkun kanssa. Eikä seksuaalisuutta kuulu hävetä siltikään, kuten aiemmin mainittiin..

Avatar

Jehovan todistajilla itsetyydytyksen harrastaminen on epäpuhdas tapa jonka harjoittamisesta tulisi pyrkiä eroon rukoilemalla anteeksiantoa Jumalalta ja suuseksin harrastaminen on myös epäpuhdasta. Niin eikö se ole vähän rajoittautunutta? Jos itsensä koskettamisesta pitää rukoilla anteeksiantoa? 🙂 Ja en nyt väitä että tässä meidän luterilaisessa uskossa kannustetaan tekemään noita, mutta ei niitä pidetä minään erheenäkään :p

Emilia Huttunen

Näitä ryhmiä löytyy lähes jokaisesta uskontoryhmästä, toisistan enemmän kuin toisista. Ja mun mielestä on aika rajoittunutta väittää, ettei se oo totta vaan sen takia, jos itse on uskovainen, eikä kuulu tollaiseen ryhmään. Kopioin pätkän toiselle kommentoijalle kirjoittamastani vastauksesta: ”En tarkoittanut helluntaikirkkoa! 🙂 Oon käynyt teidän kirkon tapahtumissakin ja niissä on hauskaa 😀 vaan nimenomaan siis näitä lahkoja, jotka elävät tavallaan omassa pienessä kommuunissaan ja toteuttavat uskoaan oman mielensä mukaan. Eli tulkitaan raamattua miten sattuu ja sen avulla leimataan hyväksyntä kaikelle väärällä. Ja helluntailaiset siis vaan esimerkkinä, näitä lahjokahan löytyy niin kaikista vanhoista uskonnoista, kuin aivan uusista jonkun ”lahkojohtajan” itse keksimistä uskonnoista.”

Avatar

Sanotaan nyt suoraan. Meille lestadiolaisille seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä ei puhuta. Kaikki ”joutuu” ite selvittämään sitten kun on sen ikänen. Kasvatusta ei siihen anneta muuta kun että seksuaalinen kanssa käyminen kuuluu avioliittoon ja on synti harjoittaa sitä ennen naimisiin menoa. Mutta en todellakaan nää että se ois huonoksi ettei siitä puhuta ja valisteta. Ja tohon sun kysymykseen, en yhtään muista miksikä meillä on alapäätä kutsuttu, varmaan pyllyksi, mutta ei ainakaan etupyllyksi 😀

Avatar

Ei piä yleistää, etteikö missään lestadiolaisperheessä seksuaalisuudesta tai siihen liittyvästä puhuta, lestadiolaisperheissäkin on eroja. Mutta se pitää paikkaansa, että opetetaan esiaviollisen seksin olevan syntiä.

Avatar

ime paskaa kati

Avatar

Meillä oli myös etupylly. Meininki oli muutenkin hyvin rajoittunutta, kuukautisista tai seksistä ei todellakaan puhuttu mitään. Itse olen haudannut tuon sanan muistojen romukoppaan ja sille aina välillä sitten nauretaan.

Ja sen verran nyt puolustan Emiliaa edelliseltä kommentoijalta että varsin monet uskonnot ovat rajoittuneita! Jos itse et kuulu kyseiseen rajoittuneeseen uskontoon niin onnea sinulle! Mutta niitä kyllä on, ja paljon. Ei sillä että ne ihmiset olisivat jotenkin huonompia mutta rajoittuneisuutta kyllä löytyy. Niinkuin muistakin. Aamen. Ei nyt vedetä tästä samanlaista hepulia kun niistä kehareista.

Avatar

Äärettömän typerää sanoa, että joku uskonto itsessään olisi rajoittunut. Kyllähän se on niin, että yksilöt ovat rajoittuneita. Sama kun sanoisi, että islaminuskoiset ovat terroristeja. Kukin tulkitsee ja harjoittaa uskontoaan omalla tavallaan.

Avatar

Meillä pari viikkoa sitten tyttö 3-vee piti saunassa istuessamme anatomian oppitunnin:

”Minulla on pimppa, pikkuvelillä on pippeli, isällä on pippeli.

”Mikäs äidillä on?”

***piiiiitkä hiljaisuus*****

”Äitillä on karvaa!!”

Jep jep.. Meillä on puhuttu aina pippelistä ja pimpasta ja tyttökään ei ole (vielä?) keksinyt niille naureskella tai jankuttaa noita sanoja jatkuvasti. Johtuuko siitä, että suhtautumisemme pimppaan ja pippeliin on yhtä neutraalia kuin käteen tai jalkaan sanana? Niitä ei korosteta sanana mitenkään tai sen kummemmin häpeillen sanota. Tosin tiedän, että tämän perusteella on turha kuvitella itsestään mitään huippukasvattajan viittaa ylleen, sillä tämä VAIHE voi olla vielä tulossa 😀 Sitä odotellessa.. 😉

Avatar

Mä puhuin lapsena veljen kanssa etupepusta, mutta se on kyllä ollut ihan meidän oma keksintö – äiti ei sitä meille opettanut enkä osaa sanoa, mistä me sen keksimme.

Olen itse uskonnollisesta perheestä, ja mua vähän loukkasi tuo postauksen lopussa kirjoittamasi juttu, että uskonnollisissa perheissä seksuaalisuutta kuuluisi hävetä. Et ole selkeästi perehtynyt asiaan, monissa uskonnoissa/uskovissa perheissä seksuaalisuutta ei ehkä korosteta samanlailla kuin nykymaailmassa/mediassa, jossa sillä mässäillään, mulle ainakin on opetettu että seksi on miehen ja naisen välinen asia, hyvä asia, ja että nykymaailmassa siitä voi median kuten mainosten ja tv-sarjojen välityksellä saada VÄÄRISTYNEEN kuvan.

Mun mielestä uskonnollisuudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, olen työskennellyt lasten ja lapsiperheiden kanssa vuosikausia, ja kyllä ihan niissä ateisti- ym. perheissäkin lapsille opetetaan tai ollaan opettamatta mitä ihmeellisimpiä asioita, myös seksistä ja seksuaalisuudesta.

Avatar

Vaikka tuo varmasti olikin hieman yleistävää, ei kukaan voi väittää, etteikö uskonnollisissa perheissä nämä asiat olisi enemmän tabuja kuin perussuomalaisessa perheessä. Toki nykypäivänä kaikki vedetään överiksi, kohta ei varmaan saa sanoa että on kakkahätä, vaan ”takabiojätesäiliö on täynnä”.

Avatar

Tässä voisi nyt sitten tarttua tuohon että onko seksi tosiaan yksinomaan MIEHEN ja NAISEN välinen asia? Sitä en kyllä ymmärrä, miten uskonnot muka liittyvät näin kiinteästi tähän etupyllyaiheeseen, enkä tiedä mitä nämä jossakin kommentissa esiin tulleet ”esim jotkut helluntailaiset lahkot” ovat. Mutta minähän olenkin ateisti. Ja joo, pimpit pimppeinä ja pippelit pippeleinä.

Avatar

No ok, kiireessä kirjoitin huonosti, olisi pitänyt sanoa ”kahden ihmisen välinen asia”. Ei homouttakaan meillä olla mitenkään kauhisteltu tai tabuna pidetty, toki silloin kun olen alkanut kysellä mistä lapsia tulee ym. ja mulle on seksiasioita selitetty, on puhuttu äidistä ja isästä, miehestä ja naisesta, jotka hankkivat lapsia. Myöhemmin, vähän vanhempana, on puhuttu homoista, lesboista, transsukupuolisista jne.

Jos nyt ihan ääripäihin mennään, niin pitäisikö pienelle lapselle sitten selittää, kun hän kysyy että mistä lapset tulevat, että ”jotkut hankkivat niitä puolison kanssa, toiset taas menevät hedelmöitysklinikalle, osa päättää ryhtyä yh:ksi ja pokaa baarista jonkun…”

Avatar

Kyllä, olen p:n kanssa täsmälleen samaa mieltä, uskonnostani huolimatta minulla ei ole rajoittunutta kasvatusta tai mitään. En kuitenkaan pidä kovin mahtavana saavutuksena sitä, että seksi on saanut aivan överit mittasuhteet nykymaailmassa. Se on tarve muiden joukossa, eikä se siitä kummene (tai kuumene 😀 )vaikka sitä kuinka hypetetään. Joo, pimppi ja pippeli saa kannatusta.

Emilia Huttunen

Puolustan nyt itseäni ja sanon että mä en ole missään vaiheessa yleistänyt ja väittänyt, että kaikki uskovaiset uskoisivat tuohon samaan kasvatukseen, jos joku sen niin luki niin se vika taitaa olla omassa ajatusmaailmassa. Ja olen kyllä tutustunut aiheeseen erittäin hyvin ja tiedän mistä puhun 🙂 Enkä koe mitään tarvetta ajatella ennakkoluuloisesti uskonnoista, mutta faktat faktoina. Mä olen itse harjoittanut buddhalaisuutta useamman vuoden ja nyt kuulun ev lut kirkkoon ja puhun uskonasioista tosi usein muutaman ystävän kanssa ja usko on kyllä mun elämässä läsnä päivittäin. Tai no usko ja uskon epäily. Jokaisen herneen nenään vetäneen uskovaisen ihmisen pitäisi nyt yrittää laajentaa sitä ajatusmaailmaansa ja hyväksyä, että kaikki uskonnon muodot eivät ole hyviä, vaan niistä löytyy niitä huonoja lahkoja, joissa tapahtuu paljon pahaa. Kopioin taas aiemmin kommentoimani: ”En tarkoittanut helluntaikirkkoa! 🙂 Oon käynyt teidän kirkon tapahtumissakin ja niissä on hauskaa 😀 vaan nimenomaan siis näitä lahkoja, jotka elävät tavallaan omassa pienessä kommuunissaan ja toteuttavat uskoaan oman mielensä mukaan. Eli tulkitaan raamattua miten sattuu ja sen avulla leimataan hyväksyntä kaikelle väärällä. Ja helluntailaiset siis vaan esimerkkinä, näitä lahjokahan löytyy niin kaikista vanhoista uskonnoista, kuin aivan uusista jonkun ”lahkojohtajan” itse keksimistä uskonnoista.”

Avatar

Miten sinä tulkitset sitten raamattua? Mikä on oikea tapa tulkita raamattua? Uskonnoissa on paljon hyvää esim.vanhoillislestadiolaisuudessa, tiedän sen, kun on kavereina paljon. Paljon sisaruksia, aina seuraa, rehellisiä ym. Oletko ajatellut että ”tavallisissa” perheissäkin voi olla ongelmia, esim.vanhempien alkoholin käyttö jne.

Avatar

Ei Emilia varmasti tarkoittanut pommittaa tai morkata mitään yksittäistä uskontoa tai lahkoa tai uskontosuuntaa tällä jutullaan, tai vetää Raamattua tähän mukaan. Hän vain käytti uskontoa/uskontoja/uskovaisia esimerkkiryhmänä, jossa nimenomaan seksuaalisia rajoittuneisuuksia esiintyy ehkä keskimääräistä enemmän kuin vähemmän uskontoa harjoittavissa perheissä. Mutta tätä rajoittuneisuutta kyllä esiintyy kaikenlaisissa perheissä. Kaikenlaisissa perheissä on hyviä puolia ja huonoja puolia, ilman uskontoa tai sen kanssa.

Avatar

Etupylly 😀 ei voi olla totta!

Kyllä meillä 2v tytölle on opetettu että tytöillä on pimppi ja pojilla pippeli

Avatar

Mä en muista että meillä oltaisiin koskaan lapsena puhuttu pimpeistä tai pippeleistä – eikä seksuaalisuudesta oikeestaan ikinä, ei edes näin aikuisiällä. Eikä musta todellakaan tullut mikään tynnyrissä kasvanut seksin häpeilijä vaan suorastaan täysin päinvastoin XD Kyllä ne lapset oppii sen kaiken jostain muualta jos ei kotoa. Jäitä hattuun kaikille paheksuville mammoille!

Avatar

En ole kyllä koskaan kuullut kenenkään sanovan etupylly :)Meillä puhutaan ihan pimpistä ja pippelistä. Mun poika kun oli pieni, keksi kerran saunassa, että kun hänellä on pippeli ja isillä on pippeli, niin äitillä on nappipippeli 😀 Opetettiin sitten että se on pimppi. Ja tosta uskonasiasta:mun pojan luokalle oli terkkari tullu pitämään tuntia murrosiän muutoksista ja siitä, miten vauvat saa alkunsa ym, niin kaksi uskoon kuuluvaa poikaa oli ollu toisen open tunnilla sen aikaa, koska eivät ollu saanu osallistua opetukseen! En tiedä mikä uskonto, kun ei meidän pojallekaan se koskaan selvinny, se vaan puhui että ne ei saa osallistua huvipuistoretkiin, levyraateihin, elokuviin, keilaamiseen, uimahalliin, tanssinopetukseen eli kaikki kiva kielletty. Mut kai se niillekin olis tehny hyvää tietää tollasista biologisista asioista…

Avatar

LUULEN,en tiedä 100% varmaksi,eli ei kannata tarkertua etten ole ottanut asioista selvää,mutta kyseessä on varmaan ollut lestaadiolaisperheen pojat,sillä heille esim.musiikki,tv:n katselu,meikkaaminen,alkoholin käyttö ja seksin harrastaminen ennen avioliittoa on ehdottomasti kiellettyä.ilmeisesti myös ehkäisy,kun lestaadiolaisperheissä on aina niin paljon lapsia? saa korjata jos olen väärässä.Ehkä tämän takia he eivät saaneet osallistua opetukseen,koska asiat eivät olleet heille tarpeeksi ”ajankohtaisia” en sitten tiedä,puhutaanko heille niistä koskaan. Toinen on taas muslimit,ja tästä puhun siksi että minulla oli ystävä joka näistä asioista kertoi.heille esim.uimahallit ovat huonoja paikkoja,koska siellä oleminen on itsensä esittelyä ja paheksuttavaa,myöskin kaikki vähänkin paljastava pukeutuminen ja tietenkin kaikki seksuaalinen toiminta ennen avioliittoa ja vaikka olisikin avioliittossa kaikki julkinen hellyys esim. pussaaminen ei ole suotavaa.Kyseinen ystävä sai lapsen ennen avioliittoa ja tästä syystä vanhemmat katkaisivat välinsä lapseensa.

Avatar

Saa lestadiolaiset koulussa olla seksivalistus tunnilla ja puhutaan asioista muutenkin vaikkei seksiä ennen avioliittoa harrastetakkaan. Meillä ollut myös ihan pimppi ja pippeli!! 🙂

Avatar

Kun itse olin ala-asteella niin mun luokalla oli lestadiolainen tyttö joka ei myöskään saanut osallistua kyseisille tunneille… Ja muistan ku opettaja kerto, että johtuu uskonnosta..

Avatar

Näissäkin on varmaan eroja. Toiset perheet, oli sitten lestadiolaisperhe tai muslimiperhe, niin eivät halua lastensa osallistuvan kyseisille tunneille. Ei se liity siihen uskontoon että esim. ”lestadiolaiset eivät saa osallistua näille tunneille” vaan enemmänkin vanhempien tapaan kasvattaa. Omalla luokallani kyllä kaikki lestadiolaiset olivat kyseisillä terveystiedon tunneilla yms. pitää muistaa että ei kaikki muslimit tai helluntailaiset tai lestadiolaiset ole samanlaisia vaan myös perheissä on eroja ja jokainen on yksilö. 🙂

Avatar

Ihmettelen kyllä suuresti Emilia miten liität tähän asian uskonnolisuuden? Itsekin uskonnollisesta perheestä ja meillä on kyllä aina ollut pimppi ja pippeli.

Ja mielestäni seksuaalisuudesta ei tarvitse ihan pienille lapsille puhuakaan. Itse ainakaan en koe olevani sen suhteen pussissa elänyt vaikka äitini ei minulle pikkutyttönä kertonutaan aikuisten leikeistä.

Muuttui hieman mielikuva sinusta.. Taidat olla aika rasisti eri uskontoja kohtaan. Toivon, että et opeta sitä lapsillesi.. 🙂

Emilia Huttunen

Aika rajua syyttää toista rasistiksi! Pieninkin googletus paljastaa sulle sen monen yleissivistykseen kuuluvan faktan, että monissa uskonnoissa asia on juurikin niin kuin kirjoitin. Mulle on henkilökohtaisen kokemuksen kautta tuttuja buddhalaisuus, luterilaisuus ja helluntailaisuus, ja kaikki uskonnot ovat mulle tuttuja, oonhan mä uskonnon kirjoittanutkin ylioppilaskokeissa. Se että mä kerron täällä, että JOSSAIN uskonlahkoissa ollaan todella tiukkoja seksuaalisuuden suhteen, ei tee musta mitenkään rajoittunutta, se ainoastaan osoittaa, että ne, jotka eivät voi ymmärtää sitä, että joku sanoo yhdenkin edes vähän ihmettelevän sanan uskonnosta ja hyökkäävät heti sen sanojaa vastaan, ovat mieleltään todella rajoittuneita ja yksitoikkoisia, eivätkä pysty näkemään asioita mistään muusta aspektista. Ja kyllä, otan henkilökohtaisena hyökkäyksenä sen, että tulet väittämään mua rasistiksi. Toivon, että sä opetat lapsesi suvaitsevammaksi kuin itse olet.

Avatar

Tarkoitukseni ei ollut loukata vaan huomauttaa. Ota kritiiki vastaan kritiikkinä. Se ärsytti miksi pitää eritoten nostaa uskonto esiin vaikka kovin näyttää ”normaali” ihmisetkin käyttävät etupyllyjä. Se siitä, tarkoitukseni ei ollut riidellä 🙂 Hyvää kevättä!

Emilia Huttunen

Kritiikki on kritiikkiä, toisen haukkuminen rasistiksi ei ole kritiikkiä, vaan todella loukkaavaa. Hyvää kevättä kuitenkin sullekin ja toivottavasti selvensin mielikuvaasi.

Avatar

Lostava kirjoitus. Samaa mieltä sunkaa. Meillä on aina opetettu kans kaikki niinkuin ne oikeasti on, tosin kun mun pikkuveli oli n.3-4v. hän tuli itse selittämään mulle; ”Pojilla on pippeli, naisilla kaksi peppua.” 😀 en tiedä, mistä hän tämän oli päätellyt, liekö päiväkodissa kamut puhelleet vai oliko itse katsonut tilanteen näin.

Avatar

*Loistava

Avatar

*sun kaa

sunkaa ei ole yhdyssana

Avatar

Tarvittaessa puhutaan asioista (näistäkin) niiden omilla nimillä. Kasvatetaan siis lapsiamme ”ankaran lahkon” oppien mukaisesti. Voi lapsiraukkoja… :). Pystymme puhumaan vapaasti seksuaalisuudesta, mutta tottakai näkemyksemme ja arvomaailmamme mukaisesti.

terv. Epänormaali

Avatar

meillä aina kotona on myös puhuttu pimpeistä ja pippeleistä,toi etupylly on kyllä ihan vieras sana 😀 hassua et sitä oikeesti näköjään jotkut käyttää.

Avatar

Minä suvun ainoan tyttölapsen äitinä mietein kauan, että miksi ihmeeksi sitä alakertaa alkais kutsumaan. Se PIMPPI tuntu niin ..ällöttävältä 😀

Miehen kanssa asiaa aikamme pyöriteltiin, eikä se ”värkki’ tai ”toosa” tuntunut yhtään sen paremmilta vaihtoehdoilta. Että jotta pimppi siitä nyt sitten vaan tuli 😀

Naurettiin tota etupyllyä, että jos sitten isompana ei tiedä kumpaan pyllyyn se pippeli menee 😀 😀 😀

Naurettavaa huomata, et aina kun ottaa jonkun aran asian vaikka ees sivulauseessa esille- kuten nyt tuo uskovaisuus- niin heti tulee kauhea älämölö! Tulee vaan sellanen olo, et se koira älähätää, johon kalikka kalahtaa..

Avatar

mä oon vaan kerran aikasemmin kuullut ton etupyllyn (jossain salakuunnelluissa tms. vastaavassa) ja luullut että se on ihan vitsillä heitetty 😀 en tiennyt että se sana on levinnyt laajempaankin tietosuuteen ja jotkut jopa oikeesti opettaa sitä lapsilleen 😀 itekin suunnittelin opettavani meidän tytön käyttään tota etupylly-sanaa koska mun mielestä se on hauska, enkä halua että se menee huuteleen jotain pimppiä jossain julkisella paikalla jne. 😀 sitten vähän isompana (3-4v.) toki täytyy ruveta puhuun asioista ’oikeilla’ nimillä 🙂

Avatar

Oma äitini ei koskaan sanonut pimppi tai muutakaan vastaavaa. Pikkuveljelläni oli kuitenkin pippeli. Jos joskus tuli tilanne, jossa äitini oli pakko kutsua värkkiäni jollain nimellä, esimerkiksi tiedustellessa muistinko suihkussa pestä myös sieltä, hän kauhean takeltelun ja punastelun jälkeen kutsui pimppiä ”alapääksi”.

Äitini ei koskaan puhunut minulle seksuaalisuudesta tai mistään intiimimmästä, ennen murrosikääni hän kerran erittäin vaivaantuneena näytti missä säilyttää siteitään. En edes tiennyt mihin tarkoitukseen ne olivat.

Mulle on jäänyt ns. ”traumat” siitä, ettei pimpilläni ole ollut nimeä, se oli täysin tabu. Väitän, että se on ainakin osasyy siihen, etten pysty nauttimaan suuseksistä. Olen pyrkinyt ajamaan sanaa ”pimppi” sanavarastooni, sillä en todellakaan missään nimessä halua laittaa vahinkoa kiertämään tuleville lapsilleni.

Perheemme ei ollut uskonnollinen, eikä äitini häveliäisyys johtunut muustakaan vastaavasta.

Taas jälleen kerran sä kirjoitit kyllä tärkeästä asiasta ja hyvin kirjoititkin 🙂

Avatar

Mä en ymmärrä, miksi jotkut kokee pimpin tai pippelin niin seksuaalisena asiana. Siis jos sille pienelle lapselle ei opeta ruumiinosan nimeä, miten hän osaa kertoa jos siihen vaikka sattuu? Ja muutenkin vaikka lapset, pienetkin, sanovat pimppi ja pippeli miten siihen liittyy mitään seksuaalista? Ehkäpä se olisikin vain se, miten me aikuiset asian otamme..? Ei vaan mene jakeluun, että sukuelimistä puhuminen lasten kanssa on mennyt tällaiseen tähtitieteelliseen sfääriin. Missä maalaisjärki?

Hyvä kirjoitus Emilia! 🙂 mukavaa päivää ja älä ota kovasti itseesi noista joidenkin loukkaantumisista ja kommenteista. Lopulta mielipiteitä on yhtä monia kuin on niiden antajiakin.

Avatar

Meillä puhuttiin pissipyllystä ja kakkapyllystä :DDDDD Ai kamala

Avatar

Mää olisin jotenkin ymmärtänyt kiistelyn, onko se pimppi vai pinppi. Mutta ETUPYLLY?! *huutonaurua*. Noh, kyllä oon kuullut, et pippeliäkin kutsutaan umpisuoleksi… Hienoa ihmisen anatomiaa!

Avatar

Yhdessä perheessä ”pippeli” on ”nappula”. Riemukos siitä sitten synty, ku pelasin lasten kans peliä ja kysyin ”minkä nappulan sää otat”…

Avatar

Ahahah kui hyvä postaus! Mä en kestä mitää etupyllyi tai vieterei.. Pimppi ja pippeli se pitää olla.

Avatar

Kaikenlaisia mielensäpahoittajia näköjään täälläkin! Hyvä kirjoitus Emilia, olen täysin samoilla linjoilla sinun kanssa! Ja tiedän kokemuksesta, että noissa uskonnollisissa lahkoissa ja piireissä se rajoittuneisuus tosiaan on yleisempää, eikä poikkeukset sitä tosiasiaa muuta. Mutta kuten sanoin, todella hyvä kirjoitus, joka herätti keskustelua. Niin kai kuuluukin, mutta silti hämmästelen miten joku tekstistäsi pystyi loukkaantumaan. Upeaa, että olet noin rohkea, ja uskallat sanoa mielipiteesi ja kirjoittaa aiheista, jotka saattavat aiheuttaa joissakin myös närkästystä. Olet kyllä fiksu, kypsä ja ihana nuori nainen:–)

Avatar

Mulle on opetettu pienenä, että vagina on juurikin etupylly. Ja nyt, yli parikymppisenä, en kyllä häpeile sukupuolielimiäni tai pelkää seksiä 😀 Että ihan normaali minustakin tuli vaikka puhuin etupyllystä. Toki jos ajattelisin nyt miten tulevaisuudessa opettaisin nuo sanat lapsilleni, puhuisin kyllä itse niistä niiden oikeilla nimillä.

Avatar

Ei hitsi emilia! 😀 tää oli kyl niin hauska lukea rankan työpäivän jälkeen. Tää on niin totta ja itse kun työskentelen hoitoalalla puhun asioista myös niiden oikeilla nimillä, koska onhan se jopa aika epäkunnioittavaa sanoa jollekkin vanhalle ihmiselle että pestään etupylly. Tää oli niiin hauska kirjotus et mä naursn kokoajan vaan :Dy

Avatar

Mahtava postaus! Ja mä en ainakaan saanu susta rasistista kuvaa vaikka kuinka yritin. 😀 itse lestadiolaisessa perheessä kasvaneena tiedän mistä puhut.

Avatar

pimppi ja pippeli se on munkin kotona aina ollut 😀 hysä kirjoitus emilia 🙂 mua alkoi kyllä ahdistaan kuinka tästä uskovaisuus hommasta täällä äläköidään ja haukutaan toisia rasisteiksi jne.. mun mielestä tässä kirjotuksessa ei ollut mitään rasistista. itse en ole uskovainen millään tavalla, kaikki ketkä tahtoo saa uskoa, mua ei haittaa, mutta en itse niitä asioita kiellä vaikka en uskokaan.. monimutkaista:D

Avatar

siis HYVÄ kirjoitus :DD korjaus..

Avatar

Mä oon kasvanu ite tosi avoimessa perheessä, jossa – vaikka mun vanhemmat ja sisarukset kirkkoon kuuluneekin (itse en) – ollaan ”uskonnottomia”. Mulla on isoveli ja kaks siskoa ja tosiaan ollaan aina kaikki pystytty puhuun asioista niiden oikeilla nimillä, liitty ne sitte seksiin, kuukautisiin tai muihin tälläsiin ”henkilökohtasiin” asioihin. Äiti on siis ihan pienestä pitäen kertonut meille anatomiasta ja lapsien syntymästä ihan rehellisesti ja ollaan tosiaan käytetty sekä pimppiä että pippeliä niminä omille sukupuolielimille, mutta myöskin sitä etupyllyä 😀

Muistan ne suihkuhetket pienenä kun ensin pestiin pylly ja sen jälkeen piti kääntyä ja pestä etupylly 😀 En tiedä mistä se nimi juontaa juurensa, mutta se oli meillä ainakin lähinnä sellanen… No en tiiä, lempinimi? Ihan normaalisti käytettiin kyllä asioiden oikeita nimiä, eikä niitä sillon pienenä mitenkään osannu hävetä. Ihan samalla tavalla kun oli varmaat, maha ja korvat niin tytöillä oli pimppi ja pojilla pippeli. Ei sen kummempaa.

Mä nyt en ite henkilökohtasesti myöskään ymmärrä sitä, että pitäis keksiä jotain ihmeellisiä, täysin asiaan liittymättömiä sanoja juurikin vaikka näille pimpeille ja pippeleille – ne nyt kuitenkin sattuu oleen ihan oikeita, anatomisia juttuja jokaisen ihmisen kehossa. Ihan samalla tavalla mun mielestä on vaan hienoo, jos pystyy ihan normaalisti ja nolostumatta kertomaan vaikka sen mistä ne vauvat tulee. Enkä sano sitä, että pitäis alkaa jotain videoita näyttään missä miehen erektiossa oleva penis työntyy naisen vaginaan jne ja demonstroimaan ihan kunnolla, vaan käyttään sellasia termejä mitä ne lapsetkin ymmärtää ja antaa sellasen yksinkertaistetumman version. Sellanen pumpulikasvatus on musta ottanu ihan liikaa valtaa nykyään muutenkin ja sitä ei ainakaan helpota se, että normaaleista asioista ei voida puhua niiden oikeilla nimillä.

Oon mäkin sitä kyllä miettiny joskus, että sitten jos joskus saa omia lapsia niin miten niille kertoo asioista ja että tuleeko sellasia tilanteita, missä alkaa posket punottaa, mutta sit ku miettii tarkemmin niin mitä hävettävää siinä on? Kun ne sukupuolielimet ja myöhemmin se seksuaalinen kanssakäyminen jne. on ihan normaaleita asioita.

Avatar

Meijjän tyttö 4v tyttö on taas ihan itse keksiny että Etupimpero ja Takapimpero 😀 vaikka ihan ”oikeilla” nimillä täälläkin puhutaan.

Avatar

Haaahaa täällä on uskikset vetäny hernettä nenään ihan kasvimaallisen aprillipäivän kunniaks! 😀 Trololoo!

Mutta siis mitä hittoa ihmiset täällä ihan vakavissaan kertoo, et ETUPYLLY on ollu oikeesti käytössä?!?! :DDDDDDDD Kuolen! Luin sen ekaa kertaa ikinä viime vuonna jostain vauva.fi:n hupikeskustelusta, missä trolattiin siitä koska vauvan pää käännetään menosuuntaan. hahahahah luulin et ne keksi sen siellä :´D I <3 SUOMI

Avatar

En ehkä myöskään tykännyt tuon uskonnollisuuden vetämisestä tohon etupylly juttuun. Oon itsekin perehtynyt uskontoihin ja tunnen useiden eri uskontoryhmien edustajia. Pari melkoisen läheistäkin ihmistä löytyy erään melkoisen kiistellyn uskonnon piireistä. Voi olla että jossain uskonnollisissa piireissä seksuaalisuus on edelleen tabu, mutta toisaalta on ihan ”normaalejakin” ihmisiä, keille se on tabu. Tuohon sanaan normaali puuttuen, etkö olisi voinu löytää tuolle parempaa samaa?

Hyvä idea sulla oli postaukseen ja se onkin hyvä, että asioista puhutaan, mutta tällä kertaa mun mielestä toteutus ei ihan onnistunut. Kirjoitus jäi jollain lailla vajaaksi, ilman faktoja olevaksi mielipiteen ilmaisuksi, jonka perustelut olivat vähän hatarat. Sormen osottelu uskovaisiin oli ehkä vähän turhaa, kun siihenkään et kunnollisia perusteluita antanut. Ehkä olisit voinut vähän etsiä lähteitä internetin ihmeellisestä maailmasta tai haastatella jota kuta (kun sulla kerran on tietoa eri uskonnoista), ja sitten kirjoittaa oman mielipiteesi faktojen ympärille.

Uskonto on arka aihe, suorastaan tabu. Tabuiksi ei asioita tietenkään pitäisi jättää, mutta näinkin henkilökohtainen asia saattaa sohaista montaa. Toisen asemaankin asettuminen on hyve. Totta kai yhden ryhmän (uskovaiset, lahkolaiset, millä nimellä nyt haluatkaan kutsua) osoittaminen nostattaa tunteita. Samalla lailla, jos naisia, miehiä, suomalaisia, maahanmuuttajia, ateisteja, mitä tahansa ryhmää alettaisiin osoittelemaan, se nostattaisi tunteita. Meni sulla muutenkin vähän yleistämisen puolelle. Ja taas tällaisissa teksteissä peräänkuuluttaisin niitä faktoja.

Kirjoitan vielä loppuun oman kokemukseni kyseessä olevasta topicista. Olen perheestä, jonka vanhemmat ovat tapakristittyjä, eli kuulutaan kirkkoon, mutta uskontoa ei kotona harjoita millään muulla tavalla, kun joulua vietetään. Silloinkaan ei olla koskaan puhuttu Jeesuksesta. Mun äidillä on kuitenkin ollut aina jotenkin todella ahdas asenne seksuaalisuuteen liittyen. Pienenä kun kyselin äidiltä ruumiinosista, ne olivat alapää ja takapuoli, ”älä nyt kysele siinä, sain usein vastaukseksi”. Äiti häpeili seksistä puhumista ja hänen odottaessa mulle pikkusiskoa, mulle sepitettiin tarinoita haikaroista tai sitten se perus ”älä nyt kysele siinä”. Salkkareissa tai jossain leffoissa seksikohtauksen tullessa (siis ei mitään aktia vaan joku vähän pussailua tai toiminnan jälkeen alasti peiton alla sängyssä makoilua) äiti käänsi kanavan ja kun kysyin: ”mitä ne tekee?”, sain murahduksen tai, että mun ei kuulu tietää. Koulussa kun asiat tulivat puheeksi, äiti oli hyvin vaitonainen. Ei halunnut keskustella. Kuukautisenikin kun alkoi, salailin niitä ja sitten itkussa kerroin äidilleni niiden päätyttyä. Äiti sanoi, että on tyhmää itkeskellä, kunhan pistän siteen ensikerralla.. No, sittenhän minä googlailin syitä kuukautisiin ja miten niitä siteitä käytetään, kun äidistä ei ollut sitten mitään apua. Outoa muuten oli, että lopulta kävin keskustelun isäni kanssa joka sattui kysymään, jokos mulla on menkat alkanut 😀

Neitsyyden menetyksestä kerroin äidille riidan lopuksi, kun halusin jotenkin shokeerata häntä. Äiti haukkui minut huoraksi. Sen jälkeen keskustelimme asiasta, kun oltiin rauhotuttu ja silti äidin mielipide oli kutakuinkin sama, olin tehnyt häpeällisen teon. Selitin äidille, että rakastin poikaystävääni ja hän minua (olimme olleet yhdessä yli puoli vuotta ennen kuin harrastimme seksiä), keskustelimme asiasta monesti ennen tekoa ja käytimme kondomia. Äidin mielipide oli, että olin saastuttanut itseni. Ja mitähän helvettiä, mietin..

Siskoni kanssa olen käynyt hänen ollessaan 10-vuotias keskustelun menkoista, seksistä jne, kun äiti ei siihen kyennyt vieläkään. Äiti sanoi, ”se on vielä lapsi. Puhutaan noista viiden vuoden päästä”. Siskolla ei ollut mitään hajua seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja päätyi luulemaan, että kun oli syönyt karkkia ja maha turvonnut, että hänellä oli vauva tulossa.. Niimpä niin, siinä sitten juurta jaksain selitin kaiken. Ja meillä on ollut siskon kanssa aina avoimet välit ja hänelle noi jutut on ihan normijuttuja nyt..

Tämän pitkän tekstin päätteeksi halusin vain sanoa, että seksuaalisuus on yleisesti tabu yhteiskunnassamme. Ehkä meidän sukupolvessamme ei enää niin suuri sellainen, mutta vanhempiemme kylläkin. En suinkaan tarkoita kaikkia. Jokaisella on eri taustat ja toki ympäristö on vaikuttanut arvoihimme. Keskustellaan asioista kunnioittaen 🙂

Hyvää kevättä kaikille!

Avatar

Meillä tyttö 3,5v puhui jokin aika sitten pippelistä käyttäen siitä nimeä nokkapylly :DD mutta se kyllä on vaihtunut nyt pippeli-sanaan kun äiti vähän korjasi 🙂 ja pimppi oli neitipylly 😀 tuo nokkapylly kyllä aiheutti kunnon naurut, mutta ei tietenkään lapsen nähden kun hän niin tosissaan siitä puhui. 🙂

Avatar

Nokkapylly. 😀 Nää lasten omat versiot on kyllä aina niin mahtavia. 😀

Avatar

Kukaan ei jaksa ärsyyntyä, jos pienellä pojalla on munat, eikä pippeli. Poika saa käydä vaikka kusella, se on suurimmalle osalle aikuisia vain hauska ilmaisu, mutta tyttöpä ei saa. Tytöt eivät käy kusella. Ei mielellään pissallakaan, vaan opetetaan niitä vain puuteroimaan nenänsä naistenhuoneessa… Oletteko muut huomanneet, että pojat juoksevat pippeli paljaana. Tytön taas juoksevat, ilman housuja mennessään, peppu paljaana. Jo pienestä pitäen. Ehkä se etupyllykin juontaa juurensa tästä. Lapset nimeävät itse sen, jolle ei ole nimeä.

Avatar

moi! oon samaa mieltä, että pimmpi ja pippeli on hyvät olla olemassa, mutta ei minusta suuseksin harrastamattomuus tee toisesta rajoittunutta vaikka uskonto sen kieltäisi. Sana rajoittunut saa kaiken kuulostamaan kauhean negatiiviselta, ja vaikka lestadiolaiset eivät esim. meikkaa ja harrasta seksiä ennen avioliittoa, en näe heitä ”rajoittuneiksi”. He tekevät niin, koska se on heidän mielestään hyvä ja oikea tapa. Eivätkä he tuomitse muita ihmisiä mitenkään riettaiksi. Sama kuin joku tupakoiva ihminen sanoisi sinulle olevasi rajoittunut, kun et tupakoi vaikka sinulla olisi ”täysi oikeus” ihmisenä tehdä niin… Ja kiva kun kirjoitat mielipidekirjoituksia, mutta hyvään mielipidekirjoitukseen kuuluu tapa ottaa toinen mielipide huomioon, sinä teet sen aika negatiiseen sävyyn :/

Avatar

Emilia mä kannatan, että teet toisen postauksen siitä, mitä todella tarkoitit, sillä näköjään suurinosa ei ymmärtänyt pointtiasi. Voisit myös käsitellä uskonnollisuutta ja uskontoja laajemminkin postauksessasi. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää niistä, vaikka tämän postauksen idea ei ollutkaan uskonnollusuus.

Avatar

Tämä keskusteluhan herätti oman mielenkiinnon ja halusin itsekin tuoda korteni kekoon! Minulla on ollut lapsesta saakka paljon lestadiolaiskavereita ja heille oma keho oli häpeän aihe. Näistä asioista ei heillä ääneen puhuta ja seksi on lisääntymistä varten, ei nautintoa. Eri lestadiolaisryhmiä löytyy kuitenkin niin paljon, että tässä(kään) asioissa ei voi lähteä yleistämisen tielle.

Olen myös entinen Jehovan todistaja ja nykyinen luopio. Kerkesin olla parikymmentä vuotta elämästäni JT. Kyseessähän ei ole mikään lahko, vaan se on Suomen kolmanneksi suurin rekisteröity uskontokunta. Minulle on pienestä pitäen opetettu, että pojilla on kikkeli ja tytöillä on karvoja… Kyllä ne asioiden oikeat nimet oppi heti ensimmäisellä luokalla, kun luokkakaverit kiljuivat vuoron perään pillua, pimppiä ja pippeliä. 😀

En ole itse mitenkään seksuaalisesti rajoittunut, tai suhtaudu omaan kehoon mitenkään oudoksuen. JT:t tosiaan eivät saa harrastaa suu- tai anaaliseksiä, sillä se on epäpuhdasta ja itsetyydytyshän on syntiä, niinkuin joku mainitsikin tuolla ylempänä.

Uskonnon sekoittaminen tällaisiin asioihin aiheuttaa monesti samanlaisen reaktion, kuin sorkkisi kepillä mehiläispesää. Uskonto on monelle niin henkilökohtainen asia, ettei kukaan halua omaa uskontoaan ”loukattavan”. Tsemiä kevääseen, oot ihana!

Avatar

Ainiin, tuosta mun tekstistä saattoi muuten kuvitella, etten ole ikinä esim. masturboinut. Olen paljonkin, enkä koe tehneeni syntiä. 😀

Avatar

Mä en edes muista..paitsi että iskän muistan joskus kun olin ihan pieni niin puhuneen etupyllystä.. 😀 Mutta kyllä oli ihan pimppi ja pippeli meidänkin perheessä, vaikka oltiinkin ja ollaan edelleen Jehovan todistajia.

Mä en ainakaan kokenut meidän perhettä mitenkään rajoittuneeksi.. Nimittäin muistan joskus ala-asteella kun tytöt koulussa puhui omasta kehostaan ties millä nimillä ja häpesivät ihan hirveästi kehossa tapahtuvia muutoksia. Yksikin ei kertonut kuukautisten alkamisesta äidilleen varmaan vuoteen, koska EI KEHDANNUT kun niistä asioista ei kotona puhuta. Meillä ainakin äiti kertoi mulle jo hyvin pienenä siitä että tytöt kehittyy näin ja näin ja sitten tapahtuu sitä ja tätä. Mulle ei koskaan ollut mikään ongelma puhua omasta kehosta ja kehityksestä. Koulussa ihmisbiologia sai toiset punastelemaan ja musta se oli mielenkiintoista. 😀

Mun mielestä nykyään ja tietysti aina on pitänyt opettaa lapsilleen mitä heidän kehostaan löytyy ja nykyään kun on kaiken maailman kamalia pedofiilejakin.. Mitäs siinä sitten tapahtuu jos tulisi joku tilanne missä joku aikuinen yrittää hyväksikäyttää lasta (jota en toivo KENENKÄÄN lapselle) ja lapsi ei edes tiedä mitä hänelle saa tehdä ja mitä ei ja mikä se sieltä omista housuista löytyy! Jos meillä joku päivä on lapsia niin aion todellakin opettaa mitä sieltä löytyy, miksi ne sieltä löytyy ja millä nimillä niitä kutsutaan.

Mulle vaan on omasta lapsuudesta jäänyt mieleen se miten hirveää oli kun jotkut koulukaverit oli tosissaan ihan pihalla mitä tapahtuu ja puhui ties mistä mansikasta tai jostain. 😀

Pimppi ja pippeli, en ehkä omalle lapselleni opettaisi että penis ja vagina koska se kuulostaisi jotenkin oudolta lapsen suuhun omasta mielestäni.. 😀

Avatar

Oon juuri päiväkodissa harjotteliana ja sielä puhutaan pippelistä nappulana. Mikä ihmeen nappula? 😀 Kyllä se mustakin on niin että pimppi on pimppi ja pippeli on pippeli. Lapsille alusta asti opetetaan asioittein oikea nimitys ja merkitys yms.

Avatar

Tää ei nyt oo ihan sama asia, mutta mua nauratti kerran kaupassa, kun yksi pikkutyttö pyöri hameensa kanssa niin, että sen alle saattoi vähän näkyä ja sitten äiti käski olla kunnolla, ettei ”tyttöpaikat” näy. 😀

Avatar

Sun kaikki postaukset tuntuu olevan vähän keskeneräsiä, ihan kun ne ois pelkkiä johdantoja. Kirjottaisit vaikka harvemmin ja pidempiä.

Avatar

Moi, oon aika myöhässä mut alko tehdä mieli myös hieman selventää asioita. Olen itse vanhoillislestadiolainen ja kasvatettu raamatun oppien mukaisesti. Ja ihan ensiksi jollekin joka sanoi että television katselu, meikkaus jne olisivat EHDOTTOMASTI kiellettyjä on täyttä paskaa. Mikään ei oo ehdottomasti kiellettyä, mutta telkkarista tulevista ohjelmista voi saada huonoja vaikutteita ja nykyään ohjelmat on aikalailla seksuaalipainotteisia. Kumma juttu ku ihmiset luulee ettei lestadiolaisilla saa olla edes lasiluukkua pyykkikoneessa.. Nykypäivinä lastenohjelmat katotaan netistä. Lestadiolaiset tytöt kääntää ripsiään, käyttää meikkivoidetta, tässä yks. Ja tosiaan ehkäisyä ei käytetä koska raamatussa sanotaan että lapset on Jumalan lahja, siltikin on monia lestadiolaispareja jotkaei saa lapsia ollenkaan ja kyse ei oo silloin aina hedelmättömyydestä todellakaan. Tiedän myös monia lestadiolaispoikia ja tyttöjä jotka masturboi, mutta se on tabu eikä siitä puhuta kauheesti varsinkaan vanhemmille ihmisille. Uskonnot, tai ainakin lestadiolaisuus on muokkaantunu maailman mukana. Mikään ei oo ehdottomasti kiellettyä, vaan niitä asioita ei kehoteta tekemään, koska raamatun sana on niitä tekoja vastaan. Jos silti teet ja tunnet huonoo omatuntoa ni voit mennä ja pyytää anteeks syntis. Ja meille on myös opetettu pimppi ja pippeli 🙂 ps ihana blogi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä