Kuvavertailua

Mulla on ollut nyt tämä Olympus OM-D E-M10 lainassa kolmisen viikkoa ja olen myyty. Tämän on epäilemättä paras kamera, mitä olen ikinä kokeillut ja rakastan sitä niin paljon, että itkettää ajatus vanhaan palaamisesta. Kyllä toi Nikon D3200 on tosi hyvä kamera, mutta tällaiselle, joka kantaa kameraa koko ajan mukana, tämä Olympuksen pieni ja ketterä järkkäri on niin nappivalinta. Helpon ulkokuoren lisäksi kuvanlaatu on aivan upea, enkä tiedä miksi, mutta jostain syystä näitä kuvia on helpompi käsitellä, ainakin valotuksen suhteen. Jos pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, sanoisin: Tällä kameralla saa parempia kuvia huonommissa olosuhteissa vähemmällä vaivalla.

Kuvia Nikon D3200:lla

kiharat 032 – Kopio

sheinside 134

sheinside 208

synde 001

tinttu1 049

Kuvia Olympus OM-D E-M10:llä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, tämä viiminen kuva on herättänyt huvitusta Facebookissa. Mutta asiaan, kuka tahansa, joka on kiinnostunut kuvauksesta, huomaa varmasti eron kuvien välillä! Olympuksen kuvat on mun mielestä ehdottomasti parempia ja tällä kameralla kuvat onnistuvat useammin, jopa Topiaksen käsissä. Ylihuomenna lähdetään Lontooseen ja toivon mukaan saan siellä upeita kuvia, joiden kera on hyvä sitten esitellä ja puhua vielä vähän objektiiveista ja tämän kameran ominaisuuksista! Onko jollain jotakin tiettyä, mitä tahtoisitte kuulla tämän kameran suhteen? Millä kameralla te kuvaatte?

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Objektiivilla on ihan hurjan suuri merkitys järjestelmäkameroilla kuvatessa. Mikä objektiivi sulla on Nikonissa? Entä Olympuksessa? Olympus kyllä piirtää tosi paljon kauniimmin, taustakin on niin ”pehmeä” ja nätti. Ootko kokeillu kuvata lapsia juoksemassa tms, pysyykö tarkennus perässä? 🙂 Kiva kuulla tällaista kommenttia, kun itse olen myös suunnitellut pienemmän kameran hankkimista…

Avatar

Kauniita kuvia mun mielestä kummallakin kameralla otetut. 🙂 Jos kuvaaja on taitava, niin kuvat onnistuu vaikka ihan digipokkarilla, mutta onhan se totta että hyvä kamera avaa paremmat mahdollisuudet onnistua helpommin. 😀 Mulla jäi mietityttämään, mitä objektiiveja oot näissä käyttänyt? Niillä on usein aika paljon merkitystä. Ja kun itsekin pohdin kameran vaihdon olevan ajankohtainen jossain vaiheessa tulevaisuutta, enkä tiedä jatkaakko Canonilla vai ollakko villi ja vaihtaa kokonaan toiseen merkkiin, niin onko sulla kertoa mitään mikä olisi voinu olla paremmin / miltä osin jäi negatiiviset vibat tuon Olympuksen kameran suhteen?

Avatar

Muakin kiinnostaa, että mitkä objektiivit on olleet käytössä – samatko molemmissa? Niillä kun yleensä on se suurin merkitys, miltä kuvat näyttää. Niin ja onko näissä kuvissa kuvattu automaatilla vai manuaalilla? Jos ois sama objektiivi ja sitten kuvais molemmilla automaatilla samat kuvat, sais jo aika hyvän käsityksen, että kummassa esim. automaatti toimii fiksummin ja vaikuttaako kamera oikeasti mitään kuviin (kuvauskokemukseen toki vaikuttaa, mutta entä kuviin?). Jos sun ois mahdollista koittaa ottaa samalla objektiivilla, mut eri rungolla kuva, automaatilla ja samasta tilanteesta, niin se ois jees. 🙂 Niitä kuvia vois jo vertailla aidommin. Jos kamerasta haluaa kertoa, kuulisin mieluiten ominaisuuksista, kuvaustiloista, helppokäyttöisyydestä, mukanapidettävyydestä.. Sellasia seikkoja, joihin sillä itse kameralla on vaikutusta. 🙂

Avatar

Ite pari vuotta valokuvausta harrastaneena, huomaa kyllä ihan selkeän eron noissa kuvissa! Olympuksella otetut on jotenkin parempia kun nikonilla, ne on jotenkin paljon valosampia, kirkkaampia ja joillain hassulla tavalla tarkempia. Väritkin on paljon luonnollisemmat Olympuksen kuvissa! 🙂 Ookko kuvannu millä asetuksillä kummassakin kamerassa? Ja tietty kuvan käsittelykin vaikuttaa 😀

Ite kuvailen Canon eos 600D:llä johon oon tosi tyytyväinen, se oli alusta asti tosi helppokäyttönen, vaikka alottelijoille suositellaankin Canon 1100D:tä.

Avatar

Itse en kuvauksesta paljon tiedä ja kameroiden ominaisuuksista mutta tuossa edellä oli kyllä fiksuja ja hyviä kommentteja. Näin osaamattomana sanoisin että nuo uudella kameralla otetut kuvat näyttää paremmalta. Mulla pitäisi varmaa olla mahdollisimman automaattinen kamera 😀

Valokuvaus kyllä kiinnostaisi kovasti ja olenkin miettinyt että vois jollain kurssilla asiaan perehtyä paremmin. Oletko itse käynyt mitään ohjattua kurssia valolukuvaukseen? Kyllähän kuvilla on iso merkitys blogissa. Etkö vois saada sponssi lahjaksi tota kameraa mitä oot testaillut kun hyviä kokemuksia ja kuvia oot julkaissut. Se tuntuisi kohtuulliselta korvaukselta.

Kyselen taas aiheesta pompaten että miten sun hammaslääkäri asia on edennyt. Oletko lähiaikoina pääsemässä nukutushoitoon. Aiemminkin tuolla kommentoin sulle aiheesta. Itse kävin viime keskiviikkona nukutushoidossa ja onneksi menin. Oli todella paha tulehdus yhdessä kohtaa jonka vakavuus ei edes kunnolla näkynyt röntgenkuvissa. Nyt sitten syön vielä kahta eri antibioottia jotta paranee kunnolla. Onneksi mieskin ymmärtää tän mun pelon ja päätetiin että otetaan pieni laina jotta pääsen hoitoon. 2560 maksoi mun hammashoito. Tsemppiä kamalasti sulle että pääsisit siihen ja saisit hampaat kuntoon. Se on kamalaa elää silleen että joka päivä vähän särkee ja vihloo jostakin ja pelätä sitä että koska tulee niin kipeäksi ettei vaan enää kestä. Sit ei ehdi nukutushoitoa enää järjestää jos akuutti särky tulee. Nyt sovittiin hoitavan hammaslääkärin kanssa että menen juurihoidon hoidattamaan loppuun ilman nukutusta. Sen kun ei enää pitäis sattua. Varataan mulle pitkä aika jotta rauhassa voi hoitaa niin saatais tätä pelkoa hoidettua kun kivuttomasti onnistuu hoitamaan. Sitte jatkossa säännöllisesti suuhygienistin ja hammaslääkärin tarkastukseen ja hammaskivi pidetään pois. Paljon kysymyksiä taas ja kiva jos jaksat vastailla.

Avatar

Mistä tuo sinun synttärimekko on ostettu?

Avatar

Ihania kuvia molemmilla kameroilla saa napsittua, mutta kyllä tosiaan laadukkaammalta näyttää nuo olympuksella otetut. 🙂

Niin ja onnea viihdyttävimmästä blogista! 🙂

Avatar

No tietysti Olympuksella otetut kuvat ovat parempia, onhan kyse ihan eri hintaluokan kamerastakin. 🙂 Jos sulla olisi Nikonilta joku saman hintaluokan malli käytössä, voipi olla että erot eivät olisi noin suuria vaan Nikon vetäisi pidemmän korren. Itse kuvaan tällä hetkellä Canonilla, mutta kokemusta löytyy myöskin kahdesta Nikonin järjestelmäkamerasta ja Olympuksen kompaktikamerasta ja se on kyllä sanottava että vaikka se Olympuksen kamera olikin vain muutaman sadan euron ns. halpamalli, oli kuvanlaatu kyllä aivan uskomaton! Yhtä kestävä se ei tosin todellakaan ollut kuin esimerkiksi Pentaxin vastaava, eikä tietenkään muutoin yllä millään samalle tasolle kuin johtavat merkit Canon ja Nikon, mutta hinta-laatusuhde oli kyllä enemmän kuin kohdillaan vaikka kyseessä olikin ihan tavanomainen digikamera. Tähän mennessä oman sydämeni on kuitenkin vienyt Canon kaikista merkeistä joita olen kokeillut, toki on vaikeaa vertailla kun on ollut todella erilaisia kameroita muutenkin keskenään. Nikonin ammattikameroilla jälki aivan uskomatonta!

Avatar

Pahoittelut, eihän nuo olekaan eri hintaluokan kameroita, luin E-M10 sijaan E-M1 joka siis on parin tonnin hintaluokkaa. 😀

Avatar

Mä niin himoitsen tuota kameraa mun vanhan Canonin tilalle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä