Kun ehkäisy ei toiminutkaan…

Oltiin tyttöjen kanssa laivalla, istuin vessassa ja muistin, ettei välivuotoni ole vieläkään alkanut, vaikka oli jo uuden laatan aika. Työnsin oven auki ja huusin ”alotin eilen uuden laatan, eikä menkat oo vieläkään tullut, kelatkaa ku oisin raskaana”. Nauramme kaikki ja otan hörpyn skumppapullosta. Biletän vuorokauden kuin viimeistä päivää, tietämättä sisälläni kasvavasta pienestä ihmeestä.

188921_1920018162900_4869029_n

Aloitin e-pillerit 15 -vuotiaana. Merkkinä Yasmin. Ihan alussa unohdin pillerin pari kertaa, kun en vielä ollut tottunut, mutta pian siihen rytmiin pääsi kiinni. Hälytys puhelimessa joka ilta kello 22 toimi hyvin, pilleri tuli otettua minuutilleen samaan aikaan joka ilta. Yleensä pidin aina tauon laattojen välissä, mutta joskus söin pari laattaa putkeen, jos oli jotain menoa, jonka aikana halusin välttyä vuodoilta. Pillerit sopivat minulle hyvin, paremmin kuin hyvin. Kuukautiset helpottuivat, kuukautiskivut laimenivat, ovulaatiokivut katosivat ja tissit kasvoivat, hah. Pillereiden kanssa ei ollut ikinä mitään ongelmia, päinvastoin ne olivat todella kätevät.

Eräänä iltana käytiin Topiaksen kanssa tankkaamassa ja muistin taas puuttuvat kuukautiset. Ajateltiin, että ehkä mulla on hormonitasapainoissa vikaa tai jotain, mutta pitänee tehdä raskaustesti, jotta voidaan sitten soittaa lääkäriin ja sanoa, että raskaana en ole, mutta jotain on pielessä. Kello oli jo paljon, joten lähdettiin cittariin, kun apteekit eivät enää olleet auki. Testin ostaminen ja tekeminen oli vain ihan läppää hommaa. Homman vakavuusasteesta kertonee kuva, joka otettiin kaupassa. Minulla ei ollut mitään oireita tai oloja, en todellakaan uskonut olevani raskaana.

264915_2228200463445_5920574_n

Palattiin kotiin ja menin tekemään testin. Jätin sen kylpyhuoneeseen odottamaan ja menin Topiaksen kanssa sohvalle katsomaan telkkaria. Muutamaa minuuttia myöhemmin menin kylpyhuoneeseen katsomaan tuloksen. Istahdin pöntölle, luin ohjeet ja otin testin. Siinä oli kaksi vikaa. Hetkinen, luin varmaan ohjeet väärin, siinä piti olla yksi viiva. Luulin, että kaksi viivaa on raskaana, luen ohjeet uudestaan. No niinhän se kaksi viivaa tarkoittaakin, että olen raskaana. Kädet tärisevät ja tuskahiki iskee pintaan. Istun vain tuijottamassa testiä, enkä tiedä mitä tehdä. En muista miten hengittää tai nousta ylös. Istun ja istun vessassa, kunnes Topias tulee ihmettelemään. En osaa sanoa mitään, ojennan vain testin ja ohjeet Topiakselle. Pitkään aikaan kumpikaan ei saa sanottua sanaakaan. ”Se testi on viallinen, ei ois pitänyt ostaa tommosta halpista, pitää mennä ostamaan uusi”. Kello oli jo kymmenen, joten lähdettiin Turkuun Yliopiston apteekkiin. Ostettiin kaksi raskaustestiä, palattiin kotiin.

Tein uuden testin, jätin sen taas odottelemaan. Kaksi viivaa. Join paljon vettä, tein kolmannen testin. Kaksi viivaa. Topias vaan istui sohvalla tuijottamassa ensimmäistä ja toista testiä. Heitin testit roskikseen, en halunnut nähdä niitä. Romahdin lattialle itkemään ja Topias tuli halaamaan minua. Päässäni pyöri vain yksi ajatus; elämäni on ohi.

Oli kyllä elämäni suurin shokki saada 18 -vuotiaana juuri ja juuri vuoden seurustelleena saada tietää olevansa raskaana. Lukio kesken, pieni yksiö asuntona ja paljon suunnitelmia tulevaisuudelle. Alkoi pohdinta siitä, mitäs nyt oikein tehdään. Topias kannatti aborttia, itse harkitsin adoptiota ja vauvan pitämistä. Oli todella vaikeaa olla tavallaan yksin kaikkia vastaan, koska kaikki muut painostivat minua aborttiin. Kun sain tehtyä selväksi, että minä todella aion pitää sen vauvan, perheeni oli kyllä heti tukenani ja Topiaskin tottui ajatukseen pikkuhiljaa. Olen onnekas kun ympärilläni on niin paljon ihmisiä, jotka ovat aina tukenani.

Ajatukseen oli todella vaikea tottua, mutta heti kun tein päätöksen pitää vauva, aloin kosketella salaa vatsaani kun Topias ei nähnyt. Istuin suihkun lattialla valuvan veden alla ikuisuuksia, miettien ja silitellen mahaani. Kävin ostamassa salaa pienet vauvansukat, mutta piilotin ne Topiakselta. En uskaltanut näyttää tunteita vauvaa kohtaan, koska pelkäsin satuttavani Topiasta. Ja se oli oikea päätös. Topias tarvitsi enemmän aikaa ymmärtää ja tottua ajatukseen vauvasta. Pääsin varhaisultraan varmistamaan raskauden, koska pillereiden takia laskettua aikaa ei voitu varmistaa. Sillä hetkellä kun näin ensimmäistä kertaa siinä ruudussa sen pienen sykkivän pisteen, koko ajatusmaailmani muuttui. Millään muulla ei ollut enää väliä, tehtäväni oli vain suojella ja kasvattaa sitä pientä elämänalkua. Np-ultrassa Topias koki vihdoin saman fiiliksen. Oman lapsen näkeminen ensimmäistä kertaa on vain niin uskomattoman vahva kokemus. Ja mulle se kokemus oli entistä parempi, koska vihdoin sain kokea raskauden niin, että mulla oli Topias tukena.

264746_2171725811614_5252325_n

Kasvava vatsa ja raskaus tuntui hämmentävältä, kun sitä ei ollut kuitenkaan toivonut. Jokainen ihminen kuitenkin tiedostaa raskauden riskin ja mun mielestä se oli mun velvollisuus hyväksyä se asia. Alussa ajattelu oli kauhean teknistä ja asiapitoista, mutta ajan myötä vauvan tuloa alkoi oikeasti odottaa ja sitä lasta rakasti jo mahassa enemmän kuin mitään muuta. Raskausaikana tuntui välillä, että minua jotenkin rankaistiin siitä, että en voinut alusta asti iloita raskaudesta. Tuntui epäoikeudenmukaiselta, että yllätysraskauden lisäksi jouduin kestämään sen alusta loppuun asti jatkuneen oksentelun. Oksentamisesta huolimatta pystyin kuitenkin alun jälkeen iloitsemaan tulevasta vauvasta ja vaikka koinkin raskauden aika eri aspektista kuin muut ihmiset, pääsin kokemaan myös paljon hyviä puolia.

265130_2220244024539_262254_n

Vauvan lopulta synnyttyä elämä ei ollut mielestäni sen kummempaa kuin jos vauva olisi ollut suunniteltu. Sen 9 kuukauden (tai no 7,5) aikana ehti kuitenkin aika hyvin valmistautua, joten ei sillä loppujen lopuksi ollut merkitystä. Ei meillä ikinä tule edes mieleen se, että Ava oli vahinko. Jos joku kysyy niin kerron kyllä aina, ei se tee Avasta yhtään vähemmän rakastettua. Päinvastoin, sitä oppii arvostamaan elämän antamia lahjoja entistä enemmän kun niiden yllätyksellisyydestä ei ikinä tiedä.

Pillereiden läpi raskaaksi tuleminen kyllä muutti tapaani suhtautua elämään. Mihinkään ei oikeasti voi luottaa, etenkään ehkäisyyn. Jos et ole valmis hankkimaan lapsia, etkä halua aborttia, älä harrasta seksiä. Pidättäytyminen on ainut varma keino. Tästä aiheesta heräsi itselleni taas paljon ajatuksia abortista, mutta ehkä ne pitäisi jättää omaan postaukseensa.

Onko kellään muulla ehkäisy pettänyt? Siis oikeasti pettänyt, ei niin että niitä pillereitä on otettu vähän miten sattuu 😀

Kommentit

52 kommenttia
Avatar

Joo o! Itellä just posahti mielen että näinköhän oon paksuna! Liuskan puolivälissä menossa ja on ollu jo muutaman päivän sellasia oireita niiko ois menkat 🙁 onkohan tää kuinka yleistä tulla pillereiden aikana raskaaks.. Oon syöny niitä kuitenkin jo 4 vuotta..? Holy shit.. Pakko tehä vissiin se testi.

Avatar

Olisi kiva kuulla mielipiteesi abortista, toivottavasti teet siitä postauksen. 🙂

Avatar

Tekstihän oli kuin omasta elämästä, elämäntilanne sekä se että söin pillereitä neljättä vuotta kun tulin raskaaksi, pillereiden syöminen oli siis miltein neuroottista ja tapahtui joka päivä kellontarkkaan, koska pahin pelkoni oli tulla raskaaksi ennen koulun loppua… ei siis ole mitenkään mahdollista että yksikään pilleri olisi jäänyt ottamatta ja kas kas tuolla sängyssään tuhisee 3kk vanha poika 🙂

Avatar

Kyllä pillerit pettänyt! Olin siihen aikaan himo bailaaja, ikisinkku, eikä lapset kuulunut lähitulevaisuuden suunnittelmiin, mutta kuinkas kävikään. Eräänä helmikuisena perjantai aamuna, ennen töihin lähtöä tikkuun ilmestyi kaksi viivaa. Olin jo toki sitä ennen voinut pahoin, mutta joka aamu uskottelin pahoinvoinnin olevan vain liikkeellä olevaa mahatautia. Muistan vieläki kuinka tärisin ja kuinka panikoin, piilotin raskaustestin ja lähdin töihin ja päätin etten kerro tästä kenellekään. Poltin työmatkan aikana kaks röökiä ja mietin ettei tämä voi olla totta. Töissä ajatukset harhaili. Olin aivan varma etten kerro tästä kenellekään, että teen abortin kaikessa hiljasuudessa, eihän mulla ollut edes lapsen isästä varmaa tietoa. Mutta, tadaa, minulla on maailman ihanin kahdeksan kuukauden ikäinen tyttö! Olen yksinhuoltaja, mutta lapsen isä on kuvioissa mukana. Ja päivääkään en ole katunut päätöstäni!

Avatar

Siis oletko sä nyt raskaana?! Jos olet, onneksi olkoon!! 🙂 Meillä on myös esikoinen yllätys vauva, söin pillereitä.. Ja silti pieni poika sai alkunsa!

Avatar

Ei hän ole. Tämä postaus kertoo siitä kun Emilia sai tietää odottavansa Avaa.

Avatar

Mulla petti minipillerit kun olin 14. Eihän siinä muuta vaihtoehtoa ollut kun abortti. Nyt olen melkein 19 ja 16 viikkoa raskaana ja maailman onnellisin. <3

Avatar

Minulla petti pillerit kun olin 15 vuotta. Lasta ei pidetty, se oli yhteinen päätös. En kadu sitä. Nyt melkein 15vuotta myöhemmin olen onnellinen perheen äiti ja edelleen saman miehen kanssa.

Avatar

Mulla petti yasmineista. Joka ikinen ilta klo 21.00 otin pillerin mut ne petti ja sain tietää raskaudesta vasta 13+2 viikolla ku ei ollu oireita eikä mitään 😀 välimenkkoja ei kuulunu mut testit näytti negaa nii aattelin sen johtuvan senhetkisestä koulunvaihtostressistä.. muutti kovasti ajattelutapaa tulla äidiks 17vuotiaana, mutta päivääkään en vaihtais!♥

Avatar

Tunnistan tämän henkilön ;D

Avatar

Bingo!!!

Täällä löytyy! Neljästä lapsesta yksi on ns. ”tehty” lapsi.

ensimmäinen raskaus tuli juuri näin kuin sinulla, juuri 18v täytettyä jne. Ja olin n.11rv:lla kun tajusin että ei oksennustauti voi kestää 5pvää näin että aamulla ja illalla on huono olo. Reagtiot on kuin kopio sinun kirjoituksesta. Miehen reagtiosta lähtien. Nr2 oli tämä ns. tehty lapsi..

Kolmas no hmmm.. söin minipillereitä koko ajan ja aivan kello uskollisesti. Luotin niihin täysin koska toimihan ne esikoisen jälkeenkin ja nro2 tehtii se reilu vuosi kun päätös toisesta lapsesta oli tehty.

Kakkosen ollessa 9kk valitin lääkärissä kovasta migreenistä ja vatsakivuista ja siitä kun ei tahdo maistia ruoka. Ottivat verikokeita ja samalla varuksi raskaustestin. Positiivinen sieltä tuli. Ultra varmisti että ikäeroo tulee 1v4kk… järkytyin!!

No sitten syötiin kolmosen jälkeen minipillereitä ja käytettiin kondomia se ekat puolivuotta lääkärin ehdotuksesta ja sitten aloitin e-pillerit. Söin niitä 5kk ja.. ei helvetti TAAS! !! Mutta silti jokainen näistä rakkaista on erityisiä lapsia. Kaikki alkujärkytyksen jälkeen täysillä odotettuja, rakastettuja ja aivan yhtä tärkeitä kun tämä ”tehty” lapsi. Nyt on ollut kierukka 4v 😉 ja ei lisälapsia ole tullut.

anoppi aina sanookin että näin oli tarkoituskin <3 uskontähän itsekin

Avatar

Meillä ei pettänyt, mutta tulin raskaaksi vuotoviikolla. Eipä ne kuukautiset kerenny edes alkamaan. Emmekä myös pidä lastamme vahinkona 🙂

Avatar

Ei voi ymmärtää miten osaat pukea ajatukset noin hyvin sanoiksi! Ihanasti kirjotettu! <3

Avatar

Joo, yasminvauva täälläkin. Eikä oo muuten kaveripiirin ainoa yasmin-, yaz-, tai jasminellevauva 😀

Avatar

Meilläkin kävi niin, että pillerit pettivät vaikka olin syönyt ne ajallaan aina. Olemme lapsen isän kanssa molemmat nuoria ja alkuun järkytys oli suuri. Itse osasin nauttia raskaudesta ja iloita lapsesta, poikaystäväni koki sen onnen vasta synnärillä saadessaan tyttärensä syliinsä ensi kertaa. Minulla todettiin synnytyksen jälkeinen masennus ja vieläkään en tunne itseäni äidiksi, vaikka lapsemme on jo puolivuotias. Vieläkin odottelen, että koskakohan ne luvatut äidilliset tunteet heräävät, vai heräävätkö ollenkaan..

Avatar

Itse söin myös noita samoja yasmin ehkäisypillereitä ja nyt mulla on ihana 3v tyttö 🙂 päivääkään en vaihtais, mutta paljon oli samanlaisia fiiliksiä kun sullakin 🙂 ja olis kiva kuulla sun mielipiteet ja pohdinnat abortista 🙂

Avatar

HEP! Kamalinta koko asiassa oli se, että meidän pikku kaupungissa kiusaajat alkoi levitellä juoruja musta/meistä. Huvittavin oli se, että Rasmus olisi pettänyt, kummasti hän kuitenkin oli ollut kokoaika mun ´´valvovan silmän alla” kyseisenä pettämis aikana. Kamalin juoru taas oli se, että mä olisin tahallaan hankkiutunut raskaaksi, olin kuulemma vetänyt pillerit pöntöstä alas… Niiin ja seuraava juoru olikin sitten se, että Rasmus ei ole lapsen isä..

Noh, onneksi ollaan muutettu täysin pois sieltä kaupungista, olisi kamalaa joutua kasvattamaan poika siellä.

Jos multa kysytään, oliko lapsi suunniteltu, vastaan, että lapsi kyllä, raskaus oli iloinen vahinko. Ihan siksi, että itsehän päätin heti raskauden selvittyä vauvan pitää. Ja rakastin pientä heti alku järkytyksen laannuttua. Vaikka raskaus ei olisi suunniteltu, voi lapsi olla rakas ja toivottu 🙂

Avatar

Entäs kun on vakaassa parisuhteessa? pitäiskö käyttää kumia ikuisesti.. :S

Emilia Huttunen

Kondomi on aivan yhtä epäluotettava kuin muutkin ehkäisyt… :/ joko sitä pidättäytyy tai hyväksyy sen mahdollisuuden, että voi tulla raskaaksi

Avatar

Tuplaehkäisy on jo sen verran varma että jos siitä huolimatta tulee raskaaksi, kutsuisin lottovoitoksi

Avatar

Mä kutsun ihmeeksi tuota pientä 6 kk ikäistä kääröä, joka tuli pillereiden läpi ja lääkärin diagnoosilla että lasten saaminen on joko mahdotonta tai todella todella vaikeaa.. AINA seksiä harrastaessa on siis mahdollisuus raskauteen 🙂

Avatar

Eka lapsi kans pillereistä kun olin tapaillut 1kk 😛 toinen tuli e-laastareista vajaa vuos ekan jälkeen 🙂

Avatar

Täällä ei VIELÄ oo yaz-vauvaa, mutta joka ikinen vuotoviikon alku (a.k.a just tällä hetkellä..) pamppailee sydän tuhatta ja sataa lakkaamatta ja päässä pyörii mitä ihmeellisimpiä mielikuvia aborttitilanteesta tai vastaavasti poikaystävälle ja vanhemmille kertomisesta. Poikaystävä on onneks tietoinen tästä mun hermoilusta ja muusta, koittaa sit parhaansa mukaan rauhoitella ja uskon, että jos raskaaksi tulisin, uskaltaisin siitä hälle kertoa ja saatais varmasti asia selvitettyä ja löydettyä oikee ratkaisu..

Mutta aina se pelottaa. Oon lukiossa ja kavereille alkaa pikkuhiljaa siunaantua teräsvauvoja, jotka on tulleet pillereistä läpi. Mä en oo koskaan unohtanut ottaa pilleriä tai ottanut sitä ees viiden minan viiveellä, ja vuoden oon syönyt. Silti se aina kuumottaa ja pelottaa, etenkin jos vuoto ei ala ekan kahden taukopäivän aikana ja arrrgh… En vaan haluais ihan vielä kuulua niihin teräsvauvojen äiteihin, en kesken lukion ja vuoden seurustelun jälkeen 😀

Hienoo että susta oli siihen, osottaa tietynlaista vastuuta ja oikeesti mielenlujuutta ja vahvuutta. Vaikka mä asunkin yksin ja oon asunut jo hyvän aikaa, ja oma elämä on ns. hanskassa, en mä koe olevani valmis ottamaan täyttä vastuuta jonkun toisen elämästä. Oon ehkä vähän turhan huithapeli 😀

Avatar

Kiitos ihanasta tekstistä! Varmasti on avuksi monelle nuorelle tytölle (ja jopa pojalle), joka on samassa tilanteessa kuin sinä olit!

Hyvin koskettava teksti!

Avatar

Turha ruveta mustamaalaamaan kaikkia pillereitä. 🙂 Ja se mahdollisuus raskaaksi tuloon on todella minimaalinen. Itse oon pillereitä syönyt nyt 3 vuotta (eka Mercilon ja nyt Zoely). Tosin aion lopettaa nyt pillerit hetkeksi koska noi Zoelyt ei mulle sovi ja oon liian laiska hakemaan uusia pillereitä. Itse oon vielä kunnon kuumottelija-luonne joten pillereiden kanssa en anna poikaystävän laueta mun sisään ikinä. 😀 (Vaikka JOO kyllä niitä siittiöitä yhdynnän aikanakin kulkeutuu.) Pari kertaa oon sallinut ja ekalla kerralla seurauksena virtsarakon tulehdus, ah.

Mutta tosiaan pillerit + kortsu-yhdistelmä on kyllä jo tosi varma jos oikein käyttää molempia.

Joten itse en kyllä aio pidättäytyä seksistä minimaalisen riskin vuoksi. 😀 Tosin olisin valmis tekemään abortin jos joskus tulisin raskaaksi enkä haluaisi lasta pitää. Mutta hyi kauhea ajatuskin.

Emilia Huttunen

Tottakai se riski on minimaalinen, mutta se on olemassa ja todistetusti sitä tapahtuu yllättävän paljon. Ei kannata aliarvioida, mikään ehkäisy ei ole täydellinen, muu kuin se pidättäytyminen 🙂 se on jokaisen oma vaihtoehto mitä tekee, mutta jos harrastaa seksiä, niin samalla hyväksyy sen riskin, että raskaus on mahdollinen.

Avatar

Erittäin epätodennäköiset ilmiöt (kuten raskaaksi tuleminen pillereistä huolimatta) ovat siitä hauskoja, että aina ne jollekulle tapahtuvat. Niin kuin nyt vaikka se kuuluisa lottovoitto. Päävoiton saaminen lotossa on äärimmäisen epätodennäköistä, mutta kun tarpeeksi moni lottoaa, kyllä siellä melkein joka viikko joku voittaa sen päävoitonkin. Jos joku tapahtuma on MAHDOLLINEN, se tapahtuu aina lopulta. Se on tilastollinen fakta.

Sen verran haluaisin Emiliaa korjata, että kokonaan seksistä ei tarvitse pidättäytyä välttyäkseen varmasti raskaudelta, kunhan jättää heteroseksuaalisen vaginaaliyhdynnän repertuaarista 😀 esim. suuseksiä voi harrastaa ihan vapaasti, siitä ei raskaaksi tule millään ilveellä. Sukupuolitautien ehkäiseminen on sitten asia erikseen.

Avatar

Kehtaanko sanoa, että helpotuin, että raskautesi oli vahinko. Olen ollut jonkin aikaa siinä luulossa, että olet osa tätä sekopäistä joukkoa, jotka alkaa tarkotuksella leikkiä kotia alle 2-kymppisinä. Kuitenkin vaikutat kohtuullisen kypsältä ja järkevältä ihmiseltä ikäiseksesi.

Emilia Huttunen

Jos en olisi tullut vahingossa raskaaksi niin en vielä miettisikään lapsia 😀 jokainen tekee tavallaan ja kaikille sopii eri jutut, mä en vaan itse olisi ikinä voinut kuvitella itteäni äidiksi näin nuorena 🙂 Onhan se ihan eri juttu tehdä lapsia kun on täysi-ikäinen ja koulut käyty, mutta en kyllä kannata missään nimessä lapsien tekemistä kun on koulut kesken ja etenkään alaikäisenä 🙂 onneksi kuitenkin moni heistä, jotka tulevat vahingossa teineinä raskaaksi pärjäävät todella hyvin, esimerkkinä kaksplussan Demi 🙂

Avatar

Jotenkin vähä jännä kommentti, itse en ole ihan kartalla tuosta koulut kesken -ei lapsia asenteesta. Mä olin opiskellut vuoden yo:ssa kun aloin odottamaan esikoista ja kyllä, suunnitellusti. Viime keväänä nostin maisterin paperit, masussa esikoiselle sisarus. Tuossa lasten välissä ehdin opiskella ja tehdä vähän töitäkin ja nyt mulla on koulut käytynä ja kaksi ihanaa lasta. En tiedä olisiko elämä ollut jollain tavalla helpompaa jollain muulla tavalla suunniteltuna, mutta mä halusin lapset nuorena ja halusin myös kouluttautua. Eikä tän oo tarkotus millään tapaa korostaa itseäni vaan olla rohkaisu kaikille nuorina äidiksi tulleille, kyllä sitä lapset kainalossakin voi opiskella 🙂

Emilia Huttunen

Hienoa, peukut sulle 🙂 mutta mä tarkoitin siis tätä, ettei ole mitään muuta koulutusta kuin peruskoulu, tai ei sitäkään

Avatar

mä jäin raskaaksi 17-vuotiaana ja ammattikoulut kesken. Kyllä mäkin kannatan että edes joku koulu olisi käyty sillä mulle ainakin lapsen ja koulun yhteen sovittaminen on erittäin rankkaa. tottakai on supermammoja joille se ei ole sen vaikempaa kuin ilman lastakaan, nostan suuresti hattua kaikille jotka paperit saavat käteen lapsen kanssa 🙂

Avatar

meillä nyt 4kk:n ikäinen vauva, joka syntyi ollessani 19. pian täytän 20, mutta meillä molemmilla juurikin vain peruskoulu käytynä. Silti mies tälläkin hetkellä työsuhteessa, joka kestänyt jo 2 vuotta. Itse olen aloittamassa aikuiskoulutuksen, joka sisältää enimmäkseen etäopiskelua. Raskaaksi tullessani/ollessani olin työharjoittelussa alalla, jota alan opiskella. Mielestäni tässä tilanteessa ei ole mitään väärää, yhtälailla elätämme perheemme, olisi sitten ne koulut käytynä tai ei. 🙂 Ihana kirjoitus joka tapauksessa, kauan olen seurannut vaan nyt vasta rohkenin kommentoimaan 🙂

Avatar

Lähes sama tapahtuma täällä. Olin seurustellut mieheni kanssa n.4kk kun tajusin olevani raskaana ja ehkäisynä oli tuo yasmine pillerit. En muuten ole enää niitä käyttänyt. Oltiin kyllä puhuttu lapsista, mutta niin että sitten joskus ja molemmat niitä halusi. No nyt 4 vuotta myöhemmin meillä on 2 ihanaa lasta tämä ensimmäinen ja nyt 1kk ikäinen pikkusisko.

Avatar

o/ täältä löytyy myös eräs ”super raskautuja”!

Pillereitä (olikohan peräti myös Yasmin?!) olin syönyt vuosia ja sitten eräs juhannus aaton aatto jouduin lähteä töistä kotiin pahoinvoinnin ja oksentelun vuoksi. Muistin samalla, että menkkojen olisi pitänyt jo alkaa lähes viikko aiemmin ja ajattelin myös tehdä testin ”varmuuden vuoksi, ettei sitten tarvitse miettiä tai stressata” hah, siitähän se miettiminen vasta alkoikin :’D olimme silloin seurustelleet mieheni kanssa vasta muutaman kuukauden, asuimme tietenkin erillämme vielä, mulla opinnot kesken, elämä yhtä kysymysmerkkiä ja siinä mä istuin tikku kädessä ja vahtasin niitä 2 viivaa. Ensimmäisenä soitin ÄIDILLENI ja ITKIN asiaa 😀

Monta mutkaakin tässä matkassa on ollut, mutta nykyään tuo 2 viivaa on jo 5-vuotias reipas neiti ja toinen tyttö 9kk, naimisiinkin tässä välissä olemme miehen kanssa päätyneet 😉

Avatar

Itsellä toukokuussa 2013 menkat jäi tulemasta ja itsekkin havahduin kun piti aloittaa uutta liuskaa. Merkkinä harmonet, joka ilta klo 18.00 muistutus ja itsekkin söin kuitenkin 5v samaa merkkiä. Silloin tällöin pari lituskaa putkeen mikäli oli reissuja jne tiedossa, mutta aina normaalisti välivuodot tuli. Minulla oli ns. Menkka oireita ollut joten en osannut epäilläkkään kunnes parasystäväni vitsaili asiasta ja itsellä tuli olo että pakko kai se testi tehdä. Meinasi taju lähteä kun 3 testiä oli positiivisia, hysteerisenä itkien poikaystävälle testiä näytin ja ei sanottu kumpikaan sanaakaan. Meillä sama et mies oli vain abortin kannalla itse tiesin että aborttia en tee, olen aina ollut sitä vastaan. Juuri kun poikaystäväni oli tottunut ajatukseen että hänestä tulee isä ja olisimme menossa varhaisultraan aloin vuotaa verta ja kivuliaasti.. Raskaus meni kesken rv 7+0, se oli meille kova paikka kun olimme vielä shokissa tiedosta että pilleriraskaus..:( olimme silloin olleen myös juuri ja juuri vuoden yhdessä.. Tarkoitus oli aloittaa pillerit(sama merkki) sitten kun lääkärin mielestä viisain. Noh, kun oli aika ns. Viimeisten menkkojen alkaa ennen kuin saan/järkevin pillerit aloittaa olimme juhlimassa syksyllä 2013 minun 20 v synttäreitä kaksipäivää aika railakkaasti niin synttäreiden jälkeen tuli samat menkkaoireet kuin viimeksi ja takaraivossa ajatus ”olen taas raskaana” ja niin olin, silloin rv 5! Ja nyt odotellaan tervettä yllätysihanuus esikois prinsessaa jonka laskettu kesäkuun alussa<3

Avatar

On, kahdesti pettänyt. Ja nimenomaan yazmineilla. Kuukautiset oli tunnintarkat aina, en koskaan unohtanut pilleriä ja silti.. Kahdesti.

Avatar

Jep, täälläki on Yazit pettäneet kerran, kun olin 16. vauvaa ei pidetty koska siellä oli jokin kuulemma pikkusella hätänä enkä kerennyt itse ajatella koko asiaa saatika tajuamaan ja olihan se aika pitkälläkin jo. Kumma kun en tajunnut mitään, oireitakaan ei ollut, paitsi kamala nälkä.. Niin äkkiä vietiin tekemään abortti. Vielä tähänkään päivään asti en ol pystynyt käsittelemään asiaa juuri ollenkaan 🙁

Avatar

Ihana postaus! 🙂 Ite oon vasta 15-vuotias ja kova suunnittelemaan tulevaisuutta joten oli varmasti järkytys saada 18-vuotiaana huomata olevansa raskaana! Oon suunnitellu suunnilleen mun koko tulevaisuuden, yks haave ois esikoinen 23 vuotiaana ja monet ihmettelee et niinkö nuorena joten voin vaan kuvitella miten vaikee oli iloita raskaudesta muiden loukkaavien kommenttejen ympärillä. Onneks päätit kuitenkin pitää avan! Muuten teillä ei ois nytten noin ihania ja valloittavia lapsia. Ja kaiken lisäks Ava on niiiin sieväkin (selvästi äitiinsä tullut). Sulla on aivan ihana pieni perhe, ihan kateeks käy 🙂

Avatar

En tykkää ollenkaan kun eritellään, että oliko lapsi suunniteltu vai ei… Minusts on loukkaavaa edes kysyä, että oliko lapsi suunniteltu. Kaikkihan on kuitenkin yhtä rakastettuja ja toivottuja!

Avatar

Oi kauhea kun osasit kirjottaa hyvin tästä aiheesta. Itellä ei oo kokemuksia pillereiden pettämisestä, vaan kortsun. Ite ratkasin sen vaan hieman eri tavalla kun sä, ei musta ollu sillon vuosi sitten äidiksi. Eikä olis kyllä vieläkään. Olisi tosi kiva jos tekisit joskus postauksen mielipiteistäs abortista 🙂

Avatar

Tässä vierellä nököttää vajaa 3kk prinsessa joka putkahti maailmaan pillereistä huolimatta ja alle vuoden olemme olleet mieheni kanssa yhdessä. Ensimmäisenä ostoksena myös pikkuiset sukat ja masun silittelyä täälläkin salaa mieheltä tietysti!

Avatar

Mulla on kokemuksii siitä että muistaa ottaa aina pillerit ja tulee silti raskaaksi. Täst on 3 kuukautta aikaa ku erosin poikaystävästäni ja aloin juhlii vähä enemmän ja sit aloin huomaamaa et mua väsyttää koko aja ja rinnat on kipeet ja tein raskaustestin ja positiivistahan se näytti… ja sit samana päivänä ku sain tietää olevani raskaana ni jouduin sairaalaa ja siellä mulle tehtii just varhaisultra ja olin epäilly et olisin ollu vasta 2 tai 3 viikolla mutta ne sanoki mulle siellä että raskaus oli 7 viikolla. Päädyin kyllä sitten aborttii kun olin siinä viikon miettiny ja se oli elämän hankalin päätös ja mietin vieläki että teinkö oikein…

Avatar

Täällä me ajatellaan, että pettäispä pillerit vahingossa… pliis! Itse olen nuori alle 20v nuori nainen ja mies vanhempi muutaman vuoden. Emme ole kuin reilu vuosi seurusteltu ja tää tuntuu niin oikealta. Vuosi asuttu yhdessä (oma omakotitalo), joten arki tuttua ja suurin alkuhuuma on ohitse. Nyt valmistun ammattiin ja menen töihin.. Vauvakuume on molemmilla ja uskon että olisimme molemmat valmiita vanhemmiksi. Nykysinkään viikonloput ei mene juhliessa vaan kotona, perheiden tai ystävien seurassa hengaillen lähes aina ilman viinaa. Haluan kuitenkin vielä vähän aikuistua, koska mietin mitähän ne muut ajattelee kun olen niin nuori. Jotkut ajattelee näinkin päin. Vahinko vauva olisi tervetullut meille, mutta tekemällä ei aleta tekemään. Kyllä se aika vielä joskus tulee. Mitä muut on mieltä tästä tekstistä? 🙂

Avatar

Mulla on ihan samoja ajatuksia kuin sulla SUSU, paitsi että en tiedä onko se hyvä vai huono asia jos e-pillerini pettäisivät, koska mistä sitten tiedän mikä minulle sopii. Olen vasta 18-vuotias, seurustellut ja ollut naimisissa oman uskontoni mukaan jo monta vuotta ja en oisi koskaan uskonut haluavani vauvaa. Mutta tässä sitä itsekin ollaan, tilanteessa että toisaalta olisin valmis mutta silti vielä mietityttää. Rahatilanne yms muut minulle epäolennaiset seikat on kunnossa, vain oma ajatus pitäisi saada sille tasolle että uskaltaa vauvaa yrittää. 🙂 Mutta ehkä minäkin joskus…

Avatar

Ihanaa!!! En siis ole ainut! 🙂 Voisihan se vähän järkyttää, jos ne pettäisivät, mutta iloinen vahinko kuitenkin 🙂

Avatar

Täällä kuopus sai alkunsa minipillereistä huolimatta esikoisen ollessa reilu 2kk, nyt esikko kohta 1v8kk ja kuopus 8kk, ja itse olen taas rv 15 jälleen kerran pillereistä huolimatta, mutta en vaihtais hetkeäkään pois vaikka nuori olenkin (täytin just 22v)

Avatar

Kumi meni puhki ja jälkiehkäisypillerikään ei auttanut. Täältä löytyy siis myös pieni ihmevauva joka päättäväisenä maailmaan halusi ehkäisyistä huolimatta. Onneksi! 🙂

Avatar

Luin tän maanantai iltana, herätti laskemaan omaa kiertoa.

Alla tosin kaks lasta, ehkäsy kunnossa ja tajusin että menkat on myöhässä.

Tein eileen 5! Positiivisiä testiä, tänään kolme.

Pakko kai se on uskoa.

Sinänsä kiitän Emilia kun tän fbhen heitit.. Muuten en ois tajunnu missä tilassa oon!

Avatar

Hei,

ennen kun teet kirjoituksen abortista niin suosittelisin katsomaan tän pätkän. Kesto on puolisen tuntia. Ei oo mitenkään väkivaltainen jne, mutta todella ajatuksia herättävä.

http://www.youtube.com/watch?v=7y2KsU_dhwI

Avatar

Itse taas jätin ehkäsyt pois parisen vuotta sitten. Ja nyt olisi tulossa pienoinen, jos kaikki menee vain hyvin! 🙂

http://joulunihme.blogspot.com/

Avatar

Meillä ei oo pillereistä tullut, vaan kortsusta. Ja oli totaalinen yllätys.

Oltiin vähän niinkuin suunniteltu, että (kuluvan vuoden alussa), aletaan yrittämään lasta. Mutta niin vaan tuolla omassa sängyssään 1v 4kk ikäinen toivottu lapsi. ♡ Joka saa pikkusiskon periaatteessa minä hetkenä hyvänsä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä