Muodonmuutos

Taas kerran jutellaan hampaista, niistähän löytyy juttua mm täällä ja täällä. Sen lisäksi, että kärsin jatkuvasti särkevistä ja vihlovista hampaista, koen suurta tuskaa niiden ulkonäöstä. Mun hampaista on kahden vuoden oksentamisen seurauksena kadonnut kaikki kiille ja ne ovat todella herkät ulkoisille tekijöille. Luonnollisesti hampaat muuttuivat nopeasti valkoisesta aivan keltaisiksi. Tummentumia ja kiillevaurioita, ei paljoa hymyilytä. Tähän kun lisätään hammaslääkäripelkoni ja se, etten ole päässyt nukutukseen kunnalliselle, eikä ole varaa yksityiseen, niin yhtälö ei ole mitään kivaa. Unelmana on terveet ja valkoiset hampaat, mutta valkaisu ei onnistu ennen kuin vauriot on korjattu, eikä niiden korjaus näytä olevan mahdollista pitkään aikaan… Olin jo heittänyt kaiken toivon ikkunasta ulos, kunnes sain aivan parhaan blogiyhteistyömahdollisuuden.

Tutustuin viime kesänä eräissä häissä porvoolaiseen Millaan ja hänen siskoihinsa. Lisäsin Millan Facebook -kaveriksi ja aloin seurata häntä Instassa, onneksi. Viime viikolla huomasin Millan Instagramissa kuvan lehtijutusta liittyen hampaidenvalkaisuun. Kysyin Millalta aiheesta lisää ja kyseessä oli uusi Ceropro -tekniikka. Ceropro valkaisee hampaita täysin luonnonmukaisen geelin ja led-valon avulla. Vaikuttava aine on natriumbikarbonaatti, joka vastaa siis ruokasoodaa ja kertoo menetelmän luonnollisuudesta ja hellävaraisuudesta. Valkaisu ei vahingoita hammasta tai kiillettä mitenkään, vaan perustuu siihen, että Ceropro pilkkoo kaiken hampaiden pinttymän niin pieneksi, että se vain irtoaa. Toimenpide ei aiheuta siis minkäännäköistä kipua tai haittaa ja sen voi tehdä myös reikiintyneille hampaille.

Lähdin valkaisuun innokkaasti ja odottavasti, mutta kuitenkin vähän skeptisesti. Täysi luonnonmukaisuus ja hellävaraisuus kuulosti vähän epäilyttävältä, voisiko se oikeasti muka toimia. Mulla tuppaa aina unohtumaan se ”less is more”, mikä on harmi, koska tälläkin kertaa se piti paikkansa! Nyt tulee kuvia, joita en uskonut ikinä laittavani näkyville. Kuvat mun kärsineistä hampaista. Tästä blogista ei löydy kaunista bloggaajahymyä, täällä on vain yksi rumia hampaita piilotteleva tyyppi. Mutta tiistaisen valkaisun jälkeen on kyllä hymyilyttänyt paljon enemmän. Odotin, että hampaat vaalenisivat ehkä 1-2 sävyn verran, mutta loppujenlopuksi hoito muutti hampaat huikeat 6 sävyä vaaleammiksi.

Tiistaina lähdin siis Porvooseen Hiushuone Cleveriin Millan tuoliin. Ensin hampaat puhdistettiin ja niiden sävy katsottiin sävykartasta, jotta tiedetään kuinka paljon ne muuttuvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi suuhun laitettiin hammasmuotit, joihin oli levitetty geeliä. Muotit laitettiin paikoilleen ja led-valo huulille. Siinä sitten odoteltiin 15 minuttia, otettiin muotit pois, puhdistettiin taas hampaat ja toistettiin käsittely. Mulle tämä tehtiin 3 kertaa, mutta se voidaan tehdä myös vain 2 kertaa. Geeli ei tuntunut missään, koko homman aikana en tuntenut kertaakaan pienintäkään vihlontaa. Geeli pysyi aika hyvin muoteissa, välillä sitä saattoi valua vähän suuhun, mutta maku oli tosi neutraali, simmonen jotenkin makea, mutta kuitenkin mauton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toimenpiteen jälkeen vain huuhdeltiin suu ja pääsin ihailemaan peilistä uutta hymyä! Tarkistettiin myös paljonko hampaat vaalenivat ja voi miten innoissani olin tästä tuloksesta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiushuone Clever löytyy Porvoosta osoitteesta Raatihuoneenkatu 3 ja Milla Larssonille voi varata ajan Ceropro-valkaisuun numerosta 0400201152. 30 minuutin hoito maksaa 99 euroa ja 45 minuutin 109 euroa. Ja kuten tästä viimeisestä kuvasta vielä konkreettisesti näkee niin rahat eivät todellakaan mene hukkaan 🙂 Menetelmästä voit lukea lisää täältä.

olympus

Onko teistä kukaan ennen kuullut tästä menetelmästä? Onko tällainen luonnonmukainen valkaisu teidän mielestänne peroksidihyökkäystä parempi vaihtoehto? Mä ainakin olen aina innoissani kun jollekin löytyy luonnollisempi vastine!

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Onko sulla edenny yhtään se hampaiden varsinainen hoidattaminen?

Avatar

Tätähän vois ehkä testaa, varsinkin kun ei toi hinta näytä niin pahalta! 🙂

Onks sulla ollut joskus raudat? Itelläni on vähän samanlaiset jäljet hampaissa kun sulla ja just rautojen takia. Oon aina miettiny että millä ne saisi pois tai edes vähän siistimmäksi.

Emilia Huttunen

Joo mulla oli raudat 4 vuotta ja siitä jäi noi jäljet 🙁 osa niistä on ihan hampaassa jonkinlaista kiillevauriota, mutta osa tuntuu simmoselta röpelöiseltä ja epäilen, että ne on jotain liimanjämiä. Pitäisi mennä kysymään hammaslääkäriltä, saako niitä yhtään pois :/

Avatar

Mullakin oli raudat kaksi vuotta, ja jäi just tuollaisia liimajälkiä, kysyin hammaslääkäriltäni ja hän hioi ne pois.:) olin tyytyväinen, kannattaa siis kysäistä!

Avatar

Nyt vasta tajuun kuinka paljon ne oikeesti vaaleni, upeet :)!

Avatar

Huima ero, ja hyvällä hinnalla! Näyttää hyvältä! 🙂

Avatar

Mua jotenkin epäilyttää tää homma kjn sanoit ton olevan ruokasoodaa vastaava aine 😀 jos hampaisiin laittaa ruokasoodaa, niin ne kyllä vaalenee, mutta se johtuu vaan siitä että ruokasooda syövyttää kaiken kiilteen. Joten onko tää muka hyväks hampaille vai tuhooko se niitä entisestään vaikka pinta näyttäis vaaleemmalle?

Avatar

Ja kiilteen mukana siis lähtee kaikki värjäymät, jolloin tulos on vaaleampi. Hampaat vaan on kohta taas entistä keltasemmat ja kauheemmat

Avatar

En ikinä uskaltais ottaa mitään hammashoitoja miltään kampaajalta. Välitän hampaistani sen verran, että pitäydyn hammaslääkäreissä. Hammaslääkärit ei muuten tee tota ceropro:ta joten siinä taitaa olla jotain mätää 😀 sori jo kolmas kommentti mut tää kommentointisysteemi sekoilee omiaann ja kommentit lähtee ennen aikojaa

Emilia Huttunen

Tämä menetelmä nimenomaan ei vaikuta kiilteeseen, eikä hammasluuhun mitenkään vaan poistaa vain pinttyneet värjäymät ja tuo esiin hampaiden oman valkoisuuden 🙂 menetelmän tekijät on koulutettu ja prosessi on helppo. Se että tätä ei ole vielä tarjolla hammaslääkärissä, ei todellakaan tarkoita, että siinä olisi jotain mätää… 😀 Hammaslääkärit suosivat lääketiedettä ja sieltä ei kauheasti luonnonmukaisia menetelmiä löydy. Hammaslääkärit valkaisevat hammasluuta, Ceropro vain poistaa likaa

Avatar

Muakin alkoi epäilyttää toi ruokasooda. Muuten kyllä kuulostaa hyvältä jutulta ja tekisi terää omillekin hampaille.

Avatar

Hei! Erittäin mielenkiintoinen juttu. Osaatko sanoa kauanko tämä valkoisuus pysyy hampaissa? Ja vaikuttaako esim kahvin tai teen juonti valkoisuuteen?

Emilia Huttunen

Noin puoli vuotta, keskimäärin, mutta riippuu tosiaan omista elintavoista 🙂 kahvi, tee, kolajuomat ja tupakka vaikuttavat aina hampaiden väriin.

Avatar

mulla on vieläkin pahemmin kellastuneet hampaat kuin sulla ja kiille myöskin lähtenyt raskauksien myötä.

oon kanssa ollut niin hukassa näiden hampaiden kanssa ja yksityisellä hammaslääkärillä näitä ei ole suostuttu valkaseen kun kiille on lähtenyt ja mulla vihloo näitä ihan tajuttomasti muutenkin.

pitäs varmaan kokeilla tuota , koska lopputulos on sulla tosi hyvä!!

Emilia Huttunen

kannattaa kokeilla, mulla vihloo hampaat aina etenkin kun syö ja juo, mutta ton aikana ei vihlassut kertaakaan 🙂 meen varmaan jossain kohtaa vielä uusiksi että saa oikein valkean hymyn 🙂

Avatar

Näyttää kyllä hyvältä 🙂 Vähän vaan hassua et annat kampaajan käsitellä hampaitas, mut sit et suostu menee hammaslääkäriin, ei sekään tunnu missään kun on hyvät puudutteet! Nimimerkillä just on puolen vuoden aikana paikattu 8 reikää (mulla myös lievä hammaslääkäripelko) ja voin kertoo et se vihlonta ja hammassärky on miljoona kertaa hirveempää kun se niiden hampaiden paikkaaminen. Tsemppiä pelon voittamiseks, ymmärrän kyllä et se voi olla vaikeeta, mutta toivotaan et saat hampaat kokonaan kuntoon! 🙂

Avatar

Todella hyvin onnistu tuo valkaisu! Mut kuinkakohan kauan toi kestää. Kuinka äkkiä joutuu käymään uudelleen käsittelyssä. 🙂

Emilia Huttunen

Jos ei hampaat enää altistu kauheelle rasitukselle niin uskon et vuosia 🙂 lopetin nyt kaikki kiillettä vaurioittavat huonot tavat, joten hyvällä hoidolla hampaat voi pysyä aina valkoisempina 🙂

Avatar

Heippa! Teetkö postausta Porvoosta? Mietin vaan et se ois kiva 😉

Emilia Huttunen

Teen kyllä! 🙂

Avatar

Vau, selvä ero!

Minun silmiini ei missään vaiheessa osunut kohtaa, jossa tekstissä oltaisiin sanottu, että henkilö joka valkaisuja tekisi olisi itse kampaaja ammatiltaan, vaikka Hiushuone Cleverin tiloissa toimiikin..? Eiköhän tekijälle ole ihan koulutus moiseen puuhaan 🙂

Avatar

Tästä tuli mieleeni, että valkaisujen tekemiseen ei ylipäätään vaadita Suomessa tällä hetkellä mitään koulutusta. Kyseessä voi siis olla just esim. kampaaja tai kosmetologi, koska valkaisujen tekijän ei tarvitse siis olla hammashoidon ammattilainen. Joitain tiettyjä valkaisuaineita ei pysty tilaamaan kuin hammaslääkärit, joten se nyt vähän rajottaa. Tällaiset ei-niin-rajut valkaisumenetelmät on vissiin vähän yleisempiä just etenkin kauneussalogeissa, koska ne ei vaadi niin perusteellista opettelua. On nähty tosin blogikirjotuksia,joissa bloggari on käynyt vähän roughimmassa vetyperoksidivalkasussa kauneussalongissa; ja ikenet käsittelyn jälkeen ihan vaurioituneet, kun suojaukset ei ollut kohillaan kosmetologin käsittelyssä.

Mut tällaset kepeämmät valkaisut (tosin hassu termi värjäytymiö poistavalle käsittelylle) on ihan ok tehä vaikka sit just kauneussalongissa, jos siltä tuntuu. Mitä vahvemmat aineet käytössä, sitä enemmän suosittelen ite suuhygienistinä hammashoidon ammattilaisten suorittamia toimenpiteitä. 🙂

Emilia Huttunen

Todella hyvin muotoiltu 🙂

Avatar

Onpa ikävää ettet ole pääsemässä hammashoitoon. Itse kävin pari viikkoa sitten ja onneksi lopulta menin. Nukutuksessa multakin hoidettiin ja olihan se hintava, lähelle 3000. Lääkäri sanoi että yhdessä kohtaa oli niin paha tulehdus että jos en ois menny niin jonkin ajan päästä olis voinu olla jo todella huono tilanne. Multa on aiemmin hoidettu humahdus nukutuksessa (edullisempi ku nukutus) ja se toimi yhtä hyvin. En muista koko hoidosta mitään.

Mielenkiintoinen tuo valkaisu menetelmä. Olen itsekkin ajatellu nyt kun on hoidettu hampaat kuntoon. Jos tuo hoito tulis hammaslääkäreiden tekemäksi niin hinta olis moninkertainen. Vähän eri taksat kampaajalla ja lääkärillä. Vieläkin tuosta nukutushoidosta. Oletko miettinyt että ottaisit lainan, pitkällä maksuajalla. Tosi pienellä lyhennyksellä. Itse otin osaan maksua lainaa, muuten ei ois onnistunut.

Avatar

Kiitos tästä postauksesta. 🙂 Oon ajoittain pohtinut hampaiden valkaisua, ja tuo systeemi voisi olla kokeilemisen arvoinen. Porvoossakin sopivasti asustelen. 🙂

Mullakin on vastaavanlaisia jälkiä hampaissa, ja oikomishoito tehty teininä. Ja ylipäätään vaan haluaisin valkoisemmat hampaat, muutoin kun ovat nätisti suorassa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä