Työn raskaan raataja

Blogeissa näkee usein toinen toistaan hienompia tietokoneita, mutta täällä tilanne on vähän toinen. Topias ehdotti, että voisin esitellä blogissakin tämän joulukuusta 2011 palvelleen koneeni, jolla aina teen töitä. Se on nimittäin meidän perheessä aina vähän naurunaihe. Niin Topias kuin kaikki kaverit ja sukulaisetkin pilkkaavat aina koneraukkaani. Luulisi että bloggaajalla olisi vähän paremmat välineet varsinkin siinä kohtaa kun harrastuksesta tulee työ, mutta ehei, ei tässä taloudessa… 😀 HP:n läppäri on palvellut oikein hyvin, mutta se on valitettavasti jo kaksi vuotta näyttänyt tältä. Ava nimittäin pääsi pienenä käsiksi koneeseen ja sen on näköinenkin. Kirjoittaminen on vaikeaa kun puolet näppäimistä puuttuu, videopostauksia en voi enää tehdä, koska mikrofoni ei toimi, kuvien muokkaaminen on vaikeaa, koska näytöstä hädin tuskin näkee jotain ja hiiren vasen näppäin on puoliksi irti ja jää koko ajan jumiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on vähän tällainen häpeän aihe, koska käytän kuitenkin konetta päivittäin monen monta tuntia, joten luulisi että olisin panostanut sen laatuun. Ja niin minä tahtoisinkin, mutta kun kotivakuutus ei näin vanhasta koneesta enää paljoa korvaa ja nyt remontoidessa ei olisi kyllä rahaa mihinkään ylimääräiseen. Koska kone kuitenkin toimii, vaikkakin vaikeimman kautta, en saa perusteltua itselleni uuden hankkimista. Nyt kuitenkin tahtoisin tehokkaamman työvälineen niin kovasti, että kai sitä täytyy yrittää remontin jälkeen alkaa säästää rahaa! Kiinnostaisikin kuulla (koska en tiedä koneista mitään), että millaisia tietokoneita teiltä löytyy? Ja pitäisiköhän yrittää hankkia läppäri vai pöytäkone? Mitä suosittelisitte?

Kommentit

40 kommenttia
Avatar

Mää Suosittelen sulle läppäriä, koska sitä pystyy kantaa ja ottaa mukaan kaikkialle, toisin kuin pöytäkonetta ei voi. Ja toivottavasti saisit vaikka yhteistyönä uuden koneen! 🙂

Avatar

Suosittelen vaihtamaan maciin 🙂 Olin jatkuvasti hermoromahduksen partaalla vanhan hitaan läppärini kanssa, mutta nyt on kaikki toiminut kuin unelma jo neljä vuotta!

Avatar

Sama!!

Avatar

Aivan sama täällä!

Avatar

Mun Compaq:lla vähän sama kohtalo. 😀 Näppäinten välissä ollu millon mitäkin ruokaa ja ne on ollu jumissa, joten oon painanu vähän lujempaa ja hups… Irti. Se tosin on joku kuus vuotta vanha niin ei ihme, kun ei tahdo toimia.Laturi toimii vaan tietyssä asennossa ja pienikin hipasu saa sen irti + koneen sammumaan, vaikka eipä se muutenkaan pysy kun korkeintaan 10min päällä.

Onneks Aleksille on tää Samsungin..

Emilia Huttunen

Haha voi ei 😀 joo mäki muuten unohdin et muistitikuista on turha haaveilla kun kaikki 3 usb reikää on rikki :DD

Avatar

Mulla on macbookin kokoinen asuksen zenbook, aivan huippu! Vuoden on palvellut ja edelleen toimii, jonkun teräksisen kuoren ansiosta kestää myös päällekävelyä sillä tykkään säilyttää elektroniikkaa kotoisasti lattialla.. me likes!

Avatar

Macbookkia kehiin vaan, ei niillä muilla mitään tee 🙂 air varmasti riittää sulle tehonsa puolesta, akku kestää ja muutenkin moitteeton läppäri!

Avatar

Kyl se mac vaan on aika kunkku. Omani on kohta 6 vuotta vanha, eikä loppua näy, eli siis aika hyvä satsaus, vaikka maksoikin aavistuksen enemmän. Tätä ennen kaikki pc-läppärini jaksoivat järjestäen korkeintaan 3 vuotta simahtaen yhtäkkiä ilman syytä. Nopea, selkeä, helppo, käytännöllinen, ei virustorjuntaohjelmia, täydellinen synkkaus iphonen kanssa, kestävä, laadukas..

Avatar

Suosittelen myös Macbookkia (itsellä Pro), toiminut kuin unelma, ei ylikuumene, mitä itselläni olleet 2 HP:n konetta! Löytyy vaikka ja mitä muokkaus- ja lisäohjelmia yms. En itsekään tiedä kaikkea. 😀 Varmasti pitkäikäinen kaveri! Ja ylimääräisen takuun saa myös suht’ edullisesti, (muistaakseni ainakin 1 vuodeksi, joku Applen oma) joka kattaa siis ihan kaiken (myös kosteusvauriot). Hintaahan näillä omenan tuotteita on mutta varmasti hintansa väärti! Ja vielä, kun sulla on paljon käyttöä, toimisi varmasti passelisti. 🙂 Niin, ja näissähän on valmiiksi viruksen torjunta ja haittaohjelma jutskut, ettei tarvitse erikseen ostella/latailla! 🙂 Kannattaa kysellä elektroniikka liikkeistä, saa varmasti hyödyllistä tietoa kaikenlaisista eri vaihtoehdoista. 🙂

Avatar

Mac Book pro on kyl hyvä. Nopee, toimiva ja hyvä kaikkeen kuvanmuokkaukseen ja videoeditointiin 🙂

Avatar

MacBook Pro!

Avatar

Suosittelen ihan täysillä Macbook airia! Nyt kun niitä alkaa tulla myös retinanäytöllä, niin niitä norminäyttösiä saa yllättävänkin halvalla :). Ja siihen saa ostettua kaupanteon yhteydessä sellaisen turvan, että kahden vuoden ajan ne korvaa uuden koneen rikkimenneen tilalle, vaikka olisi itse kaatanut mehut päälle/tiputtanut tms. Voisi olla näppärä teillekkin 😉

Avatar

Suosittelen pöytäkonetta koska ne on pitkäikäisempiä vaikka läppäri onkin kätevämpi kun se on niin pieni =)

Avatar

Mulla on lenovon ideapad s300. tämmönen iso-pieniläppäri ja hyvin on pelittänyt 🙂

Avatar

Mulla kans Lenovo, mallia B590. Tosi hyvin toiminut ja aivan unelmanopee käynnistymää ja toimimaa! 🙂

Avatar

Mulla käytössä lenovon ideapad u310, voin lämpimästi suositella! Nopea käynnistymään, akun kesto about 8h, nätti valkoinen sisältä ja vaaleanpunainen ulkopuolelta. Hiljainen ja litteä kooltaan!

Avatar

Etköhän saa sen pian jonain yhteistyönä 🙂

Avatar

Meinasin juuri tulla sanomaan samaa! Mutta iloinen olisin puolestasi, jos niin kävisi 🙂

Avatar

pakko vastata että toivottavasti Emilia saisikin yhteistyönä 😀 eipä tartteis remontin keskellä tietsikka rahaa miettiä 😉

Avatar

nimenomaan!

Avatar

pöytäkone olisi varmasti sinulle todella hyvä, koska käytät tietokonetta päivittäin! ainakin itse olen semmoinen, että kone ei saa pätkiä yhtään tai @&()=% ja olen huomannut että joka ikinen läppäri rupee pätkimään jossain vaiheessa.. eli pöytätietokone ja siinä on paljon muistitilaa !!! 🙂

Avatar

pakko vielä lisätä ennenkuin viisastelijat ehtivät, että ei ole netistäni kiinni se koneen pätkiminen läppäreissä 😀

Avatar

Oi kauhee toivottavasti tuolle koneelle saa nauraa, sillä multa pääsi nauru. Tosiaan hassua, että nykyisin pienillä lapsilla on uudenkarheat macbookit ja toiset joutuvat töitä tekemään tuollaisilla rikkinäisillä 🙁

Mulla itselläni on läppärinä Sony Vaio *** ja on aivan loistava kone. Hintakin pyörii siinä 500€ tietämillä.

Toivottavasti saisit yhteistyön merkeissä uuden koneen. Sen jos minkä oisit ansainnut!

Avatar

MacBook! Läppäri varmaan joka tapauksessa pöytäkonetta kätevämppi että voit tehdä töitä esim sohvalla samalla kun vahdit lapsia 🙂

Avatar

Itsellä on kokemuksia hp:n koneista, ovat olleet hyviä ja kestäviä! Tällä hetkellä entisen särkyessä (oma syy, kone olisi kyllö toiminut varmasti vielö pitkään) samanlainen kun tuo sinun koneesi, paitsi kaikki osat ovat tallessa:Dd

Avatar

Meillä on compaqin 300 euron läppäri ja hyvin ajaa asiansa, suosittelen! 🙂 Mä en nyt mitään kovin ihmeellistä koneella tee, facebookkaan ja bloggaan mutta näissä ainakin toimii hyvin 😉

Avatar

Mac! Toimii! 🙂 Hyvä median ja kuvien kannalta 😉

Avatar

eiköhän tän postauksen jälkeen sulle tuoda uusi läppäri yhteistyönä… sehän ois tietty huippujuttu, eikä se multa oo pois. mut niin, oiski aika hyvä just jos tulisin, niin voisit sitten kertoa omia kokemuksia… itselleni ainekin hirmu vaikea päättää läppäreistä mikä on nykyisin hyvä ja kestävä… näiden kommenttien jälkeen kyllä melkein jo ostaisin sen macbookin, jos olisi varaa 8D

Avatar

Vaikka läppärit onkin käteviä pienen koonsa vuoksi, suosittelen sulle kuitenkin pöytäkonetta. Omasta mielestäni pöytäkone on paljon parempi jos joutuu paljon tietokoneella tekemään eikä vain internettiä selaamaan, kun näyttö on niin paljon isompi että voi olla useita sivuja auki kerralla ja jne. Omasta mielestäni pöytäkonetta on myös niin paljon mukavampi käyttää 😀 Jos kuitenkin matkustelet paljon niin siinä tapauksessa läppäri tietenkin on parempi (:

Avatar

Mun kaveri on ollut töissä expertillä monta vuotta ja sanoo, että parhaat merkit ovat asus ja hp. Itsekin just ostamassa läppäriä siltä, kunhan osaisin päättää minkä mallin! Meillä on ollut pöytäkoneena Mac 3 vuotta ja toimii edelleen hyvin, mutta läppäriin en halua sijoittaa about tonnia, vaikka varmasti hyvä kone onkin! 🙂

Avatar

Miulla on joku asuksen perusmallin läppäri. Tietenki pinkkinä:) Ikää tulee kohta kaks vuotta ja ainut huono juttu siinä on se, että laturi meni rikki jouluna ja se joko toimii tai ei. Uus johto liikkestä maksaa 80e, joten tilasin ebayn kautta helmikuussa uuden. Mies on sen verta nörtti, että toisena koneena meillä on joku 6000e huippunopea kone, jonka hän on itse rakentanut, mutta kyllä sekin on hidastunu huomattavasti vuoden aikana. Mutta oon ite henken ja vereen läppäri ihmisiä, koska sen voi ottaa mihin vaan mukaan. Suosittelen miettimään käyttötarkotuksia ja sitä, että tarvitko jatkossa konetta mukanas vai et

Avatar

Itselläni on aina ollut läppäri, ja niiden kanssa menee aina hermot – hidas, kuumenee, akku menee rikki parissa vuodessa jne. Poikaystävällä on joku suhteellisen halpa pöytäkone ja se ei hidastele ja on pitkäikäinen. Jos on tabletti/kännykkä jolla voi ”löhödatailla” tai käyttää autossa, niin suosittelen ehdottomasti pöytäkonetta. Hinta-laatu-suhde on paljon parempi.

Avatar

Läppäreiden akut menee ”rikki” siksi, että ihmiset pitää akkua paikoillaan ja koko ajan johtoa seinässä.. Omassa halpisläppärissä on edelleen huippu akku, koska kotona käyttäessä akku on irti ja johto seinässä jolloin laite käyttää verkkovirtaa tai sitten akku paikoillaan ja johto irti. Ei mikään akku kestä sitä, että se on jatkuvasti seinässä kiinni 🙂 Joskus sain nörttisukulaiseltani vinkin tuosta akun irroittamisesta ja sen jälkeen ei olekaan tuota akun pilaantumisongelmaa ollut. Tosiaan mulla on tällä hetkellä ihan joku yli 2v vanha compaqin halpiskone, mutta akku on vieläkin kuin uus kun sitä on vaan käyttäny oikein! Jo pilattua akkuahan ei voi enää pelastaa, mutta ei kannata pilata uutta akkua/tietokonetta 🙂

Avatar

Moni vakuutushan korvaa tällaiset vahingot. Ihan vain vinkiksi jos jatkossa käy jotain vastaavaa 🙂

Avatar

Itselläni on asuksen läppäri ja on toiminut kuin unelma! Hintakaan ei pyöri siellä tonnin paikkeilla kuin esimerkiksi maccien 🙂

Avatar

teetkö sitten remontista ennen-jälkeen -kuvapostauksen? 🙂

Avatar

Täällä näpytellään tätäkin kommenttia täsmälleen samanlaisella läppärillä (: Reilut pari vuotta ollut käytössä ja toistaiseksi on pelittänyt hyvin, mutta hämmennyin kun tajusin että myös tästä mun touch-pad -hiirestä on vasen näppäin painunut alemmas :O En tosin käytä sitä about koskaan, mutta silti jännä että kahdessa samanlaisessa koneessa sama pikkuvirhe o_O

Emilia Huttunen

Tä meni muuten rikki ihan vaan kun normaalisti käytin konetta ja melkeen heti kun ostettiin tää! Et oiskohan joku valmistusvirhe…..

Avatar

Ei oo kokemusta muuta kun asuksesta, mutta niitä meillä on aina kotonaki ollu ja hyvin on toiminu 🙂 hyvä hinta-laatu-suhde ja ainaki noissa mitä ite oon käyttäny, on ollu joku viilennyssysteemi et ikinä ei oo menny kuumaks (tai ees lämpimäks) vaikka ois monta tuntia päällä..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä