Mitä kuuluu?

Niin, mitäs meille oikein kuuluu… Ava on ollut nyt kipeänä, raukalla oli tulehdukset korvissa ja keuhkoissa ja ollaan pidetty hänet kotona koko antibiiotin ajan, huomenna hän menee pitkästä aikaa päiväkotiin, toivottavasti menee yhtä hyvin kuin aina, vaikka on ollut tällainen pitkä tauko! Blogi hiljentyi ensin jo tämän Avan taudin takia, joka tuli heti Nompun taudin perään, jonka takia blogi oli myöskin hiljainen ja nyt ollaan oltu hiljaisia vielä mun oman kipeilyn takia. Aikamoinen putki siis päällä! Mun kipeily ei tosi liity mitenkään flunssaan, vaan siihen puristuksiin jääneeseen hermoon, josta kerroin aiemmin. Tosin en enää tiedä, onko se sittenkän vain se hermo, mikä siellä on vikana, koska kipu on levinnyt ja kymmenkertaistunut viime lääkärin jälkeen. Yritin koko päivän päästä lääkäriin, mutta ei, kiitos Turun kaupunki. Huomenna uusi yritys… Sain tosiaan viime maanantaina tohon  kipuun Panacodit ja ne ovatkin auttaneet tosi hyvin ja niiden avulla sain etenkin nukuttua paremmin, mutta kappas kummaa aloin kärsiä hirveistä migreeneistä ja tajusin niiden johtuvat niistä panacodeista. Yksi migreenitippa riitti kiitos vain ja lopetin Panacodien ottamisen lauantaina ja migreeni meni vihdoin ohi sunnuntai-iltana. Panacodien vaikutuksen hälvettyä ja migreenin loputtua tulivat valitettavasti jalka- ja selkäkivut takaisin. Takareidestä alkanut kipu tuntuu nyt siis vyötäröltä nilkkaan asti, enkä saa nukuttua, en pysty seisomaan, en pysty makaamaan, en pysty kävelemään ilman kipua. Ainoastaan joissain asennoissa istuminen onnistuu. Huomenna alan pommittaa terveyskeskusta jo ennen kuin se aukeaa, jos pääsisin vihdoin taas lääkäriin ja saisin sopivat lääkkeet… Jotain tutkimuksiakin olisi ihan jees tehdä, niitä kun ei viimeksi tehty mitään 😀 En oikein tiedä, että yritänkö taas selvitä yön läpi seinää hakaten, kylvyssä maaten ja ympäriinsä kävellen, vai ottaisinko pari Panacodia, jolloin saisin nukuttua, mutta saattaisin taas aamulla joutua kärsimään migreenistä… Mutta nyt loppu valivalivali, onneksi tä on tällä hetkellä mun suurin ongelma ja tämä menee kuitenkin ajan kanssa ohi ja toivottavasti huomenna helpottaa! Halusin kertoa vähän kuulumisia tällaisen tauon jälkeen ja tässä tulee nyt vähän kuvia kaikesta, mitä kameraan oli tallentunut. On tää Olympus OM-D E-M10 vaan ihanan helppo kantaa mukana ja saa pokkarin vaivalla ihan arkijutuista näinkin onnistuneita kuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nähtiin meidän porukoilla siskoni Even uusi koiranpentu Fido. On kyllä niin megasöpö, mutta älyttömän vilkas! 😀 Meidän lapset pelkää Fidoa hirveästi, Ava kiipesi taas sunnuntaina koko ajan Fidoa pakoon ja Nomppu itkee koko ajan kun Fido kiipeää päälle. Ei saisi nauraa, mutta Ava oli niin söpö juostessaan pakoon tota miniminiminipakkausta, joka iloisesti juoksee perässä ja luulee, että tää on nyt joku leikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edellisviikonloppuna ennen mun saikkua oli vielä hellettä ja nautittiin Hennin kanssa omasta ajasta. Käytiin ostamassa eväät ja mentiin meidän porukoiden altaalle piknikille. Toi on kyllä niin ihanaa, että on lastenkin kanssa aina näin lähellä mahdollisuus lähteä uimaan ja viettämään kesäpäivää. Tykkään erityisesti nyt, kun viime vuonna tohon altaan ympärille rakennettiin terassi niin nyt munkin kelpaa ottaa arskaa kun ei ole maantasalla muurahaisten uhrina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime lauantaina oltiin siskoni Anna-Sohvin valmistujaisissa. Otin Sohvista kuvia takapihalla ja Ava innostui hirveästi ja halusi itsekin kuvaamaan ja kameran taakse. Avan ottamia kuvia esittelen teille myöhemmin! 😉 Ihanaa, että tänä kesänä kaksi siskoani valmistuu, rakastan juhlia! Koska rakastan ruokaa. Haha! Sohvin juhlissa oli niin ihanat herkut, että maha meinasi räjähtää, onneksi migreeni räjähti vasta juhlien jälkeen ja ehdin kuitenkin nauttimaan ruoasta. Ensi viikonloppuna saadaan sitten juhlia Eveä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avan ja mun mekot on molemmat ostettu Lindexistä ja mun täytyy taas hehkuttaa tota More at Lindex -maksukorttia. Mä oon sen jälkeen keskittänyt lastenvaateostokset Lindexille, maksan laskun jälkeenpäin ja kerään tuplabonukset maksaessani tolla kortilla. Ollaan säästetty ihan hirveästi lastenvaateostoksissa kun käytetään sitten aina bonukset niihin! Tai vaihtoehtoisesti sitten ne bonukset voi käyttää johonkin ylimääräiseen, mitä ei normaalisti tulisi hankittua 😉 Kannattaa kysellä vaikka liikkeessä tai lukea Lindexin sivuilta lisää! Ja ei, en ole ikinä tehnyt mitään yhteistyötä Lindexin kanssa, rakastan vaan tätä bonusjärjestelmää 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yritettiin napata mun vähän pöhnäisestä lookista asukuvat ja naurettiin kaikki ratketaksemme kun Ava tuli koko ajan viereen matkimaan mun asentoja ja poseeraamaan kameralle. Ava on niin tottunut kameraan mun bloggaamisen myötä, että ehkä jatkossa tästä voi tulla meidän yhteinen juttu! Voin jo kuvitella kun Ava 3.v ottaa itse kuvia ja luettelee mulle, mitä hän haluaa postaukseensa kirjoittaa ja äitihän näpyttelee vieressä. Kohta tulee se seuraava osuus Avan vastauspostauksesta ja ajattelin siihen yhdistää Avan itse ottamia kuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä yritin Sohvin juhliin tehdä tollaisen suht rennon ison ja pöyheän ponnarin, joka epäonnistui täysin. Ilma oli aika kostea ja mun tukka lässähti samontein ja näytti vaan sotkuiselta ja lättänältä, möh. Parempi onni ensi kerralla. Hiuksista puheenollen, tällä viikolla tulee vihdoin pidennyksistä postausta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikös oo söpö pikku-valmistunut! 17 vuotta sitten se muutti meidän mammalle asumaan ja ärsytti meidät välillä kuoliaaksi ja nyt se on jo 18 -vuotias merkonomi, joka edelleen ärsyttää meidät kuoliaaksi, mutta on se niin rakas ja ihana <3

Ihanaa viikkoa kaikille, toivottavasti saan huomenna jotkut sopivammat lääkkeet ja päästään palaamaan tavalliseen rytmiin!

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

Moi taas! Pahoittelut erehdykseni, hävettää itseäni.. Mutta olet tosi kaunis. Ja uusimmassa postauksessa Nomppu on ihan uskomattoman suloinen 🙂 Ihanat lapset teillä.

Avatar

saako kysyä että miksi sisko ei asunut teidän kanssa? Vai onko mamma tein äiti? 😀

Nii ja onko tuo mekko se sun synttärimekko? Kovin on ainaki samanmoinen 🙂

Emilia Huttunen

Vastasinkin jo tohon seuraavaan kommenttiin ensin, mutta mekosta, ei oo sama mekko! 🙂 Mut kieltämättä samannäkönen, toi on ihana väri 🙂

Avatar

Ssiiiis onko sohvi adoptoitu vai mitä?:o aloitin lukemaan blogiasi vasta nyt niin em millään jaksaisi etsiä vastausta lukemattomien postaustem seasta 🙁

Emilia Huttunen

Sohvin vanhemmat on ollut muualla töissä joka toisen viikon ja Sohvi on yksivuotiaasta asti asunut joka toisen viikon meidän mammalla 🙂

Avatar

Tervetuloa kerhoon. Mulla alaselässä rasvapatit jotka tekee juurikin tuollaista kipua kun sulla. Raskausaikana meni 20min päästä makuuasennosta ylös kun oli niin kipeet. Nyt tänään ollut taas tosi pahana. Leikkauksellahan se lähtis mut en uskalla. Kokeileppa oma alaselkä tuntuuko patteja

Emilia Huttunen

Ei ainakaan omalla käsikopelolla onneksi löytynyt, voi kun kurjan kuulosta! 🙁

Avatar

Vaivasi kuulostaa välilevyn pullistumalta. Harvemmin menee itsestään ohi, ilman leikkausta. Tsemppiä kipuihin!

Emilia Huttunen

Kiitos vinkistä, googlettelulla huomasin että ihan kyllä täsmää kaikki 🙁

Avatar

Kirjoitit tuossa taannoin noista poseeraus asennoista ja joo, ihan tosi että tietyt asennot hoikistaa ja saa näyttää pidemmältä mutta näissä kuvissa sulla on ehkä hieman pientä yliposeerausta jo, asennot ei oikeen näytä luonnollisilta enää 🙂

Emilia Huttunen

Haha joo näissä oli ihan tarkoituksella kun Ava matki niitä asentoja 😀

Avatar

Eka kauhee valitus kuinka ootte kaikki olleet kipeinä ja mitään ei oo voinu tehä ja vali vali, mutta sit kuitenki ootte käyny juhlissa, ja mitä kaikkee piknikkiä ja muuta. Häh?! Kipeenäkö Ava pihallaki oli silloin kun karkas? Nää sun jutut on tosi epäloogisia ja tuntuu ettei yhtään tiiä mitä oikeesti tapahtuu ja millasta teidän elämä on. Kuulostaa niin sekavalta.

Emilia Huttunen

Pitäiskö sulle tehdä joku aikajana, että tänä päivänä oltiin kipeänä ja tänä päivänä oltiin juhlissa :DDDDDD kyseessä oli nyt aika pitkä aikajana, yli kahden viikon kuvia 😀

Avatar

Taitaa olla jollai vähä toi ajantaju hukassa! 😀

Avatar

Täällä kirjoittelee migreeniä kokonikänsä sairastanut. Tätä ei kyllä toivois kenellekkään joten toivotaan ettei sulle ala tulla useammin kohtauksia!! Sairastan myös kroonista kipuoireyhtymää, jossa lääkityksenä vahva opiaatti. Joskus opiaatit tosiaan voivat aiheuttaa migreeniä ja ilmeisesti se on aika yleistä! Toivottavasti saisit apua kipuihin. Oletko kokeillut ihan perus burana + paratabs koktailia?? 🙂 yhdessä auttaa usein paremmin! Ja tosiaan vaadi ihmeessä tutkimuksia!! :/ tsemppiä! Ps. Niin ihana Ava ♡ ja kaunis sinä 🙂

Emilia Huttunen

Noi migreenit oli kyllä niin kurjia, että käy sääliksi kaikkia, jotka joutuu sen kokemaan :(( tavalliset kipulääkkeet ei auta mitään, ainoastaan noi mitkä samalla pistää pään sekasin kun ne vie pahimman terän siltä kivulta :/

Avatar

Minäki valmistuin vasta merkonomiksi niimnku siskos ja oon kans 18! 😀 ja oot tosi nätti 🙂 aloin lukee sun blogii teiniäidit sarjan kautta ja melkee joka päivä tulee käytyä kattoo et joko on uutta postausta tullu 😀

Emilia Huttunen

Onnea valmistuneelle! 🙂 Tosi kiva kuulla, että tykkäät, kiitos! 🙂

Avatar

Tuosta hiusjutusta tuli mieleen että jos haluat sen ns. olevan korkeampi ettei se näytä ihan lätsähtäneeltä, laita pinni sillain jännästi. Eli kun sulla on hiukset kiinni, niin suoraan ylhäältä päin katottuna, laita pinnin pystyasennossa pompulaan kiinni niin, että pinnin ”sisään” jää pari kierrosta pompulaa ja painat pinnin pompulan ja pään väliin niin hiukset nousee vähän ja menee sillain kivasti. Niin vaikee selittää mutta kokeile niin jospa se onnistuis! 🙂 Ava on niin ihana♥ Ja sinä olet niin kauniina! <3 ps. Oletko miettinyt niitä uskon asioita? Mitä topias niistä meinaa tai oletko puhunut hänelle niistä? Mukavaa kesää! ♥

Emilia Huttunen

Kiitti vinkistä! 🙂 oon miettinyt kovastikin, Topiaksen kanssa en oo puhunut kun ei sitä kiinnosta ja arvostan hänen oikeutta olla kuuntelematta mun höpötystä 🙂 Oon sen sijaan puhunut ystävien kanssa 🙂

Avatar

Mihin uskontoon kuulut nyt? 🙂 Tosi kiva että olet puhunut ystäviesi kanssa. Tulkaa kesällä käymään suviseuroissa? Jos et ole kuullut ennemmin niin lue netistä, sieltä löytyy tietoa suviseuroista. Ne ovat tänä vuonna Pyhäjoella, Pohjois-Pohjanmaalla. 🙂

Avatar

Mun äitil on myös selän kanssa ollut ongelmia hyvin pitkään (välilevynpullistuma), mutta sai parempaan kuntoon kivut joogan ja kuntosalin avulla 🙂 Hän on myös huomannut, että lenkkeily asfaltilla pahentaa oloa, minkä vuoks hän lenkkeilee aina pururadalla/hiekkateillä tms ei asfalttipohjalla. Ps. Oon myös kiinnittäny huomiota tohon postausten epäloogisuuteen, olisi helpompi kun olisivat hieman kronologisemmassa järjestyksessä niin lukijat pysyisivät paremmin perässä et mitä tapahtuu! Muuten tykkään kovasti

Emilia Huttunen

yritän kiinnittää siihen jatkossa huomiota 🙂 Tässä on esimerkki miten asiat voi ilmaista nätimminkin! 😀 Mä oon huomannut ton saman, että ei tee hyvää juosta asfaltilla, mutta ketä mä huijaa, enhän mä juokse ikinä muutenkaan missään 😀 Toi jooga kuulostaa kyllä silti, että se varmasti auttaisi jatkossa pitämään selän kunnossa 🙂

Avatar

Mä en iha hiffaa tätä ongelmaa tässä. 😀 tuskin lukijoiden tarttee päivämäärän tarkkuudella saada tietää koska on juhlittu ja koska oltu kipeenä yms 😮 Mulle ainaki kelpaa ihan hyvin että no nyt jossai kohtaa tapahtu sitä ja joskus tätä, ei blogien tarkoitus ole ollakaan mikään täydellinen raportti kenenkään elämästä!

Avatar

Onpa järkyttävää,ettei potilasta tutkita kunnolla kaupungissa, jossa on sentään yliopistollinen keskussairaala! Olen kuullut muiltakin samaa. Ihmettelen, miksi suomalaista sairaanhoitojärjestelmää vielä kehutaan, huonossa jamassahan nuo asiat ovat. On sääli, että ihmisille syötetään vahvoja särkylääkkeitä, sen sijaan, että vaiva tutkittaisiin ja hoidettaisiin. Lihasten vahvistaminen nyt tulee ensimmäisenä mieleen, fysioterapian avulla, ja sen jälkeen omaehtoisella liikunnalla.

Avatar

Ootko kokeillu hierontaa jalkoihin? Issias hermo lähtee ristiselästä, jatkuu pakaran läpi ja takareiden keskeltä muuttuen pohkeessa pohjehermoksi. Issias jää purisruksiin, kun lihakset kiristyy ja aiheuttaa juuri tuollaista tuntemusta. Hieronta rentouttaa lihaksia niin hoito alkaa helpottaa yleensä muutaman hoitokerran jälkeen. Hierojana olen monta tommosta hoitanu pois 🙂

Avatar

Mulla on aika ajoin todella pahana iskias. Mulle lääkäri sanoi että ei missään nimessä hierontaa silloin kun se tauti on ”päällä”.

Avatar

Itellä ollu kans 1,5h toi välilevynpullistuma ja hermo jumissa. Puoltoist vuotta kauhee kipu kankust nilkkaan, siihen tottuu. Mikään muu siihen ei auta ku fyssarilla ravaaminen ja jumppaohjeiden kuuliainen toteutus. Good luck with that! :/

Avatar

Äidilläni oli samanlaista kipua, välilevynpullistuma ja puristuksiin jäänyt hermo kipuilivat juuri selästä ja vyötäröltä aina toisen jalan varpaisiin asti! Meni lopulta niin pahaksi ettei mamma pystynyt oikein tekemään mitään, mutta sanoi heti leikkauksesta herättyään että kipu oli samantien poissa ja olis melkein voinut juosta maratonin 😀

Avatar

Moikka! Toi musta mekko mekko mikä sulla on kuvissa on ihan älyttömän kiva, oon itekki ettiny ton tapasta jo kauan. Ihan perus mekko minkä saa asusteilla juhlavammaksi. Sopii sulle! Mutta sen sanon miinuksena että kannattaisi käyttää rintsikoita, varsinkin toisen valmistujaisissa, ei oo kauheen kivan näköstä 🙁

Emilia Huttunen

Toi on tosi kiva mekko kyllä 🙂 ja mulla oli rintsikat kiitosta vaan 😀 heh

Avatar

Ootko laittanu itseruskettavaa käsivarsiin vai miten noissa kuvissa ne näyttää niin tummilta verrattuna kämmeniin 😀 tuo mekko on kiva, just yksinkertanen johon saa asusteilla näyttävyyttä! Mut tosiaan vähän näyttää ku ei ois liivejä ollenkaa, mua vähän ihmetyttää miten jotkut naiset voi pukeutua julkisesti niin et tulpat näkyy 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä