Miljoonan ilmeen mies ja unelmien kamera

Oltiin Nompun kanssa leikkimässä tänään lastenhuoneessa kun tuli mieleen, etten ole ottanut hänestä kuvia 9 kuukauden kunniaksi. Nappasin Olympuksen OM-D E-M10 kameran käteen ja aloin napsia. Ajattelin tehdä illaksi postauksen Nompusta, mutta kun aloin katsella näitä kuvia, alkoi tehdä mieli tehdä sittenkin postaus tästä kamerasta. En osannut päättää, joten tästä tulee sekava sepustus kummastakin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomppu on niin ihanan nauravainen pikkutyyppi, mutta niin uskomattoman vilkas, että hän ei ole mikään maailman helpoin kuvattava. Siksi meidän kuvaamista onkin nyt helpottanut paljon se, että tämä M10 on niin helposti napattavissa ja aina valmiina kuvauksiin, ilman mitään valmisteluita. Tällä saisi ammattilaisen käsissä aivan ammattilaistason kuvia ja olisi kyllä upeaa osata ottaa tästä kaikki potentiaali irti, etenkin sen jälkeen kun keskustelin Indiedaysin Inspiration Dayssa pitkästi Damian McGillycuddyn kanssa tästä kamerasta ja hän kehui sitä maasta taivaisiin. Mutta näin amatöörin käsissäkin tästä kamerasta saa hirveästi irti, ihanan vähällä vaivalla ja taidolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä meinaan tukehtua naurusta joka kerta kun katson tota ylläolevaa kuvaa 😀 Haha, Nomppu on kyllä niin moni-ilmeinen, selasin kaikessa rauhassa ruutuja ja siellä kaikkien ihanien hymykuvien keskellä oli yhtäkkiä tämä ylläripylläri. Tässä tulee hyvin esiin Topiaksen osuus Nompun geeneissä 😉 Seuraavassa kuvassa on muuten Nompun vakkari-ilme, hänellä on näitä muutama ja tää on niistä yleisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä kuvaan lähes poikkeuksetta 45mm F1.8 objektiivilla ja asetuksista mulla on käytössä toi A -kohta, jossa asetetaan aukko manuaalisesti ja muu on automaattista. Oon kokenut sen lasten kanssa käytännöllisimmäksi kun olosuhteet vaihtelee paljon, eikä asetuksia ole aikaa muuttaa ennen kuin tilanne on jo ohi. Kuvaan melkein aina suurimmalla mahdollisella aukolla, jotta linssi päästä paljon valoa läpi. Valokuvaus yksnollayks, mahdollisimman suuri aukko on yhtäkuin mahdollisimman pieni f-luku, eli tällä objektiivilla suurin aukko on 1.8 ja sillä saat kuviin eniten valoa. Suuri aukko on etenkin Suomen talvessa pakollinen, jos et tahdo käyttää lisäsalamaa, se helpottaa äärettömästä varsinkin sisällä kuvaamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä 9 kuukautisesta apinasta alkaa tulla ihan mahdoton. Nomppu on edelleen oikea mammanpoika ja haluaa aina syliin, mutta onneksi viihtyy myös tutkimassa ympäristöä jonkun verran. Nomppu menee hurjaa vauhtia eteenpäin ja nousee ylös tukea vasten. Hän kiskoo kaiken mahdollisen alas ja irti ja tuhoaa kaiken mikä tielle osuu, oikea termiitti! Nompulla on kaksi erittäin terävää alahammasta, joilla hän puree, kovaa ja koko ajan. Nomppu on ihan uskomattoman iloinen ja touhuaa jatkuvasti kaikkea hassua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällainen 9 kuukautinen vauva/taapero/vaapero meiltä löytyy, kasvaa edelleen hirmuisesti ja oppii koko ajan uutta. Ajattelin tehdä ehkä vielä tämän viimeisen yksinumeroisen kuukauden kunniaksi kollaasin Nompun kuvista jokaiselta kuukaudelta. Pahimmilta koliikkikuukausilta ei ole kauheasti kuvia, mutta eiköhän me jotain löydetä 😉 Onneksi nyt on paljon helpompi kamera käytössä niin tulee kuvattua enemmän!

Millaisia teidän 9 kuukautiset ovat olleet luonteeltaan? Löytyykö yhtä iloisia ja nauravaisia?

ps Julkaisen tänään vielä Facebookissa Nompusta pienen videon 🙂

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Ihana poika 🙂

Ja ihana tapetti 🙂

meillä on iloinen pikkuherra 10kk, kova äitinpoika ja koko ajan haluais olla sylissä. Hirveet raivarit kun laskee lattialle tai käy itse nurkan takana. Mut se on vissiin sitä eroahdistusta vaan…

Avatar

sulonen, samanlainen kun mun tyttö, yhtä ilmeikkäitä kuvia tulee 🙂

Avatar

Ihania kuvia ja ihana mies 🙂

Avatar

Ihan yli söpö lapsi!!! Harvoin sanon muita lapsia ihaniksi/söpöiksi kuin siskoni lapsia, mutta nomppu on ihan älyttömän söpö!!:)

Avatar

Meidän Nooa 10kk, on kans tosi energinen! On nyt kävellyt jo hetken ilman tukea, joten kuhmuja tulee ja kuvista ei ole tietoakaan! Ei pysy sen vertaa paikallaan, et sais kuvia! Mahtavaa seurata, miten kaikki uusi (ja vanhakin) kiinnostaa niin paljon! Pitkää pinnaa vaan välillä tarvis, kun poika sinnikkäästi kiipeää kaikkialle! 🙂

Avatar

Teillä on todella kauniit lapset 🙂

Avatar

Niin rakas ja ihana pikkujätkä!

Avatar

Tosi kaunis poika, jos näin voi sanoa. Ihanat nappisilmät <3 ps. aivan ihana tapettiko se siinä taustalla. Olisi kiva nähdä teidän asunnosta jo hieman kuvia 🙂

Avatar

Ää , en kestä miten ihana nomppu on <3

Avatar

Uskomattoman hurmaava kaveri! Kolmanneks alin kuva menis kyllä kehyksiin ja seinälle, jos ois oma poika ^_^

Avatar

awww, aivan ylisöpö 🙂 tekisitkö sellasen postauksen missä olis avasta ja nompusta arkistokuvia vierekkäin saman ikäisinä tms?

Avatar

Oi herranjestas miten toinen voi olla noin söpö

Avatar

…ja kaikki hymiöt taisivat hävitä bittiavaruuteen, laitetaan kuitenkin vielä sydän: <3

Avatar

Mun 9-kuukautinen ei kyllä oo ihan yhtä hymyä kokoajan, ja aika hiljainenkin on, mutta paikallaan ei pysy ollenkaan nyt kun on vihdoin oppinut liikkumaan.

Avatar

Voi kuinka suloinen pikku herra. <3 mistä ihmeestä olette löytäneet noin upean tapetin (?) ? Niin ihana! Me ollaan etsitty myös lastenhuoneeseen jotain saman tyylistä mutta eteen ei vielä ole osunut mitään noin ihanaa. 🙂

Avatar

Heippa!

Ja oi miten onnellisen näköinen pikkuherra <3

Tulikin mieleeni että joko tämä ihanuus nukkuu öisin? 😉

Avatar

Ihana pikku ihminen! Onko taustalla näkyvä tapettia? Mistä sellaista löytää? Ihanan näköistä 🙂

Avatar

Voi kun Nomppu on söpö! Ja tosi hyviä kuvia, alko itteäki himottamaan tuo kamera.. 😛

Avatar

Tiedätkö paljonko tuo kyseinen kamera maksaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä