Nipsnapsklik

Saatiin huhtikuussa Stokkelta meidän lapsille uudet Stokke Steps -tuolit ja nyt välilevyn pullistuman ja pitkän flunssan vihdoin helpottaessa pääsin kirjoittelemaan niistä kokemuksia. Stokke Steps on ainutlaatuinen lapsen mukana kasvava sitteri/syöttötuoli/taaperotuoli/tuoli. Kaikki tuolin osat ostetaan erikseen, joten voitte ostaa uusia osia tarvittaessa tai jos lapsi on jo isompi niin voit ostaa pelkän tuolin rungon! Meillä on Avalle tuo pelkkä tuoli ja Nompulle tuoli Baby setillä ja tarjottimella. Ainut mikä puuttuu on Steps bouncer, joka ei ollut meille enää ajankohtainen tuolin ilmestyessä, mutta päästiin testaamaan sitä Stepsin lanseeraustilaisuudessa alkuvuodesta siskontytölleni Adeliinalle. Meillä ei ole ollut muuta kuin sillainen kirppikseltä ostettu vitosen ikivanha sitteri ja siihen verrattuna tämä oli kyllä aikamoinen hifistelyvehje. Sitteri jäljittelee äidin sylissä tulevaa liikettä ja sitä voi käyttää sillaisenaan tai pienellä klikkauksella kiinnittää Steps -tuoliin. Kaikki tuolijärjestelmän siirrot ja vaihdot ovat todella helppoja ja nopeita ja helppous on jotain, mitä vanhemmat osaavat arvostaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ava tykkää tästä taaperotuolista ihan hirveästi. Ennen Stepsiä Ava istui tavallisella tuolilla ja se meni ihan hyvin, mutta kyllähän tästä ylettyy syömään paljon paremmin ja on kivempi istua. Meillä oli Avan vauva-aikana Artekin syöttötuoli, joka oli myös Nompulla alkuun käytössä, mutta se on siinä suhteessa kovin rajoittunut, ettei sitä voi käyttää enää kun lapsi on taapero ja kaipaa enemmän tilaa. Ei kuitenkaan löydetty Avalle mitään sopivaa taaperotuolia, mikä sopisi meidän syöttötuoliin ja ruokailuryhmään. Meiän pöytä ja tuolit ovat Artekin perinteistä koivua ja valkoista ikilevyä ja Steps taitaa olla aikalailla ainut syöttötuoli Artekin oman lisäksi, joka sopii niiden väriin ja muotoiluun. Anyways, Ava on kovin ihastunut tähän tuoliinsa ja on siitä tosi tarkka, kuten myös siitä missä tuoli sijaitsee. Musta se sopisi paremmin tuohon syöttötuolin paikalle, mutta Ava tahtoo istua päädyssä, enkä jaksa taistella siitä, joten… 😀 Päivisin kuitenkin kun Ava on päiväkodissa niin mä aina istuskelen tossa tuolissa, mikä todistaa sen pitkäikäisyyden! 😀 Siinä on paljon mukavampi istua kuin tavallisessa tuolissa, mä nimittäin tykkään pitää polvet ylhäällä istuessa ja noissa Artekin tuoleissa ei ole mitään poikkipuita. En itseasiassa tiedä onko noissa joku painoraja, mutta ainakin mut tuoli on kestänyt hyvin. Stepsissä saa myös helposti itse säädettyä tuon jalkatuen korkeutta, joten sen voi hyvin vaihtaa päivittäin useammankin kerran itselleen sopivaksi ja takaisin taaperon korkeudelle! Tämmöinen olisi oikeastaan mulle aivan loistava työtuoli, kun saadaan työhuone rempattua 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuon Nompulla käytössä olevan Babysetin asennus oli kirjaimellisesti nipsnapsklik – valmis. Stokken tuotteet ovat tunnettuja erityisen helpoista säädöistä ja Steps ei ole poikkeus. Vaimovarma tuoli, jopa minä osaan sen koota 😀 Istuinosassa on valjaat, mikä on ollut tosi hyvä Nompun kanssa, hän kun yrittää koko ajan kiipeillä ulos siinä kun Ava aikoinaan istui aina nätisti. Selkänojaa saa säädetty myös lapsen koon mukaan lähemmäs/kauemmas etukaaresta. Mua vähän jännytti ja suoraan sanottuna ärsytti ensin noi istuimen pehmusteet. Eihän niitä ole pakko käyttää, mutta ne sopii mun mielestä tohon hyvin. Meillä kun ei ennen ole ollut kankaita tuoleissa niin en kauheasti odottanut sitä kaavailemaani jatkuvaa jokapäiväistä pesemistä. Mutta ylläripylläri tähän löytyikin sattumalta täydellinen ratkaisu! Yhtenä iltana huomasin Topiaksen jättäneen kankaisiin kuivumaan kaikki aamun ja lounaan sosetahrat; porkkanaa, ei lähde ikinä. En löytänyt tiskirättiä, joten aloin putsata kankaita Liberon puhdistusliinoilla ja mitäs ihmettä! Tahrat katosivat ilman lähes yhtään hankaamista. Toi kangas on aika hylkivää, mutta tiskirätin kanssa putsaaminen on silti aika työlästä. Puhdistusliinoilla kuitenkin kaikki tahrat katosivat heti ihan täysin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stokke Stepsissä on paljon hyviä ominaisuuksia ja pidän siinä oikeastaan kaikesta, mutta suosittelisin tätä syöttötuolivalinnaksi eniten pitkäikäisyyden takia. Vauvasta vaariin, kirjaimellisesti. Ei tarvitse enää ikinä miettiä, mikä tuoli sopisi mihinkin ikään, kun Steps sopii aina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stokke Steps on kaikki osat hankittaessa aika arvokas, mutta toisaalta se myös kestää vuosi vuoden jälkeen ja rahoilleen saa täysin vastinetta. Lisäksi jos osat ostaa eri aikaan niin kertasijoitus ei tunnu niin suurelta. Oz Babyn verkkokaupassa ainakin tuolin hinta on 181 euroa, sitteri 169 euroa, Babyset 89 euroa ja tarjotin 45 euroa. Vertailun vuoksi vielä sanon, että meillä on meidän porukoiden luona Tripp trapp ja tää on musta ollut kivempi, vaikka toki Tripp trappikin on tosi hyvä!

Mikä syöttötuoli teillä on käytössä?

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Miten tää eroaa tripptrappista? Meillä on tripptrapp ja olen tyytyväinen, vaikka siivoaminen onkin yhtä tuskaa tuolin miljoonien kolojen ja välien takia.

Avatar

Meillä on just toi Tripp Trapp, enkä vaihtais mihinkään muuhun! 😀 Tykkään nimittäin istua niissä itsekin ja koska tykkään väreistä ja puusta, niin toimii meillä. 🙂

Avatar

Näissä ”menee pitkään” lastentavaroissa on senongelma, että monessa perheessä lapset syntyvät aika lähekkäin toisiaan. Oikeasti kokaiselle lapselle pitäisi ostaa oma tuolinsa, eikä yksi syöttötuoli siis kierrä sisarukselta toiselle. Sama on tietysti vaikka auton istuimissa tai rattaissa. Ajatus pitkäikäisyydestään on tosi kiva, mutta todellisuudessa perheen kasvaminen uudella jäsenellä rikkoo vähän suunnitelmia.

Emilia Huttunen

Siis tässä oli nimenomaan pointtina se, että tuoli menee vauvasta vaariin sillä yhdellä lapsella, ei siis ole väliä vaikka olisi sisaruksia, kyllähän jokainen tarvitsee oman tuolinsa joka tapauksessa 🙂

Avatar

Kaikki ei SAA näitä superhyper mahtavia stokken jne tuoleja ja muita tavaroita ilmaiseksi.. Joten ymmärrän ed. kommentin niin, että on silkka mahdottomuus ostaa yli 200e tuoli vuodenkin välein. Jokaiselle lapselle omansa.

Meillä on TrippTrapp ja ollaan tykätty tosi paljon. Ei edes harkittu muita vaihtoehtoja, mutta kyllä se suolainen hinta kirpaisikin.

Avatar

Mä arvoin pitkään tän ja TrippTrappin välillä, mutta jotenkin päädyin sitten siihen ratkaisuun, että TT sopii meille paremmin. Ehkä seuraavalle sitten Steps. 😉 <3

Avatar

Mun siskolle ostettiin toi Tripp trapp kun se oli vauva. Nyt sisko on 9-vuotias ja tuoli on edelleen käytössä. Nyt se tosin on siirtynyt keittiöstä siskon huoneeseen ja toimii työpöydän tuolina.

Ja tuleehan sekin kalliiksi kun ostaa ensin syöttötuolin ja sitten erikseen taaperotuolin.

Avatar

Meillä on tämä ja en voi kuin suositella! Heti ku näin ensimmäisen mainoksen tuolista, olin varma että tämä halutaan ja kyllä on ollut hintansa veroinen!! Suosittelen! 🙂

Avatar

Muuten kuullostaa ihan kätevältä, mutta musta toi ei näytä kovin kivalta, että kun vauvalla on toi oma tarjotin, hän sitten ruokailee sen ääressä ja istuu kilometrin päässä muun perheen ruokapöydästä….

Noh, kai sen voi jättää poiskin.

Avatar

Valtavan kaunis tuoli! Meillä juurikin pian syöttötuolin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi ja taisin juuri rakastua tähän tuoliin 🙂 en tekstistä ollut bongaavinani mainintaa siitä että onko tuoli mielestäsi tukeva? Kun mainitsit poikasi olevan vilkas niin varmaan hän on tämän ominaisuuden osalta laittanut tuolin koetukselle? 🙂 Mitä materiaalia tuolin istuinosat ja tuo ”tarjotin” ovat? Mahtavatko olla helposti puhdistettavia? Pahoittelen kysymystulvaa mutta kiitos jos ehdit vastata 🙂 hyvää lähestyvää juhannusta!

Avatar

Hei tekisitkö semmosen postauksen jossa kuvittelisit tulevaisuutesi topiaksen kanssa ilman lapsia 🙂 olisi kiva saaha tietää mimmosena oisit kuvitellut tulevaisuutesi ilman lapsia 🙂 anteeks vähä sekavasti kirjotettu 😀

Avatar

Kivat tuolit, vaikkakin aika arvokkaat. Onko sulta muuten tulossa asuntopostausta tästä uudesta kodista lähiaikoina? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä