Muumifanin valtakunta

Nyt on vihdoin vuorossa kauan odoteltuja kuvia meidän lastenhuoneesta! Ostettiin tämä asunto tosiaan viime syksynä ja päästiin muuttamaan päivää ennen joulua. Ei voitu remontoida etukäteen, koska jouduttiin samana päivänä luovuttamaan avaimet vanhaan asuntoon. Tarkoitus oli kuitenkin aloittaa remontti heti tammikuussa ja saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Niin, tarkoitus oli…. Sillon vielä jatkuvasti koliikkihuutavaa Nomppua öisin kantaen ja päivät koomassa zombeillen tuli aika nopeasti selväksi, että tässä ei mitään remontoida. Epätoivoisen stressaamisen myötä päätettiin, että yksi remontti ei ole näin kovan stressin arvoinen ja päätettiin, että tästä asunnosta tulikin ”tehdään sitä mukaa kun ehditään, jaksetaan ja rahaa riittää” -kohde. Oltiin kuitenkin heti samaa mieltä siitä, että lapset ovat tärkeimmät, joten vaikka tehdään hitaasti (ja hitaalla tarkoitan hiiiidaaaasta) niin haluttiin priorisoida lastenhuone, jotta edes lapsilla olisi siisti ja kiva paikka leikkiä ja nukkua.

Lastenhuone on tosiaan vielä kesken, joten nämä ovat ihan keskeneräiset kuvat! Huoneesta puuttuu vielä listat, verhotanko ja sisustusta. Heti kun rahaa riittää niin huone saa viimeistellyn ilmeen, mutta ennen loppusilauksia laitetaan mieluummin rahat muiden huoneiden remontointiin, jotta saataisiin lopustakin asunnosta ihmisasumuksen näköinen. Luojan kiitos päätettiin käyttää sisustussuunnittelija Satu Salmisen palveluja, sillä ilman Satua meillä ei olisi vielä mitään! Kirjoittelin täällä sisustussuunnittelusta ja remontin edetessä tulen kertomaan vielä lisää, miten sisustussuunnittelu auttoi kaikessa, mutta toistaiseksi sanon vain, että suuri kiitos Satulle ja vielä suurempi kiitos sitten, kun pääsen esittelemään todellisen lopputuloksen. Toivottavasti kesän jälkeen, mutta meidät tuntien huhtikuussa 2034.

Tässä ensin muutama Topiaksen puhelimella napattu ennen-kuva.

Uusi kansio2

Ja sitten siihen, miltä lastenhuone nyt näyttää! Ainut asia, joka tuolla säästettiin, oli lattia. Topiaksen mielestä se on hyvä, mutta mä en yhtään tykkää sen väristä. Se ei soinnu yhtään muun asunnon lattiaan, täysin eri sävyä. Ei kuitenkaan haluttu turhaan vaihtaa sitä, koska lapset on kuitenkin vielä niin pieniä, että lattialle ehtii tässä sattua vaikka mitä. Lastenhuone on meidän isoin huone ja harmittaa, koska sain sen nyt jotenkin näyttämään kuvissa tosi pieneltä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nompun pinnasänky on sama, jossa on nukkunut mm. Ava, Topias ja Topiaksen veli. Muuramen kasaripeli ja edelleen pelittää, mitä nyt vähän pyörät vinkuu. Se sopii täydellisesti meidän sisustukseen klassisen muotoilunsa ansiosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avan sänky sitten taas on Ikean käytettynä ostettu. Haluttiin söpön tyttömäinen ja edullinen sänky ja tämä oli ainut mikä löytyi. Se on kyllä älyttömän kätevä ja menee pitkään, koska on jatkettava. Tahtoisin Nompulle samanlaisen, mutta en tiedä onko se liian tyttömäinen. Mitä mieltä olette? En tahtoisi ostaa kahta uutta sänkyä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ava keräilee muumimagneetteja ja ne pääsivät sängyn viereen pitämään vahtia mörköjen varalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keijuasu on niin söpö ja rakas, että se pääsi kunniapaikalle. Oikealla näkyy Avan vauvakuva ja sen vieressä on Nompun nimitaulu, koska toi on muuten ärsyttävän tyhjä ja noilla ei vielä ole paikkaa. Kaikki tämmösen pikkujutut on niitä, jotka vielä puuttuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä hylly on ollut meillä siitä asti, kun Ava muutti omaan huoneeseen ja se on tosi kätevä lelujen kanssa. Tämä perinteinen Ikea-setti, mikä löytyy lähes joka perheestä. Noi Ikean kangaslaatikot on pienillekin lapsille helppoja vetää ja ennenkaikkea; ne on halpoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä hyllykkö oli ennen Avan vaatekaapissa, koska siellä ei ollut hyllyjä. Tässä asunnossa laitettiin se kuitenkin nyt toistaiseksi hyötykäyttöön, vaikkakin huoneen valmistuttua se joutuu varmaan lähtemään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huone selkeästi oikein huutaa verhoja! Edellisessä asunnossa meillä ei ollut missään verhoja, koska sinne sopi paremmin se teollinen look. Tämä asunto on kuitenkin niin tilava, että se kaipaa vähän lisäpehmeyttä. Puhumattakaan siitä faktasta, että kun nuo lehdet taas syksyllä putoaa pihan puista, naapuritalosta näkee suoraan meidän asuntoon. Minkäs sitä tekee kun tykkää kulkea kotona alasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaatekaapiksi Satu löysi meille Ikeasta tosi edullisen liukuovikaapiston. Haluttiin lastenhuoneeseen avaruutta, siistä ulkonäköä ja helposti siivottavaa ja ylläpidettävää kalustusta. Täydellinen ratkaisu on tässä! Toinen puoli vaatteille, toinen leluille. Esittelen tämän kaapin paremmin omassa postauksessaan, mutta voin nyt jo sanoa, että se on pienistä vioista huolimatta tosi hyvä ja ollaan oltu tyytyväisiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä maailmankaikkeuden hienoin tapetti, josta olette useaan otteeseen kyselleet, on yhteistyökumppanini Värisilmän Lilleby -tapetti, jota toimitetaan vain erikoistilattuna ja sitä voi tilata eri väreissä. Satu bongasi tämän Värisilmän valikoimista ja saimme sen koristamaan lastenhuoneen seinää. Se on todellinen katseenkiinnittäjä, mutta samalla sen neutraalit värit tuovat hyvin esiin huoneen muut yksityiskohdat. Topias ei tapettimallissa tykännyt tästä, mutta ylipuhuin Topiaksen luottamaan muhun ja Satuun ja tadaa, me kaikki rakastetaan sitä! Se menee kauan, eikä ole liian lapsellinen, mutta samalla tuo leikkisyyttä huoneeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun kaikkien aikojen lempparit lastenkalusteet. Artekin muumipöytä ja -tuolit! Meillä suositaan huonekaluissa Artekia sen laadun, kestävyyden ja designin takia, mutta nämä muumikalusteet ostaisin ihan jo senkin takia, kuinka söpöjä ne ovat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä keinuhevonen ei sovi kyllä mihinkään sitten yhtään, mutta se on lasten lemppari ja maailman paras. En tiedä näyttäisikö se vähän kivemmalta, jos sen maalaisi valkoiseksi?

Yksi asia, mikä pitäisi saada hommattua ennen kesäiltojen pimenemistä, on pöytävalaisin. Tai seinävalaisin. Tai joku. Ava nimittäin pelkää pimeää, joten lastenhuoneessa täytyy olla pikkuvalo. Haluttiin ensin vain joku mahdollisimman simppeli ja halpa, mutta nyt kun markkinoille tulivat uudet Muumivalaisimet, aloin miettiä kumpaa sitten suosisin… Hintavampaa katseenkiinnittäjää, vai edullista sulautujaa? Tämä hattivatti-valaisin olisi nimittäin täydellinen lastenhuoneeseen.

nimetön

Mutta tuo pienin koko maksaa 169 euroa ja keskikoko 299 euroa, kun taas tämä Ikean valaisin olisi hurjat 29 euroa. Meidän remontti tehdään erittäin pienellä budjetilla ja yritetään päästä kaikessa  halvalla, mutta kun onhan toi nyt niin söpö! Ja kuinka kivalta se näyttäis kuvissakin lasten kanssa. Mitä te tekisitte? Sijoittaisitteko valaisimeen, josta voi aina olla ylpeä ja ihailla vuosi vuoden jälkeen, vai ostaisitteko halvalla tavallisen valaisimen? Jos siis ottaa huomioon, että rahaa ei olisi yhtään tuhlattavaksi.

klabb-poytavalaisin__0138837_PE298651_S4

Mutta tosiaan, tällainen on nyt meidän lasten yhteinen huone! Nompun läsnäolo ei siellä kauheasti näy, kun hänellä ei ole oikein vielä omia leluja tai kalusteita, mutta kyllä noi parit prinsessajutut saa sitten kaveriksi Nompunkin juttuja. Jos teillä on omissa blogeissa postauksia lastenhuoneesta niin linkatkaa ihmeessä! 🙂 Loppuun vielä yksi pieni arvoitus! Meidän lastenhuoneeseen on tulossa yksi vähän erikoisempi kaluste, arvaatko mikä?

Kommentit

48 kommenttia
Avatar

Hei! mistä tuo lattialla oleva suuri possu on ? muistelen, että kirjoitit siitä joskus postauksen, mutta en löytänyt sitä. Todella suloinen porsas ja haluaisin itsekin sellaisen 😀

Avatar

Oi kun suloinen lasten valtakunta! Tuo tapetti on kylla kaunis ja tuon poytaryhman sijoittaminen keskelle huonetta, etenkin kun tilaa on, tosi kivannakoinen ja varmaan myos toimiva ratkaisu 🙂

Avatar

Hattivatti -valaisin on kyllä tosi ihana, aikamoisen suolaisen hintainen tosiaan.. mutta, tuli mieleen, että voisko siitä Ikea -valaisimesta jotenkin tuunata Muumihenkisen? Varjostimeen jotain kuviota?

Avatar

Tosi kivan näkönen lastenhuone, erityisesti tykkään tapetista 🙂 minkä kokonen teidän kämppä on? Sitten kun lapset kasvavat niin onko teillä heille omat huoneet?

Avatar

Tosi kivan näkönen huone. Toi tapetti on kyllä upea. Toi muumipöytäryhmä on myös upea! Itse, ikuisena muumifanina, varmaan sijoittaisin tohon hattivattilamppuun, se on vaan niiin ihana. Ja onhan se nyt sen hinnan arvonen sitten 😉 ei sillä, toi Ikean lamppukin on ihan kätevän näköinen.

Avatar

Onko teillä lähiaikoina tulossa lapsien synttäreitä tai muita juhlia? Tommosia arvokkaita esineitä (hattivattivalaisin) kannattaa aina pyytää lahjaksi, niin että vaikka muutama ihminen pääsisi osallistumaan samaan lahjaan 😉

Avatar

Ui kuinka suloiset hattivatti valaisimet!! 🙂 apua Vaikee päätös!

Avatar

Ihana tuo tapetti !

Ja tosta sängystä. Itse ajattelen ehkä sen jotenkin myös tyttömäiseksi, mutta olen nyt jo muutamalla pojalla sen nähnyt käytössä, niin ei sillä kyllä lopulta ole merkitystä =)

Avatar

Ihania noi kaikki muumi jutut! Eli täällä liputetaan muumivalaisinta vaikka on kyllä aika hintava.. Kiva idea muuten laittaa noi magneetit lastenhuoneeseen eikä aina vaan jääkaapin oveen. Mistähän muuten se niiskuneiti magneetti on hankittu? 🙂

Avatar

Tosi kiva huone kyllä ! 🙂 oma mielipiteeni lamppu asiaan olis toi halvempi ikean. Ei sekään ole mikään järkyttävän näkönen. Mutta kun mietit jos joskus sattuisi vahinko ja lamppu menisi sirpaleiksi niin omaan kukkaroon olis varmaan kivempi et se olis ollu halvempi. Ja tämä ei tarkota sitä että aina pitäisi elää varovasti ja jossitella kaikesta. Mutta itselläkin on vuoden ikäinen tenava ja tiedän että niitä vahinkoja voi sattua 🙂

Avatar

halvempi lamppu ehdottomasti,kun budjetti on pieni,vaikka onhan se söpö.muumia kun näkyy jo ainakin kalusteissa,voihan sitä ostaa vaikka muumi-pussilakanoita,tauluja yms?:)

Avatar

Aivan ihana lastenhuone! 🙂 Tuo pieni muumipöytä ja tuolit ovat niin söpöt. Asutteko siis rivitalossa nykyään?

Avatar

meidän POJALLA on juurikin sama sänky kuin avalla! : )

Avatar

Muumivalaisin! Vois ostaa melkeen ihan itelleenkin 😀

Avatar

Meidän yhdestä lapsista tuo hattivatti-valaisin olisi yksinkertaisesti liian pelottava, eli kannattaa ottaa sekin huomioon jos pimeää pelkää jo muutenkin 🙂

Avatar

Tosi ihana huone! Tykkään 🙂 toi keinuhepo ois kiva ehkäpä mustan värisenä? 🙂 ei tarvis niin Hulluna maalailla, ku on jo osittain musta ja kuitenki hieman erottuis tuolta huoneesta eikä ”hävii” valkosiin seiniin 🙂 ku oishan sekin meinaa kiva sisustus elementti lastenhuoneessa 😛

Avatar

Oiii mikä tapetti ja huone! Tiedän monta poikaa joilla on tuo ihana sänky!:)

Avatar

Kivan näköinen lastenhuone ja upea tuo tapetti.:) Sänky on kyllä vähän tyttömäinen, mutta miksei sitä vois myös pojalla olla.:) Poikamaisilla tyynyillä tai pehmoleiluilla siitä saa kyllä myös poikamaisen tehtyä.:)Tuo hattivattivalaisin on kyllä tosi kivan näkönen, mutta melkko hintava, mutta jos tykkää kovasti, niin toisalta ois myös valmis maksamaan siitä.:)

Avatar

Aivan ihana huone! 🙂 mullakin tuli mieleen lamppu asiassa tuo et eikö ikean kangas lamppua voi tuunata muumi aiheiseksi? Kaupoista saa sabluunoita missä on eri aiheita ja pullomaalia ja töpötin ja sitten vain töpöttelemään ja oikeesti tulee todella kätevästi 🙂 askartelu liikkeistä kannattaa käydä kysäsemässä jos ”tavallisesta” ei löydy 🙂 samalla tavalla voi muokkailla tyynyliinoja jne 🙂 onnea remonttiin ja ihanaa kesää! 🙂

Avatar

Meidän tytöt tykkää kans nukkua aina pieni valo päällä ja meillä on lamppun toiminut siinä virassa ihan perus ikean kukkalamppi –> http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00097097/

Tämmöisetkin on musta tosi kivoi pieniä yölamppuja 🙂 http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70150982/

Avatar

Teille tulee IKEAn lasten riippukeinu? Sellainen katosta roikkuva 🙂

Avatar

Edullinen vaihtoehto valaisimelle. .. Valitettavasti meikäläisen elämän aikana liian monta tuhoutunutta valaisinta…

Avatar

Meillä ei oo viel mietitty koko lastenhuonetta. Tyttö nukkuu vielä pinniksessä meidän makkarissa. Jotain hillittyä, mutta tyttömäistä kai haluaisin.

Ihana hattivatti, mutta liian kova hinta pelkästä valaisimesta. Tota ikean valaisintahan vois muokkailla vaikka tekstiilitusseilla. Ottaa netistä mallin ja tulostaa. Teippaat mallin sisäpuolelle ja valo päälle. Hahmottelet lyikkärillä ja sitte vahvistat tekstiilitussilla. Meillä on jalkalampun varjostin kuvioitu niin

Avatar

https://www.dropbox.com/sh/x7ckzve1tqvlnf2/AAAKpja7ya4ODhe9jEPiY_Cba

Meidän tavaraa oleva vauvan huone 🙂 ai että ku sais noi vaunut pois edestä, viimeistään kun rupee itse liikkumaan… Ooon niiiiiiiin kade tosta muumi ryhmästä ja ehdottomasti muumi lamppu ! jos joskus kyllästyy -> niin sillä voi vielä olla jälleenmyynti arvoa !

Avatar

Siskoni tytöllä ja pojalla on yhteinen huone ja tytöllä valkoisena tuo sänky ja pojalla mustana, mielestäni sopii molemmille hyvin käytettäväks eikä oo liian tyttömäinen. Aivan ihana huone teiän lapsilla! 🙂

Avatar

onpas kiva tapetti! toivottavasti saatte pian rempattua lisää, näitä remontti- ja sisustuskuvia on kiva katsella 🙂

Avatar

Tuo sänky sopii mainiosti nompulle joku ”poikamaisempi” päiväpeitto siihen niin hyvin sopii koisia 🙂 tuo tapetti on aivan ihana (ava ja nomppu olen kateelllinen teidän äiskä on valinnut tosi kauniin tapetin 🙂 ). ja tuo pöytä ryhmä on ihana ja kauniin yksinkertainen.

hyvää kesäää teidän perheellle! 😉

Avatar

On kiva ja ymmärrettävää, että kerta remontoi, niin haluaa panostaa lopputulokseen huolella. Olen henk.koht. kuitenkin sitä mieltä, että varsinkin jos on pieni budjetti , niin Ikean lamppu ajaa varmasti asiansa, ei ole nyöskään liian silmiin pistävä. Tapetti on kiva, ja lattiakin on hieno! Itsekin yritän väreiltään katsoa että käyvät yhteen, mutta eikö lasteenhuonessa käytännöllisyys ole tärkein, eikä esim. se, käykö lasten lempiheppa huoneen sisustukseen? Onko sisustussuunnittelija siis miten paljon avustanut teitä valinnoissa, ihan lastenhuoneen tavaroissakin? Uskoisin että osaisin itse ainakin edes vaatekaapin valita lastenhuoneeseen, enkä käyttäisi sellaisiin suunnittelijoita, mutta toki jos suunnittelija miettinyt koko asunnon niin varmasti näkee kokonaisuuden selkeämmin jos lopputuloksena halutaan yhtenäinen 🙂 Tsemppiä loppuremonttiin, kyllä se sitten palkitsee kun on valmista! 🙂

Avatar

Tuolla aiemmissa kommenteissa tulikin, että ikean lamppu kannattaa itse tuunata. Tulostaa vaikka kuvia, ja sitten just töpöttää sabluunoiden läpi tai leikkaa kankaasta jotain muumipeikkoja tekemässä kuperkeikkaa! 😀

Aluksi ajattelin sängyn olevan aivan liian tyttömäinen, mutta voihan sen maalata jollain tummanruskealla tms, ja ostaa jonkun ”poikamaisen” päiväpeiton..? Kiva asunto kyllä.

Minkä hintainen tuo sisustussuunnittelija oli? Mitä kaikkea hintaan sisältyi? Tuli mieleen, kun on kyse pienen budjetin sisustamisesta! 🙂

Avatar

Ihana tapetti!

Mulle tuli kanssa mieleen toi IKEA:n lampun varjostimen tuunaaminen muumiaiheiseksi. Sitä pystyy sitten joskus tuunaamaan vielä uudelleen jos mieli muuttuu ja se on myös edullisempaa! 🙂

Sängyn suhteen mulle tuli kanssa mieleen, että jos ajattelet sen olevan valkoisena liian tyttömäinen, niin pojalle se voisi sopia erivärisenä. Jos sua siis ei haittaa, että lapsilla on eriväriset sängyt. Itse olen nähnyt sen toimivan hyvin.

Avatar

Onpa ihana huone! 🙂

Avatar

Meillä on omassa makuuhuoneessa verholistan takana Ikean valonauhaa. Siitä tulee kivan himmeä valo ja katkaisija helpottaa käyttöä.

Pituutta voi säätää lsäämällä jatkopaloja. Kiva myös kun ei näy. Katkaisijakohdan voi piilottaa verhon taakse.

Avatar

Ihanan näköstä! Täällä muumifani kans kuolannu hattivatti lamppuja, mutta toi hinta! :/ Sänky ei must oo liian poikamainen jos panostaa lakanoihin ym. Koristetyynyihin ns. Poikamaisella kuosilla! 😉

Avatar

Jos ostatte ikea-lampun ja joku hyvä piirtäjä piirtäisi siihen kangastusseilla jotain muumi jutskii:)

Sitten kun rahaa on taas enemmän osta hattivatti-lamppu.

Avatar

Nyt ei malta odottaa sitä liukuovikaapisto-raporttia, ollaan meinaan myös harkittu sellaisen hankkimista!

Emilia Huttunen

Siinä tapauksessa yritän palata siihen viimeistään ensi viikolla! 🙂

Avatar

Nuita sänkyjähän saa myös mustana, siinä myös siis yksi vaihtoehto! Kiva huone on!

Avatar

Meidän lapset tykkäs pienenä muista muumeista, mutta jostakin syystä he pelkäsivät noita Hattivatteja! Muumien näkyessä piti aina olla vieressä silloin kun Hattivatit tuli näkyviin 🙂 Että itse en ostais noita lamppuja. Muutenkin ostaisin halvempaa, jos budjetti on tiukka.

Avatar

osta pojalle tuo sama ikean sänky mustana. moni tuttuni on ostanut tuon sängyn pojalle mustana ja hyvin käy.

Avatar

Muumivalaisin!! 🙂 vaikka on aika kallis,mutta eihän niitä lamppuja osteta joka päivä? Ja toisaalta eikö muumit ole aina muodissa iästä riippuen ? 🙂 itse olen täys muumifani ja oon 15:-D

Avatar

Teidän lapsilla on kaunis huone ja tuo tapetti on kyllä ollut todella hyvä valinta! Hattivatti-valaisimet olisivat kyllä ihanat ja ehkä sellaisen voisi toivoa lahjaksi, kuten joku edellä jo ehdottikin. Väliaikaiseksi valaisimeksi voisi sitten hankkia jonkin halvemman version.

Meillä lastenhuone koostuu aika sekalaisesta seurakunnasta uutta ja vanhaa tavaraa, eikä se näytä niin tyylikkäältä/harmoniselta kuin teidän lastenhuone, mutta jos haluat käydä kurkkaamassa, niin kuvia löytyy blogistani http://erilainenemanta.blogspot.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä