Miten puet äidin etelään?

Blogeissa näkyneet festariasuinspiskollaasit (sanahirviö) alkaa olla mun kohdalla vähän myöhäistä, mutta mä olen sen sijaan kovasti selaillut itselleni asuja elokuista Turkin matkaa varten! Lähden siis 6.8. tyttöjen kanssa viikoksi nauttimaan Turkin hiekkarannoista ja odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Olen ollut viimeksi jossain etelämmässä ala-asteella! Jännittää ihan hirveästi olla viikko erossa lapsista ja varmasti tulee tirautettua muutamat itkut, mutta uskon että tollainen viikon loma tekee enemmän kuin hyvää tämän koliikin jälkeen. Eiköhän viikossa pääse jo täyttämään energiavarastot ihan kokonaan!

Mulla ei ihan hirveästi ole mitään kummempaa kesävaatetta, parit shortsit ja paitoja ei melkein ollenkaan. Maximekkoja muutama, mutta Turkin lämpötiloissa nekin taitavat olla vähän liikaa. Zalando on ollut aina mun suosikkinettikauppa, joten keräilin sieltä vähän asuideoita innostuksissani. Huomaako ollenkaan, että odotan tätä reissua ihan _hiukan_? 😀 Pakko saada fiilistellä jotenkin, joten sitten vaikka niiden vaatetarpeiden kanssa!

Uusi kansio2

Mekko, Pikkulaukku, Laukku, Kengät

Toi kukkamekko oli musta jotenkin niin ihanan tyttömäinen ja siitä kiva, että sen kanssa ei tarvitse panostaa kummemmin kun se on itsessään jo niin erikoinen. Noi kengät ei ihan vakuuta mua, mutta tahtoisin kovasti ton näköiset kengät, mutta mattana. Jos joku tietää tämmöiset sopuhintaan niin vinkatkaas! MK:n pikkulaukku olisi aivan ihana, mutta melko kallis ja muutenkin ehkä sinne Turkin lämpöön kannattaisi panostaa isompaan laukkuun, jotta voi kantaa mukana juotavaa, kameraa ja kaikkea tarpeellista.

Uusi kansio3

Playsuit, Kengät, Laukku, Hattu

Toi hattu olisi musta tosi söpö ja varmasti käytännöllinen (eikä hinnalla pilattu), mutta mahtaako se sopia mulle, osaisiko joku kuvitella? Käytän niin harvoin hattuja! Tuo ihana playsuit on kalliimpi kuin mitä normaalisti vaatteista maksaisin, mutta se on aivan vastustamaton. Jos Topias ei hirveästi vastusta niin tahtoisin ton niin kovasti! Kukkalaukku on söpön kesäinen ja sopisi mun moneen muuhun asuun piristämään kokonaisuutta. Nuo kengät puolestaan näyttävät  siltä, että jopa mun löysät nilkat selviäisivät niistä, mutta mikä lie totuus. Oon aiemminkin sanonut, että mun parhaat ja laadukkaimmat kengät on kaikki löytyneet Zalandolta, joten ehkä mä uskaltaisin noita kokeilla…. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta; kerran sain väärän kokoiset kengät, enkä jaksanut itse niitä palauttaa, joten täällä ne lojuu edelleen käyttämättöminä…

Uusi kansio4

Mekko, Reppu, Kengät, Hattu

Tämä ihana hapsumekko taitaa napsahtaa nyt heti mun ostoskoriin, se on niin hyvässä alessa. Tästä setistä tulisi niin hyvä mukavuusasu reissuun. Mä viihdyn aina paremmin korkkareissa, mutta pitää kyllä pakata simmosiakin kenkiä, joilla kestää kävellä pitkiäkin matkoja. Repussa taas kulkisi kivasti tavarat ja hattu on must siellä helteessä. Huomasin järkytyksekseni viikonlopun festareita miettiessä, ettei mulla ole ollenkaan reppua! Onneksi siskoni lainasi mulle vanhan reppunsa.

Uusi kansio5

1, 2, 3

Loppuun vielä oli pakko koota pari kimonityyppistä jakkua, koska olen kuolannut tällaista koko kevään ja kesän. En ole löytänyt mistään oikein täydellisesti istuvaa ja sopivaa yksilöä, mutta tykästyin näihin kaikkiin ja nyt kun olen niitä aikani tuijottanut, niin toi ylävasen kyllä vakuuttaa mut väriikkyydellään, vai mitä mieltä olette? Se ei olisi ihan älyttömän kalliskaan, vaikka silti ei tahtoisi oikeastaan tuonkaan vertaa maksaa vaatteesta, jonka käyttöikä jää Suomessa niin lyhyeksi… Oonko ainut näin pihi ihminen 😀

Auttakaa tätä ulkomaille lähtevää urpoa, mitkä vaatteet oikein olisivat käytännöllisiä siellä Turkissa? Pitää tehdä oma postauksensa siitä, mitä kaikkea pakkaan mukaan, koska olen niin tohelo, etten osaa varmaan ollenkaan ajatella niitäkään… Onneksi on teidät aina apuna!

Kommentit

37 kommenttia
Avatar

Shortsit ja toppi yhdistelmä kuuma yölläkin tohon aikaan vuodesta. 😀 Eli ihan sama mitä päälles puet kun tukahduttavan kuumaa on joka tapauksessa 😉

Avatar

Olin viime kesänä kreikassa, josta pistäydyimme Turkin lämpöön. Suosittelen ottamaan (aurinkorasvojen, aftersun-voiteiden, arskojen yms. perustarpeiden lisäksi) sandaalit/kengät joilla helppo kävellä biitsiltä mereen pulikoimaan (se hiekka on todella polttavaa, minulla paloi jalkapohjat:D) sekä pikkupullon suihkusaippuaa (meriveden suolaisuus ei tunnu lähtevän pelkällä suihkulla, ja joskus rantapäivän jälkeen on mukava kierrellä esim. kaupoissa ennen hotellilla ”siistiytymistä”. Ainiin, hiusöljy on ehdoton sillä ”pohjolan pörrötukka” kärsii kuumuudesta;)

Avatar

Miten kestät olla noin pitkän ajan erossa lapsista taas? :/

Avatar

Nii-i, ku ei lähe ees kavereita mukaan, Turkissa on kylmä ja lapsetki menee vieraiden ihmisten hoitoon ja oppii viikon aikana tasan kaikki odotettavissa olevat kehitysvaiheet.

Avatar

Tosi hyvältä nuo näyttää! 🙂

Hattu kannattaa todellakin ostaa ettei tule mitään auringonpistoksia. Suosia kannattaa myös ohuita neuletakkeja jotka voi heittää helposti päälle jos tulee kylmempi ilma.

🙂

Avatar

Täytyy sanoa että ei kyllä kylmää ilmaa tule :p itse olen niin monta kertaa käynyt siellä ja aina etenkin elokuussa on aina ollut +35-45 astetta

Avatar

Suosittelen lämpimästi kevyitä materiaaleja mm.puuvillaa,koska lämpötilat siellä on huikeat ja aina yli +30-40. Ja vaikkei olisi niin korkealla lukemat,aina on tukahduttavan kuuma.Iltaisin on aika varmasti viileää,joten kantsii ottaa kevyitä villatakkeja jne 🙂 Hyvää Lomaa ja pidä hauskaa

Avatar

Mä olen kaksi kesääni viettänyt turkissa. Ja saa olla kyllä harvinaisen yltiö vilukissa jos aikoo mukaansa napata villatakkeja. Tein suuren virheen kun pakkasin laukkuuni pitkiä housuja iltoja varten tai edes pitkähihaisia. Käytännössä vaatteet joilla on hyvä olla o haaremihousut. Shortsit ja kevyet mekot jotka ovat ilmavia. Mitään tiukkaa tai tukalaa ei mukaan kannata ottaa. Kuumuus on täysin eriluokkaa kuin suomessa ja siksi tuntuu epätodelliselta lähteä laukku täynnä shortseja mutta niillä pärjää hyvin . Läpsyt kengistä ykköset . Olin itse hiestä märkä jo nauhojen sitomisesta. Enkä normaalisti edes ole hikoilija . Kaikesta kuumuudesta huolimatta tällä tytöllä tänäkin kesänä suuntana turkki !!

Avatar

siellä on koko ajan niiin kuuma että mahollisimman vähän vaatetta päälle ! olin siellä viime kesänä ja paahduin shortsit ja bikinien yläosa päällä 😀 mutta se maa on niiin ihana että kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja shoppailemaan kannattaa lähteä vasta illalla ! ihanaa matkaa teille t. kateellinen

Avatar

Maximekkoja, maksimekkoja, maksimekkoja <3 ja sandaaleita paaaljon! Jumpsuitit on myös kivoja 🙂 Itse lähössä nycin helteiseen heinäkuuhun ja matkalaukku täyttyy juuri noista. Korkokenkiä rakastan mutta yksiäkään ei oo reissuun lähdössä koska yöelämään ei päästä, korkeintaan yhdet voisin pakata mukaan.. Omaan silmään noi sun korkokengät näyttää kovin juhlavilta tollaseen lomakohteeseen enkä muutenkaa suosittelis uusia kenkiä lomareissulle koska rakkojen saaminen uusista kengistä lomareissulla ei oo kivaa.. Vaatteet kyllä on kivannäkösiä mutta aika siistejä nekin että.. Helteissä itse ainakin kaipaan mukavan tuntuisia vaatteita, ilmavia ja joustavia jne. Ja ei en itse mielestäni kuitenkaan näytä rähjäiseltä, suomalaisjuntilta reissussa 😀

Avatar

En tiedä ootteko lähössä aktiivilomalle vai rantalomalle, mutta sanon vinkkejä mitä oon ite kokenut hyviksi etelässä 🙂 Lentokoneeseen ehdottomasti maximekko jos sellaisen omistat! Suomessa lähtiessä kylmä ja siellä taas järkyttävän kuuma kun astut koneesta ulos, maximekko on siis täydellinen tuohon. Etelässä aurinko laskee yllättävän nopeasti ja iltaisin tulee viileä, joten myös ohuita pitkähihasia yms. Rantaa varten ”huonompia” vaatteita, koska vaatteisiin usein menee merivettä ja hiekkaa, rannalle kannattaa ottaa myös jotkut sandaalit, jotta hiekan saa nopeasti pois (tennarit hiekkarannalla=helvetti :D). Ja tottakai niitä hengittäviä ja mukavia kesävaatteita koska lämminhän siellä on! Toivottavasti oli jotain hyötyä 🙂

Avatar

Muistappa sit pakata kaikki nesteet (meikit, hammastahnat jne) ruumaan menevään laukkuun tai muuten ne jää Suomeen. Lentoyhtiöillä on tiukat rajotukset paljonko nesteitä saa viedä matkustamon puolelle. Esim kun ite matkustin Mallorcalle ja Italiaan, sai nesteitä olla vain puol desiä per henkilö. Mä otin käsimatkatavaroihin vain pienen hammastahnan ja kasvorasvan muistaakseni. Myös muut käsimatkatavarat kantsii miettii tosi tarkkaan, esim yks kevyt vaihtovaatekerta ja laturit, kamerat sun muut koneet ja arvokkaat kannattaa varmuuden vuoks raahata matkustamoon, jos sattuiskin niin, että natkalaukku hukkuu. Entiiä oliko nää ihan itsestäänselviä juttuja mutta aattelimpa kuitenkin kertoo 😀 laukun (jota sielä kohteessa käyttää) kannattaa olla vetskarilla suljettava ja kaikkia rahoja ei kannata säilyttää samassa paikassa. Hyvät kengät on myös tosi tärkeet!

Avatar

Joo ei missään tapauksessa kannata mitään elektroniikkaa, merkkilaukkuja tms. kallista kannata laittaa ruumaan. Täällä Suomen päässä voi luottaa siihen, että jos laukku avataan turvatarkastuksessa, ei sieltä katoa mitään, mutta Turkin päässä kaikki arvokas voidaan viedä, eikä sitä saa ikinä takaisin. Matkatavaravakuutuskaan ei korvaa kaikkea.

Suosittelen lentokoneeseen mukaan jotain isoa huivia, jota voi käyttää kaulassa, hartioilla tai sylissä. Mulle ainakin tulee lentokoneessa aina kylmä! Kannattaa muutenkin ottaa jotain kevyttä pitkähihaista, -lahkeista ja -helmaista mukaan siltä varalta, että iho palaa ja se pitää saada suojaan. Illalla etelässäkin tulee viileämpää, kun aurinko laskee, joten neuletakille on käyttöä. Aurinkorasvat muuten kannattaa ottaa Suomen päästä mukaan, koska etelässä niistä voi joutua maksamaan tosi kovan hinnan varsinkin turistialueilla. Paikallisethan ei edes välttämättä käytä mitään voiteita, kun iho kestää aurinkoa muutenkin. Muista myös jättää tarpeeksi tilaa kassiin, koska etelässä vaatteet on edullisia ja niitä saattaa tarttua mukaan. 😉 Ihanaa reissua teille!

Avatar

tää oli just eikä melkee ajankohtanen ku lähen kreetalle elokuussa! täytyy varmaan itsekin tehdä vastaavanlainen postaus ja miettiä vähän tarkemmin että mitä pakkaa mukaan, ettei ihan koko vaatekaappia, kuten mulla on yleensä tapana :DDD

Avatar

Itse turkin Alanyassa kolmesti käyneenä, sanoisin että kaikista kätevimpiä itselleni on ollut shortsit, topit, kunnon sandaalit, reppu/rantakassi, ohut pitkähihainen, pellavahousut ( pellavahousut ja pitkähihasen voi pukea koneeseen, niin ei vie laukussa tilaa ;)) Ja rannalle ”rönttävaatteet”, koska itseäni ainakin ärsyttäisi jos uudet hienot vaatteet sotkeutuisi aurinkorasvaan ja meriveteen! Ja kannattaa huomioida, että jos on lentokenttäkuljetus, niin ne bussit ovat kuin pakastimia, eli kantsii varata ihan kunnolla vaatetta päälle! 🙂

Avatar

Turkissa muutamaan otteeseen elokuussa lomailleena: bikinit tai sitten ihan alasti :D!

40 astetta menee rikki ihan heittämällä joka päivä, vilpoisia matskuja ja ennenkaikkea mukavia vaatevalintoja – ne tiukimmat farkkushortsit saa korkeintaan itkemään kun sovituskopissa yrität kiskoa niitä päälle ja pois, ja kun ravintoloissa istutaan pitkään ruokailemassa. Tietty bilevaatteet illaksi on erikseen, mutta panostaisin kyllä hellemekkoon, ehdottomasti hattuun (kyllä, auringonpisto+nestehukka saa aika ilkeään jamaan)ja mukaviin kenkiin joilla jaksaa kävellä.

Avatar

Miten joku jaksaaki kommentoida et”miten voit olla lapsista erossa noin kauan taas?:/” mitenniin TAAS 😀

Avatar

Ei kannata kyllä paljon ostella mukaan vaatteita, sieltä saa niin edullisesti kesävaatteita ja hienoja ovat! 🙂

Avatar

Älä ny jestas sentää tommosia mummovaatteita itelles osta 😀 sä oot nuori nainen, älä pilaa ittees noin rumilla vaatteilla ! Nuo hatutkin, hmm.. Hassuja 😀

Avatar

Juu mahdollisimman kevyttä ja ohkaista vaatetta päälle vaan. Oltiin nyt ennen juhannusta kaksi viikkoa turkissa ja viime kesänä heinäkuussa kaksi viikkoa. Mitään pitkää vaatetta ei tarvinnut koko reissun aikana heittää päälle ennen kotiin lähtöä!

Avatar

Mä kans ehdotan, että otat mukaan muutamat tutut luottovaatteet (jos sulla on kesäisiä semmosia) ja ostat sitten sieltä lisää. 🙂

Hyvää matkaa!! <3

Avatar

Ota mukaan mahdollisimman ohuita rentoja vaatteita! Maksimekot on päivällä ainakin ihan liikaa, melkeinpä illallakin. Korkeintaan auringon laskettua pystyy pukeutumaan pitkiin vaatteisiin :D. Itse ainakin suosin aurinkolomilla erilaisia tuubitoppeja, ettei tule niin eri rusketusrajoja!

Muista reissussa juoda paljon vettä (esim n.litra/10astetta, eli jos 30astetta, 3 litraa jne.), ja lisätä esim salaatteihinkin vähän suolaa, sillä tuolla kuumuudessa sitä lähtee hien mukana aivan älyttömästi! Ihan huippua matkaa, äläkä välitä tyhmistä sort of anonyymikommenteista! 🙂

Avatar

Ehdottomasti paras on kun tuntuu että ei ole tarpeeksi 😉

Avatar

Maximekot ja hameet ovat kyllä ehdottomat etelään! Vaikka luulisi, että niissä tukehtuisi, niin voin kokemuksesta sanoa, että ovat viileimmät vaatteet sinne helteeseen! Tuullessa hame lepattaa mukavasti, ja saa aikaan viuhka-efektin joka viilentää mukavasti! Perse hikoaa shortseissa ja kireässä topissa saattaa näkyä inhottavasti selän kohdalla hikiläiskä jos on oikein kuuma..:D Joten ota vaan kaikki maxisi mukaan! 🙂

Avatar

Heinäkuu on kuukausista kuumin ja joka päivä on suunnilleen 50 astetta. Eli ei missään tapauksessa mitään trikoota. Se on erittäin kuuma ja tukala materiaali kuumissa maissa. Yölläkin on mielettömän kuuma, joten pitkille vaatteille ei ole tarvetta kuin korkeintaan lentokenttäkuljetuksen aikana, joka kestää Alanyaan kaksi tuntia.

Paras materiaali on ohut puuvilla. Ja kannattaa ehdottomasti muistaa, että Turkki on muslimimaa, joten kunnioitus toista kulttuuria kohtaan tulee ehdottomasti säilyttää vaatevalinnoisakin. Eli ei mitään paljastavaa. Ramadan on tuolloin jo ohi, joten se ei vaikuta teidän lomailuun.

Vältä ravintolassa salaatteja, majoneesia, kananmunia ja irtojäätelöä. Syö hedelmiä, jotka voi kuoria. Syökää vain niissä paikoissa, joissa on paljon ruokailijoita, jotta ruoka on varmasti tuoretta. Turkissa on valitettavan yleistä saada kova vatsatauti, joten ota mukaan desinfioivaa saippuaa käsienpesuun ja pese hampaat pullovedellä. Huoneessa pitää ehdottomasti olla ilmastointi, koska muuten nukkuminen jää vain haaveeksi. Niin tukalaa on yönkin kuumuus. Mieletön juttu on myös jääkaappi huoneessanne.

Jos iho palaa, niin paras keino on levittää palaneelle iholle maustamatonta luonnonjogurttia. Toimii. Kuumin ja ihon takuulla polttava aika on klo 10-14 välillä. Tuolloin kannattaa tehdä muuta kuin ottaa aurinkoa.

Turkin liiroja kannattaa vaihtaa jo valmiiksi etukäteen pienen summan verran, jotta perille saavuttua voi heti ostaa juotavaa tai muuta tarvittavaa.

Hyvää ja rentouttavaa matkaa!

”Nämä ja muut kujeet Turkissa nähnyt matkustaja”

Avatar

Turkissa yli kymmenen kertaa olleena suosittelen ottaan laukun minkä saat kiinni vetoketjulla ja pidä siitä visusti kiinni!! Mua ja mun ystävää yritti sellainen lapsikatras ryöstää 😮 ne tulee ihan iholle ja osa yrittää harhauttaa.. Multa yritti viedä shortsien etutaskusta kännykkää ja piti ihan oikeesti vähän läpsäistä.. Ja jouduttiin vielä juokseen vähän karkuunkin..

Avatar

Itse olin viimeksi Turkissa viime vuoden elokuussa ja voin kertoa, että ainuttakaan iltaa en kulkenut edes ohuen ohut neuletakki päällä, koska siellä oli tukahduttavan lämpimiä iltoja! Ei siis kannata pakata mukaan kuin yksi ja mahdollisimman monikäyttöinen sellainen 🙂 Itse en myös pystynyt käyttämään maksimekkoja sen kuumuudeen vuoksi, mukavampi oli olla lyhyemmillä mekoilla! Mukavaa loppukesää ja Turkin matkaa Emilia, NAUTI! 🙂

Avatar

Eih, älä osta tuota hapsumekkoa. Katsoitko kaikki kuvat siitä? Ei imartele mallinkaan vartaloa, vaan tekee sen muodottomaksi (varsinkin takaapäin kuvattu). Sulla on kaunis vartalo ja maailma on kauniita mekkoja pullollaan.

Avatar

Ihania asuja, sulla on selkeesti silmää! 🙂 Luulen että maximekotkin menee Turkissa, vietän itse nyt kesää Vietnamissa ja täällä +38 helteissä oon löytänyt itseni välillä pillifarkuista. Hyvää kesää sulle! 🙂

Avatar

Turkissa paljon reissanneena komppaan; vetoketjullinen (pikku) laukku ihan ehdoton.. jota kannat kainalossa heti kun väkijoukkoon joudut.

Vaihda liiroja jo Suomessa ja maksa vain liiroilla, vaikka kuinka euroja ottaisivatkin.. yrityävät aina huijata vaihtokurssilla yms.

Tingi! Ainakin basaareissa, pikkukojuissa.. Puolet hinnasta niin alkaa olla lähellä. Älä hipelöi tuotteita kojussa, ellet ole ostoaikeissa.. älä myöskään aloita tinkimään, jos et aio ostaa. Jos tullaan iholle/ahdistaa, poistu liikkeestä. Älä mene yksin peremmälle putiikkiin, vaikka kuinka tarjoaisivat virvokkeita yms. AINA KAVERI MUKAAN!

Älä maksa isolla setelillä, tai ainakin sanot ääneen paljonko annat ja laske vaihtoraha.

Ruokailkaa paikoissa, joissa on valmis menu yms. Mistä näette hinnaston

Pukeudu niinkuin pukeuutuisit Suomessakin hellepäivänä. Ei bikineissä kaupungille, vältyt pahimmilta iskijöiltä. Ota kehut vastaan, kiitä ja poistu/jatka matkaasi.

Opettele muutama sana/lause turkkia, ilahtuvat aina kun joku osaa heidän kieltään :).

Järkipäässä, avoimin mielin tutkimaan uutta kulttuuria 🙂 Turkki ja turkkilaiset ovat ihania, mutta nää lomakohteet on jotain ihan kamalaa. Kävin kerran Alanyassa ja toiste en mene. Sieltä ei saa näkemyksiä oikeasta Turkista. Mutta joo 🙂 ihanaa reissua!

Avatar

Kommentoin jonkun aiemman kirjoittaneen juttuun eli siellä on paljon varkaita eli pidä vetoketjullista laukkua ja sekin tiukasti vielä kädessä kiinni. Passi hotellille aina ettet sitä kanna mukanasi.

Avatar

Ihana tuo kukkamekko! Olisin niin heti tilannut sen, jos se olisi ollut hiukkasen pidempi. Ja Turkissa on elokuussa KUUMA!Itse sorruin pakkaamaan varmaan kolme pitkähihaista paitaa (varulta), no ei ollut käyttöä 🙂

Avatar

Komppaan kyllä muita pitkälti. Itsekin elokuussa kaksi viikkoa Alanyassa viettäneenä tajusin että oli tullut pakattua vääränlaista vaatetta mukaan. Lentokoneeseen suosittelen kerrospukeutumaan, jotain mitä on helppo keventää heti perille päästyä. Lentokenttäbusseissa on kylmä myös! Neuletakeille yms. en kokenut yhtenäkään iltana olevan tarvetta, illallakin ilmasto on tosi trooppinen kuumankostea. Suosittelen pakkaamaan paljon mukaan ilmavia, kevyitä ja rentoja vaatteita. Myös maximekot on oikein toimivia. Itse miettisin myös kenkävalintoja tosi pitkään, itselle yhdet monikäyttöiset korkkarit riitti reissuun oikein hyvin. Kadut ei aina ole parhaassa kunnossa, joten helpompaa kävellä ehdottomasti tasapohjaisilla popoilla. Mieti myös rannalle sopivia kenkiä (esim släbärit), sillä paljain jaloin ei voi kävellä hiekalla, se on niin kuumaa että polttaa helposti jalkapohjat.

Osta aurinkorasvaa ja aftersun-tuotteita riittävästi Suomesta mukaan, kohteessa se on todella kallista. En tiedä minkälainen ihotyyppi sulla on, mutta käytä alkuun oikeasti korkeita suojakertoimia, ettei mee koko loma pilalle. Itse käytin alkupäivinä sk50 ja siitä huolimatta sain kyllä tosi tasasen ja tumman rusketuksen ilman palamista.

Avatar

Siellä pon kaikista kuuminta juuri tuolloin. Hyvin lähelle +40 joten materiaaleja vaatteissa jotka ei nihkeydy iholle. puuvillaa jne. Kevyitä vaatteita.

Ei tarvi mitään pitkiä neuleita ellei lentomatkalla ja ihan meren äärellä illasta.

Aurinkorasvat, paljon nestettä ja suolaa (ruoasta) nesteen imeytymistä varten niin kyllä pärjää.

Avatar

Itse kun olen turkissa kaksi kertaa käyneenä niin ei voi muuta sanoa kun , että ota mahdollisimman vähän vaatteita mukaan!:D Sillä matkalaukut täyttyvät takaisin tullessa vaatteista 😀 Jos olet menossa alanyaan niin siellä on paljon basaareja ja ostoskeskuksia! Ettei aikaa riittäisi edes auringon ottamiseen !:D sillä kaikki paikat mitää käydä;) hyvää lomaa!:)

Avatar

Rantalomalle kannattaa ottaa muutamat bikinit, rantamekkoja ja jokaiselle illalle jotakin juhlavampaa. Muutamat shortsit ja toppeja. T-paitoja/ohuita pitkähihaisia kannattaa myös ottaa jos palaa pahasti. Aurinkorasvat, aurinkolasit, lippis, huivi sekä rantalaukku. Rantasandaalit ja hyvät kävelykengät ainakin. Hauskaa ja rentouttavaa matkaa 🙂

Avatar

Juuri Turkista tulleena sanon, että älä luota siihen että löydät jostain basaareista kivoja vaatteita, minua ei ainakaan miellyttänyt mikään piraattikama, jonka hinnasta vielä olisi joutunut 35 asteen helteessä vääntämään. Ota ilmavat, kevyet luottohellevaatteet kuten joku neuvoikin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä