Mutta mitä tapahtui läskille?

Kaikkien kuvien oikeudet omistaa Marika Koliseva ja niiden kopioiminen ja luvaton käyttö on rikos.

Uusi kansio2 (2)

Mä muistan ku eilisen, kun otin ton ensimmäisen kuvan. Oltiin Hennin kanssa salilla, ensimmäistä kertaa toisen raskauden jälkeen. Otettiin innoissamme ennen -kuvat, jotta voidaan sitten joskus verrata, miten niitä tuloksia tulee. Kotona kun pääsin koneelle ja avasin kuvan, aloin itkeä. En tajunnut kuinka paljon olin lihonut. Kuinka paljon sitä painoa oikeasti pääsi kertymään. Suljin vaan sen tiedoston ja päätin, etten enää ikinä katso sitä. Kun niitä tuloksia alkoi vähän tulla ja kuvia teki mieli vertailla, vilkaisin äkkiä eroa ja suljin taas inhon vallassa tuon ensimmäisen kuvan mielestäni. Hävetti se, miten päästin itseni repsahtamaan ihan täysin. Ajan myötä mä kuitenkin tajusin, ettei mulla ole mitään hävettävää. Raskaus muuttaa kehoa, sitä sattuu. Mä olen tästä kehosta tuonut maailmaan kaksi lasta ja kyllä se saa näkyä. Mutta en silti halunnut sen olevan mikään syy lopettaa itsestäni huolehtimista. Enää mun ei tarvitse häpeillä kameran edessä, mutta en myöskään häpeä vanhoja kuvia. Päinvastoin, olen ylpeä! Kuinka pitkän matkan mä olenkaan tullut ton ensimmäisen kuvan jälkeen. Oon muuttanut täysin mun vartalon, elämäntavat ja elämänasenteen. Oon onnellisempi kuin ikinä ja nyt on aika kerrata, miten tähän on tultu.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Ennen treenin sisältöä, aloitetaan siitä, missä se treenaaminen tapahtuu. Mä olen kokeillut nyt kolmea erilaista ”paikkaa”. Babyfit -palvelua kotona, Lady Linea ja Elixiaa. Babyfitistä kertovat postauksen löytyvät mun blogista googlettamalla ja se on paras vaihtoehto sillon, kun kotoa lähteminen on vaikeaa tai lähellä ei ole salia. Mutta sillon kun haluaa kunnolla tuloksia niin mun kokemuksen mukaan siihen treeniin tarvitsee kyllä sen oman rauhan, eikä sitä jatkuvaa ”tuliko kakka, mihin sattuu, onko nälkä” -sähläystä. Lady Line ja Elixia ovat siis olleet nämä mun kaksi kotisalia ja molemmista paikoista kokemukset omaavana ajattelin tehdä teille listaa niiden eroista ja hyvistä ja huonoista puolista. Nämä kaikki kuvat on tosiaan kuvattu Turun Länsikeskuksen Elixialla. Mä en olisi ikinä päässyt näihin tuloksiin ilman kunnon kuntosalia, joten onhan se aika loogista kertoa niistäkin.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Jos aloitetaan sijainnista. Sijaintihan nyt riippuu aina ihan täysin siitä, missä itse asut. Suurin syy siihen, miksi vaihdoin Lady Linelta Elixialle oli sijainti, sillä Lady Linelle oli aina se pahimmillaan 30 minuutin matka, kun taas Elixialle hurautan paljon nopeammin. Elixialle tulee myös bussit paljon paremmin ja mulla ei päivisin ole autoa käytössä, joten se oli mulle iso plussa. Lady Linelle oli aina niin hankala lähteä, eikä sitä sitten jaksanut ikinä lähteä ajelamaan ja treenit jäi treenaamatta. Keväällä mulla oli pitkä tauko, kun en vaan jaksanut lähteä ikinä niin kauas. Nyt kun käyn Elixialla ja se on niin lähellä niin voin laiskuuden väistyessä vaikka lenkkeillä salille.

Toinen iso mietinnänaihe on aukioloajat. Lady Linella totuin siihen, että sali oli auki aamuviidestä iltayhteentoista, joten sinne pääsi aika vapaasti. Tosin mielestäni sali olisi voinut olla samontein kahteentoista, sillä tossa tuli vähän kiire. Mä pääsin salille aiemmin aina vasta kun lapset olivat nukkumassa ja Topias kotona, joten lähdin salilta aina vasta yhdeltätoista. Se verotti työaikoja ja nukkumista entisestään koliikin lisäksi ja ehkä osittain sen takia sitä ei niin usein jaksanut. Elixialle vaihtaessa pelätyin, että milloin oikein pääsen treenaamaan kun sali on auki pisimmillään vain iltakymmeneen ja lyhkäsimmillään vain kuuteen. Pian kuitenkin tajusin, että eihän sillä ole mitään väliä, koska 1. Sali on nyt niin lähellä ja 2. Voin ottaa lapset mukaan. Mistä päästäänkin seuraavaan kohtaan.

Lapsiparkki. Lady Linella sitä ei ole, suuri miinus. Elixialta lapsiparkki löytyy ja se on avoinna aamupäivällä ja iltapäivällä, päivällä se on jonkun aikaa suljettuna, aukioloajat löytyvät täältä. Lapsiparkki aukeaa yhdeksältä ja menee kiinni 12.15. Toi on ihan hyvä aika muuten, mutta välillä kun lasten kanssa menee aamulla kaikki mahdollinen pieleen niin tulee vähän kiire ehtiä treenaamaan. Jos aukioloaikaa venyttäisi sen 45 minuuttia siihen yhteen niin ehtisi aamuisin aina täydellisesti treenaamaan! Muille toi saattaa olla tosin aivan passeli aika, mutta me ollaan aina joka paikasta myöhässä niin ehkä ollaan vähän poikkeustapaus 😀 Meidän molemmat lapset on viihtyneet lapsiparkissa loistavasti. Kaikki Elixian hoitajat ovat aivan ihanan aurinkoisia ja ammattitaitoisia, sinne on aina ilo jättää lapset leikkimään. Meillä ei ole tullut yhtään itkua tai vahinkoa, koska siellä on lapsille oma vessa ja niin paljon tekemistä, ettei vanhempien poissaoloa melkein ehdi huomaamaan. Enää en osaisi luopua lapsiparkista, kun olen päässyt sen makuun, Elixia saa tästä ainakin miljoona plussaa 😀 Lisäksi Elixialla järjestetään ryhmäliikuntaa äideille ja vauvoille ja taaperoille, mutta en ehtinyt harmikseni niitä vielä kokeilemaan ennen kuin ne jäivät kesätauolle.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Kuntosalilaitteita kummallakin salilla on aika tasapuolisesti, mutta Elixialla kirjo on kyllä laajempi. Täällä on tullut vastaan monta laitetta, joita en ole ikinä edes nähnyt ennen. Lämmittelylaitteita Elixialla on myös huomattavasti enemmän, monta rivillistä eikä ikinä tarvitse jonottaa. Lady Linella oli vain kaksi juoksumattoa, eivätkä ne sitten olleet ikinä vapaina.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Kummankin salin tilat ovat todella siistit ja laadukkaat. Elixian tilat ovat avarammat ja mahdut paremmin treenaamaan, kun taas Lady Linen tilat ovat enemmänkin sillaiset kotoisat. Mä pidin alkuun Lady Linessa eniten juuri siitä, että sali oli pienempi, koska itsetuntoni oli niin heikko ja halusin olla rauhassa. Siksi Elixialle vaihtaminen vähän jännitti. Elixialle treenatessa sainkin sitten heti huomata, että kaikki tekevät siellä niin keskittyneesti sitä omaa treeniään, itseni mukaanlukien, että ei siinä ehdi kenenkään muun treenit kiinnostaa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Ryhmäliikuntatarjonta on kummallakin salilla erilainen. Elixialla on kaksi salia ja mahdollisuuksia on enemmän, mutta kummallakaan kuntosalilla en ole jäänyt mistään paitsi. Ne aiemmin mainitsemani vauvaliikuntatunnit ovat iso plussa, mutta kaipaisin Elixialle lisää tanssillista sisältöä! Lady Linella kävin lähes ainoastaan sh’bamissa ja se on älyttömän hauskaa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Kummankin salin palveluihin kuuluu myös personal trainer -palvelut. Elixian 10 kerran paketti maksaa 609 euroa ja Lady Linen 10 kerran paketti on 786 euroa. Lisäksi Elixialla on mahdollisuus valita erilaisia muotoja pt-paketeista. Voit treenata yksin, kaverin kanssa, ryhmässä tai xpressinä. Kummankin salin jäsenyyteen kuului ainakin minun liittyessäni kaksi personal trainer -tapaamista, jotta harjoittelu lähtee hyvin käyntiin, mutta Lady Linen sivuilta en löytänyt enää mitään infoa tästä. Lady Linella aloittaessani ensimmäinen tapaaminen, ladyvartti, oli tosiaan sen 15 minuutin mittainen keskustelu tavoittestani. Toisella 15 minuuttisella sain saliohjelman. Elixialla koin nämä personal trainer -tapaamiset paljonpaljon hyödyttävimmiksi. Ensimmäisellä kerralla personal trainerini Tuomas teki minulle omien tavoitteideni pohjalta ohjelman, joka käytiin läpi paljon yksityiskohtaisemmin ja pääsin näkemään, miltä niiden liikeiden oikeasti pitäisi näyttää ja tuntua ja mitä hyötyä niistä on. Treenini lähtivät hyvin käyntiin kun vihdoin oli salilla sellainen olo, että tiesin mitä olen tekemässä. Sitten tuli valitettavasti kuvioihin se välilevyn pullistuma ja jouduin olemaan pari viikkoa poissa. Kun aloitin taas treenaamisen niin se lähti yllättävän hyvin käyntiin, kun jätin pois ne pari liikettä, joihin en enää kyennyt. Minulla oli täydellinen aloitusohjelma ja sen kanssa selkä alkoi kuntoutua tosi hienosti!

Mulla on pohjalla kuitenkin vuosien liikuntaharrastukset, joten odotetusti kunto lähti kohenemaan nopeasti, mutta ohjelma jäi puutteelliseksi mun loukkaantumisen takia. Piti siis saada uusi ohjelma tämän välilevynpullistuman rajoissa. Päätin siis käyttää suunnitellun vastaisesti toisen pt -kertani jo nyt, jotta selkäni varmasti kuntoutuu hyvin. Tuomas jäi kesälomalle, joten pyysin vastaanotosta toista personal traineria auttamaan treenin jatkamisessa. Sain uudeksi personal trainerikseni Kain, jonka kanssa käytiin taas tavoitteet ja historia läpi ja lähdettiin rakentamaan uutta ohjelmaa. Molemmat Tuomas ja Kai onnistuivat auttamaan mua paljon tämän mun huonon polvitilanteen kanssa. Mullahan on molemmat polvet aika huonossa kunnossa ja oikea on leikattu kaksi kertaa. Oon sen kanssa käynyt fysioterapiassa, mutta ennen näitä pt-kertoja en tajunnutkaan kuinka paljon se haittaa mun treeniä. Nyt osaan keskittyä siihen liikkeitä tehdessä, eikä polvi enää vie voimaa treeniltä.

Näissä kuvissakin esiintyvä Kai teki mulle nyt siis uuden ohjelman tämän mun edellisen ohjelman rinnalle. Tässä kohtaa voisin sanoa vaikka mitä hienoa termiä, mutta tottapuhuen mä unohdin kaiken varmaan heti kun salilta lähdin. Kuitenkin kaikissa liikkeissä ja sarjoissa on oma tarkoituksensa, josta mä en osaa teille kertoa mitään, koska oon näissä asioissa niin aloittelija. Juuri tästä syystää treenaaminen kannattaa aina aloittaa pt:n kanssa! En ikinä saisi näin paljon treenistä irti, jos olisin lähtenyt tekemään vain itsekseni. Nyt tosiaan teen vuorotellen kahta ohjelmaa; toinen on koko vartalolle ja toinen vain alavartalolle, koska haluan keskittyä siihen. Sitä aina kuvittelee tekevänsä salilla kaikkensa, kunnes treenaat pt:n kanssa ja huomaat, ettet ikinä ole hikoillut niin paljon. Alussa Tuomaksen mulle tekemä ohjelma oli tosi rankka ja olin ylpeä kun oon nyt päässyt lisäämään painoja. Nyt kun oli tämä toinen pt-tapaaminen niin huomasin, että jos treenaisin useammin pt:n kanssa niin niitä painoja olisi lisätty jo paljon enemmän, en edes tiennyt että musta saa irti näin paljon kun Kai laittoi mut tekemään! Olisi ihan superia treenata pt:n kanssa pidempään, pääsisin lopuistakin löllöistä eroon tuossa tuokiossa ja lihaksia tilalle. Valitettavasti se ei vaan ole mun budjetissa, vaikka olisikin täysin sen rahan arvoista. Ehkä vielä joskus! Suosittelen tosi lämpimästi Elixian personal trainer -palveluita, löydätte varmasti lihaksia, joista ette ole tienneetkään ja saatte juuri toiveittenne mukaista treeniä.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Personal trainereista kuntosalivertailuun palatakseni voisin seuraavaksi kertoa lisäpalveluista. Kummaltakin salilta löytyy infrapunasauna ja solarium, mutta Lady Linella on vielä lisäksi hierontatuolit. Elixialla hierontatuolit eivät onnistuisi, koska kaiken järjen mukaan ne olisivat aina varattuna, koska Elixia on aika paljon isompi paikka. Lady Linella solarium kuuluu jäsenyyteen, kun taas Elixialla se maksaa erikseen. Elixian infrapunasauna on iso ja sinne mahtuu paljon ihmisiä, mutta sen lämpötilaa ei voi itse säätää. Lady Linella infrapunasaunoja on kaksi; 2 hengen ja 4 hengen ja niihin pitää varata aina aika, mutta niissä sitten taas saa itse päättää lämpötilan. Lady Linelle plussaa siitä, että infrapunasaunan edessä on lehtihylly, josta voit napata luettavaa mukaan, tätä voisikin ehdottaa Elixialle. Mutta Elixialla taas ei tarvitsee jonottaa, joten tasan menevät pisteet.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Yksi puoli, jota en olisi ennen edes osannut ajatella on parkkipaikka. Elixialla on iso parkkipaikka ja viereisillä tonteilla on paljon paikkoja myös. Lady Linen parkkipaikalle mahtuu 6-7 autoa ja se sijaitsee valitettavasti juuri viereisen huoltoaseman tupakkapaikan kohdalla, joten mä en ainakaan voi jättää autoa siihen, koska käynnistäessä kaikki se tupakanhaju kulkeutuu heti ilmastoinnin mukana ympäri autoa. Jätin siellä yleensä sitten auton sinne huoltsikalle, mutta sekin on usein täynnä. Lisäksi molemmat salit saavat iiiiiison miinuksen siitä, että kummankin vieressä on Hesburger………. 😀

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Kummankin salin henkilökunta on ollut ihanan ystävällistä ja avuliasta, mutta tällainen asiakaspalvelunatsi löytää silti vähän sanottavaa. Lady Linelle pientä kehittämisen tarvetta löytyisi asiakkaiden tervehtimisestä. Elixialla on aina ensimmäisenä vastassa hymyilevä vastaanottovirkailija, mutta Lady Linella henkilökunta usein puuhasi pää painuksissa omiaan, eikä nostanut katsettaan tervehtiäkseen. Lisäksi mun on pakko antaa vähän noottia siitä, että olen kolme kertaa sanonut Lady Linen kolmelle eri työntekijälle siitä, että solariumiin voisi lisätä lapun muistuttamaan kävijöitä laitteen puhdistamisesta, koska hurjan moni ei sitä tee ja on ikävää käyttää 10 minuuttia laitteen puhdistamiseen, mutta siltikään sen yhden erittäin helpon lapun lisääminen ei ole onnistunut. Kaikki muu sielläkin kuitenkin sujui oikein hienosti! Mähän otan aina talvella sen solkkukuurin ton atooppisen ihottuman takia, enkä tahtoisi joutua aina hankaamaan hulluna muiden jättämää likaa desinfiointiaineen kera…

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Nyt en taida keksiä muuta verrattavaa näistä kahdesta salista! Molempia voin suositella, mutta kyllä Elixia on noussut mulle ykköseksi. Siellä käyminen on vain lapsiparkin ansioista niin paljon helpompaa ja vaivattomampaa, että Elixia ottaa kärkisijan jo senkin ansiosta. Jos teillä on jotain kysyttävää näistä niin heittäkää kommentteihin!

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Jatkoin salijäsenyyttäni 3 viikkoa synnytyksen jälkeen, mutta alkuun en laihduttanut yhtään, kunhan yritin herätellä lihaksia, jotta pääsisin kivuista paremmin eroon. Imetyksen takia en tietenkään voinut myöskään vähentää energiansaantia vaan päinvastoin sitä piti lisätä. Paino ei pudonnut mulla imetyksen aikana yhtään ja se oli aika iso pettymys, koska kuvittelin kovasti, että saan syödä rauhassa mitä haluan ja että paino putoaa imetyksen ansiosta itsestään.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Halusin alkuun vain päästä rasvasta eroon mahdollisimman nopeasti, joten keskityin aerobiseen liikuntaan ja tein päälle sitten jonkin verran lihaskuntoa. En sitten tiedä, mikä on tossa vaiheessa suositeltavaa, mutta mulle tämä ainakin toimi. Muutenkin on kivempi nyt keskittyä paremmin niihin lihaksiin kun se rasva on jo pudotettu suurimmaksi osaksi. En tehnyt tossa alkuvaiheessa minkään tietyn ohjelman mukaan, vaan kuuntelin vain kroppaani ja tein sitä, mikä tuntui hyvältä. Hölkkäsin juoksumatolla ja tykkäsin kovasti siitä, kunnes loukkasin nilkkani ja siirryin sitten pyöräilyyn. Se oli myös tosi tehokasta ja mieluista. Alkuun kun kunto oli niin huono ja liikunta oli vähän puuduttavaa niin otin vaan reippaasti vaikka jonkun kirjan siihen kuntopyörälle mukaan niin jaksoi polkea kauemmin.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Mulle on ollut liikunnan kanssa tosi tärkeää se, etten pakottanut itseäni salille niinä päivinä kun ei siltä tuntunut. Jos fiilis ei vaan ollut sopiva niin jätin suosiolla treenin pois, sillä mun kokemuksien mukaan väkisin salille raahautuminen tappaa sen innon. Jokaisen pitäisi löytää joku laji, jota tekee mielellään! Alussa se aina on vähän pakkopullaa, ainakin mulle, koska kunto on niin huono ja koko homma tuntuu turhalta, mutta kyllä se sitten helpottaa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Salitreenin lisäksi jatkan pian taas futiksen pelaamista. Aloitin senkin pian synnytyksen jälkeen, mutta loukkasin sen nilkkani ja se vaivaa edelleen. Jatkoin harrastusta tollaisessa höntsäjoukkueessa maalivahtina, sillä sen mun nilkka vielä kestää, mutta sitten tuli se välilevynpullistuma ja jouduin samontein jäämään pois. Nyt aion lähiviikkoina uskaltautua takaisin kentälle, enkä malta odottaa sitä. Futis on aina ollut mulle todellinen henkireikä ja oon onnekas kun oon löytänyt jo 7 -vuotiaana harrastuksen, joka ei ikinä tunnu pakkopullalta ja jokaisiin treeneihin lähtee hymy huulilla. Kaikkien lajien höntsäjoukkueet on mun mielestä aivan loistava lisämauste kuntosalitreenin kylkeen pitämään liikuntainnostusta yllä.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Ruoan kanssa oon pitänyt myös tosi simppelin linjan. En karppaa, mutta välttelen turhia hiilareita. En siis syönyt laihduttamisen aikana leipää, pastaa, perunaa tai riisiä. Nyt syön niitä silloin tällöin, lähinnä leipää kun himo iskee, mutta en edelleenkään syö pastaa, riisiä tai perunaa. Niiden sijaan syön aterioilla kasviksia! Naminaminami. Porkkana on ultimatelemppari, muita herkullisia on kukkakaali, parsakaali, tankoparsa ja punasipuli. Kasvikset on ehdottomasti parhaimmillaan höyrytettyinä, mutta joskus heitän ne myös uuniin. Lopetin myös vuodenvaihteessa punaisen lihan syömisen ja sen olen kokenut tosi hyväksi ratkaisuksi. Pari kertaa olen syönyt hampurilaisen, mutta muuten syön kanaa ja kalaa, enkä kyllä kaipaakaan punaista lihaa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Niinkuin tavallisen ruoan kanssa, herkuissakaan en ole totaalikieltäytyjä. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Aina tulee se sortuminen ja överit. Mutta sitten kun luvan kanssa herkuttelet silloin tällöin, ei ne herkut tunnu enää niin suurelta houkutukselta. Tuskin olisin laihtunut yhtään sen nopeammin ilman viikottaista herkkupäivää, koska olisin sitten vetänyt aina kuun lopussa herkkuja puolen vuoden herkkupäivien edestä. Mulla on ollut myös tässä matkan varrella monta kautta, kun en ole syystä tai toisesta liikkunut ja olen sitten syönyt ihan mitä sattuu, mutta eipä nekään ole olleet mikään maailmanloppu.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Oon yrittänyt pitää sen säännöllisen ruokarytmin, mutta sekään ei ole maailman helpointa lasten kanssa. Yritän kantaa mukana myslipatukoita ja ateriankorvauspatukoita, koska ne on paljon parempia, kuin että vedät sitten kauheaan nälkään jotain epäterveellistä mättöä. Tietenkin olisi parasta syödä ne kaksi lämmintä ateriaa täydellisen ruokaympyrän mukaan ja terveellinen aamiainen, välipala ja iltapaka, mutta etenkin äitinä täytyy vähän oikoa kulmia. Mä en ainakaan pysty tollaiseen supersuoritukseen ja onneksi olen elävä todiste siitä, että kyllä tämä onnistuu vähän helpommallakin.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Mulla on myös tietty näitä luottotuotteita, joita käytän kun yllättää herkutteluhimo. Kerroinkin teille joskus aiemmin niistä Fazerin Pitaleipä ”sipseistä”. Ne on edelleen herkkua suolaisen himoon! Makeanhimoon yritän syödä purkkaa ja xylitolpastilleita. Lisäksi esim. Cittareissa on usein tosi laaja sokerittomien karkkien osasto, sieltä löytyy monia hyviä ja vähäkalorisia herkkuja. Dietorellet on mm. tosi hyviä ja käteviä, koska niissä on paperit ja niitä voi heittää aina pari laukunpohjalle. Aina kaupungilla jos iskee nälkä ja herkkuhimo niin haen itelleni smoothien Jungle Juice Barista. Ne on ihan parhaita! Ennen kun tänne tuli JJB, ostin smoothieita Arnoldsista, nekin on ihan hyviä. Mä otan aina Pink Pantherin, mutta appelsiinimehulla, koska oon omenalle allerginen. Se vie ainakin multa makeanhimon! Siihen tulee muistaakseni mehun ja jäiden lisäksi banaania, mansikkaa, ananasta ja passionhedelmää. Hedelmäsoseet on myös kivoja välipaloja ja etenkin Muksun päärynäpiltti auttaa makeanhimoon. Juon myös paljon Fun lightia, ennen vedin pepsi maxia, mutta tämä ei rasita hampaita pepsin tavoin. Fun Lightin metsämarja maistuu ihan Dietorelle -karkeille, joten se on ollut mun vakkari, mutta nyt kesällä oon juonut granaattiomena-mansikkaa, koska se on ihanan virkistävä kuumalla säällä, jota kovasti odottelen takaisin. Skyrin rahkat on treenin jälkeen ja välipalaksi parhaita, paljon protskua, vähän rasvaa ja maistuu namilta. Mun lemppareita on vanilja, mustikka ja kuningatar. Topiaksen lemppareita on banaani, mansikka ja myöskin kuningatar.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Mä oon pitänyt ruokapuolen aika simppelinä, enkä oo kyllä onnistunut vielä kyllästymään. Mun ehdoton lemppariruoka on uunissa paistetut broilerin fileepihvit, jotka maustan itse, sekä höyrytetty porkkana ja sipuli. Porkkana on niin makea ja sipuli vahva, ettei siihen tarvitse mitään kastikkeita. Sitten rasvatonta raejuustoa vähän sivuun. Kala on aina hyvää sillaisenaan, mutta siihenkin saa paljon makua ilman mitään kastikkeita kun laittaa vaan sipulia, tomaattia tai sitruunaa päälle. Välillä vaihdan lihan ja kasvikset salaatteihin ja sillon käytän kastikkeena joko limen mehua tai rasvattomaan kermaviiliin itse tekemääni sekoitusta. Kaikkein simppelein ja herkullisin salaatinkastike syntyy kermaviilistä, sitruunamehusta, Sallisen peruna- ja kasvismausteesta sekä ripauksesta pippuria. Oon pyrkinyt jättämään salaateista juustot ja krutongit pois, mutta aina välillä täytyy muistaa herkutella. Tän hetken lempparisalaattiin tulee tammenlehväsalaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua, mansikkaa, savulohta ja limeä. Simppeli ja tosi herkullinen, kannattaa kokeilla ennen kuin mansikkakausi loppuu. Lidlistä saa sillaisia valmiiksi savustettuja lohifileitä, jotka maksaa muistaakseni vitosen ja mä syön sillasesta kaksi ateriaa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Tämä laihdutus on ollut meille vähän hankalaa kaikkien osalta, koska Ava on niin nirso, ettei syö mun ruokia, joten Topias tekee aina jotain perus pastaa ja kastiketta, jota he sitten syö. Jos en jaksa tehdä omia mössöjä niin syön samaa ruokaa, mutta yritän tehdä jotain terveellisempää. Nykyään Topiaskin  jo ottaa mut huomioon ja tekee osan ruoasta ilman kastiketta ja höyryttää mulle porkkanoita pastan sijaan. Ihana mies! Olisinhan tämän painon voinut pudottaa nopeamminkin, jos jaksaisin aina tehdä omat ruoat, mutta ainakin nyt sain toivottavasti pysyviä tuloksia kun olen pudotellut ihan rauhassa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Olen pystynyt syömään edelleen tosi hyvin ravintoloissa, mutta kavereiden yhteiset illat ovat mahdottomia, kun ne ovat aina täynnä herkkuja, enkä voi enkä halua vastustaa. Ravintolassa sen sijaan tilaan jopa mieluummin terveellisen annoksen, kuin jonkun överimätön. On lähtiessäkin parempi fiilis kun ei ole liian raskas olo. Terveelliset ateriat on ihan yhtä hyviä. Salaatit on monissa ravintoloissa aika surkeita, mutta jos niistä löytyy hyviä niin kannattaa tilata ilman kastiketta tai valita mahdollisesti se kermaviilipohjainen kastike. Itse kuitenkin tilaan yleensä mieluiten jonkin kana- tai kala-annoksen, mutta pyydän perunoiden tilalle uunikasvikset. Olen ennen vihannut porkkanaa, mutta laihdutuksen myötä siitä on tullut mun suurin herkku, joten ei tarvitse kahdesti miettiä otanko kuivaa perunaa vai herkulliset kasvikset. Pari kertaa on tullut kauhea pettymys kun niihin kasviksiin ei kuulunutkaan yhtään porkkanaa 😀

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Veden juominen on perinteisesti tosi tärkeää ja oon siinä tosi huono. Mä en juo ikinä tarpeeksi ja turpoan tosi helposti kun nesteet aina kerääntyy. Yritän tsempata sen kanssa, mutta edes mitkään muistutussovellukset ei ole auttanut. Enkä ikinä muista täyttää jääkaappiin pulloja. Tämä on mun seuraava haaste, jossa aion onnistua, sillä veden juominen nopeuttaa aineenvaihduntaa, helpottaa laihtumista ja saa ihonkin voimaan paremmin. Liikaa sitä ei kuitenkaan saa hörppiä, mutta mulle se ei tuota ongelmaa…. Joku systeemi pitäisi nyt keksiä, että tulisi juotua se 3 litraa päivässä.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Treenaaminen tuo mukanaan aina myös niitä haasteita, mutta niiden ei kannata antaa lannistaa. Aiemmin mainitsemieni juttujen lisäksi mulla on yksi rakenteellinen vika, jonka takia jotkut asiat ovat mulle hankalia. Nimittäin mulla on tosi notko selkä! En pysty esim punnerruksissa pitelemään itseäni suorassa, eikä liike tee silloin hyvää keholle. Tähänkin auttaa vähän se vatsa- ja selkälihaksien vahvistaminen ja Elixiassa katsottiinkin mulle sopivat liikkeet pt:n kanssa. Mä en nimittäin pääse vatsalihasliikkeissä mitenkään ylös, koska mun selkä laittaa vastaan eikä suoristu kunnolla. Perinteisissä selkälihasliikkeissä on myös vaikea saada oikeita lihaksia stimuloitua. Aiemmin en jaksanut edes yrittää, koska ajattelin olevani vaan niin huono ja nolo, mutta nyt tiedän, että näihin rajoitteisiin on syy ja teen sen rajoissa. Jos siis teillä tuntuu olevan ongelmia jonkun asian kanssa niin kannattaa aina mainita pt:lle siitä!

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Siinä vaiheessa kun on vielä sitä painoa pudotettavana niin mun mielestä ehdottomasti paras tapa polttaa kaloreita on ryhmäliikunta. Siinä tulee vähän sitä tunnetta, että on pakko vetää täysillä kun muutkin tekee. Yksinään sitä aina luovuttaa liian helpolla. Mä en ole Elixialla käynyt vielä kuin yhdellä Bootylicious -tunnilla ja se oli tosi kiva ja hullun raskas, mutta oon niin ujo menemään mihinkään, etten ole uskaltanut testata muita yksin. Pelkään aina jääväni jälkeen kun nämä tunnit ovat mulle ihan uusia, enkä yhtään tiedä mitä siellä tehdään. Lisäksi mua harmittaa, kun en pysty tekemään välttämättä kaikkia liikkeitä näiden rajoittavien tekijöiden takia. Pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä niille tunneille, sillä jos siellä ei tule hiki niin ei sitten missään!

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Mä voisin heittää tähän vielä jotain settiä siitä, minkä kuvittelin olevan mahdollista ja toimivaa. Eli miten voit ihan yhtä hyvin treenata vaikka olet äiti, kun sitä vauvaa voi käyttää painona ja ottaa taaperon mukaan jumppaamaan ja kaloritkin palaa itsestään kun juokset lasten perässä. Mutta joo o, ihan täyttä huijausta. Kilot nimenomaan kertyy helpommin kun siihen surkean päivän rasitukseen tulee otettua lääkkeeksi se suklaalevy ja mitään terveellistä ruokaakaan ei ehdi tehdä kun on niin kiire lasten kanssa. Treenaaminen on aina vähän mahdottomuus ja vaikka lapsiparkki sen mahdollistaa niin joudut tuijottamaan aina sitä kelloa ja kiirehtimään treeniä. Sitten kun vihdoin pääsisit rauhassa salille niin salit menee jo kiinni. Valvominen ja stressi pahentaa tilannetta entisestään ja jos saat sitä omaa aikaa niin mä ainakin poden huonoa omatuntoa siitä, että Topias on yksin lasten kanssa ja kiirehdin senkin takia takaisin.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

Kuten huomaatte niin tässä postauksessa ei ollut mitään salaista superkikkaa tai hullua ohjelmaa, jonka avulla laihtuu. Tässä on mun kokemukset oikeasti maltillisista ja realistisista keinoista saavuttaa pysyviä tuloksia. Kaiken ei tarvitse olla rakettitiedettä vaan ihan sillä kuuluisalla maalaisjärjellä ja kohtuudella pääsee jo pitkälle. Kuluta enemmän kuin syöt, tai edes saman verran. Kannattaa käydä kehonkoostumusmittauksessa, jotta näet vähän todellisempia lukuja ja mittoja. Laihduttaminen on vaikeaa, todella vaikeaa, mutta kyllä se onnistuu kun jaksat tarpeeksi monta kertaa epäonnistua ja tuskastua kaikkeen siihen liittyvään. Jossain kohtaa sitä yhtäkkiä huomaakin vaan olevansa elämänsä kunnossa.

Emilia Huttunen, Mutsis on -blogiin kuvauksia Elixiassa

En ole mikään kedon kaunein ja hennoin kukkanen ja töitä mulla riittää vielä. Ja vaikka mun tavoite oli alussa pudottaa enemmän painoa, niin oon nyt päättänyt olla vaan kroppani kanssa sinut. Nyt mä keskityn vain parantamaan mun kehon valmiuksia, enkä välitä enää mistään painosta. Vaikka mun reidet löllyy, maha on löysä ja peppukin voisi olla paljon timmimpi, niin tämä on mun kroppa ja tuun sen kanssa elämään toivottavasti vielä kymmeniä vuosia ja haluan nyt vain varmistaa, että ne vuodet sujuvat mahdollisimman kivuttomasti. Toivottavasti tästä oli jollekin apua!

Kaikki vaatteet H&M

Kengät Puma

Ps. Moikkaus kaikille teille kivoille lukijoille, jotka ootte tulleet nykäsemään hihasta, moikataan kun treenataan! 😉

♥ Emilia

Kommentit

73 kommenttia
Avatar

Miks vastaat vaan muutamiin kommentteihin etkä kaikkiin? Tässäkin postauksessa on paljon hyviä kysymyksiä johon olis kiva kuulla vastauksia (:

Avatar

Olet ihana just tommosena kun nyt oot. Älä enää laihduta. Joissain kuvissa näytät jo ehkä vähän liian laihalta. Tämä vain mielipiteeni. Mä en ole koskaan pitänyt liikunnasta tai salilla käymisestä, mutta nyt alko houkuttelemaan, ihan vaan tuon vertailukuvan takia. Mua jotenkin ahdistaa ajatus, että en jaksa tehä tarpeeks vatsoja tai että naama punottaa tai hiki valuu, pidän sitä jotenkin nolona, vaikkei mua yhtään naurattanut sun kuvista, enkä ajatellut, että ompa noloo toi hikoilee. Olipas sekavasti kirjotettu, toivottavasti tajusit 😀

Avatar

Upeita tuloksia! 🙂 itse oon pudottanut vuodessa 81kilosta -> 57 kiloon juoksemalla. Raskauden aikana mulla hajosi selkä ja suklaa oli (ja on! ) niin hyvää että yhtäkkiä painoin yli 80kg. Kyllä itketti ja vaikka imetys vei mennessään kiloja sinne 65 saakka niin olin löllö kun sellainen limapallo millä leikittiin yläasteella. Yök. Aloin treenata puolimaratonia varten ja juoksin 15-30 kilsaa viikossa ja nyt oon paremmassa kunnossa kuin koskaan! Niin fyysisesti kuin henkisestikin 🙂 urheilu on ♥!

Avatar

Vinkki veden juontiin; itse pidän aina vesipulloa laukussa ja kotona esillä pöydällä ym lähettyvillä.. Näin tulee hörpittyä vähän väliä ja tulee juotua tarpeeksi:)

Avatar

Huh huh! Näytät todella hyvältä. Tämä jos jokin antaa motivaatiota itselleni 🙂

Avatar

Lähtöpaino ekassa kuvassa? veden juominen onnistuu itsellä töissä, kun kuumissa olosuhteissa ollaan, mutta kotona ei. Pitäisi varmaan käyttää myös kotona vesipulloa, jos se tsemppaisi

Avatar

oot niin upee!! kiitos huipputsempistä!

Avatar

Oot kyllä hullun ihana 😀 Hyvin oot jaksanu tsempata kehon kanssa. Oot tosi positiivinen ja sain mielettömästi tsemppiä omaan terveellisempään elämääni, jossa treeni kulkee, mutta mä vaan rakastan herkuttelua 😀 Pitäs syödä terveellisemmin ja nyt sain taas lisäkannustusta, kiitos sun ennen- ja jälkeen-kuvien ja tsemppaavan asenteen 🙂

Avatar

Vau! Ihan huikee muutos! Oot kyllä nyt jo aivan upeassa kunnossa ja näytät tosi hyvältä. 🙂

Avatar

Mulla on yliliikkuvat nivelet johon kuuluu juurikin tuo notkoselkä ja vellipolvet. Se toi tosiaan treenaamiseen paljon haastetta aluksi mutta jo muutaman kuukauden treeni vahvisti lihasta nivelten ympärillä silleen että sen jälkeen kunhan muisti pitää aina tekniikan kunnossa ja polvituet paikoillaan niin ongelmia ei tullut. 🙂 Toki vieläkin joskus harvakseltaan varsinkin polvet saattaa kerätä nestettä mutta pelkkä kylmä riittää hoidoksi. Toki raskaat liikkeet kuten maastaveto pitää tehdä edelleen tosi rauhassa ja erittäin hallitusti, mutta pääosin ei tarvi antaa näille vammoille enää erityistä huomiota. Hienon duunin oot tehnyt, meidän tavoitteet on hieman erilaiset (itse haen enemmän sitä isoa näkyvää lihasta) mutta tosi kiva postaus. Hieno lukea tälläsiä onnistumistarinoita joista varmasti moni saa valtavasti tsemppiä! 🙂

Avatar

Moikka!

Oot kyllä upeessa kunnossa! Tosi hieno saavutus!

Itellä vielä 10 raskauskiloa jäljellä, synnytyksestä jo 14 kk, välillä iskee masennus mutta tännänkin kaksi ihmistä kysyi oonko vähän laihtunut, kyllähän se taas nosti hymyn huulille ja saa jatkamaan! 🙂

Laihduttaminen on ihan kamalan vaikeaa, muutenkin, saati pienten lasten kanssa, ole ylpeä itsestäs!

Niin ja rohkeesti vaan Elixian tunneille, ne on ihan huippuja, varsinkin cardio step interval (joka kyllä on niin rankka että meinaa kuolla) ja cardio energy, askeleet on helpot ja ystävälliset ohjaajat kyllä neuvoo kevyemmät versiot, ja ei haittaa jos jonkun tekee itselleen itse soveltaen 🙂

Mahtavaa kesän jatkoa koko teidän perheelle!

Avatar

Oi ihanat nämä sinun treenivaatteet! 🙂 Ja samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, oot erittäin pienen ja hoikan näköinen jo. Älä ihmeessä enää laihduta.

Avatar

vautsi vau!! Saispa itekki samalaisen motivaation ja halua treenata.. Olen kyllä nyt aloittanut lenkkeilyn 4-5krt viikossa mutta ei se taida kovin tulosta tuottaa, ainakaan nopeasti. Synnytyksestä nyt 4kk, ja vielä 8kg ylimääräistä.. noo ehkäpä sitä joskus saisi oman vanhan kropan takaisin.. 🙂

Avatar

Oot tosi terveen näkönen ja olemuksesta huokuu parempi fiilis! 🙂 Mulla on kans notkoselkä ja urheilua harrastanu monia vuosia milloin mitäkin, mutta tajusin sen vasta useiden vuosien jälkeen.. Ois helpottanu oloa huomattavasti, eikä ois tullu niissä tietyissä esim. vatsalihasliikkeissä sellanen olo et on ihan huono, vaan se kykenemättömyys ja kipu tehä niitä liikkeitä on rajallinen.

Avatar

ihana postaus ja sain kyllä rutkasti motivaatiota! oot upee 🙂 osaatko sanoa, et mihin aikaan länsikeskuksen elixiassa on rauhallisinta treenata? oon itekin tosi ujo ja tykkään treenata mieluiten yksikseni.. ryhmäliikuntatunneille en myöskään oikein ”kehtaa” yksin ekaa kertaa lähteä..

Avatar

Muuten hyvä postaus mutta loppu ns.läsähti, kun kirjoitit haluavasi laihtua vielä lisää…. huoh. Mutta paljon onnea siitä, että olet saanut mieluisemman kropan ja oot kyllä uskomattoman sisukas 🙂 Kaikkea hyvää!

Avatar

Wau! Oot upee! ite aloitin kropan kiinteyttämisen vuonna 2012 ja painoo lähti siinä sivussa 11kg tähän mennessä, paino ei tosin kertynyt raskaudesta vaan masennuksesta, mutta siitäkin on päästy jo yli. 🙂 nyt on mitat 166/54 ja oon tyytyväinen! 🙂 muutos ei oo ihan noin hurja ku sulla, mutta näkyvä jokatapauksessa 🙂 älä enää laihduta, se menee niin helposti liiallisuuksiin varsinkin ku on syömishäiriö taustalla. Itse oon myös sairastanu syömishäiriön ja koko ajan saa varoa sitä ettei taas ala luisumaan tuola korvien välissä jotain sivuraiteille.

Avatar

Oot upee! 🙂 sain tästä lisä inspiraatioo omaan elämänmuutokseen!

Avatar

Kyllä joillakin lady lineill

On lapsiparkit!! Ei pidä yleistää

Emilia Huttunen

Nyt olikin kyse Turun lady linesta ja länsikeskuksen Elixiasta 🙂

Avatar

Länkkärin elixiassa ja muissakin keskuksissa on infrapunasaunan ulkopuolella lehtiteline.. hyvältä näytät ja itsekin päästänyt kropan levitä raskauden jälkeen, mutta kyllä se hyvä motivaattori on kun katsoo vaatekaappiin ja vanhoja valokuvia.. Itselläni myös veden juonti suuri ongelma, limsat ja mehut kyllä maistuu! :/

Emilia Huttunen

Mä oon sitten ohittanut sen jotenkin totaalisesti, missä siellä se on? 😀

Avatar

Se lehtiteline on ihan siinä infrapunasaunan oven edessä:)

Avatar

Aivan huippu postaus!!! Antaa valtavasti motivaatiota ja intoa treenata itsekkin! 🙂 kiitos sulle siitä ♥ oot tehny ison työn laidutuksessa ja oot just nyt hyvä.. laihdutus on niiiin vaikeaa välillä mulle ainaski.. :DD mutta oli kyllä mahtava postaus ! 🙂

Avatar

Voi että oot hyvännäköinen!

Hienosti oot onnistunut pudottamaan painoa ja kiinteyttää!

Itse synnytin kohta kolme viikkoa sitten ja raskauskilojen pudottaminen on jo mielessä! 😀

Tästä postauksesta saa innostusta omaan urakkaan ja tsemppiä myös siinä mielessä, että se on mahdollista.

Kiitos Emilia, tsemppiä treeneihin!

Avatar

Kiitos tästä postauksesta, tuli kyllä hyvään saumaan! Ensiksi haluan sanoa, että olet kyllä upeasti onnistunut,ja niinkuin moni muukin on jo sanonut, ole tyytyväinen itseesi tuollaisena, äläkä missään nimessä puhu tai ajattele itseäsi lihavana, sitä et ole!! Se syö omaa itsetuntoa helposti ja tuo vain kurjan olon.. tiputetut kilot olisi kiinnostanut, mutta ymmärrän kyllä jos on henkilökohtaisempi asia. Itsellä on samanmoinen projekti menossa, viime syksystä tultu 14kg alas ja matka jatkuu! 😉 nyt on miehen loman aikana tullut lipsuttua ruoka-ajoista, mutta tää sai mut päättämään että alan taas syömään oikein! Kiitos!

Avatar

Vitsi tulee oikee himo päästä salille kun katoo noita kuvia! Oon ennen vauvaa käyny elixiassa vuoden ajan ja tykkäsin tosi paljon.. Salilla en niin paljon käynyt mutta kaikissa tanssi ja jumppatunneilla välillä 2kertaa päivässä. Oon suunnitellu syksyllä ottavan kortin uudestaan kun nyt kesällä ei ole niin paljon tunteja.

Ja kyllä ennen ainakin infrapunasaunan edessä oli lehtiä ja Turussa on kolme Elixiaa (Länkkärissä,keskustassa ja jokivarressa).

Avatar

Kiitos tästä postauksesta!!

Oli tosi kiva lukea tätä. Itselle myös tärkeä siksi, että laihduttaminen on mahdollista järkevästi ja terveellisesti, vaikka on ollut aiemmin sh.

Tsemppiä paljon! Näytät upealta!

Avatar

Tosi hieno saavutus! Onnea!

Mut noi skyrit.. Itekki tykkään niistä, mut meni ihan maku, lukiessani että niissä on joku 8 palan verran sokeria per purkki. Hyi.

Avatar

Ei pidä paikkaansa. Suurimmassa osassa Skyrejä (esim. vanilja, ananas, kiivi, meloni-passion, mango, kuningatar, veriappelsiini ja uuniomena) ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Eli ei todellakaan mitään 8 sokeripalaa!

Mansikka- ja mustikka-Skyrit ovat poikkeus, niissä on sokeria. Huomaat tämän, kun vertaat niiden ravintosisältöä ja hiilihydraattien määrää.

Avatar

Wau mikä muutos (ja uuh mikä peppu, nainen!)! Annat hirveet tsemppisävärit ja oot yks mun esikuvista. Ite oon ajautunut vähän samaan tilanteeseen kuin sun aloitustilanteessa, mutta syynä ei ole niin hieno asia kuin lapsi vaan ensimmäisen opiskeluvuoden hirveä stressi. 🙁 Noahin vauva-aika ei oo sulle ollut mitään helpoimpia, joten kyllä mun pitäis pystyä samaan, varsinkin kun oon tiedostanut lihomisen syyt yms.

Jatka samaan malliin, mutta älä huoli enää hirveästi painonpudotuksesta. Sä näytät musta erittäin hyvältä, eikä mitään tarvii enää ottaa pois ellei itse näe sille tarvetta! 🙂

Avatar

Oot kyllä todellakin upea! Ja reidet pitää löllyä, ihan normaalin hoikankin kropan merkki ellet tietty pyri fitnesskisoihin lihaskimppuvartalolla 🙂

Kerrotko muuten lisää tosta solkusta, kuinka useasti käyt viikossa ja miten pitkiä aikoja oot siellä kerralla? Kiinnostais kokeilla nimittäin kun täällä toinen atoopikko jonka iho pahenee talvisin!

Avatar

Näytät upealta Emilia!! Ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksestasi <3 Onneksi selvensit ton notkojutun, aattelin jo että pakko sanoa tosta jottet riko selkääs mut asiaan löytykin luonnolinen selitys 🙂 Kiitos hyvästä ja inspiroivasta postauksesta! Mulla tuli mieleen sellanen videopostausehdotus et kun teidän lapsilla on erikoisemmat nimet jota välttämättä kaikki suomalaiset ei osaa lausua, niin tekisit hauskan videon missä imitoisit yleisimmät ääntämismokat ja loppuun silleen miten niitten pitäs mennä. Ois ihan huippu!!!

Avatar

Wau oot upean näkönen! 😮

Ei edes huomaa että oisit kaksi lasta synnyttänyt, haluan yhtä hyvän kropan 🙂

Pakko alkaa treenaamaan!

Avatar

Vau mitä tuloksia!:) minkälaisia välipaloja ruukaat syödä?

Ps. Oonko ainoa jonka mielestä pt oli syötävän söpö,oliko keskittyminen ikinä vaikeaa?;)

Avatar

Oot ihan mieletön, kaikin puolin! Hmm, tuli jostain syystä himo lähtee salille? Whaat 😀

Avatar

Kommentoin tuota imetystä, kun sanoit odottavasi, että sillä laihtuu, mutta niin ei käynytkään. Mutta ethän imettänyt Nomppuakaan kovin kauaa? Ehkä ne kilot ei siinä ajassa ehdi lähteäkään. TÄysimetys kuluttaa 500-700 kcal päivässä, joten uskon, että kaikki sillä kyllä laihtuu pitkän ajan kuluessa. Eri asia on sitten se, jos pistää suustansa alas ihan mitä tahansa.

Hienoja tuloksia oot saanu aikaan.

Avatar

Vinkkinä että Turussa saa pt-palveluja yksityiseltä noin 300€ / 8krt. Elixiassa on tietysti laitteet, mutta jos ei ole varaa eikä ole jäsen, niin halvemmallakin löytyy. Tuohon yksityiseen kuului kova treeni kerran viikossa ja lisäksi treeniohjelma muille päiville. Olin tosi tyytyväinen ja sain hyviä tuloksia, joten kannattaa googlata myös salien ulkopuolisia vaihtoehtoja.

Avatar

Sulla on tosi kiva blogi!:) Liityin just muutama päivä sitten lukijaksi ja olen yrittänyt lukea suurimman osan aikaisemmista postauksista.

Suosittelen kokeilemaan BodyCombat tuntia. Se on törkeen kivaa ja hiki lentää! Perustuu itsepuolustuslajeihin ja nyrkkeilyyn, mutta tuolla tunnilla ei ”tapella” vastustajan kanssa. Mulla on parantunut sekä aerobinen että lihaskunto tuon tunnin ansiosta 🙂

Avatar

Sama, ehdottomasti bodycombattiin! Aivan huipputunti,piristää päivän kun päivän!

Mutta näytät kyllä ihan huippuhyvältä ja ihanat reenivaatteet 🙂

Avatar

Onks toi combat miten rankka? Voiko sinne siis mennä vähä niinku ns ”pystymetästä” vai onko tosi haastava?

Avatar

Upeita duunia ja näytät tosi kauniilta ja hyvältä! Kaikki kohdat treenaamiseen ja syömiseen liittyen kuulosti järkeviltä ja oikeilta. Oot huippu!

Avatar

mustikka skyrissä on kyl lisättyä sokeria, että ei se niin kauheen terveellistä ole..

Avatar

Hei!

Vietin eilisen päivän lukien blogiasi ja olen ihan koukussa! Lapsia minulla ei ole, mutta sulla on tosi monipuolinen blogi!

Ihan mielettömiä tuloksia sulla! Olin ihan innoissani kun huomasin, että tää postaus oli tullu!

Oon samaa mieltä noista ryhmäliikuntatunneista, että ovat hyviä laihdutuksessa. Itse haluaisin aivan kamalasti ryhmäliikuntatunneille, mutta ainakaan meidän kaupungissa ei ole mahdollista saada kuntosaleilta pelkkää ryhmäliikuntakorttia. :/ Minulla ei ole varaa eikä oikeastaan kiinnostustakaan salitreenaamiseen. Koulussani on aivan riittävä ILMAINEN kuntosali, jossa käyn välillä polkemassa ja juoksemassa. Sali on pieni joten ei siellä ihan hirmuisia harjoituksia varmaan tekisikään.

Rakastan erityisesti spinningiä, mutta se ei ole nyt sitten onnannut. :/

Sinä kuitenkin näytät aivan UPEALTA!

Avatar

Oho! Mikä muutos! Näytät olevan hyvässä kunnossa, hienoa 🙂 Hyvältä näyttää.

Avatar

Mistä toi sun upee maksihame on, joka on sulla päällä tos instagram kuvassa? 🙂

Emilia Huttunen

Se on Lindexistä, jos ei oo koot loppunut niin niitä kyllä oli vielä 🙂

Avatar

Huikee tulos! Wau!

Avatar

Huh, näytät kyllä todella todella hyvältä, muista se! 🙂 Treenaaminen tekisi kyllä niin hyvää tällekin mammalle, mutta kun.. Se jää vaan aina ajatuksen tasolle valitettavasti. Painoa ei tarvitse tiputtaa, mutta sen sijaan kuntoa pitäisi kohottaa kunnolla ja kiinteyttää. Ehkä mä vielä saan itseäni niskasta kiinni!

Avatar

wau!! upeaa!

itsekkin lihosin raskausaikana 35kg… ne tippui neljässä kk mutta kiinteytys….. täst postauksesta kyl sai hyvää näkökulmaa saleiluun jne. kiitos!

ja siis oikeesti hieno muutos ja oot upee!

Avatar

Siis ihan MAHTAVA postaus! Sain itsekin innon alkaa käymään taa salilla, josko tälläkertaa sujuisi paremmin 🙂 sairastan itse anoreksiaa (josta siis olen toipumassa) ja hieman vain huolestuneena puheistasi että haluat edelleen laihtua. Ymmärrän kuitenkin että tilanteesi on varmasti nyt hyvin erilainen kuin joskus aikoinaan, joten siksi aionkin vain kertoa että WAU nainen näytät upealta, tsemppiä jatkoon ja ihanaa kesää! 🙂 <3

Avatar

Oot upee! ♥ voit olla ylpee itsestäs 🙂

Avatar

Aivan ihana tuo treenipaita! Mahtaakohan niitä saada enää mistään?

Avatar

Oisko sulla jotain vinkkejä masennusta sairastavalle tytölle joka haluaa laihduttaa kun hän on yli painoinen?

Avatar

Rohkeesti hei vaan sinne ryhmäliikuntatunneille! Ite Turussa Elixiassa käyneenä voin kertoa, et hyvin siellä otetaan uudet mukaan. Yleensä ohjaajat kysyykin, et onko joku ekaa kertaa ja tulee sit erikseen neuvomaan vaikka. Tai pyytää sanomaan, et jos on jotain rajotteita niin et voidaan yhessä keksiä joku korvaava liike! Näin ainakin puoltoista vuotta sitte ku siellä kävin.. omat ehdottomat suosikit ryhmäliikunnoista oli cardio step ja cardio step interval.. Jos jännittää niin ajoissa paikalle ja takariviin ensimmäisellä kerralla niin on monta, josta ottaa mallia.. toki edempää näkee ohjaajan paremmin, mut itellä ainakin oli turvallisempi olo siellä takana, kun myös jännitin noita ryhmäliikuntatunteja.

Mut hei, mahtavaa työtä ja ihana kuulla, että aiot opetella hyväksymään itsesi noin, koska tosta ei oo mitään järkeä enää tiputtaa painoa. Sitten oisit jo liian laiha. Niin ja ihania kuvia, näytät tosi hyvältä!

Avatar

Mä olen just alottanut treenit kahden raskauden jäljiltä Elixiassa Kaitsun kanssa! Ylimääräistä on kertynyt n.20kg ja niistä pitäis päästä eroon. Oon myös hieman arka meeneen sinne ryhmäliikuntatunneille, koska mulla on tällä hetkellä niin huono kunto. Mut eiköhän tää tästä. Kaitsu on ainaki iha huippu pt ja saa mut ylittään rajani jatkuvasti! Kiitos tästä postauksesta, just mietin, et jaksanko lähtee salille tänään, mut tän luettuani ja kuvat nähtyäni todellaki lähden! Kuinka pitkä aika on ennen ja jälkeen-kuvien välillä?

Avatar

vautsi mikä ero, näytät tosi hyvältä! ja toi kampaus on ihana!

ps. mitä sulla on nimettömissä? onko noi kynnet vaan pidemmät ku muut vai onks niissä jotain? tuli vaan mieleen 😀

Avatar

Ekoissa kuvissa synnyttänyt , entiseen kroppaan palautumaton nainen. Toki ylipainoa jonkinverran ja lantiosta sen erityisesti huomaa. Vatsan roikkumisasento aika tyypillinen synnyttäneelle enkä mollaisi itseä kovin noista kuvista.

Nyt oilet tehnyt huipputyön palautuaksesi mutta edelleen sinulla yli-ihannoiva laihuuskäsite ja liikaa haluat laihduttaa.

Olet upea nuori nainen ja ei kannata laihduttaa enää yhtään ettei mene liiallisuuksiin ja ala näyttää sen takia vanhalta, huonoihoiselta.

Me kaikki kehumme sinua, timmiytynytttä kroppaa ja siitä tulee valtavan hyvä mieli, onnistumisen tunnetta niinkuin kuuluukin MUTTA toivon ettet laihduta enempää ja lapsillesi olet terveellä tavalla esimerkki syömisen kanssa.

Avatar

Voi luoja miten hyvältä näytätkään!

Avatar

Mulla kipeyty alaselkä oikealta puolelta ja luin netistä että se saattais olla toi välilevyn pullistuma. Mitkä oireet siinä on? Ja miten pitäis hoitaa tai mitä kantsis välttää?

Avatar

Monenko vanhoja lapsia lapsiåarkkiin voi jättää? Ite ois kiva ruveta käymään salilla, et sais raskauskilot pois mut tyttö vast 5kk ikäinen

Avatar

Just kävin sun siskon Eveliinan päivityksiä lukemassa ja kehuin miten kauniit hiukset hällä on, joten jatkan kehu linjalla! 😀 Vau mitä tuloksia, mulla tuo projekti on edessä ja mieletöntä nähdä millaisiin muutoksiin sitä ihminen pystyy halutessaan!Ja todellakaan sillä painolla ei ole väliä vaikka kroppa ja paino tuosta muokkautuukin kun ja jos jatkat treenejä mutta ole vaan ylpeä saavutuksista sillä näytät todella hyvältä!Kyllä tolla kropalla kelpaa nauttia kesästä! 🙂

Avatar

Todella hyvä teksti!! 🙂 Tästä sai taas lisää motivaatiota omaan treenaamiseen. Olen ”laihduttanut” samalla tyylillä pikkuhiljaa, sillä eipä tässä mikään kiire ole ja niinkuin sanoit niin pitää tehdä just niin kuin hyvältä tuntuu 🙂 Näytät kyllä todella hyvältä, you go girl!

Avatar

Hei ihan mahtava postaus! Ite treenailen Elixia Sellossa ja kun noista ryhmäliikuntatunneista mainitsit, niin aattelin vaan tsempata että rohkeasti niihin mukaan vaan! Itte rakastan niitä! Ne on sellasia, että jos et kykene johonkin liikkeeseen, ni siellä annetaan aina vaihtoehtoja! nimimerkillä polvet ja alaselkä ei kestä kaikkia liikkeitä, erityisesti alaselkä.

Rohkeasti mukaan vaan ja ihan mahtavaa lukea sun saavutuksista. Upeaa työtä sulta, tsemppaa vaa muakin enemmän kun näkee että joskus se kova työ vaan palkitaan 🙂

Avatar

Jos vesi ja sen juonti tökkiin niin vaihda vissyyn,

ite tykkään ja varsinkin tälleen kesäkuumalla kun

hikoaa tekemättäkin ja sen hikitreenin aikana niin

niistä saa kivasti suoloja ja sopivan nestetankkauksen!

Tsemppiä, tosi innostava ja rehellinen kirjoitus 🙂

Avatar

korjaus et elixialla on 2 salii turus siis niitä on 3 jokivarsi siel on enemmän noita tanssi tuntei mut myös noita muita, sit on centrum siel on vähä sitä sun tätä tuntei ja sit länsik. siel on kaikenlaisia tuntei myös ja lisäx ainoa sali turus mis pääsee combat tai boxing tunneil et näitä ei ole ku länsik. salilla! centrumin sali on tosi kätevä ku pääsee yhdel busilla muksujen kanssa ja moni bussi menee jopa ihan ovel =)et käyppäs tutustuu salien tunti tarjontoihin niissä on eroja ja jos tosiaan haluu tanssi tuntei ym muita noita akkojen tuntei ni jokivarras on niitä runsaasti! power tuntia suosittelen lämpimästi se on kovaa treenii ja uskaltaa alottaa vaikka 2 viikkoa synnytyksen jälkeen =) terveisin 3 piene lapse äiti =)

Avatar

ja kataaaa ku kyselit tosta parkki hommast ni voit jättää vaikka päivä vanha muksu parkkiin =) ite alotin sali treenit 2viikkoa synytyksen jälkeen ja isompi ja pienempi paketti kulki aina mukana ja tädit hoisi vaikka sääntö menee et syötettynä ja juotettuna tuodaan ja vaipa uhtaana ni jos tulee nälkä pikkasel tai vaippaa jotain ni tädit kyllä vaihtaa ei ne lähde keske tunni tai sali treeni hakee äitii vaihtaa vaippaa =) ja lapset viihtyy varmasti on tekemistä ja tädit jaksaa häärätä laste kans ja välil parkeissa on erikois ohjelaakin parkissa joulusin käy joulupukki ja jakaa lahjoi muksuil ja sit esim. centrumis synttärien alla käy välil se eixia kettu kyläs ja holloweenina voi olla halloween bileet ja sit välil on näitä ollu centrumis ku äidit menee vaikka power tunnil ni samaan aikaa muksut pääsee naapuri studioon ohjaajan kans jumppailee =) ja tosiaan vauva jumppa kuuluu toho hintaa ja joitakin muitakin tuntei ja sit joistakin otetaan noin 30e lisä maksu jostain taapero tunneista

Avatar

Vautsi, aivan upea tulos!! Osaatko sanoa montako kertaa viikossa kävit milläkin tunneilla? esim kaksi salia? tai enemmän aerobista? Ja LÄNSIKESKUKSEN EKIXIA on PARAS!! =) itsekkin siellä näyneenä ja lapsiparkki aivan loistava. Kokeile eyksyllä Lauran Love2dANCEÄ..

Avatar

Hieno tulos! Ps. punnerruskuva on kyllä niin väärällä tekniikalla että oikein hirvittää 😉 Napa sisään ja yläselkä pyöreeks hyvä nainen! 😉

Avatar

Moni muukin (itsekin ennen hammaslääkärin valistusta kuuluin joukkoon) luulee, että virvoitusjuomat ovat hampaille pahempia kuin light-mehut. Ihan yhtä vaarallisia ovat hampaille happamuutensa takia molemmat. Hammaskalusto kestää viisi happohyökkäystä päivässä, joten aterioiden yhteydessä on melko samantekevää hampaiden kannalta mitä juo.

Avatar

Mahtava blogi sulla ♡♡♡ ihanan rohkeesti kerrot asioita mistä muut vaikenee. Itelänni ylipainoa vielä 20kg mutta 30kg saanu pois 🙂 elixia on paras ja ihanat pt sielä. Missä ajassa olet saanut näin mahtavan muutoksen? Ihania päiviä teille ♡♡♡ Jäin niin koukkuun sun blogiin ekaa kertaa luen tätä

Avatar

Moi!
Meidän mammalla on tommonen vihree rulla kotona jonka se on saanut joskus jostain.
Mikä sen idea on? Onko toi ihan lämmittelyä varten vai onko siitä jtn muutakin hyötyä? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä