Presidenttiä moikkaamassa

Sain kivan mahdollisuuden lähteä yhteistyön merkeissä tutustumaan Turun Kesäteatterin tämän kesän näytelmään Ella ja presidentti. Lähdin lähestulkoon riemusta kiljuen paikalle, koska 1. rakastin kesäteatteria lapsena, se oli aina kesän kohokohta ja 2. Ella -kirjat olivat lapsena aina ihan parasta luettavaa. Topias ei tiennyt, mikä on kesäteatteri, eikä ollut ikinä kuullutkaan Ella -kirjoista, joten otin sen mukaan koulutettavaksi ja meillä oli tosi hauskaa. Vietiin Nomppu kummeille hoitoon ja otettiin vaihtokaupassa heidän Luka -poika mukaan teatteriin.

Käytiin tosiaan lapsena aina kesäteatterissa ja parhaiten mieleen ovat jääneet Zorro, Oliver Twist ja Peppi Pitkätossu. Ellan ja presidentin kohdalla vähän jännitti, miten niin ihanan hauskoista ja oivaltavista kirjoista saataisiin se tunnelma tuotua näyttämölle, mutta siinä oli onnistuttu loistavasti. Näyttelijöiden esitys oli todella mukaansatempaavaa ja nautittiin kun mukana näkyi omasta lapsuudesta tuttuja kasvoja, kuten Lola Wallinkoski ja Jukka Leisti. Koko yleisö nauroi jatkuvasti välillä ovelalle ja välillä erittäin lapselliselle huumorille ja näytelmä iski selkeästi kaikkiin ikäluokkiin.

2.A

IMG_2280Kuvat Mikko Vihervaara / Turun Kesäteatteri

Teatterissa oli sopivasti ”katto”, jollaista en muista lapsuudessani siellä olleen ja se oli tosi kätevä tämän porottavan auringon kannalta. Kaikilta penkeiltä näki hyvin avaralle esiintymislavalle ja penkeillä mahtui sopivan rennosti mussuttamaan eväitä. Väliajalla haettiin lapsille jätskit ja esityksen jälkeen päästiin kurkkaamaan sitä hurjan hauskaa lavastusta. Koko reissun ainut miinus oli siinä, että väliajalla monet vanhemmat ryntäsivät tupakalle ja se savu kantautui tosi ikävästi suoraan teatteriin. Olisi varmasti hyvä ratkaisu sijoittaa jokin merkitty tupakointipaikka tarpeeksi kauan teatterista heille, jotka eivät voi olla yhden esityksen ajan polttamatta ja pitää vielä pakottaa kaikki lapset hengittämään sitä savua…

Suosittelisin Turun Kesäteatterin Ella ja presidentti -näytelmää kaikille aikuisille, vaikka ilman niitä lapsiakin, mutta ihan pienimmät lapset eivät jaksa mukana. Ava piti kovasti näytelmästä, erityisesti kuulemma rehtorista, mutta en usko että Avasta (2,5 vuotta) nuoremmat jaksavat istua katsomossa. Ava ei luonnollisestikaan ihan kaikkea ymmärtänyt, mutta nauroi hauskoille jutuille ja tykkäsi seurata erityisesti Batmania, kun taas 5 -vuotias Luka sai esityksestä jo paljon enemmän irti. Eniten sai varmastikin irti tämä mutsi tässä, jolle tuli hirveä hinku lähteä kirjastoon nuorten osastolle vähän lainaamaan Ella -kirjoja. Jos ette vielä ole käyneet niin menkää ehdottomasta varaamaan omat liput Turun Kesäteatteriin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Itsekin juuri pari päivää sitten haaveilin miehelleni ääneen, että olisi ihana taas päästä kesäteatteriin (niin kuin melkein joka vuosi). Munkaan mies ei tiennyt mikä on kesäteatteri ;D Mutta ai että, Ella-kirjat oli kyllä ihan huippuja lapsena! Voisikin tehdä kesäretken Turkuun ja käydä samalla teatterissa 🙂

Avatar

Itsekin muistan ehdottoman lempparini olleen Oliver Twist! Kävin katsomassa sen niin monta kertaa, että osasin kaikki laulut ja vuorosanoja ulkoa 😀 Mutta tää Ella ja presidentti oli kyllä niin onneton, ettei edes Leisti pystynyt sitä pelastamaan. Yleisö oli levoton, eikä vanhemmatkaan lapset jaksaneet keskittyä esitykseen. Lolan suoritus oli yksi iso myötähäpeä.

Avatar

Me oltiin myös katsomassa Ella ja presidentti! Oli kyllä virkistävää viihdettä ja sai tosiaan nauraa koko ajan. Pate oli ehdottomasti mun suosikki <3:D

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä