Lähdössä

Täällä ollaan jo jännittyneissä tunnelmissa, niinkin jännittyneissä, että tyhjensin ajattelemattomuuttani muistikortin, ennen kuin latasin koneelle illan postausta varten ottamani kuvat……. Että näin sitten tällä kertaa! Oma tyhmyys harmittaa, mutta ei voi mitään. Matkalaukku on pakattu viimeisiä juttuja lukuunottamatta, kuten kosteusvoidetta, laturia ja hammasharjaa. Rahaa en ole ehtinyt lähteä vaihtamaan, joten täytyy toivoa, että lentokentällä on Turkin liiroja jäljellä. Muuten pitäisi olla kaikki reilassa, kunhan muistaisin ottaa passini huomenna vanhempieni luota kun vaihdetaan siellä autoa. Luultavasti muistan sen puolivälissä lentokentälle. Olisiko vielä viime hetken vinkkejä Turkkiin?

Matkalaukusta ei löydy muuta pitkähihaista kuin kaksi kevyttä kimonoa hartioita suojaamaan palamisen varalta ja alaosistakaan ei yksikään vaatekappale peitä reisiä. Maitohappobakteerit unohtui alottaa ajoissa, mutta ehkä tää 4 päivääkin riittää jo johonkin! Olen myös syönyt aurinkokapseleita, joista kirjoitan matkan jälkeen, jos koen niiden olleen hyödyllisiä.

Nyt ei muuta kuin vielä suihkuun ja panikoimaan, mitä kaikkea puuttuu. Ihanaa viikkoa kaikille!

Kommentit

37 kommenttia
Emilia Huttunen

Näin mäkin uskon ja tein, hyvin meni 🙂

Avatar

Turkissa toukokuussa tuli käytyä ja kyllä me ihan euroja sielä käytettiin 🙂 hausk LOMAA, olet ansainnut!:)

Avatar

Toki siellä euroilla pärjää, mutta euroilla maksaminen on kalliimpaa mitä liiroilla:)

Emilia Huttunen

Kiitos, oli kyllä tosi hauskaa! 🙂

Avatar

Älä vaihda paljon liiroja (esim. lentokentällä) ennenkuin kohteessa , liiran kurssi n. 2,80! Ja vaihto paikassa jossa lukee no comission:) ei muuta kuin iyi yolculuklar 8)

Emilia Huttunen

Kävin tän vinkin ansiosta paikan päällä vaihtamassa suurimman osan ja taisit kyllä olla oikeassa 🙂 kiitos!

Avatar

Suosittelen vaihtamaan paikan päällä liiroiksi! Näin saatte parhaan kurssin. Euroilla ei kannata maksaa jos haluaa säästää rahaa, niillä saa aina huonomman kurssin kauppiailta. 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos vinkistä! 🙂

Avatar

Älä vaihda kentällä kun parikymppiä 🙂 niin, että pärjäät ekan päivän. Turkissa liiran kurssi on huomattavasti parempi, heinäkuussa Alanyassa se oli 2,83 ja kentällä n. 2,40.

Ihanaa matkaa!

Emilia Huttunen

Kiitos vinkistä!

Avatar

Monet on kyllä sanonut, että ihan euroilla pärjää mainiosti nii siitä ei kannata ottaa stressiä 🙂

Emilia Huttunen

Monessa paikassa kävi eurot, mutta kyllä liiroilla pärjäsi paremmin 🙂

Avatar

Itsekkin olin Turkissa huhtikuussa ja vaihdoin osan rahoista vielä ihan paikan päällä euroista liiroihin 🙂

Emilia Huttunen

Näin mäkin tein!

Avatar

Muutaman kerran olen turkissa käynyt ja siellä kannattaa vaihtaa vasta perillä rahaa:) ihana tää sun blogis

Emilia Huttunen

Voi kiitos! 🙂

Avatar

turkin päässä kannattaa vaihtaa rahat 🙂 pääsee halvemmalla. hyvää matkaa!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Ihanaa matkaa! Älä vaihda täällä vielä rahaa, eikä hotellissakaan. Kurssi on huomattavasti parempi siellä, rahanvaihtopisteitä keskustassa paljon. Laske ikkunassa ilmoitetun kurssin mukaan se mitä pitäisi saada, niin pystyt tarkistamaan pennilleen. Välityspalkkiota ei mene. Jää enemmän shoppailurahaa;)
Nauti ja muista kunnon kertoimet, vältä jääpaloja, juo pullovettä ja jos jotain tautia meinaa lykätä, niin heti tropit sairaalasta vaan, niin loma menee hyvin. Matkavakuutus!
Käykää kokeilemassa ravintoloita missä turkkilaista ruokaa, helppo erottaa ji sen perusteella onko asiakaskunta vain turisteja… ruoka on aidoissa paikoissa todella hyvää ja edullista!

Emilia Huttunen

Kiitos vinkeistä, oli ihana reissu! 🙂

Avatar

Kannattaa vaihtaa rahat vasta paikanpäällä, koska siellä ei joudu maksamaan palkkiota rahanvaihdosta 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos vinkistä! 🙂

Avatar

Hei! Suosittelen vaihtamaan eurot liiroiksi turkissa! Siellä on paljon parempi kurssi (varsinkin jos vertaa lentokenttää missä ei mielestäni koskaan ole itselle kannattavaa vaihtaa rahaa) turkissa käy monessa paikassa myös eurot joten ei paniikkia siitäkään. Ravintoloissa ja toreilla usein kysyvät ”euroissa vai liiroissa”. Ruokakauppa taitaa olla ainoa missä liirat on ainoa maksutapa. Vinkkinä on vaatekaupat ym aina tinkiä mahdollisimman paljon! Ilmeestä kyllä näkee missä menee hyvän maun raja joten kannattaa kokeilla 😀 usein ytimessä basaareissa aloitushinta on järkyttävän korkea joten rohkeasti vaan tinkaamaan! Ihanaa matkaa, siellä on varmasti todella kuuma, itse kävin poikaystäväni kanssa juuri heinäkuussa:)

Emilia Huttunen

Kiitos vinkeistä! 🙂

Avatar

Mä olin Turkissa kesä-heinäkuun vaihteessa. En vaihtanut yhtään liiroja vaan nostin automaatista ja kurssi oli 2,9..

Emilia Huttunen

Mäkin nostin vielä automaatista ja hyvin sujui 🙂

Avatar

Toukokuussa olin Turkissa ja vaihdoin euroja liiroiksi vasta siellä 🙂 ja jos nostaa automaatista niin saa kumpia vaan. Mutta euroilla pärjää hienosti, enkä itse ainakaan joutunut maksamaan euroilla kalliimmin kuin liiroilla. Yrittivät sitä toki, mutta onneksi omaan jonkin näköisen matikka pään 🙂 mukavaa reissua!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Huonoa palautetta on noista mainitsemistasi aurinkokapseleista kuultu moneen otteeseen. Muutama ystävä palaa erittäin herkästi ja lomamatkalla on iho palanut rajusti suojakertoimista ja kapseleista huolimatta, vaikka tietääkseni niiden pitäisi ehkäistä palamista ja parantaa ruskettumista. Toivottavasti sulla ei niin herkästi iho pala niin et pety 😀

Emilia Huttunen

Mulla ne kyllä vaikutti toimivan, pitää kirjoittaa niistä myöhemmin! 😀

Avatar

Moikka! Pakko kommentoida tuohon, että poistit kuvat vahingossa 😀 Ne jotenkin pystyy palauttamaan sieltä kortilta, minun äiti teki nimittäin sen tässä vähän aikaa sitten kun kone särky ja kamerasta oli kuvat poistettu ja halus kuitenkin kuvat talteen 😀 siitä on olemassa ohjeistukset jossain internetin ihmeellisessä maailmassa 😀

Emilia Huttunen

Aijjaa! 😀 pitääkin selvittää, onneksi ei ollut mitään tärkeitä kuvia 🙂

Avatar

Moi! Teethän Turkista postauksia matkan jälkeen? 🙂 Olen lähdössä Turkkiin syyskuun alussa ja tahtoisin kuulla ns. Käytännön vinkkejä (kuten tuo rahanvaihtoasia aiemmissa kommenteissa)! Missä hotellissa yövytte ja minkä matkanjärjestäjän matka kyseessä?
Hauskaa lomaa!:)

Emilia Huttunen

Tottakai! Tein jo yhden 🙂

Avatar

Moikka! Älä syö irtojäätelöä,majoneesia tai jääpaloja (tehty vesijohtovedestä ja bakteerikanta erilainen) äläkä mansikoita jos et pese hyvin pullovedellä! Kalaa en myöskään suosittele.

Emilia Huttunen

Söin kaikkea paitsi kalaa ja mansikoita ja hyvin meni! 😀 maitohappobakteerit teki kai tehtävänsä 🙂

Avatar

Oon aina syönyt ulkomailla mitä vaan, eikä ikinä ole tullut mitään.. Ei kannata olla ylivarovainen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä