Stalkkaa stalkkaa, eiku seuraa seuraa

Näin blogin muuttaessa uuteen osoitteeseen ajattelin, että voisi olla hyvä hetki kertoa taas blogin seurantatavoista. Niitä löytyy paljon erilaisia ja jokainen seuraa sillä, mikä itselleen tuntuu parhaalta, mutta ehkä tästä voi saada hyviä vinkkejä, jos on kyllästynyt aiempaan seurantatapaansa.

Snapshot_20140816_1

Blogger on ehkä monelle se vanhin ja tutuin tapa, jota itsekin käytin luonnollisesti silloin, kun vielä bloggasin Bloggerin alustalla. Bloggerin huono puoli on se, että esim. osoitteen vaihtuessa blogi ei enää päivity ja kaikki muutokset täytyy aina tehdä itse manuaalisesti.

Bloglovin on oma lempparini, johon siirryin kun lopetin Bloggerin puolella. Bloglovinista saa ladattua kätevän mobiilisovelluksen ja se lataa nopeasti ja postaukset on helppo merkata luetuiksi tai jättää odottamaan myöhempää, jolloin ne kiikkuvat listan yläpäässä. Bloglovinista löytyy myös kätevät top-listat aiheittain, joista voit etsiä lisää luettavaa. Tätä suosittelen aina kaikille!

Blogilista on myös varmaan yksi vanhimpia, mutta itselläni ei ole kokemusta sen kautta seuraamisesta, enkä ole ikinä muutenkaan siihen perehtynyt, enkä oikeastaan tiedä Blogilistasta mitään, kunhan nyt mainitsin sen.

Facebook on hyvä paikka seurata, koska sinne päivittyy postausten lisäksi ylimääräistäkin juttua. Sieltä saattaa kuulla kaikenlaista aina vähän etukäteen, mutta siinä on se huono puoli, että kun mullakin esimerkiksi on postaukset yleensä aina ajastettuja, niin en välttämättä heti muista/pysty päivittämään niitä Facebookkiin vaan ne voivat olla vähän jäljessä. Oonkin kokenut parhaaksi yhdistelmäksi seurata blogeja sekä Bloglovinissa, että Facebookissa.

Mammablogit.com on uusi tapa seurata blogeja. En ole perehtynyt seuraamiseen kovinkaan hyvin, mutta ainakin sivusto on todella toimiva ja visuaalisesti miellyttävä. Tämä sopii hienosti heille, jotka seuraavat lähinnä vain äitiysblogeja. Musta on aina yhtä ihanaa kun tulee jotain uutta blogeihin liittyvää, etenkin mammablogien kohdalla kun sivuston ilme on niin upean moderni ja kiinnostava.

Snapshot_20140816_2

Miten te seuraatte blogeja?

Kommentit

11 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos! 😀 mietiskelen just mitä tukalle tekis ja vähän testailin. 🙂

Avatar

Bloglovin on mun mielest paras! :–) Helppo seurata blogeja ja ettii uuttaa luettavaa.

Emilia Huttunen

Samaa mieltä tosiaan! 🙂

Avatar

Äitiys logeja taitaa iteltä listalta löytyä eniten, mutta en ollu siltikään kuullu tuosta mammablogit.com hommasta 😮 Sieltä voiskin kätevästi lueskella satunnaisia postauksia, jos huomaa jotain mielenkiintosia aiheita, mutta ei kiinnosta koko blogia alkaa seurata.
Bloglovinia käyttäny monta vuotta, tykkään! Etenki padilla kätevä. Sitt facessa muutamia lemppareita seuraan, mutta en koskaan sitä kautta avaa postauksia, koska mua ärsyttää, että sitten ne menee ”sekasi” bloglovinissa 😀 siis näkyy siellä tietty uusina postauksina vaikka olisin ne lukenu. Joku neuroosi vissiin 😀

Emilia Huttunen

Se on aika uusi, joten ei ihme 🙂 Bloglovin on munkin lemppari! Mäkään en avaa postauksia facessa just samasta syystä 😀

Avatar

Seuraan bloglovinin kautta. En ole edes kokeillut muita seurantatapoja, koska toi on toiminut niin hyvin. Facebookissa seuraan joitain blogeja mutta en sitä kautta lue postauksia.

Emilia Huttunen

Vähän sama vika 🙂

Avatar

Mä käytin vuosikaudet Blogilistaa, mutta alkoi jotenkin tympimään koko lista ja jätin blogien seuraamiset melkein kokonaan muutamaa lemppariblogia lukuun ottamatta. Nyt käytössä Bloglovin ja melkein päivittäin tulee luettua. On tosiaan hyvä tuo sovellus, tabilla selailen yleensä 🙂

Emilia Huttunen

Mä en oo ikinä oikein tajunnut blogilistaa 😀 mutta bloglovinista mäkin onneksi tykkään!

Avatar

Mä olen vaan klikaillu siellä sun täällä :). Mut täytyypä kokeilla tota Bloglovinia. Sulle muutes kävis tosi hyvin otsatukka 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 😀 mietiskelen just mitä tukalle tekis ja vähän testailin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä