Rikki mennyt rakkaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sain 18 -vuotiaana rakkaalta kummisedältäni lahjaksi tämän upean Guessin kellon, joka on sen jälkeen ollut mulla ranteessa 24/7, siihen asti että se 2012 kesällä putosi meidän vanhempien pihakivetykselle ja meni rikki. Rahaa korjaukseen ei sillon ollut ja kello unohtui rasiaansa odottamaan. Monet kerrat olen sitä ikävöinyt ja miettinyt, mutta koska olen maailman laiskin ja saamattomin ihminen, en ole saanut aikaiseksi selvittää, minkä verran sen korjaus mahtaisi maksaa. Nyt haluan sen lähettää korjattavaksi, kun olen menossa taas Helsinkiin parin viikon päästä ja siellä sijaitsisi Guessin liike, mutta tahtoisin tietää vähän, kuinka paljon siihen pitää varata rahaa. En nimittäin osaa arvioida yhtään! Hihnan uusiminen maksoi aikoinaan muistaakseni vain muutaman kympin, mutta en tiedä onko tästä nyt vain lasi rikki vai myös koneisto. Onko hinta-arvio enemmänkin sata euroa vai useamman satasen?

Olen tähän kelloon edelleen 4,5 vuotta myöhemmin aivan rakastunut. Se on kaunis, käytännöllinen ja melko uniikki. Näitä kelloja ei ilmeisesti valmistettu kovinkaan montaa, sillä kun kävin 2010 Lontoossa Guessin liikkeessä, yksi myyjistä bongasi kellon ranteessani ja aloitti kauhean kyselymaratonin siitä, miten olen oikein onnistunut saamaan tämän kellon, jota edes he eivät ole saaneet valikoimiinsa, koska se loppui heti kaikkialta. Samankaltaisia on paljon, mutta tietenkin omasta mielestäni omani on ihanin.

Osaisiko teistä kukaan auttaa tämän hinta-arvion kanssa? 

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Olisit ottanut kellon Alanyaan mukaan ja vienyt kultasepänliikkeeseen.
Otan itse joka kesä kaikki korut sinne mukaan puhdistettaviksi ja tänä vuonna nuoremman pojan paksun panssarikaulaketjun ja vanhemman pojan kellon,joka meni rikki.
Itselläni oli lisäksi kaksi rannektjua poikki.
Yhteishinta ei ollut edes 10€ kun kaikki korjattiin.
Tosin kun joka vuosi vie samaan kultasepänliikkeeseen,niin saa halvemmalla.
Suomessa noi korjaukset on ihan älyttömän hintaisia tai jo pelkkä korujen puhdistus.

Avatar

Hei! En tiedä onko ihan idiootti kysymys, mutta menisikö se kotivakuutukseen? Jos vaikka muotoilisit tippumisen esim. lapsi pudotti?

Avatar

Kai se menis läpi, mutta en kuitenkaa vakuutuspetosta suosittelisi… ;D

Emilia Huttunen

No jos se maksaa satasen niin omavastuu on jo samanverran 🙂 enkä haluais kyllä ottaa ikinä sitä riskiä, että menettää kaikki vakuutukset tommosen takia… 😀

Avatar

Meillä ainakin menee vakuutuksen nimenomaan jos ite on vahingossa tiputtanut! Jos lapsi sen tiputtaisi, olisi se sinulta huolimattomuutta jättää se lapsen saatavaksi ja rikottavaksi ja silloin ei varmastikkaan menisi! Mutta tietenkin yhtiöissä paljon eroja ja paljonko on jo omavastuu.
Eli yhteys vakuutusyhtiöön vaan Emilia 🙂

Avatar

Minulla on tuollainen samanlainen kello! Sain sen muutaman vuosi takaperin rippilahjaksi 🙂 sekin tosin ”rikki”, patterit tuntuu loppuvan todella nopeasti :/

Emilia Huttunen

Mulla on kyllä patterit kestänyt hyvin, mutta hitto kun menin pudottamaan :/

Avatar

Oletko varma etteivät korjaa ihan tavallisessa kellosepänliikkeessä? Yleensä kellon kuin kellon lasin/koneiston voi missä tahansa kellosepällä korjauttaa. Olisi nimittäin saletisti halvempaa kuin viedä ihan Guessin liikkeeseen 🙂 muutaman kympin maksaisi

Emilia Huttunen

Melko varma, koska sillon ton remminkin vaihtoa varten jouduttiin lähettämään helsinkiin Guessin liikkeeseen ja on kuulemma nopeampaa viedä itse sinne kuin lähetyttää täältä 🙂

Avatar

Mul meni mun MK:ssa lasi rikki kun kaaduin ja korjautin sen ihan kultajousessa ja maksoi n 45€… Ei tarvii hesaan asti lähtee 😉

Emilia Huttunen

Ilmeisesti tätä kelloa ei voida muualla korjata kun pelkän remmin vaihtokin piti suorittaa Guessin korjaamossa 🙂

Avatar

Oliskohan remmin vaihto pitäny suorittaa liikkeessä sen takia kun kaikissa kultasepän liikkeissä ei varmaan oo varuilla jokaista guessin kellon hihnaa?:) laseja vois olla ku on kuitenki kyseessä ihan perus pyöree 🙂

Avatar

Guessin kellot joutuu lähettää guessin liikkeeseen. En tiedä miks mut tälläi käytäntö. Hintaa en osaa sanoa. Selvii varmasti liikkeessä viimeistään.

Avatar

Minäkin uskon että ihan tavallisessa kultasepänliikkeessä onnnistuisi lasin vaihto. Remmin vaihtaminenhan on aivan eri asia, koska siihenhän halutaan aito guessin remmi. Mutta en usko että lasilla väliä.

Avatar

Pystyisiköhän sinne liikkeeseen meilaamaan vaikka kuvan, ja pyytämään hinta-arviota? 🙂 Jos ei löydy suoraan meiliosoitetta niin soita ja kysäise, josko sellainen kuitenkin löytyisi..

Avatar

Jos sinne vois laittaa sähköpostia/soittaa ja kysyä, että minkä hintaista suurinpiirtein olis ?

Avatar

Luulis että siellä liikkeessä osaavat sanoa paremmin, kuin mitä täällä sun blogissa 😉 ei sun blogin lukijoissa varmaan mitään GUESSIN kelloseppiä ole 😉 ……aivot…….

Emilia Huttunen

Guessin liike Helsinki. Minä Turku. Yksinkertaista?

Avatar

Soittaisin HKI:in tai kävisin Turussa kävelykadulla Stockaa vastapäätä (Skopunktenin vieressä) kultasepänliikkeessä (en muista nimeä), ne myy Guessia ja oli hyvä palvelu, osaavat ehkä auttaa paremmin.

Avatar

Näin siinä käy kun yrittää pyytää lukijoilta neuvoa johonkin. 😉 En itsekään osaa vastata mitään, mutta toivottavasti saadaan korjatuksi, ihanan näköinen! <3

Avatar

Harmitus kellosi vuoksi, toivottavasti korjaus ei oo hirmu kallis. Kirjotit jossain vaiheessa että sun kännykkäkin on viisvaillevainaa ja pyytelit mielipiteitä mikä olis hyvä uus luuri. Kiinnostais tietää että jokos uusi on hankittu ja mihin sitten lopulta päädyit. Mulla on puoltoista-vuotias tyttö ja oon lukenu sun blogia kaksplussan kautta, varmaankin susta kertoneen artikkelin jälkeen. Mii laik veri mats vaiks oonkin jo +30v äippä Porvoon suunnalta 🙂

Avatar

turussa myös brand gallery saattais osata neuvoa

Avatar

Voit viedä kellon ihan mihin vain koru/kelloliikkeeseen. Kello menee nähtävästi kellosepälle arvioon, jonka ei pitäisi maksaa mitään. Sitten kelloseppä ilmoittaa hinta-arvion ja saat päättää laitetaanko kello kuntoon vai ei. Näin toimitaan ainakin kelloliikkeessä jossa olen töissä. Sinun ei siis tarvitse viedä kelloa Guessin omaan liikkeeseen. Oman kaupunkisivut kelloseppä voi tarvittaessa tilata koneiston ja vaihtaa sen sitten itse. Koska takuu ei nähtävästi oLe enää voimassa.

Avatar

Ja valitettavasti vain kelloseppä pystyy arviota tekemään paljon korjaus maksaa. Koneistot ei välttämättä ole kalliita, mutta Sepät ympäri suomea hinnoittelevat itsensä eritavoin. Jos kiellosta on esim jousi poikki tms. korjaus on usein vain muutaman kympin juttu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä