Maailman rumin kakku

Meidän vastasyntynyt pikkutyyppimme, joka nytkin tuolla pinnasängyssä tuhisee, täyttää kuulemma ensi viikolla jo vuoden. En tiedä, miten tässä näin kävi, mutta pitää kai uskoa kalenteria! Odottelen kovasti herääväni tästä oudosta unesta todellisuuteen, jossa makaan sohvalla imettämässä kera kaikkien raskauskilojen ja silittelen 44 senttiseen bodyyn hukkuvaa pikkuista pakettia. Mutta ihan vain siltä varalta, että tämä uni ei vielä lopukkaan niin pitäisi alkaa suunnitella ensi viikonlopun synttäribileitä. Nomppu rakastaa autoja ja palloja, eli jommankumman teeman mukaan väsään synttärikakun ja toiseksi kakuksi teen marengilla kuorrutettua mutakakkua, jonka eilen testasin erinomaiseksi yhdistelmäksi, mutta muista tarjoiltavista ei ole hajuakaan. Teen aina yleensä samat jutut, jotka ovat kyllä erittäin herkullisia, mutta vaihtelu tekisi hyvää, joten ehkäpä tällä kertaa voisin vääntää jonkinlaisen blogimenun lukijoiden resepteistä! Tahtoisin nyt siis mielelläni kuulla teiltä ideoita ja ehdotuksia synttäritarjoiluihin! Plussaa on edullinen ja helppo valmistus, mutta monimutkaisetkin onnistuvat. Iso plussa jos tarjoiltavan voi vääntää edellisenä päivänä, ettei kaikki jää samalle päivälle. Saa myös enemmän kuin mielellään vinkata, jos vaikka olet nähnyt jossain synttärikoristeita tms alessa. Juhliin tulee sekä aikuisia, että lapsia, joten jos tiedät lapsille jotain omia hyviä herkkuja niin jaa nekin!

412

Fiiliskuva Avan ensimmäisiltä synttäreiltä. Tein ensimmäisen kakkuni, josta tuli tosi ruma, mutta onneksi hyvänmakuinen. Sen jälkeen on tullut leivottua enemmän kakkuja, joten toivottavasti tällä kertaa kakku ei ole ihan noin hirveän näköinen! 😀

Kommentit

35 kommenttia
Avatar

Huos siis 1/4 tl suolaa 😀

Avatar

Aloin jo otsikon perusteella innolla lukemaan ajatuksella: ”jes, nyt saan hyviä herkkuvinkkejä..” Jäänpä siis seuraamaan kommentteja.. Mutta tuo marenkikakku nam, saisko sille ohjetta? 🙂 Meilläkin VAUVA täyttää ensi viikolla 1v.

Avatar

Nämä saattavat olla enemmän aikuisees makuun mutta niin ihania! :p

Mango-juustokakku ( tämä ei ole liian makea ja sairaan hyvää! Olen joutunut tekemään moneen kertaan kun porukka on tykännyt 🙂 )
Amerikkalainen suklaajuustokakku ( makea 🙂 mut <3 )
Kinderpiirakka!! :p (tähän yleensä olen tehnyt eripohjan. Oikea pohja on niin sokerinen et pikkusankarit voi olla aika hilpeitä 😀 mutta vaikka on siis eripohja millä itse teen niin siltikin menee kuin kuumille kiville jos on makean ystävä 😉 )
Pasteijat
Coktailpiirakat + munavoi
Pitsapaloja ( ite tehtynä tottakai :))

Juustokakut ja kinderpiirakka pitää tehdä päivää aikasemmin tai että saa olla yön yli jääkapissa niin on kaikista parasta. 🙂 sekä ehtii hyytyä.
Pasteijat ja pitsan voi tehdä vaikka viikkoa ennen kun saa pakkaseen. Helppo sulattaa ja vaikka lämmittää 🙂

Avatar

Ja jatkoa 😀 valion sivulla oli ihanan kuulonen jalkapallo kakku! Googleen vaan jalkapallokakku ja sitten tulee valion sivun ehdotus 🙂
Aihe alueeseen toki servetit ja muita härpäkkeitä 🙂

Avatar

Olin kans mango juustokakkua tulossa ehdottaan, sairaan hyvää!

Avatar

Tosi nopea ja älyttömän helppo suolainen tarjottava: Osta ruisnappeja ja täytä ne cittarista tai prismasta saatavalla katkarapukimaralla. Tilliä päälle, niin tulee kivan näkösiä. Nää on älyttömän hyviä ja loppuu aina ekana tarjoilupöydästä! 🙂

Avatar

Ite tein synttäreille carneval keksi paketin takana olevan ohjeen mukaa semmossii jätski keksei. Ihanan kirjavia just lasten synttäreille ja tosi hyvii 🙂

Avatar

Meillä on ollu tarjottavana täytekakkua, makeapiirakka kuten kinder piirakka joka on ihan taivaallista, sit perus keksit ja suolasena kerran oli kinkkurieskarullia, sitte on ollut jauhelihapiirakka joka on maistunut lapsillekki ja helppotekoinenkin
-piirakkapohja suolainen tietty
Täytteeksi tulee jauhelihaa, sipulia, tomaattia ja sitten kermaviilimunamauste seos päälle ja viel juustoraaste ja sit vaa noin 30min 200asteisee uuniin. Meillä ainaki ollu lasten lempparii ja tehty myös iltapalaksi monesti sitä 🙂 myös kinkku versio on nannaa! Sitte on ollu ite tekemii pasteijoita kanariisijuusto ollu tosi herkkua. Sitte ollu pizzaa. Jaa täytekakuista ollu ihan perus mansikkahillo kermakakkua ja sit ollu keikautuskakkua joka ollu suklaa ja mango-passion moussesta tehtyy ja vaalee pohja ollu siinä ja sit ollu suklaa kakkuu jos ollu tumma kakkupohja ja suklaa moussee ja mansikkamoussee välis ja sit viel suklaa kuorutus 🙂

Avatar

Piti tulla ehdottaa lisää: todella helppo piirakkaohje eli voi tehä joko mustikka- tai omenapiirakkana. Ensin laittaa kulhoon 1,5dl sokeria, 3 dl jauhoja ja 150g voita ja nyppii ne murumaiseks seokseksi. Siitä talteen erilliseen kulhoon 1,5dl. Sit siihen jäljelle jääneeseen seokseen laittaa 1tl vanilijasokeria ja 1tl leivinjauhetta, 3/4dl maitoa ja 1 kananmuna ja sekottaa tasaseks seokseks. Voitele piirakkavuoka ja laita seos siihen. Päälle joko mustikoita tai omenaviipaleita. Sitte ripottele se sivuun laitettu muruseos päälle ja uuniin 225c noin 20-25 min. Omenapiirakasta saa mehevän, jos raastaa yhen omenan taikinan joukkoon ja sillon ei välttis tarvi sitä maitoa kuin ehkä pieni loraus. Voi vaikka maustaa vielä kanelilla. Sit vaan tarjoiluun ja vanilijakastiketta kyytipojaks.

Toinen idea on mokkapalat, ellei teillä just kuulu siihen ”klassiseen” tarjoiluun. Meijän suvussa/ystäväpiirissä niin lapset kuin aikuisetki tykkää.

Kolmas ideani on taatelipiirakka. Se on tosi hyvää ja samalla vaihtelua: http://www.suomalainenjoulu.fi/tontun-taatelileivokset

Avatar

Tohon pizza juttuun, niin parhaimpia on pikkupitsat! Ota pohjast piparimuotil et kuvioi ja sit niihi täytteet ja uunii! Iha sika hyviä, kivan näkösiä ja voi tehä kans etukätee 🙂

Avatar

Meillä lasten synttäreillä ehdoton hitti on ollut joka kerta kasvistikut (mm. porkkanaa, kurkkua ja paprikaa reiluiksi suikaleiksi) dippikastikkeella. Saman vastaanoton on saanut coktailtikkusiili (vesimelonin puolikkaaseen kiinni coktailtikkuja, joissa esim. juustokuutioita, viinirypäleitä, nakinpalasia, lihapullienpuolikkaita, kurkkua… jne)
Molemmat voi tehdä edellisenä päivänä.

Ja jos askarteluintoa löytyy, niin viirinauhan voi tehdä itse helposti paperista tai kankaasta! 🙂

Avatar

Feta-pinaattipiirakka ! Täydellistä ja tietty jos löytyy vieraista kasvissyöjiä ni toi on jees.
Mä teen myös kinuskikissan sivuilta löytyvää raparperiansaa paljon, raparperin pystyy korvaamaan myös happamilla ompuilla näin syksyn tullessa 🙂 toimii

Avatar

Cake popsit on yleensä lasten ja myös aikuisten mieleen!
Ne voi koota päivää aikasemmin ainakin.

Avatar

Liputan itse enemmän suolaisten tarjottavien puolesta, joten tässä pari ehdotusta:
– Minipiiraat
Nämä on niiiin hyviä, ja niiiin helppoja tehdä! Kaupoissa myydään pieniä alumiinisia ”muffinivuokia” 20 kappaleen pakkauksissa. Yksi valmis pakastepiirakkataikina riittää 20 minipiiraan tekoon. Pakastepohja siis jaetaan 20 osaan, pyöritellään osat palloiksi, litistetään, ja painellaan vuokiin reunoja myöten. Täytteiden valinnassa vain taivas on rajana! Olen kokeillut mm. lohta ja vuohenjuustoa sekä broileria ja aurajuustoa, ja molemmat olivat ihania! Päälle vain mauste-kerma-kananmuna-seosta ja hieman juustoraastetta.
Piirakat voi valmistaa vaikka viikkoa etukäteen ja pakastaa. Toimivat hyvin sekä kylminä, että lämpiminä! 🙂

– Täytetyt juustosarvet
Netistä löytyy ohje perus-juustosarviin, ja lisäämällä sarviin täytettä oman maun mukaan, niistä saa ihania ja pehmeitä tarjottavia! Tein siskonpoikani 2-vuotisjuhliin sarvia, joissa oli täytteenä jauhelihaa ja paprikaa (sarvien pinnalle ripottelin hieman seesaminsiemeniä) ja ne olivat ainakin jymymenestys! Nämä voi myös leipoa etukäteen ja pakastaa, juhlapäivänä riittää sitten vain lämmittäminen 🙂

Oho, lipsahti vähän romaanin puolelle, mutta oon kokki ammatiltani ja tykkään jakaa ruokavinkkejä 😀 Toivottavasti sait näistä jotain inspistä! 🙂

Avatar

Meillä ollu mun ja sisko monissa juhlissa suolasena nakkikääryleet: jotain ihan perus nakkeja esim popsi iso vitonen ja yksitellen kääritään sopivan kokoiseen voitaikina palaseen, kääritään että taikina pysyy kiinni ja uuniin, aivan törkeen hyviä sekä lämpösinä että kylminä eli voi tehdä vaikka edellisenä päivänä! 🙂 makeana taas ihan perus riisisuklaat menevät nopeasti! molemmat helppoja tehä ja maku on loistava

Avatar

Munkin vauva täyttää ens kuussa vuoden, mitä ihmettä? Ja vanhempi täytti eilen 3!!

Mun vinkki tarjottavaks on kinkkupiirakka, joka synttäreiltä loppunu kesken! 🙂

Pohja:

100g voita tai margariinia
2dl jauhoja
1 1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta

Täyte:

150g kinkkua
3 munaa
2 dl kermamaitoa
valkopippuria

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola, vesi ja juustoraaste.
Paistaa pohjaa 225C noin 10 min.

Sekoita täytteen aineet keskenää, lisää pohjan päälle ja paista 200C noin 15 min.

Oman maun mukaanhan voi lisätä täytteeseen esim. paprikaa, purjoa tms 🙂

Hyviä synttäri juhlia!

Avatar

Murupusut oli skidinä mun lemppareita ja mutsi väänskin niitä aina kun vaan oli mahdollisuus, eli sellasia suosittelen! Helppo tehdä ja siis ihan tajuttoman hyviä. Sopii niin pienemmille lapsille ku aikuisillekin. Googlettamalla ihan vaan ”murupusut” löytyy useitakin reseptejä, tässä nyt yks joka tuli vastaan; http://verkunherkut.blogspot.fi/2012/01/murupusut.html
Ja joo, voi tehdä vaikka jo parikin päivää etukäteen. Säilyy jääkaapissa hyvinä.

Avatar

Suolaiseksi rieskarullia tai kolmioleipiä! Täytteeksi esim. kana-paprika-tuorejuusto-majo systeemit, tai mikä sattuukaan omia makunystyröitä hivelemään, vain mielikuvitus on rajana. Majoneesinkin voi jättää pois jos ei välitä, ja ”pidentää” vaikka ranskankermalla. Ja nämä PITÄÄ tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin makustumaan! 🙂 Samaa täytettä voi myös laittaa vaikka niihin ruisnappeihin, noi valmiit katkarapukimarat on meinaan ihan sikahintasia 🙂 Cake popsit on ihania, mutta musta aika työläitä tehdä ainakin isompaa määrää. Vaalea kakkumuru + appelsiinituorejuusto + kuorrutus tummalla suklaalla, ja tuloksena ihan jaffakeksin makuset popsit 😛

Avatar

Näitä Kinuskikissan keksejä oon tehny paljon ja aina ovat syöjille maistuneet 🙂 Itse olen käyttänyt Maraboun minttusuklaata, mutta silloin keksejä ei kannata pakastaa tai mintunmaku häviää. Kookoshiutaleet olen jättänyt pois.

http://www.kinuskikissa.fi/pehmeat-minttusuklaakeksit/

Avatar

Mä vinkkaan nyt niistä koristeista: Tigerissa on vaikka mitä! Lippunauhoja, ilmapalloja, ihania paperipillejä ym ym.. 🙂 ja edullisesti.

Avatar

Puoloffee kinuskikissan ohjeella! Niin helppo ja nopea tehdä ja niiiiiin hyvää! Ostat vaan sen kondensoidun maidon valmiiksi keitettynä 🙂 SUOSITTELEN!

Avatar

Hei! Suosittelen ehdottomasti tilaamaan synttäritarpeita Ullanunelmasta http://www.ullanunelma.fi/ , hinnat ovat edulliset ja toimitus on joka kerralla ollut supernopea, tilaamisesta seuraavana päivänä on ollut jo paketti postissa 🙂 Sivuilla on myös reseptejä 🙂

-Saija

Avatar

banoffee-torttu!!
ton pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä, sekä keittää kinuskin, ja sit vaan kinuski, banaaniviipaleet ja kerma juhlapäivänä pohjan päälle. ohjeita löytyy netistä!
Ihan superhyvää!!

Avatar

Valkosuklaakakku browniella. Ohje löytyy kodin kuvalehden nettisivuilta. Tuo on ihan sairaan hyvää ja voi valmistaa parikin päivää ennen. On parempaa kun on ollut yön yli jääkaapissa! Suosittelen!

Avatar

Sitruuna laku juustokakku

2 liivatetta
12 digestive keksejä
1 dl sitruunalimua
100g täytelakuja
3 dl vispikermaa
200g sitruunatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
½ dl lakukastiketta
1 rkl vettä tai sitruunamehua

Pinnalle
lakuja pystyssä ja sitruunan kuoriraastetta

parempi tehdä edellisenä päivänä 🙂

Avatar

Meillä lapset haluaa aina synttäreille marianne- tai Fazerin sinistä kakkua 🙂 Tosi yksinkertaisia tehdä ja on maistuvia!
Molemmat tehdään irtopohjavuoassa ja ilman uunia 🙂

Mariannekakku

pohja:
50g sulaa voita
1 pötkö dominoa

täyte:
2,5dl Flora vispikermaa (voi toki laittaa muutakin! :))
250g maitorahkaa
1 ps Marianne crush rouhetta
3 liivatelehteä

päällinen:
mansikkasurvosta ja liivatelehteä, riippuu siitä kuinka paksun päällisen haluaa

Laita päällisen liivatelehdet kylmään veteen. Murskaa keksit, lisää voi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pakastimeen kovettumaan siksi ajaksi, kun teet täytteen. Vatkaa kerma, lisää maitorahka ja sekoita Marianne crush sekaan. Kiehauta vähän vettä ja lisää liivatelehdet, anna hetki jäähtyä ennen kuin sekoitat edellisten joukkoon. Ota vuoka pakastimesta ja kaada täyte. Laita jääkaappiin kelmun alle muutamaksi tunniksi ja tee päällinen. Sen jälkeen vielä muutama tunti jääkaapissa ja valmista! 🙂 Voi olla yönkin yli, ei haittaa, mutta vähintään 4 tuntia pitää yhteensä antaa jähmettyä.

Fazerin sininen kakku

pohja:
50g sulaa voita
1 pötkö dominoa

täyte:
2 valkuaista
2 keltuaista
2,5 dl Flora vispikermaa (todettu hyväksi)
200g vanilja tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
200g Fazerin sinistä suklaata
4 liivatelehteä

Tee pohja kuten edellä. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Erottele kananmunat, laita keltuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset ja vatkaa joukkoon puolet sokerista. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa ja sekoita edellisten kanssa. Lisää keltuaisten joukkoon loput sokerista ja tuorejuusto, vatkaa sekaisin. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon, samalla laita vesi kiehumaan liivatelehdelle, ettei suklaa ehdi kovettua. Lisää liivatelehdet veteen ja anna pieni hetki jäähtyä, ennen kuin sekoitat sen edellisten (keltuaiset, sokeri, tuorejuusto, suklaa) kanssa. Lisää vielä valkuaiskermavaahto ja sekoita tasaisen väriseksi. Ota vuoka pakastimesta ja kaada täyte, peitä kelmulla ja odota vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua 🙂

Avatar

Hyviä ohjeita tulllut! Voisiko joku laittaa tuon kinderpiirakan ohjeen tänne?

Avatar

Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl leivonta kaakaojauhetta
3dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää sulatettu voi ja vesi kuiviin aineisiin, sekoita.
Lisää munat yksitellen.
Uuni 200astetta ja 30-35 min

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniliinisokeri
2 munan keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi.
Lisää vaniliinisokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja hetkeksi pakastimeen.

Anna voikreemin jähmettyä rauhassa ennen kuin teet kuorrutteen.

Kuorrutus:
REILU 200g maitosuklaata

Sulata suklaa ja levitä voikreemin päälle.
Kannattaa pienelle alueelle kerralla et saat tasaisesti ja nätisti joka paikkaan 🙂

Kun suklaa on ”kovettunut” sulata valkosuklaata ja koristele päällinen. Ihan lusikalla voi tehä ristikkoa tai jotain muuta raitaa päälle. Ei tartte olla mitään paksua raitaa.

Anna jähmettyä rauhassa.

Itse varaan kaupasta mukaan kaksi fatzerin levyä ja käytän kokonaisen ja puolikkaan levyn.

Minusta pohja on vähän turhan sokerinen niin olen tehnyt mokkapala pohjan päälle. Ja siltikin yhtä hyvää!:)

Mokkapala pohja (mihin itse teen):

4 munaa
2,5 dl sokeria
200 g voita
2dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leivonta kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää siivilänläpi kuivia aineita, maitoa ja voita ”vuorotellen” munasokeri vaahtoon.
Uuni 200 astetta 15 min.

Avatar

Ohje löytyy myös googlen kautta kun laittaa hakuun 🙂 kotikokin ohje. Sielä on tarkempi ohje tohon ”oikeeseen” pohjaan. Itse sovellan niin paljon mutta pää asiassa menee nuin, mutta käy kattomassa on epäilyttää 😀 ihania leipomishetkiä!:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä