Sairaan laihduttavaa

Kirjoittaessani eilen blogiin taas yhden ruokareseptin, joka on ollut apunani laihdutuksessa, en osannut arvata lukevani illalla postauksen kommentteja leuka loksahtaen. Ruoka sisälsi broilerin fileepihviä ja porkkanoita, jotka on maustettu voilla, siirapilla ja soijakastikkeella. Siis maustettu. Ei uppopaistettu, vaan porkkanoihin lisätään sipaisu voita ja siirappia tuomaan makua. Postauksen julkaisemisen jälkeen sain vain valitettavasti taas kokea nyky-yhteiskunnan sairaan suhtautumisen ruokaan: tämä on ilmeisesti ”epäterveellistä”. Ruoka, joka sisältää proteiinia ja vähän rasvaa.

En tiennyt ensin edes, mitä vastata, koska tuntuu niin absurdilta ajatella, ettei tämä muka voisi olla laihdutusruokaa. Annoksessa ei ole yhtään turhia hiilareita ja siitä saa tarpeellisen määrän hyviä rasvoja ja proteiinia. Se pitää nälän loitolla ja sisältää tarpeeksi kasviksia. Nykyaikaisen laihdutusimagon mukaan vain jokaisen aterian pitäisi koostua likimainkin vedestä ja selleristä. Jos siinä on jotain muuta kuin nestettä ja ilmaa, se ei voi olla hyväksi. Tällä ideologialla on surullisen anorektisia piirteitä. Tämä annoshan oli kuin lähestulkoon karppaajan ruokakirjasta, lukuunottamatta pientä määrää siirappia, sillä karppauksessahan jätetään kaikki hiilarit pois ja minä sen sijaan noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Todistetusti tämä ruokavalio toimii, etenkin minun kohdallani (ks. alempi tuttu kuva), joten en koe mitään tarvetta puolustella sen terveellisyyttä, mutta tähän suhtautumiseen puolestaan tahdon vielä palata.

Uusi kansio2 (2)

Tässä kohtaa voisin oikeastaan uppoutua ikuisuuksiksi sairaaseen median luomaan naiskuvaan ja ulkonäköpaineisiin, säestettynä naisten itse toisilleen luomilla paineilla. Luulen kuitenkin aiheen olevan kaikille tuttu, koska siitä puhutaan tänä päivänä niin paljon ja asiaa pyritään korjaamaan. Tiedän että muutos ei tapahdu yhdessä yössä vaan vie vuosia, mutta on silti surullista ajatella, kuinka moni on autuaan tietämätön todellisista faktoista. Naisten ei kuulu olla tikkulaihoja, ellei oma ruumiinrakenne satu sillainen olemaan, eikä laihduttaminen tarkoita pelkän sellerin mutustamista vitamiinilisillä höystettynä.

Ja jos nyt sivuraiteille eksytään sitten oikein kunnolla niin median luomista paineista voisi siirtyä siihen, miten jokainen saa olla juuri sen kokoinen kuin haluaa ja kaikkien tulisi hyväksyä itsensä, mutta nyt ei ole kyse siitä. Nyt on kyse siitä, että vaikka nykyinen naisihanne on kaikkea muuta kuin terve, moni tahtoo silti laihduttaa joko terveyssyistä tai ulkonäkösyistä. Itselleni tämä laihdutus on kumpaakin. Tai no en tiedä voiko tätä enää sanoa laihduttamiseksi, kun suurin osa painosta on jo pudonnut ja nyt alkaa tämä viilailu ja täsmätreeni. En tiedä onko tämä ”laihdutuskeskeisyys” hyvä vai huono asia, toisaalta on hyvä, että yhä useammat ylipainoista kärsivät päättävät ottaa ohjat omiin käsiin ja omaksua terveelliset elintavat, mutta toisaalta niin moni vetää koko homman ihan överiksi, johtaen pahimmillaan syömishäiriöön. Laihdutuksen ollessa näin yleistä, olisikin erityisen tärkeää, ettei laihdutuksesta liikkuisi niin vaarallisia harhaluuloja.

Mielestäni on käsittämätöntä, että nykyään laihdutusruokavalion tulisi ilmeisesti olla monen mielestä kasvissyöjäkeliaakikkokarppaajalle sopivaa täysin rasvatonta, maidotonta, sokeritonta ja suolatonta. Laihdutustapoja on lähes yhtä monia kuin erilaisia ihmisiä ja jokaiselle löytyy se sopiva. Minulle itselleni sopii parhaiten vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa on maltilla kaikkea. Noudatan tasapainon ja terveen järjen lakeja ja sillä pääsee jo pitkälle yhdistettynä terveelliseen määrään liikuntaa ja voin suositella tätä kaikille. Toivon, että voisin muistuttaa teitä siitä, että pysyvät tulokset saavutetaan maltillisella, tasapainoisella ja järkevällä ruokavaliolla, olen itse taas todisteena, koska maltilla laihdutettuani olen saanut tuloksia pidettyä aika hyvin yllä, vaikka olen koko kesän herkutellut ja syönyt mitä mieli tekee.

Itse käytyäni läpi sen helvetin, johon kuului lumipalloefektimäisesti kaiken rasvan – ja lopulta kaiken ruoan jättäminen pois, toivon että sain tällä tekstinpätkällä edes yhden epäterveellisesti laihduttavan ihmisen tajuamaan, että ruoka ei ole epäterveellistä. Rasva ei ole epäterveellistä. Kalorit eivät ole epäterveellistä. Näiden kaikkien sairas suhde on epäterveellistä, mutta kaikkea voi ja täytyy syödä kohtuudella.

Kommentit

63 kommenttia
Avatar

Voi ihmiset 😀 mitä te sitten syötte.. mä syön ainakin 5krt päivässä.. ihan perusruokaa ja kyllä..syön herkkuja jos mieli tekee. Olen hyvässä kunnossa. Syön terveelisesti mutten laske kaloreita yms.. ja in body mittauksessa kaikki arvot olivat erinomaiset.. vaikken noudata mitään tiettyä ruokavaliota.. ihan reilusti syön ruokaa sekö herkkuja ja urheilen. Siinä olen huomannut että aika paljon saa syödä että lihoaa 😀 en ees tiiä mikä mun pointti on mutta te pätijät..mm.. miettikää hetki. Hienoa että toinen onnistuu ja olkaa iloisia siitä 🙂 Emilia näytät hyvältä!

Avatar

Mahtavaa että pidät puoliasi ja kokeilin ruokareseptiäsi oli ihan sika hyvää !! Keep on going girl !

Emilia Huttunen

Kiva kuulla, ja kiitos! 🙂

Avatar

Hyvin kirjoitettu, puhut täysin asiaa!

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Juuri näin! Paljon lisättävää ei olisi. 🙂

Emilia Huttunen

:))

Avatar

Muuten allekirjotan kaiken ja 10+ asiaa mut karppaus on nimenomaan vähähiilihydraattista, esim. alle 100g hiilareita päivässä, rajamääriä toki on erilaisia 🙂 alle 20g hiilareita on jo Atkinsin dietti, joka onkin karppauksesta jo vähän hardcorempi versio!

Emilia Huttunen

Totta, mutta tää mun vhh on rennompaa kuin karppaus joten ehkä siksi miellän ne vähän eri kategorioihin 🙂 Oon myös karpannut mutta se oli mulle liikaa! 😀

Avatar

luulen että se ”virhe” jonka teit edellisessä postauksessa, oli se ettet kirjoittanut tarkkoja määriä näkyville 😉 tarkoitan siis, että on ero, laittaako ruokalusikallisen voita vai 100g, desin siirappia vai vain pari lusikallista… jne.

Emilia Huttunen

Totta 🙂 Harmi että moni ei ymmärrä ajatella mitään muuta kuin sen mitä lukee 😀

Avatar

Aamen!!

Emilia Huttunen

😀

Avatar

Itse entisenä anorektikkona olisin huolissani suhteestasi laihdutukseen, toki hienoa jjne kun olet saanut itsesi laihdutettua tuohon niin ihanteelliseen kuntoon. Mutta huomaatko kuinka itsekin ihastelet tuota median luomaa laihuutta jakamalla itsestäsi kuvia joissa muodonmuutos on ollut suuri. Toki ymmärrän myös että haluat näyttää hyvältä. Itse helposti alan pelkäämään toisten puolesta vaikka ei välttämättä syytä.
Minua hoidettiin aikoinaan ruotsissa anoreksian vuoksi. Opettelin laittamaan tyhjää haarukkaa suuhun jotta oppisin syömään mendometerin avulla. Tuo kamala sairaus vei nuoruudestani 5 vuotta kunnes sain terveenpaperit. Kuitenkaan en kutsu itseäni tänä päivänäkään terveeksi. Ihan vain siksi etten uskalla/voi laihduttaa koska tiedän että en pystyisi hallitsemaan sitä. En tiedä miten sinun suhtautuminen on laihdutukseen mutta muista olla varovainen. Entisillä laihdutus voi aina lähteä käsistä. Mutta tämä vain minun neuvoni ja tarinani. Ei siitä sen enempää… Jaksamisia elämääsi ja pidä lippu korkealla! Ps. Anteeksi kirjoitus virheeni.

Avatar

En ihan täysin ymmärrä tätäkään kommenttia. Uskoisin, ettei kukaan pysty rehellisesti sanomaa, että Emilia on terveemmän ja paremman näköinen tuossa ekassa kuvassa kuin toisessa? Jos itselläni olisi raskauden tai minkä tahansä jäljillä tuon verran ylimääräistä, pyrkisin varmasti laihduttamaan. Tämä ei kuitenkaan millään tavalla tarkoita laihojen ihannointia taikka sitä että olisi sairas, vaan mielestäni itsestä huolehtimista! Myös hyvin usein nykyään unohdetaan ylipainon (ja nyt en todellakaan tarkoita mitään pientä ylipainoa) tuomat terveyshaitat. Jos joku on ok itsensä kanssa vaikka samalla miettii, että voi kun saisi 20 kiloa pois, niin tämä ei itseäni mitenkään haittaa, mutta jos joku sitä painoa haluaa ja pystyy pudottaamaan, ei tämä varmasti ole muilta pois? Tässäkin postaukessa puhuttiin sitäpaitsi siitä, että painoa ei ole enää tarkotus pudottaa, vaan jatkaa terveellistä elämää ja pitää itsestään huolta.

Emilia Huttunen

Nyt on vähän mennyt sekaisin aivan eri asiat, sillä mun kuvissa ei todellakaan ihastella laihuutta, mähän olen nimenomaan muodokas ja terveen kokoinen 🙂 Ennen-jälkeen -kuvanikin näin motivoivat ihmisiä tavoittelemaan terveellisiä elintapoja, sillä selkeästi olen ennen -kuvassa ylipainoin, eikä se ole kenellekkään hyväksi. Kiitos kuitenkin huolenpidostasi! 🙂 Mutta toivottavasti ymmärrät että on eri asia tavoitella hyväkuntoista vartaloa kuin anorektisen laihaa

Avatar

Se edellisessä postauksessa ehkä ärsytti ihmisiä eniten, että mainostit sitä laihdutusruokana. En nyt tiedä kuinka terveellistä se muutenkaan oli ; pakastettuja porkkanoita -> huonommat ravintoarvot kuin tuoreessa, broileri -> todella ravintoköyhää ja siihen vielä aivan tarpeettomia juttuja (siirappi, soija ja kerma), jotka kaikki lähinnä vain peittävät aidon ruuan makua.
Suosittelen koittamaan tuoreita aineksia ruuanlaitossa, jättämään lihan pois ekologisuuden vuoksi (tai siirtymään luomuun) ja maitotuotteethan ei ihmisen kropalle ole tarkoitettu.

Avatar

Hahhaha mikä ravintojessuskommentti. Tuo on SINUN käsityksesi terveellisestä ruoasta. En ymmärrä, miten näistä jaksetaan edes vääntää, jos yliopistoista tohtoreiksi väitelleet lääkärit ja ravitsemusterapeutitkaan eivät ole yhtä mieltä siitä, mikä on terveellistä. Miten sinä voisit sen silloin tietää?

Kaikki on suhteellista. Tämä on todellakin terveellistä ruokaa jos vertaa sitä siihen perus makaronilaatikko höttöön, mitä suurin osa syö, missä ei välttämättä ole lainkaan kasviksia. Tai eineksiin. Tai porsaasisäfilepihviin keramakastikkeella.

Ja mitä tulee pakasteisiin, niin ei ne kasvisten terveelliset osat (flavonoidin, vitamiinit, kuidut, beetakaroteenit) sieltä kokonaan katoa.

Jos lähdetään tuolle sinun linjallesi, niin kannattaisi tosiaan syödä vain sitä selleriä. Soijakinhan on aika myrkky jos lähtee nettien tutkimuksia siitä lukemaan. Samoin linssit ja pavut sisältävät myrkkyjä, jotka aiheuttavat useille suolisto-oireita. Ja mites kemikaalijäämät kasviksissa? Luomussakinhan niitä on, koska tsernobyl ja suomen maaperä on niitä kuitenkin täynnä. Happosateet jne.

Jos annettaisiin siis jokaisen syödä niin kuin halutaan ja yritettäisiin valistaa ihmisiä hiukan erilaisella tavalla. Tuputtaminen ja pakottaminen ei saa ketään muuttamaan mieltään.

Eläinoikeuksien käytön perusteena olisin vielä ymmärtänyt, sillä ne ovat täysi fakta (joskin sekin menee ihmisen omien arvojen mukaan), ruoan terveellisyys taas on täysin väiteltävissä oleva kysymys, johon kellään ei ole 100% oikeaa vastausta, vaan arvailuja.

Anteeksi tämä oksennus. Inhottaa vaan kun ihmiset syyllistävät toisten ruokailutottumuksia. Etenkin ihmisten, joilla on joskus jo ollut syömishäiriö. Järki ja tuneet käteen.

Avatar

Vau, osaat kyllä hyvin pukea asian sanoiksi! Mä olen ihan samaa mieltä, ja samaa mieltä olen siitäkin, että kaikkea kohtuudella. 🙂

Avatar

Samaa mieltä minäkin! Verenpaineet nousee kun lukee ihmisten pätemis kommentteja siitä miten vähä hiilihydraattinen ruokavalio on sitä sun tätä. Itsekin olen juuri pudottanut raskaus kiloja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla missä saa olla hiilihydraatteja korkeintaan 150 g päivässä, ja rasvaa saa olla 60-80g ja proteiinia n. 100 g. Se on todella inhimillinen tapa laihduttaa ja silti tuntuu että saa syödä hyvää ruokaa eikä tarvitse syödä sitä pelkkää selleriä. Ja niitä hyviä rasvoja ei just tarvii pelätä, muuten ei toimi nivelet yms enää kunnolla. Huoh. Kyllä vois ihmiset olla hiljaa välillä. En väitä itsekään olevani ravitsemusasiantuntija, mutta myös minun kohdallani on toiminut tämä ja siksi sitä puolustan. Tsemppiä sulle Emilia ja muillekin jotka terveellisesti ja järkevästi haluavat laihduttaa/pysyä terveellisellä linjalla sittenkin kun tavoitteet on saavutettu! Saman tyylisiä ruokaohjeita vaan tänne, tuo viimeisinkin oli todella hyvä! 🙂 Hyvää syksyä vaan kaikille !

Emilia Huttunen

Kyllähän tuo on nimenomaan laihdutusruokaa ihmiselle joka on vhh-dieetillä ja jos olisit äiti ymmärtäisit varmasti, että aina ei ole aikaa käyttää tuoreita aineita, jotka toki ovat yleensä maukkaampia, mutta ravintoarvoero ei ole huomattava, joten hyvillä mielin käytän pakasteita 🙂

Avatar

Sehän olis täysin älytöntä jättää kaikki hyvä pois! 😀 itse juuri tällä hetkellä noudatan myös vähähiilihydraattista ruokavaliota, ja saata välillä jopa syödä vähän tummaa suklaata ja vähäsokerista jäätelöä, ja kas kummaa kyllä se paino vaan putoaa, pikkuhiljaa.. ja eikö se niin meekkin että mitä nopeampi laihdutus sen todennäkösemmin paino tulee takaisin. Kun maltillisesti laihduttaa jaksaa paremmin eikä tule niin helposti mitään ahmimis kohtauksia kun välillä sallii jotain hyvääkin! Mulla ainaki toimii ja näkeehän sustakin jo kauas että pelittää! 🙂 Tsemppiä sulle ja jätä katkerien mussuttajien kommentit toissijaisiksi! 🙂 <3 Moni ei pystyisi edes siihen että vähentäis hiilareita reippaasti! Voittajia ovat ne ketä pääsee maaliin asti, ei se aika aina ratkase! 🙂

Emilia Huttunen

Ihan samaa mieltä olen, kiitos! 🙂

Avatar

Ihan mahtava teksti <3. Olen itsekkin kärsinyt syömishäiriöstä ja satunnaisista ahmimiskohtauksista monta vuotta. Pääsin tästä ainakin osittain eroon kun aloin syömään kunnolla ja tarpeeksi usein kiinnittäen hiilihydraattien määrään huomiota. rasvaa SAA ja PITÄÄ syödä, kohtuudella toki ja proteiinia joka aterialla sopivassa määrin ja hiilihydraattia silloin jos liikkuu paljon. Vähähiilihydraattisen ruuan syöminen on elämäntapa eikä mikään kahden viikon dietti, vaikka todella tehokas ja samalla hyvänmakuinen metodi onkin. Hiilihydraatit lisäävät ahmimista ja syömishimoa jonka takia VHH todellakin tehoaa(ainakin minulla). Monet eivät tajua että kyse on PYSYVÄSTÄ elämäntapamuutoksesta eikä paskanmakuisesta maitorahkasta ja vähäkalorisesta siitä ja tästä jota jaksat syödä ehkä viikon ja sitten repsahdat taas ja palaat vanhoihin tapoihin.. kiinnostaisi nähdä miltä nämä kommentin kirjoittajat näyttävät ja miten he ennenkaikkea voivat, tai sitten toiset ovat vain ilkeitä tarkoituksella koska tämä nykymaailma on niin SAIRAS ja tuntuu pyörivän vain alhaisen rasvaprosentin ja timmin perseen ympärillä, kun ei ole tarkoitus näyttää anorektikolta eikä fitnesshirviöltä vaan terveeltä!!! Olen seurannut muutostasi ja se on ihan MIELETÖN ja seuraus pitkäjänteisyydestä ja terveistä elämäntavoista. Olet antanut minulle puhtia jaksaa omien taistelujeni kanssa ja näyttänyt että pystyy ja saa parantua ja näyttää ihan saatanan hyvältä samaan aikaan. YOU GO GIRL!!!!

Emilia Huttunen

Niin totta 🙂 kiitos!

Avatar

Tosi hyvä kirjoitus emilia ja täyttä asiaa! 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Muuten hyvä mutta jätä jatkossa ”keliaakikko”pois tosta listasta.Se on autoimmuunisairaus eikä laihdutusvillitys!!

Avatar

Pakko kommentoida, että Emilia varmasti tarkoitti keliakian yhdistämisellä laihdutusruokavalioihin siksi, että nykypäivänä valloillaan on ajatus, että viljatuotteet turvottavat eivätkä ole kenellekään hyviä ja ihmiset hieman liian helpolla jättävät turhia ja ylimääräisiä asioita pois ruokavaliostaan. Tiedän monta, jotka vain kertovat viljatuotteiden olevan itselleen epäsopivia ilman sen suurempia tutkimustuloksia ja jättävät nämä tuotteet pois.

Avatar

He eivät ole siis keliaakikkoja ja ko.asia ei liity sairauteen mitenkään.Itse satun olemaan keliaakikko ihan koepalalla varmistettu;)

Emilia Huttunen

Tekstissä ei ollut kyse keliaakikoista, vaan keliaakikon ruokavaliosta, kuten ”jokunen” sanoi 🙂 äitini on keliaakikko, joten enköhän tiedä.

Avatar

Hieno teksti!
kommentit edelliseen postaukseen olivat kamalia :/

Avatar

Mä ymmärrän miksi tuossa viitattiin keliaakikko-sanaan. Moni täysin terve syö nykyään gluteiinittoman ruokavalion mukaan laihdutustarkoituksessa.

Avatar

Keliakia on sairaus-valinnainen viljattomuus ei.Itse söisin kyllä jos pystyisin.Keliakian hoito on elinikäinen ruokavalio.Emilia tuskin pahastuu tiedoista 🙂

Emilia Huttunen

Kuten sanottua, olen ikäni elänyt keliaakikkoperheessä ja tiedän kyllä, fakta on, että gluteenittomasta ruoasta ON tullut laihdutusvillitys, joka myös hankaloittaa joidenkin tuotteiden saatavuutta heille, joilla oikeasti on keliakia.

Avatar

Ei lisättävää!

Emilia Huttunen

🙂

Avatar

Resepti kuulosti todella hyvältä. Ja kyllä sen laihdutusruuankin joltain pitää maistuakkin, että on ilo syödä. Syöminen kuitenkin on tärkeää. Itse käytän porkkanoissa lusikallisen hunajaa, mutta molemmat siirappi ja hunaja korostavat porkkanan luonnollista makeutta eivät siis peitä mitään makua. Ja minulla itselläni ainakin on välillä niin kiire, että niitä pakasteita nyt vaan tulee käytettyä, vaikka tietenkin tuoreena varmasti parempia. Parempi kuitenkin nopeasti pakasteesta ettei tule sorruttua nälässä ja kiireessä johonkin epäterveellisempään vaihtoehtoon. Hyvä Emilia!

Emilia Huttunen

Hyvä idea muuten tuo hunaja, itse en pidä hunajan mausta, mutta se olisi monelle hyvä korvike 🙂

Avatar

Täyttä asiaa 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos 🙂

Avatar

Hyvä postaus! Ihan sairasta, että tavallista kotiruokaa aletaan jo pitämään epäterveellisenä. Surullista huomata, miten kieroutuneesti moni erityisesti treenaamisesta innostunut ihminen suhtautuu ravintoon; pelkällä parsalla ja raejuustolla ei oikeasti rakenneta hyvää ja monipuolista ruokavaliota ja ennen kaikkea pysyvää muutosta elintapoihin. Ei ole mielestäni mikään ”saavutus” kituuttaa itseään kuukausia niukalla dietillä – siihen pystyy nyt lähes kuka tahansa. Merkittävää on se, miten osaa rakentaa päivittäisen ruokavalion terveelliseksi, ravitsevaksi ja monipuolisesti – niin että kroppa voi hyvin ja ruuasta saa myös mielihyvää. Ja hyvään ja terveelliseen ruokavalioon kuuluvat myös ne rasvat ja hiilarit. Hyvät rasvat ovat meille elintärkeitä! Ja jotta kaikki salibimbot ymmärtävät, en siis puhu ranskiksista.. Pienillä, paremmilla valinnoilla ja kasviksia suosien ruuasta kuin ruuasta saa kevyttä. Itse sain aikanaan n. 20kg tiputettua ja nyt treenailen ja voin hyvin ihan ”tavallisella” kotiruokavaliolla, kasviksia ja hedelmiä suosien. 🙂

Emilia Huttunen

Niinpä 🙁 tuntuu tää yhteiskunta muuttuvan koko ajan sairaammaksi ja sairaammaksi, koskakohan lähdetään taas parempaan suuntaan?

Avatar

Sipaisu voita tai tilkka siirappia ei kyllä kaada kenenkään diettiä. Eri asia, jos oisit tehnyt tosta porkkanavoisulaa nakkivoisula-tyyliin, sit sitä voita olis ehkä ollut jo liikaa 😀 päättelin sun joulupostauksista että nakkivoisulassa on paljon voita, tai siltä se kuvissa näytti.

Musta tuntuu että noi asenteet juontaa juurensa fitness-villityksestä. Kun nykyään kaiken pitäis olla niin superfoodia ja yltiöterveellistä, että tavallisen siirapin tilalla pitäis olla kuusenkerkkäsiirappia tai jotain mystisia stevia-litkuja. Ne maksaa aivan sairaasti, joten kun itse toteutan fitness-blogeista napattuja reseptejä, niin vetelen kyllä huoletta normisiirappia joukkoon, sillä kukkaro ei veny kaikenlaisiin ruokavillityksiin ja stevia ei kyllä ainakaan mun makunystyröitä hivele alkuunkaan. Musta tuntuu, että ne bloggaajat tuputtaa joka reseptissä niitä superfood-ainesosia vaan siks, että saa niitä itse ilmaseks ja on velvoitettuja mainostamaan niitä tuotteita, että lukijat ostais jne jne.

Tästä aasinsiltana voisin mainita, että kannattaa kurkata semmonen blogi kuin the good morning. Se on kyllä just tommonen superfood-blogi, mutta itse korvaan kaikki ylikalliit mysteeriainesosat ihan tavallisilla kotikeittiöstä löytyvillä jutuilla. Suosittelen kokeilemaan esim kesäkurpitsalasagnea, se on aivan taivaallista eikä se sisällä mitään epäterveellistä (paitsi pinnalle ripotellaan vähän juustoraastetta, mutta niin pieni määrä ei ole kenellekään haitaksi) ja luulen että se sopis myös laihdutusruokavalioon vallan mainiosti. Linkki kyseiseen pöperöön: http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/10/08/entista-terveellisempi-kesakurpitsalasagne/ Kannattaa muutenkin kattoa toi reseptit osio http://thegoodmorning.indiedays.com/tag/reseptit/ , sieltä löytyy kaikkea terveellistä ruokaa, joka on todella maukasta!

Avatar

Ainiin hei! Yhtä superfoodia voisin laihduttajalle tosissaan ja vilpittömästi suositella, nimittän chia-siemeniä. En tiedä mitä ne maksaa kun itse sain ilmaseks pussillisen länsikeskuksesta (en kyllä ole pätkääkään mainostamisvelvollinen tästä asiasta, eli edelliseen kommenttiini liittyen :D), mutta ei kai ne ihan hirveen kalliita oo. Ja tosi riittoisia, sillä yks siemen imeyttää itseensä 10 kertaisen määrän nestettä eli vaikka se 1rkl siemeniä paisuu kymmenkertaseks määräks, eli niitä ei kovin paljoo tarvii kerralla.

Mutjoo, pointti oli että 1. ne pitää hyvin nälkää 2. huoltaa nestetasapainoa pitkin päivää jos esim aamulla syö kun ne vapauttaa pikkuhiljaa imemeäänsä nestettä 3. sisältää paljon kuitua 4. niitä voi käyttää leivonnassa 5. käy about joka ruuan joukkoon, puuroon, jogurttiin, rahkaan, smoothieen yms. Ja niistä saa tehtyä jotenkin vanukasta?? Sitä en oo vielä ite kokeillut mut kuulemma hyvää 😀

Emilia Huttunen

No niinpä! 😀 Ja totta muuten tuo fitness-pointti… Kiitos vinkeistä! 🙂

Avatar

Lisäksi jos syö liian vähän laihiksella, voi maha alkaa pömpöttämään! Tämän näkee esim nälkiintyvillä lapsilla Afrikassa.. eli kohtuullisuus kunniaan!

Emilia Huttunen

Totta sekin

Avatar

Mä taas veikkaan että edelliseen postaukseen tulleet kommentit, joissa valitettiin voista, kermasta ja siirapista, ei ollut mitään tekemistä terveellisen/ laihdutusruokavalio mielipiteiden kanssa, vaan ne kommentit tuli vaan huonoa päiväänsä/ ärsyyntymistään juuri siihen asiaan purkavilta ihmisiltä, eli olisi postaus ollut mistä aiheesta tai asiasta vaan niin valitusta olis tullut silti, koska näitä rutisijoita löytyy aina!

Emilia Huttunen

sekin on paljon mahdollista 🙂

Avatar

En ymmärrä negatiivisia kommentteja, mutta ei tuo ole laihdutusruokaresepti myöskään. Siis ihan perusruokaahan tuo on. Se voi olla hyvää ja ok kalorimäärältään mutta ei se ”laihdutusruokaa” ole. Lähinnä tasapainoisen ruokavalion ylläpitoruokaa

Emilia Huttunen

Onhan se ehdottomasti laihdutusruokaa, vhh-laihdutusruokaa 🙂

Avatar

Eihän mikään ruoka itsessään laihduta 😀 kaikki riippuu siitä mitä sen lisäksi suuhun pistät ja paljonko liikut. voin syödä joka päivä pizzan ja laihtua, jos en syö melkeen mitään muuta päivän aikana ja liikun. Tai saatan nakertaa lounaaksi sellerivartta, mutta illalla mättään sitäkin pahemmin kun eihän tommonen rehu pidä kyläisenä. Minusta laihduttajalle on nimenomaan tärkeää syödä kunnon kotiruokaa, niin jää myös napostelut vähemmälle. Näin se yleensä on. Lisäksi olen usein miettinyt näiden rasvattomien tai mukamas kevyttuotteiden vaikutusta ja olen tullut siihen tulokseen, että joissain tuotteissa kannattaisi suosia rasvaisia vaihtoehtoja sillä niitä sitten tulee syötyä kohtuullisemmin ja tule kylläiseksi. Olen myös huomannut, että esim. Etelä-Euroopassa ei tämmöisiä kevyttuotteita kauheasti tunneta vaan monissa maissa mätätään ihan rasvasia juustoja, kevytmaitoa jne. Onko siellä enemmän lihavia? Eipä juuri, vähemmän sanoisin… EN nyt sano, että olen oikeassa mutta jotain perää tässä täytyy olla. Emilia syö kotiruokaa ja on laihtunut, miksi tämä ruoka ei sitten voi olla terveellistä?

Emilia Huttunen

Niin, kaikki on suhteellista 🙂

Avatar

Kyllähän nuo tulokset puhuvat puolestaan, eli ruokavalio on ihan nappiin, ja liikunta lisänä on muokannut Emilian kropasta aivan huikean kauniin. Kyse on normaalista perusruuasta omaan makuun höystettynä, ja minusta suuntaus on terve. Jos haluaa ihonsa lakastuvan, ja lihasten surkastuvan, voi tietysti siirtyä siihen salaatinlehti-vesi-nutrilet -ruokavalioon, veikkaisin vaan, että ilo katoaa elämästä saman tien. Ja kilot palaavat heti, kun dieetti lopetetaan. Jojotus on epäterveellistä. Mutta kaikenkaikkiaan, laihdutukseen tarvitaan malttia, itsekuria ja motivaatiota. Ei pidä moittia ihmisiä, joilla kaikkia edellisiä on.

Emilia Huttunen

Hyviä pointteja 🙂

Avatar

Voi Emilia kun oot niin paras. Enkä kestä vieläkään miten mielettömän hyvältä näytät noissa uusissa kuvissa, siis huhhuh!!

Emilia Huttunen

Voi kiitos! 🙂

Avatar

On kyllä huima ero entiseen. Upeaa tulosta olet saanut aikaan. 🙂

Ymmärrän jos jonkun kisoihin tähtäävän korvaan tuo ruoka särähti, mutta eikai tässä mistään kisadietistä ollutkaan kyse? 🙂 Jokainen laihduttaa keinolla, joka itselleen parhaiten sopii. Mieluiten tietenkin terveellisesti, riittävällä energiamäärällä. Kaikkea kohtuudella.. Pitääpä testata tuo resepti. 😉

Emilia Huttunen

Niinpä 🙂

Avatar

Etkä edes uskaltanut julkaista kommenttiani nuista kuvista 🙂

Emilia Huttunen

Ei se oo uskaltamisesta kiinni vaan sisällöstä, julkasen kyllä sitten kun osaat tuottaa jotain älyllistä 😀 tähän postaukseen ei muistaakseni tullut kuin yksi julkaisematta jäänyt kommentti joten oletan sen olleen sun, vaikka koko sisältö on vähän hämärän peitossa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä