Addiktin kukkapuska

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mulla oli perjantaina tosi kökkö päivä, koska oon kärsinyt nyt monta päivää kurjasta päänsärystä kun yritän taas lopettaa Pepsi Maxia… Yritykseksi on jäänyt, koska vihdoin en kestänyt enää sitä päänsärkyä ja Topias lähti hakemaan mulle Pepsi Maxia ja ahhhhhhhh. Sain kuitenkin jo ennen pepsiannostakin piristystä, sillä täysin tietämättömänä mun kurjasta olosta Topias toi mulle muuten vaan kukkia! Ihanaa ja ybersöpöä, meillä ei hirveesti harrasteta romanttisia eleitä, koska ollaan molemmat simmosia vähän koomisenromanttisia, mutta nainen mäkin olen ja naisena rakastan pientä yllätyksellisyyttä ja hemmottelua. Kukkien takana näkyy muuten joitain viikkoja sitten kyhäämäni ekstrasäilytystila keittiöön; Meillä jäi tv-tason vaihdossa pari tollasta laatikkoa vähän turhanpantiksi ja heitin ne vaan päällekkäin meidän saarekkeelle ja voila! Keittokirjoilla ja turhalla roinalla on vihdoin paikka 😀 Mun blogissa ei ole ikinä mitään DIY-juttuja, koska tunnetusti en ole mikään kovin luova ihminen, vaan tykkään enemmän seurata tarkkoja ohjeita, mutta olin ihan yllättynyt itsestäni, että tajusin jotain näinkin upeaa kuin laittaa kaksi laatikkoa päällekkäin väärinpäin, heh. Näyttääkö ihan hölmöltä? Ainakin se on tosi kätevä!

Pepsi Maxiin vielä palatakseni, oon tosiaan useaan kertaan sitä yrittänyt lopettaa ja nytkin olin taas 2 kuukautta ilman kun sorruin taas ja lopettaminen on aina vaan vaikeampaa. Mulle tulee kauheat vierotusoireet! Toi päänsärky on ehkä inhottavin, mutta väsymys on hyvä kakkonen. Ja väsymyksellä tarkotan siis sillasta en pääse sohvalta ylös enkä pysty seuraamaan keskusteluja tai jaksa edes liikuttaa sormia -väsymystä. Muita lievempiä oireita on tärinä, kiukkuisuus ja päänsäryn oheistuotteena tuleva näön sumentuminen. Mä oikeasti tykkään Pepsi Maxista, se on hyvää ja se virkistä ja piristää. Ja tällä hetkellä iso plussa on se, että sitä juodessa pysyy vierotusoireet poissa. Ajattelinkin kysyä teidän mielipidettä; pitäisikö mun sitkeästi jatkaa lopettamisen yritystä vai suoda itselleni yksi addiktio? Ja jos lopetus on fiksuin ratkaisu niin miten hemmetissä mä onnistun siinä?? 

Kuvissa näkyvät kynttilät saatu Partylitelta.

Kommentit

34 kommenttia
Emilia Huttunen

Tottakai pystyy, sitähän mä tässä mietinkin että onko tää niin epäterveellistä et pitää lopettaa 🙂 enkä oo missään vaiheessa sanonut että tupakoinnin lopettaminen olisi helppoa, mutta tottakai siihen pystyy kun vaan haluaa tarpeeksi.

Avatar

Jos se häiritsee siun elämää ni lopeta sellain hitaasti, eli vähennä pikkuhiljaa sen juomista. mutta jos se ei sen kummemmin häiritse niin eiköhän meillä kaikilla saa olla pieni pahe ja addiktio :D!

Emilia Huttunen

No ei se sinänsä häiritse, se vaan ei oo ainakaan hampaille mitään herkkua, kuten ei varmaan mikään limppari 😀 jotenkin mulle on vaan iskostunut simmonen ajatustapa, että jos jostai jää riippuvaiseksi niin se ei voi olla sulle hyväksi 😀

Avatar

Mä join enne joka päivä jotai mehuu tai limpparii, sitkeesti vaa yritän päästä irti! 🙂 Nykyää juon vaa viikonloppusi. Vaikeeta oli mut kannattaa yrittää!

Avatar

Mun mielestä jokaisella saa olla yks addiktio! Mäki juon pepsi maxia, mut se onki mun ainoo pahe! Onhan se nyt paljon parempi ku esim tupakka! 🙂 mut jos haluut lopettaa ni älä tee sitä kerralla, vaan vähennä sitä juomista hitaasti 🙂

Avatar

Mullaki tulee kauheet vierotusoireet pepsimaxista. Ennen ne oli niin pahoja että jos en saanut päivän annosta niin mulle tuli niin kauhee tappopäänsärky että aloin oksentamaan. Nyt onnes raskauden takia ei tee enää samalla tavalla mieli sitä, ja nyt juonki sitä ehkä pari lasia päivässä, kun ennen vedin melkein 2litraa :/

Emilia Huttunen

Mä kans lopetin viimeks just raskaaks tullessa ja sillon mulle tuli kans noita oksennuspäänsärkyjä! 🙁

Avatar

Suosittelisin lukemaan vähän asprtaamista ja miettimään sen jälkeen haluatko sitä enää käyttää. Minäkin käytin sitä päivittäin, kunnes sairastuin.

Avatar

Muuten hyvä, mut pepsimax on yks harvoista virvoitusjuomista jotka ei sisällä aspartaamia…

Avatar

^ Kyllähän se sitä myrkkyä sisältää.

”Ainekset:
Vesi, hiilidioksidi, väri (E150d), makeutusaineet (E951, E950), happamuudensäätöaineet (E338, E330, E331), aromit (mm. kofeiini).”

E951=aspartaami
E950=asesulfaami K

Ja Emilialle: Eihän yksi, varsinkaan niin viattomalta vaikuttava riippuvuus kun limsa, ole pahasta, MUTTA juuri noiden aspartaamin sekä asesulfaami k:n vuoksi siitä olisi hyvä päästä eroon, ne E951 ja E950 on ihan tosissaan myrkkyä.

Avatar

Aspartaamin hyväksyttävä päivänsaanti (ADI) on 40 mg painokiloa kohden. ADI-arvon perusteella laskien ja olettaen, että juomaan on käytetty suurin sallittu määrä aspartaamia, voi 60 kiloa painava henkilö juoda joka päivä aspartaamilla makeutettua juomaa neljä litraa eli kahdeksan puolen litran pullollista ilman, että ADI-arvo ylittyy. Suomalaiset juovat keskimäärin 1,5 litraa erilaisia juomia päivässä.

Uskaltaisin veikata ettei emilialla mene yli neljä litraa päiväs? 😀

Avatar

Aspartaamia ei kyllä kenenkään tulisi käyttää yhtään.
Hirveä myrkky!

Avatar

Ei varmaan meekkään mut just noi vieroitusoireet kertoo sen et liian kauan on tätä myrkkyä tullut juotua.

Avatar

^ mimpetin kommenttiin tää vastaus oli tarkoitettu.

Avatar

Hurjalta kuullostaa nuo vieroitusoireet.:( Joskus olin ite koukussa jääteehen ja sitä meni monia litroja viikossa, kun oli niin hyvää kylmää juotavaa. Jossain välissä päätin et saa jäädä kokonaan pois, tuskin kovin hyvää hampaille tekee janojuomana juoda jääteetä. Miehen kanssa sit sovittiin et jääteetä ei enää kaupasta osteta ja sen kautta jääteen juominen vaihtui veteen, kun ei sitä jääteetä kaapissa ollut.:) Ei mahda ihan samalla tavalla vieroitusoireita aiheuttaa kuin limpparit, en muista ainakaan kuin et teki mieli jääteetä eikä ihan niin pirtee ollut alkuun.

Avatar

Haha, montako jääteetä mahtuu yhteen kommenttiin?:D

Avatar

6 ! oli pakko laskea :DDD

Avatar

😀

Avatar

ei toi nyt kovin pahalta riippuvuudelta kuulosta 🙂 kuitenkin terveydelle vaaraton ja vieläpä sokeriton, anna mennä vaan! itse pääsin onneksi suklaariippuvuudesta eroon 😀

Avatar

Eikä miten hyvä idea nuo laatikot päällekkäin! Meilläkin noita löytyy Expedit-hyllystä – mutta en tiedä löytyykö kauan, jos pinoan ne johonkin nurkkaan tuolla tavalla 🙂 Ja joo, ehkä olis ihan hyvä päästä eroon Pepsi Max-koukusta (aspartaamista). Itse en voi juoda mitään cola-juomia, koska liian hapokasta 😀 yäk!

Avatar

Toisaalta aika pieni pahe. Mun mielestä tupakka, alkoholi, nuuska tai muut olis pahempia. Mutta se on itsestä kiinni mitä haluaa syödä/juoda 🙂

Avatar

Yyyber hyvän näkönen tuo säilytysratkasu! Oon itsekin miettiny mitä tehä parilla
tommosella laatikolla 😀

Avatar

Hmm..en ole koskaan katsonut mitä max sisältää säilöntäaineeltaan jos ei ole aspartaami, mut joku toinen sitten. Juon harvoin limukkaa mutta jos juon en käytä maxia enkä lighteja juurikin koska maistuvat siltä, mikä hän sitten lis.aineeltaan onkin.
äkkiseltään jos miettii jos on noin kovia nuo vierotusoireet, ei ehkä ole elimistölle tarpeellista.
Me ei tarvita kyl säilöntäaineita turhaan koska ne ei vaan ole hyväksi.
entäs jos koitat vielä päästä eroon? Korvaa vaikka jollain Marja smootie yms.

Avatar

Pepsimaxissa ei oo mitään vikaa! 😀 täällä nimittäin kans koukussa siihen ja ainut paheeni onki se. 🙂 nyt vähä vähentyny juonti, kenties tällä raskaudella jotaki yhteyttä. Mutta ajattelin ite lopettaa siinä vaiheessa ko hammaslääkäri sanoo että hampaat tippuu 😀 että minun mielipiteeni pepsimaxista: anna mennä vaan! 😉

Avatar

Täällä yksi pepsiMaxista vieroittautuja ilmoittautuu! Motivoin itteäni puhtaasti sillä, että käytän siihen rahaa aivan jäätävän määrän ( kyllä, n. 700€ vuodessa!!!). Mulla ei onneksi tollaisia vieroitusoireita tuu kuin sullA, vaan kun se on niin hyvää! :))) yks hyvä millä oon pahimpia homoja korvannut on pillimehut. Enemmän sokeria mutta ei happoja mikä on ainakin mun mahalle tosi hyvä juttu 🙂 Itse tavoittelen ”kohtuukäyttöä” 🙂 eli hurjasti tsemppiä Sulle :)). -Iina

Avatar

Voi autocorrection sentään, ei suinkaan homoja vaan himoja :DD

Avatar

Hiilihapolliset juomat tekee TODELLA pahaa hampaille. Kannattaa oikeasti lopettaa päivittäinen juominen ja antaa itselle vaikka yksi limupäivä viikossa. Muuten sun hampaille käy huonosti ihan ennen aikojaan.

Avatar

Itsessään hiilihapollisissa juomissa ei ole mitään vikaa. Esimerkiksi hiilihappovedet ovat hampaille harmittomia kunhan niitä ei ole maustettu jotenkin. Ne on ne muut aineet kun vaikuttaa haitallisesti, esim. sokeri ja alhainen pH.

Avatar

Tosi kiva tuo DIY korijuttu =) Ps. onpas nuo kynttilätkin kivoja. Mistäs tuommoisia löytää? 😉

Avatar

Juotko kahvia? Jos vähennät pepsimaxia vähitellen, niin luulis kahvikupillinen silloin tällöin vähentävän vieroitusoireita (=piristävän). Ainakin hampaille parempi kuin limpparit. Mä oon yrittänyt kahvin juontia myös vähentää, mutta väsyneenä vauvan äitinä monesti vaan tarvii sen piristysruiskeen päivään:) varsinkin risaisten öiden jälkeen. Tsemppiä yritykseen!:)

Avatar

Hurjat vieroitusoireet! Mikään tuollaista aiheuttava ei voi olla terveellistä. Ja eikös sulla ollut hampaiden kanssa ongelmia? Kyllähän mistä koukusta irti pääsee jos vaan tahtoo.
Mä en juo ollenkaan limpparia, tai käytä mitään missä on makeutusaineita. Ne maistuu ihan kamalalle!
Kahvia juon, mutta voin olla juomattakin (ja välillä olen pitkiäkin aikoja), ei mulle siitä tule mitään vieroitusoireita.

Avatar

Täällä kans yks PepsiMax -riippuvainen ilmottautuu! Mie oon kans yrittäny välillä vähentää, mutta aikalailla tuosta on jo tapa tullut. 😀 Kannattaa kokeilla esim SodaStreamia ja tehä sillä aina happovettä, helpottaa hieman, kun tekee oikein hapokasta. 🙂 Ja sit vaikka muutama limpparipäivä viikossa. 🙂 Helppoo ei oo kenellekään luopua omista paheista! 😀

Avatar

Aika jännä että sun suhtautuminen tupakkaan on että sen pystyy kyllä lopettaa JOS VAAN HALUAA mutta mites omat riippuvuudet sit, ei pystykkään lopettaa? 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä