Savuna ilmaan

Sain taannoin kommentin, joka osui niin nappiin, että siitä alkoi uusi stressinaihe. Yksi lukija kysyi muuttuneesta sisällöstäni ja tiedusteli olisiko minun mahdollista kirjoittaa taas enemmän syvällisiä postauksia vai onko minulta inspiraatio kadoksissa. Niin, se inspiraatio…

Tämä aihe alkaa olla niin tuttu blogini lukijoille, että moni alkaa varmaan pyöritellä silmiään ja haukotella nähdessään taas sen k-sanan. Nimittäin koliikin astuttua meidän elämäämme, kaikki luovuus, inspiraatio ja innostus livahti oven raosta pakoon tehden tilaa aikatauluille ja keinoille selviytyä arjesta. Ensin inspiraation puute toi mukanaan stressiä ja huolta lukijoiden katoamisesta, mutta lukijani osoittautuivat maailman ymmärtäväisimmäksi ja kärsivällisimmäksi porukaksi. Annoin itselleni armoa, tärkeintä oli selviytyä koliikista, kyllä se inspiraatio sieltä sitten tulee taas takaisin.

Nyt on kuitenkin jo yli vuosi mennyt ja inspiraatio on edelleen kadoksissa. Ennen saatoin syventyä tuntikausiksi kirjoittamaan intohimoisesti jostain aiheesta, tajuamatta ajankulua, mutta nyt tämä on muisto vain. Alkaa tuntua taas stressaavalta, ettei se vanha inspis ole palannut vieläkään ja kaikki ovat varmasti huomanneet blogin uuden pinnallisemman suunnan. Nautin kyllä näiden pinnallisempienkin juttujen kirjoittamisesta, mutta tahtoisin blogini olevan sekoitus pinnallista ja syvällisempää settiä. Uusi pinnallisempi suuntaus on myös osittain tietoinen valinta, sillä luonnollisesti lukijamäärien kasvaessa ja kaiken päätyessä keskustelupalstojen ruodittavaksi, kynnys kirjoittaa muuttuu radikaalisti. Koliikin alkamisen jälkeen ainut onnistunut syvällisempi kirjoitukseni on sattumoisen koliikista kertova.

Tämä alussa mainitsemani kommentoija kuitenkin antoi myös ehdotuksen ”vanhaan loistoon” palatakseni. Aion nyt noudattaa tätä neuvoa ja toivon, että sen avulla ehkä inspiraatio voisi taas alkaa nostaa päätään. Nyt siis vanha tuttu toivepostauksia kehiin. Ehkä joku teistä osaa ehdottaa aihetta, joka saisi taas inspiksen nostamaan päätään. Mikäli olette jääneet kaipaamaan jotain tiettyä niin nyt on täydellinen mahdollisuus toivoa postauksia ja kertoa mitä toivoisitte jatkossa enemmän!

Ps. Vaikka inspis syvällisempiin juttuihin onkin ollut kadoksissa niin ideat eivät ole loppuneet ja uuden Fashionkids -sarjan lisäksi onkin tulossa mm. Topiaksen kasvava osuus blogissa (kyllä, se on kokenut jonkinlaisen aivovaurion) ja jotain aivan uutta ja jännää, josta kuulette lisää pian. 

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Sitä mä oon kanssa odottanut! Oon vaan luullut, että on itseltä jäänyt huomaamatta. Joskus sanoit että ”ens viikolla taapero haastattelun seuraava osuus” mut ite en ainakaan oo sitä sit koskaan nähny 🙁

Avatar

Missä protskujuustokakun ohje? Muutkin ruokaohjeet ovat tervetulleita.

Avatar

Moi Emilia! Olisi kiva, jos kertoisit ajatuksiasi nykypäivänä uusien ystävyyssuhteiden solmimisesta. Välillä tuntuu, että kavereita on mahdollista saada vain olemassa olevian kavereiden kautta jossain ryyppyilloissa. Ja sitäkin pitäisi harrastaa useamman kerran, jotta syvempiä suhteita syntyisi. Mitä, jos ei ole tapana käydä notkumassa missään ryyppyilloissa, eikä viitsisi muita humalaisia katsella joka viikonloppu? Tunnetko, että perinteiset ”aloita kiva harrastus tai ilmottaudu johonkin ryhmään” tuntuvat pelkitä tyhjiltä kliseisiltä lausahduksilta? Ymym. Onko mielestäsi kavereiden saaminen haastavampaa suomessa kuin muissa maissa? Olisi mukava kuulla sinun kokemuksiasi ja mielipiteitäsi tämän typpisistä asioista 🙂

Avatar

Tämä kuulostaisi kivalta ajatukselta 🙂

Avatar

Hei ! Mahtavaa blogia pyörität. Tällainen kysymys tuli mieleen, että millaisena näkisit elämäsi ilman ihania lapsiasi ? Mitkä olivat pienenä unelmasi/haaveesi, ja voitko alkaa tavoittelemaan niitä uudestaan kun lapset ovat vanhempia. Kun sitä varmasti kaikki muuttui ensimmäisen lapsen saatua. Lapset ovat lahja, niistä kaikista tärkein<3 Mutta ihan jos lähdemme ajattelemaan postausta, missä voisit pohtia asioita toiselta kantilta. Mitä mieltä ? 🙂

Avatar

Tää ois hyvä! Ja tunnetko ikinä haikeutta, kun esimerkiksi näät opiskelijoita kaupungilla haalareissaan, niin tuleeko ajatus, että entä jos olisinkin tuolla, tms.?
Ja huom., vaikka miettisikin asioita tolta kantilta, niin sen ei tartte tarkottaa sitä, että katuisi lasten hankkimista. Sanon ihan vaan, ettei tarvi ryhtyä perus nuorten äitien puolustautumiskannalle heti…

Avatar

Sun blogisi on täydellinen just näin! Toki syvällisempiäkin juttuja on kivaa lukea ja luenkin niitä enemmän kuin mielelläni, mutta älä ota stressiä siitä hei oikeesti! Kirjoitat just niin paljon kun susta tuntuu. Ja sun postaukset on kyllä mun mielestä ollu hyviä! Videopostauksiakin oot tehny mun mielestä tän vuoden aikanakin ihan kivasti, eli mun mielestät tilanne on buy bueno! 😀 kivaa syksyä sulle emilia ja sun perheellesi!! Äää ja ootan innolla tota topiaksen osuutta!! 😀

Avatar

Päivienne kulku! 😀 aiemmin jo toivoin lasten tai sinun harrastuksista juttua 🙂

Avatar

Moi! Voisitko harkita kirjoittavasi siitä , miten päädyit bloggaajaksi? Miksi aloitit, kenelle tarkoitit blogisi yms? Ei siis välttämättä mitään vanhoja tekstejä, vaan siis tavallaan blogisi ja bloggaajaurasi historiaa 🙂

Myös kodin sisustus- ja remontointi-mielipide-kokemuskirjoitukset ovat mukavia ! Mutta lasketaanko se ”pinnalliseksi” kirjoituksesi ? 😀

Mutta. Älä huoli inspiraation katoamisesta, kyllä se palautuu. Jätä blogisi sisällön murehtiminen vähemmälle ja keskity perheeseesi rauhassa 🙂 ei lukijat täältä häviä, mä ainakin ”odotan” sua niin kauan kun tarvitsee 🙂 !

Avatar

Mäkin odotan innolla sitä juustokakun reseptiä 😉 :p

Avatar

Haha Topias ja aivovaurio! 😀 Vaikutatte monilta osilta samankaltaiselta parilta kuin minä ja kumppanini. Onko parisuhdepostauksia jo liikaa kirjoiteltu? Tämä täällä ainakin tykkää kuulla erilaisista suhteista ja etenkin niistä arkisista, sympaattisista jutuista. Täysi ymmärrys kuitenkin sua kohtaan, jos koet liian deepiksi.
Meitsiä kiinnostais lukea myös treenailuja! Ja etenkin sillaisia joista sais motii tehdä jotain myös kotona… 😀

Avatar

niin ja olis kiva kuulla topiaksen versio teidä rakkaustarinasta 😀 että mitä se susta ajatteli tms 😀

Avatar

Mun mielestä sä stressaat ihan turhaan ja mä ainakin luen sun jokaisen postauksen innolla, riippumatta aiheesta!! 🙂 Ymmärrän tietysti sun pointin, mutta ihan sä omana valloittavana persoonanasi riität just sellasena kun oot! 🙂

Avatar

Hei, olisiko mitään ideaa tehdä postausta lasten harrastuksista? Voisit etsiä tietoa ja käydä testaamassa yleisimpiä (ja miksei harvinaisempiakin) taaperoharrastuksia kuten liikkaria, (srk/mll yms.) kerhoja, satujumppaa, perheliikuntaa, kokkikerhoa, muskaria yms. Tästä saisi pienen postausarjan:) itse ei tule ihan joka harrastukseen lähdettyä (käydään 9kk tytön kanssa uimahallissa, perheliikunnassa ja mll leikkikerhossa), mutta muukin toiminta kiinnostaa:)

..itse en ole kovin innokas reseptipostausten lukija kun hyviä reseptejä on netti pullollaan. Satunnaisesti ihan kivoja:)

Avatar

Kannatan myös taaperoharrastusarviointeja/ajatuksia 🙂

Avatar

Mä kaipaan niitä arkisia postauksia sekä arjen pikkuisia juhlia. Nompun synttäripostaus esimerkiks, aina kiinostaa lahjat ja tarjottavat 😉 päivä kuvina postaukset, postaus sun ihanasta lomamatkasta, postaus iha vaikka puistoreissusta ja lasten letkautuksia. Ei sen ihmeellistä tarvii olla eikä myöskään mitään syvällisiä paljastuksia ruodittavaks palstoilla 🙂

Avatar

Tulevaisuus-postaus! Millaisena näät elämänne viiden vuoden päästä, mitä suunnitelmia/haaveita/toiveita teillä on jne.

Avatar

Olisi kiva saada vanhoja postauksia lukea, siis niitä mitä ei ole enään nähtävillä. 🙂 Eli siis heittäisit niitä silloin tällöin luettavaksi niinkuin joskus teit! Ja myöskin kiinnostaisi, söikö Ava tuttia? jos niin miten loppui yms ja syökö Nomppu tuttia ? 😀 en tosin ole varma onko noista ollut mitään vai oonko vaan missannut ne:)

Avatar

Heippa 🙂 olen oottanu yksvee synttäri kemujen tarjoilusta kirjoitusta 🙂 mitä päädyit tarjoilemaan vieraile? Mitä minimies sai lahjaksi?

Avatar

Kiinnostais semmonen kasvatus-postaus, mitä asioita piät tärkeenä kasvatuksen suhteen, onko sulla ja topiaksella eroavia mielipiteitä asiaan yms… 🙂 en tiiä ookko postannu joskus asiaan liittyvää et onko vaan jääny itellä välistä:D mut ymmärrän täysin sua, välillä tulee insiskato, ja onhan sulla oma elämä perheen kans siellä ruudun takana, ei voi olettaa et joka päivä tulee jättipohdintoja yms..;) näitä ”pinnallisia juttuja” on myös kiva lukea!!:)

Avatar

Haluisin kuulla miten teidän vauva-arki onnistui nompun syntymästä 1v asti ? Meillä on kans kaksi pienen pientä lasta et miten sulla onnistui toi homma? Oon yrittäny ettiä sellasta tekstiä sulta,mut en oo löytänyt. Itseltäni jäi jokskikin aikaa lukeminen väliin kun kiire on ollut niin kova lasten kanssa. Ootko saanu apuja päivisin? Mitä olette tehneet päivisin? Yms. Epäilen että meidänkin pojalla olis koliikki mut ei oo todettu arki on tosi haastavaa koska olen päivät pitkät yksin kahden kanssa ja illalla jatkuu sama meno. Olen todella väsynyt siksi olisi mukava kuulla miten teillä on tuo asia hoidettu ^^

Avatar

Päivä kuvina postauksia:)

Avatar

Avan kysymyspostauksen kakkososa!:)

Avatar

Postaustoiveita: Minkälaiset ois sun unelmahäät, mitä haaveita sulla on opiskelun osalta, miten parisuhde on muuttunut, kun perheessä on kaksi lasta, sun neuvot ensiasunnon ostajalle, mitä perinteitä omasta lapsuudesta haluat siiirtää sun omille lapsille, päivän kulku kellonaikojen mukaan eli minkälainen on ihan tavallinen arkipäivä teillä ja ehkä Topiakselta sellainen miehen näkökulma millaista on olla isä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä