Protskuminijuustokakut

Mä olen tehnyt samanlaisia kokeiluja aiemminkin ja jakanut niitä blogiin ja tässä tulee taas yksi toivottu ohje Instagramissa taannoin vilahtaneesta juustokakusta. Tällä kertaa en laskenut mitään kalorimääriä, mutta eiköhän aineet kerro, että hyvää tavaraa on tulossa!

10683983_1551153838449886_64026056_n

2 isoa sitruunaa
150-200g rasvatonta/mahdollisimman vähärasvaista tuorejuustoa
1 iso purkki rasvatonta maitorahkaa
2 pientä purkkia rasvatonta persikkajogurttia
6 liivatetta
4 kananmunanvalkuaista
2,5dl makeutusjauhetta
täysjyvädigestivekeksejä

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita kulhossa rahka, jogurtti, tuorejuusto ja makeutusjauhe. Raasta sitruunoista kuori ja lisää raaste seokseen. Halkaise sitruunat ja purista kaikki mehu. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen yksitellen samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita liivate-sitruunamehuseos rahkamössöön. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy purkissa vaikka kääntelet sitä ylösalaisin) ja lisää vaahto varovasti sekoittaen muuhun seokseen. Pursota tai lusikoi keksien päälle ja laita jääkaappiin, nämä jähmettyvät todella nopeasti!

Jos kokeilette niin kertokaa miltä maistui! 🙂 Eihän tämä tietenkään ole sellaista kermaista herkkua kun on tehty terveellisistä aineksista, mutta mun mielestä oli kuitenkin tosi herkullista ja sai hyvällä omatunnolla mussuttaa.

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Onneksi emilia ei näitä varmaan syö 5xpäivässä ja joka päivä… lähtee itsellä kokeiluun, tuorejuuston ja persikan vaan korvaan, kun en pysty syömään

Avatar

Kuulostaa ja näyttää herkullisilta. Minkä merkkistä sulla on toi rasvaton persikkajugurtti? Kun itse yritin etsiä kaupasta rasvattomia vaihtoehtoja jugurttiin, niin sitten kaikissa olikin paljon sokeria! Siis maustetuissa jugurteissa, maustamattomiahan sitten löytyy ilman sokeria. Noissa kekseissä ei nyt mua haittaa jos jugurtissa on sokeria, mutta muuten kun paljon niitä syön, niin aattelin jos sulla on joku vähäsokerinen-vähärasvainen merkki 🙂

Emilia Huttunen

Ostin aineet tällä kertaa Lidlistä ja se oli jotain niiden merkkiä, en nyt yhtään muista nimeä! Kyllähän niissä vähän on sokeria, mutta useassa merkissä jos vertaat niin sokeria on saman verran myös luonnonjogurtissa. 🙂

Avatar

Oi, näitä täytyy kyllä kokeilla! 🙂

Emilia Huttunen

Kannattaa! 🙂

Avatar

Minä en käytä juustokakkuihin tuorejuustoa ollenkaan, pelkkää rahkaa 🙂 ja aina on ohjeet toiminut loistavasti. Eli tässäkin ohjeessa jättäsin tuorejuuston pois ja laittaisin tilalle rahkaa. Inhoan makeutusaineita, joten vaihtaisin vaan esim. desiin sokrua tai vaniljasokeria 4 tl sen sijaan 🙂

Emilia Huttunen

Kyllähän pelkästä rahkastakin tulee, mutta ei se sitten enää juustokakkua ole 😀 mä tykkään tuorejuuston tuomasta mausta ja koostumuksesta 🙂 makeutusaineessa en huomaa tällaisessa sekoituksessa mitään eroa sokeriin, paitsi että ei ole yhtä äklömakea.

Avatar

Mitä tuo makeutusjauhe on mitä käytät 🙂

Emilia Huttunen

Oon käyttänyt sitä Canderel vai mitä se on, iso punanen purkki, nyt ostin Lidlistä tarjouksesta jotain isoa punaista purkkia myös ja oli ihan hyvää 🙂

Avatar

Kuulostaa ja näyttää niin hyvälle, et pakko testata!! 🙂

Emilia Huttunen

Kannattaa, oli tosi hyvää ja terveellistäkin vielä! 🙂

Avatar

Muuten kuulostaa hyvältä, mutta miten noin prosessoidut maitotuotteet ja makeutusaineet?
Mieti mikä kemikaalicoctail tuo on ! Joten vähärasvaista, joo, sokeritonta, juu, mutta terveellistä..? Ei oikein.
Ei siis ole tarkoitus haukkua tai mitään, mutta jos googlettelet vähän nykyajan prosessoidusta maidosta/maitotuotteista niin se ehkä vähän valaisee kantaani. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä