You’re in the army now

”Moikka!”
”No moi!”
”Olitko tulossa treenaamaan?”
”Joo oon”
”Niin tota me suljetaan 10 minuutin päästä…”
”Aha, en sit vissiin tuukkaan”
Tuttu tilanne? Mulle ainakin! Jopa kolme iltaa putkeen…. Siinä kohtaa jo vähän nolotti, mutta minkäs mahtaa kun ei osaa lukea aikatauluja. Tällaiset tilanteet ovat tuoneet mukanaan jotain hyvääkin, nimittäin kun treenikamat oli päällä ja innostus kerätty niin pakko se oli päästä hyödyntämään. Lähdin siis tutkailemaan kuntosalin ympäristöä ja voila! Länsikeskuksen Elixian vierestä löytyy urheilupuisto huikealla esteradalla, ja onhan näitä nähty monella muullakin paikkakunnalla. Sain siis oman hölmöyteni takia loistavaa vaihtelua treeniin ja seuraavana päivänä tuntui taas aivan uusissa lihaksissa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tällainen esterata on oikeasti yllättävän hyvä treenitapa. Nopealla tempolla rataa kiertäessä syke pysyy koko ajan ylhäällä ja erilaiset liikeradat tuovat lihaksille haastetta. Tasapaino kehittyy ja mikä loistavinta; sen tasapainon ylläpitämiseen tarvitaan kaikkia lihaksia, mitä sulta vain löytyy.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Itse tykkään kiertää tän radan muutamaan otteeseen mahdollisimman vauhdikkaasti, ehkä 3-4 rundia, jonka jälkeen vedän vielä pari kierrosta lihasliikkeitä tehostaen. Noiden ylikiivettävien palkkien alla on loistava paikka tehdä tehokkaita sivukyykkyjä ja oikeastaan jokaisesta etapista löytyy omat sovellustapansa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Sen lisäksi, että tämä tuo vaihtelua niin onhan tällainen radan kiertäminen tosi hauskaa! Vielä joku hyvä biisi kaikumaan korvanapeissa ja kuvittelet olevasi jossain jenkkien armeijaleffassa. Aivan parasta on, jos saat kaverin mukaan. Voitte tsempata toisianne läpi ja ottaa vaikka pienen leikkimielisen kisan nopeuttamaan tempoa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jos teidän läheltänne löytyy tällaisia ratoja, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mallina kuvissa toimii ihana Vilma Kenttä.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kuninkojantien ja Markulantien risteyksessä eli ihan Cittarin vieressä! 😀

Avatar

Missä tää sijaitsee? Ite asun cittarin vieressä enkä oo tietoinenkaan tämmösestä!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä