Prinsessajuustokakut

Avan synttäreitä juhlittiin tosiaan sunnuntaina ja teemana oli tietenkin prinsessajuhlat. Halusin tehdä jotain hyvää juustokakkua, mutta en halunnut sitä vanhaa perinteistä mallia, vaan päätin kokeilla jotain uutta. Keksin sitten tehkä minijuustokakkuja pilttipurkkeihin, jotka koristelin koristenauhalla ja kehitin reseptin juustokakkuun. Nämä upposivat niin lapsille kuin aikuisille ja keräsivät hirveästi kehuja. Itse söin varmaan 7 ja himoitsen edelleen näitä ihan hulluna! En älynnyt laskea kuinka monta tästä tulee, mutta pilttipurkkeja oli muistaakseni noin 30 ja lisäksi tein parikymmentä shottilasia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 limeä
200g valkosuklaata
paketti Digestive -keksejä
200g voita
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 pussia Haribon minivaahtokarkkeja
Punaista elintarvikeväriä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murenna keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Sekoita nämä kaksi yhteen ja annostele purkkien pohjalle. Purista kolmen limen mehu ja sekoita se tuorejuustoon huolellisesti niin, että tuorejuusto notkistuu. Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen, sekoita taas huolella niin kauan, että seos on täysin tasaista. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Kiehauta pieni määrä vettä tai limemehua, noin 1dl, ja sulata liivatteet siihen yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ja sekoita huolella. Kääntele kermavaahto seoksen joukkoon huolellisesti ja lisää pari tippaa elintarvikeväriä tuomaan prinsessamaista pastellisävyä. Annostele seos purkkeihin keksipohjan päälle mieluiten pursottimen avulla, ettet sotke reunoja. Anna olla jääkaapissa yön yli ja koristele ennen tarjoilua runsaalla määrällä minivaahtokarkkeja.

Uusin lempparireseptini! Näitä on pakko tehdä uudestaan, pian. Oikeastaan, taidan lähteä ostamaan nyt aineksia 😀 Topias ei tykkää vaahtokarkeista ja sanoi, että niitä olisi voinut olla vähemmän, mutta mun mielestä nämä minivaahtokarkit olivat paljon parempia kuin tavalliset ja ensi kerralla ostan kolme pussia. Ne toivat hauskan twistin kokonaisuuteen!

Kommentit

32 kommenttia
Avatar

voita vai leivontamargariinia?

Avatar

Nam! Taidanpa leipoa näitä omille 20-juhliini 🙂

Avatar

Voi että, mä niin ihastelin näitä FB:ssä. Pakko laittaa kokeiluun seuraavien vapaiden koittaessa eli heti ensi viikolla!

Avatar

heei tää on ihan huipun kuulonen resepti!! Mulla on tuparit tulossa, vois tälläsiä vääntää :p

Avatar

näitä on pakko joskus päästä kokeilemaan!! näyttää niin söpöiltä 🙂

Avatar

Ai että miten ihania! Hauska idea, hyvältä näyttää kokonaisuus ja reseptiä pitää kyllä kokeilla itsekin…:)

Avatar

Ihan hauska idea! Mietin vaan, että ton liivatteen vois varmasti jättää poiskin, tuo pysynee purkissaan ilman sitäkin ja ei tarvitse ylimääräisiä siannahkoja nieleksiä sitten 🙂

Emilia Huttunen

Totta, voihan sitä kokeilla 🙂 Saattaa olla että täyte sekoittuu ilman liivatetta mössöksi sitten keksien kanssa, joten johonkin juhliin en lähtisi ekaa kertaa testaamaan 🙂

Avatar

:O En kyllä usko… Eihän tuossa sunkaan versiossa se täyte vielä purkkiinlaittovaiheessa ole hyytynyt, vaan siinä kohtaa se seos olisi ihan samanlaista liivatteen kanssa tai ilman. Liivate ”vaikuttaa” vasta tuntien päästä hyydyttäen massan. Ellet niitä erikseen rupea vatkailemaan niin ainoa kohta missä ne vois sekoittua, on toi purkkiinlaitto jos sen tekee jotenkin sekoittavasti, mutta siinä kohtaa tuolla liivatteella ei tosiaan ole edes vaikutusta… Koska ei ne keksit nyt sieltä mitenkään maagisesti ala ylöspäin kohoamaan sekoittuakseen massan kanssa 😀 Ja tosiaan suklaa jähmettää massaa myös.

Emilia Huttunen

Niin vaikuttaa, mutta ei siihen pohjan ja massan väliin muodostu mitään taikakerrosta 😀 Tottakai se kosteus imeytyy niihin kekseihin jonkin verran ja ilman liivatetta se imeytyy liikaa. Pohja ei nouse ylöspäin ei 😉 Mutta painovoiman ansiosta massa laskeutuu alaspäin 😀

Avatar

No mutta miten se massa pääsee laskeutumaan alaspäin kun ne keksit on siinä tiellä? 😀 Ihan oikeasti, ei se sinne keksin ”rakosiin” vajoa. Toki keksit imevät massasta HIEMAN kosteutta, mutta jos et noita päivätolkulla etukäteen tee, niin se ei todellakaan ole mitenkään häiritsevää lopputuloksessa. Ja kyllä se kosteus siitä liivatteenkin kanssa jonkin verran imeytyy. Itse leivon paljon, ja teen välillä juustokakkua (tai juustopiirakka olisi parempi sana, kun se on aika matala) niin, että teen sen piirakkavuokaan enkä siis laita liivatetta, koska massa pysyy hyvin paikoillaan reunojen ansiosta, eikä vielä koskaan ole lopputuloksena ollut liian kostea pohja 🙂 Pikemminkin ihanan ilmava täyte, eikä kumimainen vanukas.

Tokihan sitä liivatetta voi haluttessaan käyttää, mutta itse tykkään näissä muunnelluissa versioissa juuri siitä, että niistä saa sitten jotain etuja, esim. tästä sen, että siannahan voi jättää pois. Tai ainakin sitä voisi tässä reseptissä reippaasti vähentään, kun hyydytettävänä on vain pieni määrä kerrallaan, eikä koossapysyminen ole ongelma.

Toki kukin voi tehdä leivoksistaan niin kumisia kuin haluaa, mutta kokeile vaikka piruuttas joskus vähemmällä tai ilman liivatetta, saatat yllättyä 🙂

Avatar

Oi pakko kokeilla reseptiä,kuulostaa ihanalta!Mutta entäs jos tekeekin ihan ”perinteisen”juustokakkuversion,eli ei siis pikkupurkkeihin,niin käyköhän sama määrä aineksia…?

Emilia Huttunen

Pitäisi käydä, keksejä riittää tosin sitten puoli pakettia 🙂 Ja vaahtokarkit ei kyllä pysy päällä 😀

Avatar

vaahtokarkit pysyy päällä jos ei laita ihan reunoille asti ja enemmän keskelle kohoavaksi keoksi, mikä on sekin ihan kivan näköinen, olen koristellut niin kakun. Vaahtokarkkeja voi myös kiinnittää valuttamalla niiden päälle Rocky road tyylisesti valko- tai maitosuklaata. Tähän luultavasti riittäisi hyvin myös 4 liivatetta, koska tuorejuustoa ja suklaa jähmettää aika hyvin. Myös nesteen määrää, mihin liivatteet lisätään voi silloin vähän vähentää, yleensä vain muutami ruokalusikkoja. Voisi kyllä koittaa joskus tätä kakkua!

Avatar

Tiiätkö voisko ton tuorejuuston korvata jollakin? Meinaan vois kokeilla ehdottomasti mut mielellään ilman sitä 🙂

Emilia Huttunen

Monihan tekee juustokakuista rahkaversion 🙂

Avatar

Toi on hyvä resepti 🙂 ite katon aika paljon netistä kaikkee eril.ruoka reseptejä ja vaihtelen välil aineksia,ettei ihan samal.tuu tai jotai 🙂 kiva maistella välil jotai uutta makua,ite olin aika nirso kolmekymppisee asti mut nyt kaikkee uutta on pakko maistella 😀

Avatar

Hei, Ihana idea. Onnistuikohan nämä esim. muffinivuokaan??

Emilia Huttunen

En osaa sanoa kuinka hyvin toi massa pysyy muffinivuoassa, mutta jos se on tarpeeksi kiinteää niin kyllä onnistuu! Jos se on liian löysää niin seuraavalla kerralla sitten yksi liivate lisää vaikka 😀

Avatar

tarviiko tota liivatetta tosiaan noin paljon? jos joku kokeilee vähemmällä määrällä niin kertokaa tuloksia! 🙂

Emilia Huttunen

Ylemmissä kommenteissa on vähän keskustelua aiheesta 🙂

Avatar

Pakko kyllä kokeilla tätä! Pikkupurkkeihin en tällä kertaa tee, mutta tulevaisuudessa kyllä! 🙂 Kiitos ihanasta vinkistä.

Avatar

Itse olen tehnyt näitä jo moniin juhliin, mutta mun versiossa ei käytetä yhtään liivatetta 😉 eli hyvin pysyy ilmankin, eikä sekoitu pohjaan tms 😀

Avatar

Liivatteen voi myös korvata hyytelösokerilla. Tämä siis hänelle joka ei halunnut siannahkaa niellä.

Avatar

Beautiful and yummie 😉

Avatar

Kiitos herkullisesta reseptistä! Olivat kyllä hitti! Itse laitoin ohjeen mukaisen määrän liivatetta. Seuraavalla kerralla laitan ehkä vähemmän, niin tulisi vähän pehmeämpi lopputulos. 🙂

Avatar

Aivan yli söpöjä leivoksia! <3 Oliko makeita kun tuossa tota valkosuklaata? Luulisi kyllä että Lime voisi tasoittaa makua vähän. Pakko myöntää etten oo koskaan limeä leivonnassa käyttäny mutta nyt pakko testata! Lisää tälläisiä postauksia! Niin kauniisti oot koristellutkin! 🙂

Avatar

Kuinka monta noita tulee tolla reseptillä?

Avatar

No tossahan se luki… 😀

Avatar

Ihanan näköisiä! Mistä noita minivaahtokarkkeja saa?

Avatar

Kokeilin tänään näitä tehdä, mulla vahingossa unohtui liivate kokonaan ku ton 2v kans häselsi, hyvin pysyy silti ettei sekoitu keksien kanssa. 🙂

Avatar

Oikeestko 1dl nestettä? kuulostaa todella isolle määrälle O.o

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä