Kaikki ratkeaa

Vaikka harvoin aloitan postauksia näin niin nyt on pakko; heippa te ihanat tyypit siellä <3 Jätin tänään soittopyynnön terveyskeskukseen ja toivottavasti asiat lähtisivät nyt rullaamaan. Uskoisin, että nyt mulla on ainakin jonkinlaista pohjaa vaatia testejä kun on kertoa myös jotain konkreettista. Olen nimittäin nyt pari päivää seurannut sykettäni Suunto M5 sykemittarilla ja huomannut, että leposykkeeni on 90-100. Ilmeisestihän normaali leposyke on noin 40-80 ja ainakin ne aiemmin mainitsemani kilpirauhasen ongelmat nostavat kuulemma sykettä.

Vaikka mua pelotti avautua tästä mun kurjasta olosta niin olen todella tyytyväinen, että avauduin. Olen taas kerran saanut teiltä aivan älyttömän määrän korvaamatonta tukea. Kiitos vielä kerran tuhannesti kaikille viestiä laittaneille; kuten arvata saattaa ovat sähköpostini ja fb-viestini aivan tukossa ja tässä voi kestää saada vastattua kaikkiin. Olen kuitenkin todella kiitollinen ja otettu, että olette ottaneet aikaa omista kiireistänne yrittääksenne auttaa minua! Onnistuitte todella tsemppaamaan minua pitämään puoliani ja huolehtimaan itsestäni.

Mun on ollut nyt vähän vaikea kirjoittaa blogiin ja samalla kun tekee mieli tsempata tämän kanssa, yritän muistuttaa itseäni, että nyt jos koskaan on aika pitää huolta itsestäni ja antaa itselleni aikaa ja lepoa. Joten ilmoitan tässä nyt näin julkisesti tästä tulevasta aikakaudesta. Siihen asti, että saan apua tähän olotilaan ja jaksan taas paremmin, bloggailen vain niistä asioista, mistä milloinkin tuntuu hyvältä kirjoittaa. Se saattaa tarkoittaa pinnallisempia juttuja, lyhkäsempiä juttuja, tai vaihtoehtoisesti pitkää höpötystä ja syvällistä pohdintaa; en tiedä vielä. Mutta menen nyt fiiliksen mukaan ja palautan hetkellisesti bloggaamisen työstä harrastukseksi. Lukijoiden toiveita ja asiajuttuja kirjoittelen sitten taas kun oloni on parempi! Toivon todella, että tähän löydetään syy ja lääkkeet, kaipaan hirveästi sitä aikaa kun ideoita vain syntyi itsestään ja pitkät pohdiskelevat kirjoitukset olivat arkipäivää.

Näihin tunnelmiin, ihanaa viikkoa kaikille!

Ps. Sain juuri puhelun terveyskeskuksesta, 13.45 sain akuuttiajan ja jatkotutkimusajan 13.1.2015!

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Ei alhainen hb kaikkea selitä, mut sekin on yksi kilpirauhasen vajaatoiminnan oire(tai liikatoiminnan). Ja myös vaikuttaa hyvin paljon yleiskuntoon, hengästyttää, huimaa, väsyttää (ja väsyttää), iho ja hiukset kärsii, lohkeilee ja kuivuu ja lihasten hapenottokyky heikkenee. Kaikkihan tällaiset oireet ovat yleisiä mutta mielestäni on hyvä lähteä perusasioista liikkeelle kun ne saattavat olla hyvinkin ratkaisevassa osassa. Toivottavasti löydät Emilia syyn ja helpotuksen!

Avatar

Vilkaisepas wikipediasta ylikunto. . Oireesi viittaavat myös tähän.

Avatar

wikipediasta??? Ootko tosissas

Avatar

Tahtoisin tietää mikä vika Wikipediassa on?

Avatar

Wikipedia ei tosiaan ole hyvä tiedonlähde. Sinne voi kirjoittaa kuka tapansa. Kyllä ne on aivan muut sivut josta kannattaa tietoa hakea esim Terveyskirjasto.

Avatar

Fiksu mimmi! Hyvä sinä! Otit jo ekan askeleen nostamalla (painavan?) luurin käteen ja aivan mahtavaa, että aika järjestyi jo noin pian. Tsemppiä toipumisessa!

Avatar

Mielessäni kävi myös että oiskos alhainen hemoglobiini? Nostaa sykettä. Itelläni se vaiva, leposyke 80-90. Mutta ehottomasti kannattaa testata, eihän tuo normaali ole.

Avatar

Mutta alhainen hemoglobiini ei selitä niitä kaikkia muita oireita..

Avatar

Moikka,
pakko tulla jakamaan oma kokemukseni. Päätin käydä vauvavuoden päätteeksi tarkistuttamassa veriarvoja. Juttelin lääkärille väsymyksestä ja aikaansaamattomuudesta, pyysin päästä verikoikeisiin, hemoglobiinia ja sellaista. Lääkäri kysyi olenko masentunut, vastasin kieltävästi (tietenkin!). Vastaanoton päätteeksi lääkäri totesi, että jos näistä verikoikeista ei mitään löydy niin en valitettavasti pysty auttamaan sinua.
Vähän jäi sellainen olo, että jos en masennuslääkkeitä huoli, niin sitten ei voida auttaa.
Hämmennyin aika tavalla oletko masentunut kysymyksestä. En oo masentunut, tiedän sen kyllä. Pää sauhuaa ideoita ja ajatuksia, en vain saa niitä aikaiseksi.
Mulle ei verikokeista löytynyt mitään, joten olen sitten itse tässä koittanut kuntouttaa itseäni; käynyt salilla, syönyt hyvin ja ottanut käyttöön melkoisen satsin ravintolisiä. Ehkä tämä tästä. Toivottavasti sun kohdalla käy paremmin!

ps. Törmäsin vasta nyt Bootcampin kautta tähän sun blogiin ja hauska lueskella juttuja näin Turkulaisena ja vielä kun treenataan samalla salilla 😀

Avatar

Masentunut ei itse todellakaan tunnusta olevansa masentunut. Ja silloin kun on masentunut verikokeissa ei ole kyllä mitään vikaa yleensä. Myös yksi merkki on tuo ettei saa aikaan mitään…

Avatar

Tuohan voi olla ylikuntoakin! Kun nyt olet ymmärtääkseni kuntoillutkin paljon? Voi olla huimausta, huonoa oloa ja väsymystä. Ja jos tilannetta on jatkunut pitkään ja pahana, niin se voi olla kroonistunuttakin. Ylirasitustilaan ei vaikuta välttämättä pelkkä liikunta, vaan myös henkinen pitkään jatkunut stressi voi laukaista tätä..

Avatar

Hei! Oletko mitannut leposykkeen täydellisessä levossa? Esim. makaamalla paikallaan 5 minuuttia ja sitten vilkaiset mittaria. Jo istuma-asennossa syke voi normaalisti olla yli 80 🙂 Kannattaa myös mitata täydellinen leposyke, jonka jälkeen nouse seisomaan ja vilkaise mittaria n. 1 minuutin jälkeen seisomaan noususta. Jos leposyke ja tämä seisomasyke eroavat yli 40 toisistaan, se kertoo elimistön stressitilasta ja antaa viitteitä esim. juuri mainituista ylikunto-oireista. Ylikunto voi yllättää tavallisenkin treenaajan ja voi puhjeta jo esim. yhdestä treenikerrasta, jonka suorittaa liian väsyneenä/flunssaisena/puolikuntoisena/palautumattomana. Kysymys ei siis ole pelkästään huippu-urheilijoiden vaivasta. Toivottavasti sinulta tutkitaan myös kilpirauhasarvot ja kortisoliarvot. Tsemppiä terkkariin! 🙂

Avatar

Hyvin mahd että liiketoimintaaan kuuluu nopea leposyke! Muita oireita: ärtyisyys, painon lasku, nopeutunut suolen toiminta, silmät kuivat kipeät arat tai esim kipeät silmien liikkeet, tuntuu että käy ylikierroksilla koko ajan,väsymys, kova ruokahalu mut paino ei nouse ja monia muita lukuisia oireita.. Kilpirauhas liiton sivulla paljon tietoa

Avatar

Liiketoiminta siis

Avatar

Taemppiä ihanalle naiselle! Asioilla on tapana järjestyä 🙂 tv. kolme vuotta vaikean masennuksen kanssa kamppaillut ja edelleen jatkuu

Avatar

Ei varmasti ole mikään ihme, jos reagoi tuollaisen vuoden jälkeen kuin sulla on ollut. Joskushan sitä ihminen saattaa reagoida fyysisesti stressitilanteeseen ja/ tai siihen kun stressaava tilanne on ohi. Hyvä siis tutkia, mistä vaivat johtuvat, jostain sairaudesta vai ihan fyysisiä stressireagtioita.

Oma vointi/terveys ensin ja vasta sitten työt. Hyvä, että pääset lääkäriin. Onko tuo akuutti-aika aikaisemmin ja tuo jatkotutkimusaika tammikuussa? Muuten kuullostaa aika hitaalta akuutti-ajalta… Sitten muistat pyytää apua myös läheisiltäsi, jotta pääset lepäämään. Kun itse voi hyvin, niin silloin pystyy pitämään huolta myös muista. Elikä tarpeen mukaan sitten lastenhoito-apua, siivous-apua, kaupassa käynti apua tms. se mikä sinua eniten arjessasi helpottaa. Sinä pärjäät! Voimia myös!

Avatar

Tsemppiä sulle ihan kauheesti!! Toivottavasti asiat selviää. Hyvä että otat aikaa itelles, välillä pitää olla itsekäs ja ajatella omaa hyvinvointia 🙂

Avatar

Mahtavaa Emilia!! Kuulostaa jo niin hyvältä, pienikin askel on aina eteenpäin! Ja nyt oot tehnyt sen ensimmäisen joten jatka samaan malliin. Vaikka lääkäri yrittäisi vähätellä, lähettää sut kotiin ilman apua, tai heti lääkeresepti kourassa niin muista siinä vaiheessa VAATIA päästä juttelemaan ammattihenkilön kanssa joka pystyy kartoittaaan tilanteesi tai lisätutkimuksia sekä kunnolliset perusteet miksi näin tai noin toimitaan.. Sulla on niihin oikeus! Ja moni väsyneenä ja uupuneena hyväksyy vaan mitä ekalla kerralla sanotaan koska onhan se raskasta sillon vaatia lisäapua (kuka nyt ei lääkärin sanaan uskoisi)… Mulla on ainakin usko horjunut monesti omien tutkimusten ja hoitovirheiden aikana mutta ainakin niitä on tehty ja pois suljettu monen monta vakavaa sairautta jne.. Lääkäreissä on järjettömän paljon eroja vaikka jokainen varmasti on tutkintonsa suorittanut.. Kaikki järjestyy kyllä, ei ehkä hetkessä mut kaikki on vaan väliaikaista.. Usko parempaan ja siihen että vaikka nyt onkin tilanne tämä niin se ei tarkoita että sama tilanne olisi enää ensivuonna.. 😉 -Elisa

Avatar

Kannattaa mittautaa myös kortisoli eli stressihormoonitasot.. Rasittaa muistaakseni munuaisia(?) korsol tutkimusnimikkeellä.. Googlettele

Avatar

Hienoa! Asiat tulevat kyllä selviämään! Voimia jatkoon <3

Avatar

Ja tosiaan kirjoita ne asiat, jotka haluat lääkärille kertoa paperille ja joko luet sen tai annat sen lääkärille ja sanot että olet tähän kirjannut kaikki vaivaavat asiat ja tarvittaessa otat jonkun luottohenkilön mukaan, jotta saat sanottua kaikki tarvittavat asiat.

Avatar

Itelläni leposyke on yli 100 melko usein ja otettu nii kilpirauhas ku kaikenmaailman muutki testit, kunnes lopuks todettiin paniikki/ahdistuneisuushäiriö ku aloin saada kohtauksii, stressi on myös yks mikä nostaa sykettä ja tekee mitä ihmeellisimpii oirei. Tiiän kokemusksest miten paljon tollaset huolestuttaa, itekkin vaadin testauttamaan kaike mahollisen:) tsemppii toivottavasti ei oo mitään vikaa kilpirauhases tai muussakaan!

Avatar

Mulla alko 1kk synnytyksestä oireet leposyke 130, jatkuva pahoinvointi, hengenahdistus, toispuolinen kaula/poski/leukakipu, unettomuus, aikaansaamattomuus, nivelkivut, vuotavat silmät. Kärvistelin puoli vuotta masennus/ahdistuneisuushäiriödiagnoosilla, kunnes oireet olivat niin sietämättömät ja syke jo hälyyttävön korkea, että piti tilata ambulanssi. Olin tavannut tätä ennen noin 25 lääkäriä mukaan lukien päivystykset. lopulta tajuttiin ottaa uudelleen kilpirauhaskokeet (oltiin otettu viimeksi juuri synnytyksen jälkeen, lääkärit vetosivat aina niihin kokeisiin). Arvot oli huonot, liikatoiminnalla pahasti. Diagnoosina 7kk synnytyksestä synnytyksen jälkeinen kilpirauhastulehdus ja struuma. Nyt synnytyksestä 1v4kk ja mulle jäi tulehduksesta pysyvä vajaatoiminta.

Avatar

Voimia kauheesti lasten kanssa<3 mä uskon täysin, että sulla on kilpirauhasessa häikkää. Koita jaksaa ja vaatia kunnon verikokeita! <3

Avatar

Toivon ihan sun puolesta ettei sulla oo vajista. Jos sulla on niin tervetuloa tähään surkeaan vajisten elämään. Oon sairastellut jo vuosia ja syön tyroksiinia ja voin iha yhtä surkeesti vaik arvot on ok…. En ikinä ole pirteä, heti kun herää aamul on väsyny ja jatkuu iltaa asti. Päikkäreitä pakko ottaa. Työnteosta ei tahdo tulla mitään kun väsyttää ja nukahtelee jopa seisten. Pää usein kipeä ja samoin lihakset. Oon niin väsyny tähän sairauteen… Ja niin ovat ystävätkin kun en jaksa olla niitten kaa kun väsyttää niin paljon. Tsemppii sulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä