Supervinkki laihdutusruokaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi isoimmista asioista, joka on mun laihdutukseeni vaikuttanut, on ruoan estetiikka. Kuulostaa ehkä oudolta, eikä todellakaan tulisi ensimmäisenä mieleen kun mietitään laihduttamista, mutta jos tarkemmin ajattelee niin kyllähän siinä on järkeä!

Olen saanut huomata, että mitä kauniimpi ateria ja mitä enemmän siihen olen käyttänyt aikaa, sitä täyttävämmältä ja tyydyttävämmältä se tuntuu. Ehkä se liittyy jotenkin siihen, että syömisestäkin nauttii ihan eri tavalla kun ruoka näyttää erityisen hyvältä. Tässä nyt kuitenkin tulee vähän erilainen ruokaohje, sillä ohjeen lomassa kerron myös asettelustani!

Tammenlehväsalaattia
Jäävuorisalaattia
Kurkkua
Kirsikkatomaattia
Mansikkaa
Limeä
Broileria
Herkkusieniä
Valkosipulia
Halloumijuusto
(Paahdettua sipulirouhetta)

Revi salaatit lautaselle. Käytän aina ainakin kahta eri salaattia, koska paitsi että se näyttää paremmalta ja mielenkiintoisemmalta, niin kokonaisuus myös maistuu paremmalta. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa jokaiseen viipaleeseen pitkä viilto, jonka jälkeen taitat puoliskot samanlaiseen muotoon kuin limet ylläolevassa kuvassa. Asettele ne ympäri salaattipetiä. Puolita tomaatit ja mansikat ja asettele ne mukaan. Leikkaa limet myös kuvan mukaisesti ympäri lautasta. Käytän aina salaateissa limeä, sekä mansikkaa aina kun sitä löytyy. Niiden yhdistelmä luo sellaisen makurallin, että unohdat salaatinkastikkeen olemassaolon. Salaatinkastikkeissa on hirveästi piilossa huonoja rasvoja, kaloreita ja sokeria, sekä suolaa. Lime sen sijaan tuo helposti salaatteihin raikkaan maun ja yhdistettynä mansikkaan kokonaisuus saa makean twistin. Seuraavaksi mausta broileri pannulla pippurilla ja valkosipulilla ja paista ilman rasvaa. Tämä vaatii vähän harjoittelua ja keskittymistä, mutta onnistuu kyllä! Kun broileri on valmis, laita samalle pannulle viipaloimasi tuoreet herkkusienet ja paista niitä hetki koko ajan lastalla liikutellen. Laita broileri lautaselle ja herkkusienet sen päälle. Viimeiseksi paista vielä pannulla hetken aikaa halloumia ja lisää se viimeistelemään annos. Jos kaapeista löytyy, laitan usein myös mukaan paahdettua sipulirouhetta.

Jos haluat minimoida kalorit niin jätä juusto pois, mutta halloumijuusto on kuitenkin melko terveellistä ja kannattaa muistaa kohtuus kaikessa 🙂 Sekaan sopii hienosti myös tuore basilika! Millä te tuotte salaatteihin makua?

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Mulle paras salaatinmaustaja on aina ollut kastike, mutta elämäntapamuutoksen myötä vaihdoin sen oliiviöljyyn ja nimenomaan sitruunamaustettuun sellaiseen. Taitaa olla ihan rainbown, ei hurjan kallistakaan. Tuo salaatteihin hyvän maun, on terveellinen eikä tarvii laiskuuksissaan sotkea itse kastikkeita.

Avatar

Mä oon tehny itse salaatinkastikkeen ! 🙂 Tosin en sellaista majoneesi (?) pohjaista vaan öljystä ja mausteista. Muuten ei tule saatua tarpeeksi hyviä rasvoja…

Avatar

Näyttää hyvältä ja ihan totta tuo estetiikka! Kuinka paljon sun laihdutusruokavalio vaikuttaa avopuolisosi ja lastesi ruokailuun?

Avatar

Nam halloumi <3

Mun viime aikoinen paras uutuuteni on ollut yrttien kasvatuslaatikko. Siihen kun laittaa kaupan yrttipurkkeja kolme pönöttämään, ja tuoretta ihanuutta riittää moneksi kuukaudeksi. Varsinkin just basilika oikein hörähtää siinä kasvuun! Myös salaatit tekevät hyvin lisää lehtiä, jos juuret ei ole päässeet liikaa kaupassa kuivumaan.

Mun salaatteihin kuuluvat myös kaikenlaiset pähkinät ja siemenet, ja jos tosiaan laittaa noita tuoreita mansikoita, niin sillähän kyllä tulee ihan luksusta! Ne maistuu ihanilta myös monen muun juuston kanssa.

Avatar

Millaista yrttienkasvatusalustaa käytät? Olen itse harkinnut sellaisen ostoa, mutta ne ovat hurjan kalliita… Millä periaatteella se niinkun toimii? 😀

Avatar

Enpäs ole ikinä ajatellutkaan ruoan ulkonäön vaikuttavan tyytyväisyyteen ruoan aikana ja jälkeen, mutta kyllä se taitaa vaikuttaa. 😀 Pitää kiinnittää asiaan huomiota jatkossa!
Itsekin käytän salaateissa välillä oliiviöljyä + yrttejä kastikkeena.

Avatar

Tässä taas yksi ruoka joka lähtee kokeiluun, tarvikkeet ostettu tänään.
Mä peukutan näille ruokaohjeille, laita lisää niin paljon kun vaan löytyy 😀
Mulla kanssa laihdutusprokkis menossa ja aina välillä tuntuu haastavalta keksiä, mitä kokkaa kun syömässä on yksi laihduttaja, yksi 1,5 v taapero ja mies joka ei jaksa syödä samaa ruokaa kuin 3 viikon välein. Aina kun ehdotan jotain, tulee kommentti: Vastahan sitä syötiin… Pizza kelpais kyllä kerran viikossa 😉

Avatar

Etkö syö ollenkaan rasvoja? Pisti silmääni tuo, ettet broileria paista esim.oliiviöljyssä? Rasvathan on todella tärkeä osa laihdutusta, ja hyvien rasvojen avulla saa ns. kehosta huonot rasvat pois. Ja terveellisyydestä puheen ollen jättäisit mielummin halloumijuuston pois kuin paahdetun sipulin? Tarkoituksena ei ollut laittaa tätä kommenttiani negatiiviseen sävyyn 🙂 Oot todella upeasti onnistunut laihdutusprojektissasi, mukavaa syksynjatkoa!

Avatar

Samaa mietin mutten tahdo loukata Emiliaa. Hyviä rasvoja salaatteihinkin ja kaikki suolaiset ja rasvaidet juustot pois. Tosin emmehän me tiedä mitä muuta Emilia on syönyt 🙂

Avatar

Tyhmä kysymys mutta syötkö nuo limet kuorineen salaatissa? 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä