Mix it up

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun ultimate-lemppari aamupala/välipala/lounas on smoothiet, joten tänään puhutaan vähän niistä! Mä syön smoothieita kolmeen eri tarkoitukseen; nälkään, piristykseen ja makeannälkään. Jos mulle iskee makeannälkä, teen smoothien yleensä appelsiinimehusta, vadelmista ja mangosta. Jos kaipaan vain vähän piristystä, laitan mukaan rasvatonta luonnonjogurttia ja korvaan usein mehun vedellä. Nälkään sitten taas teen smoothien marjoista, maitorahkasta ja vedestä/luonnonjogurtista. Riippuen marjoista/hedelmistä, vettä ei välttämättä tarvitse vaan jogurtti voi riittää.

Mun lemppariaineita smoothieissa on tosiaan ne vadelmat ja mango, mutta niiden lisäksi passionhedelmä, ananas ja mansikka on myös ihania. Mustikoista ja banaanista en oikein välitä smoothiessa. Vihersmoothiet ei oo yhtään mun juttu, mutta ehkä niihinkin tottuu! Liftedin kanssa superfood-tietämystäni kasvatettuani olen nyt saanut paljon uusia vinkkejä smoothieiden tekoon ja toivon saavani niihin uutta potkua. Jatkossa aion kokeilla muunmuassa chia-siemeniä, tyrniä, auringonkukansiemeniä, avokadoa, sitruunaa, kookosöljyä, macaa ja proteiinijauhetta, sitten kun löydän sopivan makuisen.

Multa puuttuu vain kokonaan joku smoothiekone/yleiskone, jolla niitä smoothieita olisi helppo tehdä. Tällä hetkellä mulla on tollainen kaksiteräinen halpissauvasekoitin, joka ei millään murskaa hedelmiä ja aina jää kauheasti kökköjä ja tulee kauhea sotku. Jos olisi kunnollinen kone, tekisin näitä koko ajan joka päivä! Ehkä joulun jälkeen tulee taas hyviä alennuksia ja voisin lähteä etsimään sopivaa konetta. Haluan myös ostaa jostain sillaisen ison kannellisen smoothiemukin, jossa on mukana pilli. En tykkää juoda smoothieita normityyliin vaan pilli on paljon kivempi ja tollainen olisi tosi kätevä, että voi aina kiireessä heittää sen smoothien mukaan.

Aina jos mulle tulee kaupungilla makeanhimo tai nälkä, käyn Jungle Juice Barissa hakemassa jonkun ihanan smoothien. Mun lemppareita on Pink Panther appelsiinimehulla ja Detox Fox. Jungle Juice Barilla on tosi hyvä valikoima ”tavallisia”- ja superfood-smoothieita, varmasti löytyy jokaiselle jotain. Smoothiet on mulle vaan niiiiiiiiin rakas ruokamuoto, ettei mitään rajaa ja toivon oppivani tykkäämään myös vihersmoothieista. Olisiko teillä jakaa hyviä smoothie-reseptejä? Tietäisikö kukaan jotain neutraalin makuista vihersmoothie-reseptiä, jolla olisi hyvä harjoitella juomaan niitä?

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

suklaarakastajanunelma smoothie:
kauramaitoa
banaania
taateleita
raakakaakaojauhetta
maapähkinävoita

tadaa, täyttää jokaisen suklaasuun himot 😉

Avatar

Smoothiet on kyllä niin helppoja ja hyviä välipaloja. Onnea sursur-koneen metsästykseen! 🙂 Täytyis itsekkin hankkia kunnon kone, jotta kävis homma sutjakkaammin!

Avatar

Toi sitruuna toimii esim tällaisessa flunssaa vastaan taistelevassa smoothiessa:
-mansikkaa ja mustikkaa
-sitruunan mehu
– luonnonjugurtti
-maito/vesi
-tuoretta inkivääriä
-hunajas
Mää laitoin noita kaikkia sekasin ihan summassa vaan 😀

Avatar

Jos joulun jälkeen lähet metsästämään hyvää konetta smoothien tekemiseen niin suosittelen ehdottomasti hakemaan mix&go:n! Se murskaa hyvin niin hedelmät kuin tarvittaessa jääpalatkin ja siinä tulee mukana samanlainen kansi kuin sheikkereissä joten sen voi ottaa suoraan mukaan samassa purkissa kuin missä sen tekeekin. Hintakaan ei ole paha 🙂

Avatar

Mä myös yrittäny harjotella vihersmoothieita ja mun mielestä aika neutraali ja hyvä ekaks on tällänen; baby pinaattia, ananasta, kurkkua, avocadoa, omenamehua. Mun blogista löytyy myös toi ohje. 🙂

Avatar

Oi Jungle Juice Bar on niin ihana! Ja siellä on muuten hyvät vihersmoothiet 😉 Ne maistuu tosi makeille, paljon enemmän hedelmälle kuin salaateille. Kotioloissa noita vihreitä taas voi hyvin lisätä normismoothieen. Pinaatti varsinkin on hyvä kun ei juurikaan maistu läpi.

Avatar

Hei sellanen kirja kun smoothiet ja mehut kannattaa hankkia!! Aivan mahtava kirja, joka sisältää 112 ohjetta jotka on lajiteltu sen mukaan mitä smoothielta hakee (energiaa, pirisystä, nautiskeluun ym) Ja mun mielestä ehottomasti paras blenderi on semmonen missä sekotetaan valmiiks pulloon,( niinku just vaikka toi mix n go) minkä voi kätevästi nappaa mukaan eikä tarvii eriksee kikkailla niitten kuppien ja kippojen kanssa.:) Ihana blogi<3

Avatar

Ostin taannoin sellasen obh nordican blenderin,jossa on paketissa kaksi mukaanotettavaa juomapulloa ja niihin vain vaihdetaan teräosa,joka on erittäin tehokas,pyöräytetään smoothie jääpaloilla tai ilman ja korkki kiinni ja mukaan!! Erittäin kompakti ja mahtuu hyvin pöydälle tai kaappiin.edullinenkin on..huippu vehje,joka päivä käytössä ja mukana.suosittelen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä