Lupauksia vuodelle 2015

Mä ajattelin tällä kertaa olla vähän ajoissa ennen sitä suurinta uudenvuodenlupauspostausmassahysteriaa ja tehdä nyt jo ennen joulua vähän omia uudenvuodenlupauksiani! Monen mielestä lupaukset ovat ihan höpöhöpöä ja niinhän ne välillä onkin, mutta joskus ne oikeasti voi auttaa elämänmuutoksissa.

Itselleen ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa turhia paineita, joten vuonna 2015 minä lupaan yrittää…

…vähentää punaista lihaa entisestään. Viime uutenavuonna lupasin lopettaa punaisen lihansyönnin parhaan kykyni mukaan ja sillä on ollut tosi hyviä vaikutuksia. Jos jossain kylässä on tarjolla punaista lihaa niin en ole kieltäytynyt vaan olen vain nauttinut ruoasta ja jos mun on ihan älyttömästi tehnyt mieli kerroshampurilaista niin kyllä mä sen hampurilaisen olen vetänyt. Tosi vähäksi on kuitenkin jäänyt ne kerrat kun maha on punaisella lihalla täyttynyt!

…vähentää valkoisen sokerin ja lisäaineiden määrää. En ole mikään natsi näissä asioissa, mutta tahtoisin silti helliä kroppaani ja nauttia mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Joten miksipä en yrittäisi korvata keinotekoisia makeuttajia ja valkoista sokeria mahdollisimman luonnollisilla makeuttajilla, kuten vaikka ruokosokerilla.

…huolehtia treenatessa paremmin kehonhuollosta. Olen ottanut jo keväällä foamrollauksen osaksi treeniä, mutta aion jatkossa panostaa siihen vielä enemmän ja alkaa venytellä kunnolla. Olen kirjaimellisesti notkea kuin näkkileipä, en monina päivinä ylety edes varpaisiini. Ei hyvä!

…kokeilla kasvisruokavaliota kuukauden ajan. Siitä tulee varmasti aika rankkaa, mutta mua on kauan kiehtonut kasvisruokavalio ja ehkä tästä tulisi se täydellinen sysäys vihdoin kokeilla sitä.

…lisätä aerobisen määrää. Haluan kohottaa enemmän myös mun aerobista kuntoa ja opetella etenkin juoksemaan!

…juoda enemmän vettä. Juon oikeasti ihan liian vähän vettä, useimpina päivinä alle puoli litraa. Ei ihme, että olen aina turvoksissa ja nesteet pakkautuu.

…keskittyä ravintoaineiden saantiin. Mulla on niin paljon kaikenmaailman ongelmia unenpuutteesta huonoon ihoon, että haluan nyt yrittää parantaa oloani ensin luonnollisilla menetelmillä.

…alkaa pitää ruokapäiväkirjaa. Mulle tekisi varmasti superhyvää kirjata ylös syömisiäni, koska usein mun ruokailut jäävät tosi epäsäännöllisiksi ja sekaviksi. Liikuntapäiväkirja on auttanut hienosti treenatessa, joten varmasti sama homma auttaisi syömiseen.

…ottaa enemmän kuvia salilla! Mä en ikinä ota kuvia kesken treenin, vaan treenin jälkeen palaan joidenkin liikkeiden pariin kuvaamaan, mutta olen aika ujo kuvaamaan julkisilla paikoilla, koska kukaan ei tiedä, että kuvaan blogia varten ja siitä tulee jotenkin tosi turhamainen olo. Mutta ensi vuonna yritän ihan reippaasti vaan ottaa ihan niitä perinteisiä peilinkin kautta otettuja kuvia ja aina kun mahdollista, pyydän jonkun muun kuvaamaan. Onhan ne postaukset nyt aina parhaita, missä on myös asiaan kuuluvia kuvia!

…tehdä niitä kuuluisia 30 päivän haasteita! Ne tuovat varmasti treeniin ja elämään ihan hauskan mausteen ja moni on saavuttanut niillä hienoja tuloksia. Mun on kauan pitänyt kokeilla niitä, mutta jotenkin se on niin hankala aloittaa. Ehkä pitäisi aloittaa yhdessä jonkun kanssa!

Tällaisia hyvinvointi-lupauksia mulle on tullut mieleen, toisen blogin puolelta löytyy sitten myöhemmin muita lupauksiani. Mun mielestä tässä on ihan realistinen setti realistisia lupauksia ja pyrin pitämään ne kaikki! Katsotaan sitten vuoden päästä, miten kävi 😉

Aiotteko te tehdä lupauksia ensi vuodelle?

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Mä oon kans kokeillut noita sovelluksia, mutta ei ne ole ikinä toimineet :/ Nyt tälle samsungille löytyi paljon kivemman näköinen sovellus ja ainakin tänään oon jaksanut käyttää sitä! 😀 saa nähdä miten menee!

Avatar

Heh, vähän samaan aihealueeseen tartuin omalla tontilla aikasemmin tällä viikolla 🙂 ihan pintaraapaisu kylläkin, mutta enne joulua meinasin ns. lyödä lukkoon omat tavoitteeni ensi vuodelle. Enemmän ovat kyllä, että mihin juoksutapahtumiin osallistun.. Pari puolimaratonia ja kokonaista on kiikarissa, täytyy vaan valikoida ne mihin rahkeet ja aika riittää 🙂

Avatar

Hui, tsemppiä sulle niihin! 🙂 Aikamoisen kuulosta.

Avatar

Moikka! Mun on pitänyt jo pitkän aikaa kommentoida tähän sun blogiin ja laittaa sulle erikseen sähköpostia, mutta oon ollut aina niin saamaton. Oot todella inspiroiva ja kannustava, ainakin mulle ja ihailen sua! Mä voisin laittaa sulle lähipäivinä sen sähköpostin niin en täytä tätä kommenttikenttää kokonaan! 🙂

Avatar

Voi kiitos, ihanaa kuulla! 🙂

Avatar

Moi! Tohon veden juomiseen liittyen, niin mulla oli ihan sama ongelma mutta latasin jonkun sovelluksen puhelimeen johon merkataan aina kun juo lasillisen vettä (tai minkä määrän nyt juokaan) ja sitten sieltä pystyy seurailemaan ja tekemään tavoitteita veden juontiin liittyen! Noita löytyy vaikka kuinka paljon ainakin appstoresta, toki kyllähän ton voi jollekkin paperillekkin merkkaa mutta noi sovellukset on ainakin hauskoja ja onpahan mukana koko ajan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä