Iik ja hui ja apua

Niinhän siinä kävi taas, ettei mitään saisi sanoa ääneen! Tänään aamulla lähdin tähän kauan odottamaani ”tapahtumaan”, joka siis oli aika suu- ja leukasairauksien poliklinikalle. Eli edellisen hammaslääkärikatastrofin jälkeen laitettu lähete oli mennyt ensimmäistä kertaa sinne asti ja olin niiiiin innoissani kun postissa tuli ajanvaraus. Ajattelin, että tämä on varmaan se aika, missä jutellaan aiheesta ja ratkaistaan pääsenkö hoitoon. Autossa matkalla poliklinikalle sain kuitenkin puhelun, että aika on peruttu hammaslääkärin sairastumisen takia. Harmitti ihan hirveästi, mutta mulle luvattiin varata heti ensimmäinen vapaa aika, varsinkin kun kerroin multa lohjenneen taas hampaita. Kysyin sitten samalla, mitä tällä käynnillä oli tarkoitus tapahtua ja mulle kerrottiin, että tällä käynnillä piti tehdä perusteellinen tarkastus nukutushoitoa varten. Kysyin änkyttäen, että oliko siis se päätetty nyt, että pääsen siihen nukutukseen ja puhelimesta vastattiin, että siltä ne näyttäisi papereiden mukaan. Aloin vaan itkeä puhelimeen ihan täysillä, koska en todellakaan odottanut tätä vaan varauduin huonoihin uutisiin. Iski vaan niin iso helpotus ja onni!

Vielä en uskalla huokaista, en ennen kun oikeasti herään siitä nukutuksesta hampaat paremmassa kunnossa, mutta haluanhaluanhaluan uskoa, että nyt tämä oikeasti tapahtuu. Joten pitäkää kaikki sormet ja varpaat ristissä ja peukut pystyssä, olisi maailman paras joululahja, jos saisin vihdoin kuulla, että ensi vuotta ei tarvitse kärsiä tästä jatkuvasta kivusta.

Ihan parasta ja supermahtavan ihanaa viikkoa kaikille!!

 

Kommentit

26 kommenttia
Avatar

Oi miten hienoa! 🙂 Itse olin myös just hammaslääkärissä ja pelkään ja lääkäri oli tosi ymmärtäväinen ja selitti kaiken. Hienoa kun vihdoin pelkosi otetaan tosissaan ja huomioon ja pääset oikeanlaiseen hoitoon! 🙂

Avatar

Tuli oikeen kylmät väreet! Siis hyvällä tavalla! Ihanaa 🙂

Emilia Huttunen

Samoin! Oon kyllä innoissani!

Avatar

Ihanaa!! Toivottavasti kaikki menee hyvin! Itsekkin kärsin kivusta melkein joka päivä ja pääsen heti tammikuussa hoitoon. Tsemppiä!! 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos!! 🙂

Avatar

Oon iloinen sun puolesta! Tsemppiä 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Miten pääsit tuohon nukutushommaan? Itellä on aivan järkyttävä hammaslääkäri pelko ja sinnehän en uskalla mennä vaikka nyt ois jo aika pakko.

Emilia Huttunen

Tarpeeksi kauan kun oon yrittänyt hoitaa, eikä vaan oo onnistunut… Sun pitää vaan varata se aika ja yrittää ensin hoitaa normaalisti!

Avatar

itse olin nukutuksessa samassa paikkaa.. Täytyy muutama asia kertoa että tiedät.. 🙂
Siellä siis revitään suruutta hampaat pois, ennemmin kun lähetään korjailemaan.. Minulta revittiin 9 hammasta… Olisi niissä ollut toivoa vielä, mutta tuolla kun nukutuksen tekevät niin eivät hirveän helposti korjaile kaikkia vaan repivät tosiaan ennemmin pois.. Itse sanoin ennen nukutusta että etuhampaita multa ei missään nimessä saa poistaa vaikka niissä olisi mikä. Hyvä että tajusin sanoa, nukutuksen jälkeen meinaan ilmeni että kyseisetkin hampaat he olisi ottaneet pois. 🙁
Eli, muista sano vielä ennen nukutusta mitä tahdot, ja painottaa sitä tarpeeksi sut leikkaavalle & nukutavalle lääkärille ja niille hoitajille!
Jos tarve vielä tulisi, menisin ehdottomasti uudelleen sinne 🙂 hyvin ammattitaitoista porukkaa!

Emilia Huttunen

Apua nyt alko pelottaa…

Avatar

En tiedä luetteko vielä näitä kommentteja, mutta pakko tulla sanomaan, että kyllä hampaiden poistolle tulee olla aina hyvä syy, myös anestesiahammashoidossa. Olen joka viikko tekemässä hammashoitoa anestesiassa, en kylläkään Turussa, ja voin kertoa, että hampaita poistetaan yleensä siksi monia, koska niiden ennuste ei tule olemaan hyvä. Eli jos hammas on pitkälle infektioitunut eli reikä on suuri ja monella hampaan pinnalla, poistetaan se mielummin kun paikataan sillä tälläisen hampaan paikka ei tule kestämään ja niiden korjaaminen tarvitsee taas uuden anestesia ajan, joita ei ole jatkuvasti mahdollista tarjota. Anestesiahammashoitohan on ensisijaisesti tarkoitettu kehitysvammaisille ja vakavasti sairaille jne.
Joten turha pelätä hampaiden vähyyttä, sille on aina hyvä syy ja aina tilalle tulee jotain korvaavaa, poistot mietitään niin, että korvaavaratkaisu on helppo tehdä.
Onnea anestesiaan, olet varmasti hyvissä käsissä!

Avatar

Jep, mulla tapahtui sama homma. Ylhäällä on jäljellä viisi hammasta. Oli tosi kiva herätä ja huomata se, not. Nyt monta vuotta kärsiny osaproteesista tämän ikäisenä.

Avatar

Mulla on kans tosi paha hammaslääkäripelko. Viisurit on nappastu nukutuksessa poijes. Ennen nukutusta jouduin allekirjottaan sellasen paperin, jossa yhdessä kohtaa sanottiin, että jos hampaat ovat liian huonossa kunnossa niin niitä ei aleta korjaamaan vaan ne otetaan pois. Ainaki täällä Oulunseudulla joutuupi sellasen lapun kirjottaa :/ Eli kannattee tarkistaa ja painottaa ennen nukutusta ettet halua et hampaita revitään pois vaan ne hoijettas jos mahdollista. Tsemppiä!

Avatar

Tosi hyviä uutisia 🙂 Mun poikaystävällä olis myös kova tarve päästä tohon nukutus toimenpiteeseen. Ootko saanut lähetteen kunnalliselta hammaslääkäriltä vai yksityiseltä? Korvaako kela jotain? Ois mielenkiintosta kuulla, että osattais itekkin vähän viisaampina lähteä eteenpäin tossa asiassa 🙂 Kiitos kivasta blogista ja Hyvää joulua teidän perheelle 🙂

Emilia Huttunen

Kunnalliselta ja en tiedä siitä vielä mitään kun en oo tosiaan edes täysin varma pääsenkö siihen! Mut toivottavasti pääsen 🙂 Pitää ensin vaan mennä ihan tavalliseen hammaslääkäriin ja yrittää siellä hoitaa parhaan mukaan.

Avatar

Toivon että tää sulle niin suuri ja merkityksellinen asia voi kääntyä ahdistuksesta helpotukseksi 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Voi miten ihana uutinen kuitenkin ensimmäisen pettymyksen jälkeen!

Emilia Huttunen

Todellakin!!

Avatar

Enpä oo kauheasti sun blogia seuraillut, niin millaista toimenpidettä sulle on suunnitteilla? Onks ne enemmän purentaperäisiä ne kivut vai onko sulla vaan hampaat niin huonossa kunnossa että särkee?
Ihanaa joulunodotusta !

Emilia Huttunen

Mulla on oksentelun ja hammaslääkäripelon takia hampaat niin täynnä reikiä, että särkee koko ajan :/ ja nyt ne on alkanut lohkeilla pikkuhiljaa enemmän…

Avatar

unohdinkin aamulla kyssätä et mikäs maata järisyttävä homma kysees =) mut hieno homma et pääset ja turhaan pelkäät hamppi lääkäriä et ite myös koettu kaikki mahdollinen nukutuksia myöden hamppi lääkärissä ja mulla on ollu hammpi lekuri kammo joksus mut se loppu 2008 ku odotin esikoista jo jouduin 7 kk kohdal alkaa ravaa jopa 2-3 kerta viikos hätä päivystys ajalla ku aviomihen svussa on joku juttu et raskaana hampaat lähtee! et aviomiehen äitiltä lähti kaikki et pari jäi mut mulla sentään sit tehtiin kaikki mahdollinen ja loppu tulos oli et vain 2 lähti mut kyllä sillo ku ekaa kertaa menin särky ajal pelotti se kipu ja anopin kauhu puheet soi korvis et sulta lähtee nyt kaikki et kaikilta lähteny meijän suvussa =D löysin sillon sit kunnalliselta puolelta ihan huippu lekurin itelleni ja hänestä pidän kiinni et vaikka hän muutta työpaikkaa välil ni mä meen perässä =D on niin ihana vanha täti ja otti mun kohdal aina extra aikaa puudutuksen ym toisin kuin muut vaikka koneel luki mitä et nykyään meen hymysä suin hammaslääkäriin ja otna ipannatkin mukaan ku täti tykkää ku tulevat mukan ja saml näytän sin esimerkkii sit muksuil et ei oo mitään pelättävää täällä ja hyvin on toiminu ku keksimmäisen hirve hamppi lekuri kammo on nykyään poissa ku on nähny et äiti käy myös ja et ei se satu yhtään =)

Avatar

Mahtava juttu! 🙂 Toivotaan, että kaikki menee hyvin! Tsemppiä! 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Upeeta ja mahtavaa! Loisto juttu! Siis että operaatio on ainakin tulossa ja lähete on mennyt ”läpi”! Mutta miten ne fyysiset oireet, oliko niissä labroissa mitään?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä