Pulkkatreeniä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Talvellakin voi hyödyntää ulkoilmaa treenien kanssa! Okei, Suomen säässä ei kovin usein, ellei ole erityisen mieltynyt treenaamaan loskan ja mudan keskellä. Mutta niinä harvoina viikkoina, kun maassa on kunnolla lunta, se kannattaa hyödyntää parhaansa mukaan! Etenkin lasten kanssa treenaaminen on helppoa ulkona. Jos mulla ei olisi lapsia, ei varmaan tulisi lähdettyä pulkkamäkeen yksinään ja tässä nyt tuleekin tämän blogin ensimmäinen enemmän vanhemmille suunnattu postaus. Toki kuka tahansa lapsetonkin voi yrittää saada kaverin mukaan pulkkamäkeen, se olisi myös huippua!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen askel hankeen treenaamaan lähtiessä; kunnon varusteet. Sain Catmandoolta viime syksynä loistavat kengät, housut ja takin talven pakkasiin ja kyllä muuten toimii. Ei ole päässyt lumihiutalettakaan näiden varusteiden ohi ja 15 asteen pakkasessakin pysyin täysin lämpimänä. En muista, koska mulla olisi viimeksi ollut kunnon varusteet, joiden kanssa voi huolette tehdä lumienkeleitä. Kuvan pipon olen saanut Juljalta ja hanskat ostin viime talvena joltain halpismerkiltä, en muista nimeä!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun pääset ulos asti, heitä lapset (tai se kaveri) pulkkaan ja lämmittele vetämällä pulkkaa tasaisella maalla. Ota vähän spurtteja ja tee käännöksiä, lapset nauttivat vähän hurjemmastakin kyydistä. Seuraavaksi siirryt kohti pulkkamäkeä ja alat kiskoa pulkkaa ylös asti tasaisin askelin. Jousta polvista ja kokeile vaikka nousta mäki askelkyykyillä pulkkaa vetäen. Saatat kerätä katseita ihmetteleviltä vanhemmilta, mutta ei se mitään! Ehkä he vain katselevat kerätäkseen vinkkejä itselleen. Kunnon jalka- ja aerobisen treenin jälkeen saat aina nauttia hetken vauhdin huumasta ja laskea mäen alas lasten kanssa. Saat myös ihan pyytämättä ikioman tsemppaajan mukaan tähän treeniin, koska lapset taatusti kannustavat sinua koko ajan tekemään koko homman uudestaan. Testattu on! Yksinkertainen ja hauska tapa treenata.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hangen keskellä voi tietenkin treenata vaikka millä muillakin tavoilla, mutta itseeni ei ole hiihtäminen tai luistelu ikinä iskenyt. Pulkkailu kyllä kelpaa senkin edestä! Joten aiotaan ehdottomasti nauttia siitä yhdessä lasten kanssa niin kauan kun lunta riittää. Saan viettää enemmän aikaakin ihan vain leikkimässä, kun sen voi yhdistää treeniin! Pulkkailu on oikeasti muutenkin raskasta, kun pitää jatkuvasti kiivetä mäkeä ylös, joten miksi ei laittaisi vielä vähän lisää vastusta koko hommaan ja kuittaa mäessä päivän treeniä.

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ralastan tätä sun blogia koska tää on niin aito!! Aitoa liikkumista normaalia liikkumista ja repsahduksia joihin ilm kuuluu myös herkuttelua tms tms.. mitä normaaleille ihmisille tapahtuukin 🙂 ei liikaa nipotusta! Tähän voi niin samaistua ja saada tsemppiä !! Jatka samaan malliin!

Avatar

Vähän ohi, mut mitä kokoa Avalla tuo pompin haalari? Ja kuinka pitkä hän suunnilleen on? Kiitos:)

Avatar

Ihana päivitys ❤ Ja nii Totta

Avatar

Älä puhu koko Suomen säästä, kun kyse on vain Etelä-Suomesta. 😉 Täällä on pakkasta riittänyt jo marraskuulta aika tasaisesti, ensilumet tuli syyskuun lopussa. Mutta pulkkailu on kyllä tosiaan loistavaa treeniä, mäkien kiikkuminen jo itsessään ilman lisäpainoakin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä