Kemikaalitonta säilytystä

Halusin jakaa teille pienen säilytysvinkin! Varmasti moni muukin käyttää chia-siemeniä? Itse teen ainakin niitä aina isomman satsin kerralla ja lusikoin sieltä sitten aina niitä smoothien joukkoon. Chia-siemenethän säilyvät jääkaapissa noin 14 päivää ja kyllä mulla usein yli viikon ainakin saa ne siellä olla. Vaikka en muuten ole kovinkaan kemikaalitietoinen niin kieltämättä alkoi joku aika sitten vähän mietityttää, että mitäköhän noin pitkässä ajassa ehtii niihin siemeniin imeytymään niistä epämääräisistä muovipurkeista, missä olen siemeniä säilyttänyt. Nykyään säilytänkin siemenet ja monet muut ruoat Wean Greenin lasipurkeissa. Ne ovat täysin kemikaalittomia ja ekologisia, joten ei tarvitse huolehtia ruoan laadun heikkenemisestä. Niitä on ollut todella helppo käyttää ja pestä, joten ne tulevat jatkossakin pysymään uusina luottopurkkeinani. Sain omat purkkini Big Small Shopista joulun alla saamastani paketista, mutta sieltä ei tällä hetkellä löydy kuin pientä 150ml kokoa. Isompia kokoja löytää halutessaan googlettamalla, mutta tuntuu jotenkin kiittämättömältä linkittää tähän muita verkkokauppoja, joten jokainen kiinnostunut varmasti löytää ne itsekin 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Onko jollain jo käytössä Wean Greenin lasipurkit?

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Näin jossain että chia-siemeniä suositeltiin käyttämään vain 2rkl/päivä. Tarkoittaakohan tuo ”raakoja” vai liotettuja siemeniä?

Avatar

AI pistiksää nuo turpuumaan veteen? Ite en tykkää laittaa niitä veteen turpoamaan. Joskus laitan me veteen turpoamaan ja laitan sitä koiralle ruuna sekaan:) kuinka paljon käytät chia siemeniä päivässä? Eikö siinä ole jokin määrä ? Ite laitan joka päivä puuron sekaan ruokalusikalliseen

Avatar

Vinkkinä vaan että ikeasta saa samanmoisia erikokoja 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä