Se ainainen mutta – Asiaa hoitajan palkkaamisesta kotiin

Pian alkaa blogissa bileet, sillä laatu tulee nousemaan about miljoona prosenttia. Kyllä vain, Nomppu aloittaa päivähoidon! Nompulle on nyt paikka varattu 1.4. alkaen, mutta hommassa on yksi mutta. Nomppu ei saanutkaan paikkaa samasta päiväkodista kuin Ava. Nompulle olisi kuulemma ”erittäin todennäköisesti” paikka Avan päiväkodissa elokuussa, kun eskarilaiset lähtevät ja ryhmiin tulee tilaa, mutta elokuuhun asti pitäisi olla toisessa päiväkodissa. Nompulle olisi nyt paikka yksityisestä päiväkodista, joka tekee jonkinlaista yhteistyötä Turun kaupungin kanssa, mutta siinäkin on mutta. Tämä päiväkoti on vähän kauempana ja mulla ei ole autoa. Kahden lapsen kuljettaminen kahteen eri päiväkotiin tulee todella hankalaksi ja vie ihan liikaa aikaa. Lisäksi mua vähän epäilyttää tämä päiväkoti, koska siellä ei ilmeisesti edes ole kunnon pihaa. Kotona en kuitenkaan voi enää Nomppua pitää, koska ollaan nyt lykätty ja lykätty tätä päivähoidon aloittamista ja mä en enää vain pysty tekemään yhtään töitä Nompun kanssa, kuten varmasti kaikki ovat mun blogeista huomanneet.

Olen eilen ja tänään puhunut puhelimessa, _paljon_, Turun kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden työntekijän kanssa. Ollaan käyty läpi kaikki mahdolliset päiväkodit ja hoitomuodot ja kun itku kurkussa selitin, että en millään tahtoisi vaihtaa esikoista toiseen päiväkotiin pikkuveljensä kanssa, koska hän on todella ujo ja varautunut ja hänen kaikki ystävänsä ovat täällä, niin tuli puheeksi yksityisen hoitajan palkkaaminen.

Meidän tilanne on nyt se, että huhti-toukokuulle pitää löytää Nompulle hoitaja. Kesäkuussa Topias pitää luultavasti pitämättä jääneitä isyysvapaita ja heinäkuu on muutenkin lomakuukausi. Ja elokuussa sitten toivottavasti Nomppu pääsee Avan kanssa samaan päiväkotiin, Avan entiseen ryhmään, jossa on tuttuja hoitajia ja siskoa näkee pihalla. Meidän mielestä tämä on ehdottomasti paras ratkaisu, ettei Nomppua tarvitse sitten siirtää toiseen päiväkotiin juuri kun hän on alkanut tottua vanhaan paikkaan ja tutustunut muihin lapsiin ja hoitajiin. Avan päiväkoti on mahtava ja hoitajat ihania, joten olen onnellinen, ettei Nompun nyt tarvitse mennä mihinkään muualle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraava askel olikin sitten hoitajan etsiminen ja siinä meillä kävi tosi hyvä tuuri. Kirjoitin henkilökohtaiseen Facebookkiini meidän tilanteesta ja nyt meille on neljä ihanaa ystävää tarjoutunut hoitamaan Nomppua sen kaksi kuukautta. Heistä jokaiselle luottaisin Nompun hoitoon ilman huolen häivää, joten nyt yritämme miettiä, mikä vaihtoehto olisi meille järkevin. He kaikki asuvat aivan eri suunnilla ja yksi heistä tulisi meille kotiin hoitamaan Nomppua. Jokaisen kohdalla Nompun ja Avan viemisjärjestelyt olisivat erilaiset, joten yritän nyt vain päättää, mikä olisi helpoin. Olen kyllä niin onnellinen, ettei tarvitse nyt edes palkata ketään tuntematonta! Ihanaa kun on näin mahtavia ystäviä.

Hoitajan palkkaaminen tulee loppujenlopuksi myös yllättävän edulliseksi. Kelalta saa yksityisen hoidon tukea 174,38 euroa kuukaudessa ja Turun kaupungilta saa yksityisen hoidon kuntalisää 400 euroa kuukaudessa. Itselle hoidettaviksi maksuiksi jää SOTU-maksu, TYEL-maksu, tapaturmavakuutus ja työttömyysvakuutus. Nämä maksut lasketaan prosentteina palkasta. Esimerkiksi jos hoitajan palkka koostuu ainoastaan hoitorahasta ja kuntalisästä, työnantaja joutuu maksamaan tarvittavia maksuja kuukaudessa noin 160-203 euroa. Mitä isompi palkka, sitä isommat maksut. Jos maksaa palkkaa vielä tuon tukiosan lisäksi, täytyy tietenkin hoitaa itse lisäksi vielä verotus.

Tästä tulee varmaan tällainen ihan kivan pehmeä aloitus päivähoidon maailmaan. Nomppu on mussa tosi kiinni, joten hoidon aloittamisesta ei varmastikaan tule helppoa. Avahan aloittaessaan jäi aina iloisesti päiväkotiin, eikä ole koskaan itkenyt meidän perään. Hän on aina ollut paljon itsenäisempi kuin Nomppu. Mutta nyt on siis Nompun viimeinen kuukausi ihan vain kotona äidin kanssa ja yritän ottaa siitä kaiken irti. Moni on varmasti huomannut, että viime viikkoina blogi on ollut entistäkin hiljaisempi, sillä olen keskittynyt viettämään aikaa perheen kesken ja ystävien kanssa. Maaliskuussa on siis odotettavissa myös näitä hiljaisia hetkiä, koska en varmaan malta päästää Nompusta irti tietäessäni, että hoidon aloitus lähestyy. Huhtikuussa kuitenkin saan olla vihdoin täysiaikainen bloggaaja ja panostaa täysillä kumpaankin blogiin! Tai no täysiaikainen ja täysiaikainen, meillä on päiväkodissa hoitopäiviä aina maksimissaan 16 kuukaudessa ja Nompulle tulee nyt hoitopäiviä 13 kuukaudessa.

Onko teillä kellään kokemuksia yksityisen hoitajan palkkaamisesta? 

Ps. Ensimmäinen kohta ”Tehtävää Nompun hoidon alettua” -listallani on VASTAA KAIKKIIN KOMMENTTEIHIN! 😀 En malta odottaa huhtikuuta!!! Vaikka tietty myös jännittää.

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Ok. 🙂 Toivottavasti jaksat paremmin kun Nomppu pääsee hoitoon. 🙂

P.s. Joko luit emailini ?

Avatar

Jeee ! Ihania uutisia ! Kaipaan ”vanhaa Emiliaa” joka päivitti mahtavia tekstejä blogiin lähes joka päivä. <3 Ihanaa jos tästä ja Project bootysta tulee sellaiset blogit jota tämä mutsis on oli ennen 🙂

Toivottavasti nuo hoitokuviot järkkääntyy kivasti 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos 🙂 Nämä kommentit ovat ihanaa luettavaa, mutta tahtoisin sanoa, että jatkossa jos et ole tyytyväinen blogini laatuun, et kokisi kuitenkin tarpeelliseksi ”muistutella” minua surkeasta laadusta huolimatta siitä, että olen tilanteeni selittänyt useaan otteeseen… Kaikkea hyvää! <3

Avatar

Aivan mahtava juttu! 🙂 Mie ainakin olen odotellut, että blogi alkaa päivittyä useammin ja pidemmillä postauksilla. Hieno juttu, että hoitoasiat järjestyivät tuolla tavalla ja helpointahan se on lapsi laittaa hoitoon tutulle taikka tuttuun paikkaan.

Ihana muuten tuo taulukokoelma, kaunis on! <3

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂 Ja joo odotan niiiin innolla, että saan taas olla muutaman päivän viikossa täysillä bloggaaja ja loppuajan täysillä äiti, enkä puolittain kumpaakin!

Avatar

Moi, minulla ei ole kokemusta hoitajan palkkaamisesta, mutta olen itse toiminut juuri tuolla Kelan tuella hoitajana. Kävin silloin perheen luona hoitamassa lapsia. Se oli hyvä järjestely, kun perheellä oli iso asunto ja silloin heidän ei tarvinnut miettiä kuskaamis asiaa. Myöskin löytyi kaikki omat lelut joilla leikkiä. Toivottavasti saatte hoitoasiat kuntoon, teille sopivilla järjestelyillä 🙂
Mukavaa kevään jatkoa 😀

Emilia Huttunen

Mekin päädyttiin nyt siihen, että meille tulee kotiin hoitaja ja olen kyllä tyytyväinen päätökseen! 🙂 Juuri sen takia päädyttiin tähän, ettei tarvitse kuskata niin paljon lapsia. Kiitos ja samaa sulle! 🙂

Avatar

Joo on kyllä kivaa jos tän blogin laatu paranee. Itse ainakin odotan aina uusia postauksia. Oonkin miettinyt kun aina puhut töistä että onko tää blogi se sun työ? Kun ei oo viimeaikoina ollu kauheen useesti niitä postauksia.

Emilia Huttunen

Blogi on työni tosiaan 🙂 Olen kirjoittanut viime kuussa yhteensä 32 postausta, tammikuussa 37, joulukuussa 37 jne. Mielestäni se on jo aika paljon, joten en kyllä ymmärrä viimeistä lausetta.

Avatar

Meillä on hieman vastaava tilanne menossa myös. Olemme saaneet pojallemme hoitopaikan päiväkodista 1.6. alkaen ja minun työt alkavat 1.4. Nyt sitten olemme pähkäilleet, että kuinka järjestelemme tuon huhti-ja toukokuun hoidon. Olen myös miettinyt tuota hoitajan palkkaamista kotiin, mutta en ole oikein saanut selville kuinka paljon se tulisi maksamaan. Katsotaan kuinka saamme homman järjestymään. Kiva kuulla, että teillä onnistui noin mukavasti!

Emilia Huttunen

Riippuu tosiaan kaupungista, millainen se kuntalisä on, mutta sen kun selvittää niin kaikki tulee aika helposti kasaan! Varhaiskasvatuspalveluista myös autetaan mielellään 🙂 googleta hoitajan palkkaaminen kotiin, löysin todella hyvin tietoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä