Vitsa sulle

Kohta tulee taas se aika vuodesta kun saa hyvällä tekosyyllä lähteä ovelta ovella kiertämään ja kerjäämään suklaata (tai meidän tapauksessa esim naksuja ja rusinoita) söpöissä asuissa. Me ollaan joka vuosi puettu lapsi/lapset eri asuihin ja tahtoisin tänäkin vuonna keksiä jotain uutta. Jotain edullista ja suht helppoa, mutta kuitenkin sellaista, että 15 vuoden päästä mulla on kasassa ihana valikoima kuvia lasten virpomisasuista. Virpominen on musta hauska perinne ja siitä tulee aina vaan hauskempaa, kun lapset kasvavat ja tajuavat sen paremmin.

563109_3617982087117_2077449841_n

Ensimmäisellä kerralla vuonna 2012 tein Avalle tämän pääsiäistipu -asun. Ompelin ja askartelin koko höskän aivan itse ja olin siitä niiiiin ylpeä! 😀 Se on edelleen tallessa ja kunnossa. Tämä on lempparini meidän asuista, koska hei, itse tehty.

018

Vuonna 2013 oli sen verran kylmä vielä, että tyydyttiin ihan vain pupun korviin ja kasvomaalaukseen. Avan vaaleanpunaiseen haalariin yhdistettynä pupu-asusta tulikin yllättävän söpö!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuonna 2014 oli ensimmäistä kertaa kaksi lasta mukana. Nomppu oli ihana pieni hiirulainen ja Ava oli peikko. Ava sai itse päättää tuolloin muutamasta vaihtoehdosta ja hän halusi pukea Tintulta saadun peikkopuvun. Viime vuonna olikin tosi lämmin kun virpominen meni vasta huhtikuun loppupuolelle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensi viikonloppuna varmaan tarvitsee saada välikausivaatteet päälle asujen kanssa, joten jotain siihen sopivaa pitäisi keksiä. Tahtoisin kuitenkin panostaa nyt enemmän kuin pelkkien korvien ja maalausten verran! Olisiko teillä ideoita näiden jatkoksi?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Meillä täällä Keski-Pohjanmaalla on ollut aina tapana mennä trullina eli ns. noitana kiertämään ovelta ovelle, joillakin on jopa tapana ettei edes avaa ovea jos on pelkkä naamiaisasu päällä sillä pääsiäisen juttu on just se trulli/noita eikä joku naamiaisasu. Voi olla että se on alueittain mutta näin meillä päin on tapana:)

Avatar

Pohjanmaallahan virvotaan vasta seuraavana viikonloppuna ja siellä tapana pukeutua noidiksi. Meilläkin pienenä aina vuosittain samat asut päällä, mitä nyt sään mukaan ja kasvun mukaan täytyi vähän päivittää. Meidän pojat siis tod.näk. puetaan noidiksi vaikka täällä turun seudulla virvottaisiinkin, ainakin siihen saakka että vaativat itse jotain muuta. Mutta ihania asuja oot tehnyt! 🙂

Avatar

Pue heidät mustiksi kissoiksi?
Ostat korvat ja ja teet vaikka mustiin housuihin hännän kiinni ja sitä rataa 🙂 tai sitten niinku täälä pohjanmaalla tehää nii noidiksi

Avatar

Miten ois ihan sellaset perinteiset noita-asut? 🙂

Avatar

Munkin mielestä pääsiäisenä kuuluu virpoa noitana! Sehän se on just se juttu. Pienellä lapsilla ehkä vielä noi pääsiäistipu/pupu/kana tai noidan kissa menee, mutta eihän peikko liity pääsiäiseen mitenkään? 😀 Nuutinpäivä on se päivä kun voi pukeutua mihin tahansa naamiasiasuun ja lähteä laulemaan karkin toivossa!

Avatar

Meilläkin on virvottu aina noitina, en edes ymmärrä noita muita asuja, ne ei kuulu virpomiseen. Vappuna sit noin muut asut. Noidiksi vaan!

Avatar

Pääsiäisen ”juttu” ja ”idea” on olla noita! 🙂 Vai olenkohan ihan väärässä? Halloweenina sitten muut asut! Tietenkin nuo hiirulaiset ja tipuset ovat pienille vauvoille/taaperoille sopivia, kun ei tuo noita oikein vauvalle istu 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä