Pääsykokeiden jälkeen

Kolme päivää ne kestivät ja nyt se on ohi. Fiilis on aika….. noh, ärsyyntynyt! Koska:

1) Tuntuu, että olisin pystynyt paljon parempaankin

2) En voi lakata miettimästä tehtäviä ja mitä olisin jälkikäteen tehnyt eri tavalla

3) En voi tajuta, että nyt sille ei enää voi mitään

4) En millään malttaisi odottaa kuukautta tuloksia!!

Lähdin alunperin hakemaan kouluun sillä fiiliksellä, että jos sattuisin jotenkin pääsemään niin lykkäisin aloitusta 2016 syksyyn. Myöhemmin sain sitten kuulla, että uudistusten myötä aloitusta ei enää voi lykätä, joten kun pääsinkin pääsykokeisiin, ajattelin meneväni nyt sitten katsomaan, millaista siellä on, jotta osaan ensi vuonna varautua. Jo ensimmäisen päivän aikana kuitenkin fiilis vaihtui ihan täysin ja nyt tahtoisin niiiiiiiiiiiiin paljon aloittaa syksyllä opiskelun.

Tämä koulu vaan on niin mun juttu. Siis aivan mulle tehty. Nautin näistä kolmesta päivästä niin paljon, etten yhtään jaksaisi odottaa taas vuotta ihan vaan yrittääkseni, että jos sillä kertaa sitten pääsisi sisään. Olisi niin huippua päästä nyt opiskelemaan, vaikka se ei alunperin kuulunutkaan suunnitelmiini. En kuitenkaan osaa uskoa mahdollisuuksiini, koska siellä tuntui kaikilla olevan jo joku media-alan pohjakoulutus, työkokemusta ja paljon tietotaitoa. Haaveilen nyt jatkuvasti siitä, mitä kaikkea sitten syksyllä tapahtuu ja joudun aina muistuttamaan itseäni, että hei, et sä ole vielä päässyt kouluun ja mahdollisuus päästä sinne tänä vuonna on aika pieni. Toisaalta en uskonut pääseväni myöskään pääsykokeisiin. Tai ensimmäisestä päivästä jatkoon. Mutta tässä sitä taas ollaan. Loppuvaiheessa meitä oli muistaakseni vielä 48 ja koulutukseen valitaan 20. Eli yli puolet vielä karsiutuu. Media-alan kolmelle linjalle kutsuttiin pääsykokeisiin hakijoita yhteensä 250.

Hain siis tosiaan Turun ammattikorkeakouluun mainonnan suunnitteluun ja journalismiin ja pääsin kummankin alan pääsykokeisiin. Ne olivat kuitenkiin samaa aikaa, joten minun piti valita toinen ja valitsin mainonnan suunnittelun. Ja paremmin en olisi voinut valita!

Pääsykokeiden jälkeen jäi harmittamaan eniten ehkä haastattelu, mutta sen lisäksi muutama tehtävä harmittaa kyllä ihan kivasti. Haastattelussa en onnistunut tuomaan itseäni kunnolla esiin, koska jännitin niin paljon ryhmässä toimimista. Piirtäminen oli ehdottomasti mun heikkous, kun taas luova kirjoitus oli vahvuus. Käytännön jutut (markkinointi ja mainonta käytännössä) oli vähän siinä ja siinä, koska mulla ei ole niistä mitään oikeaa tietoa, sillä niitähän mä haen vasta opiskelemaan. Tein kuitenkin parhaani ja jos en nyt pääse kouluun, niin ensi vuonna tiedän, mitä odottaa. Mitään en oikeastaan olisi voinut tehdä toisin, koska ei näihin voinut valmistautua mitenkään. Muuten kuin nukkumalla ja syömällä hyvin, jotta olet virkeä ja onnistut pääsemään siihen tietynlaiseen luovaan tilaan.

Pääsykokeiden tulokset tulevat aikaisintaan 3.7., joten sen jälkeen sitten kerron täälläkin miten kävi. Toivottavasti tulokset tulisivat nettiin heti 3.7. aamupäivällä! Se on nimittäin ruissiviikonloppu, eikä siellä välttämättä toimi netti, enkä muutenkaan tahtoisi viettää aikaani siellä refreshiä hakaten. Nyt yritän vain unohtaa siihen asti tämän jännittämisen (hah, helpommin sanottu kuin tehty) ja nauttia kesäkuusta. Ensi viikolla lähdetään sinne Kosille, joten ehkä ainakin sen viikon ajaksi onnistun unohtamaan 😉

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikko! Mulla on suunnitelmissa nyt hauska viikonloppu lasten kanssa, mutta maanantaina alkaa Topiaksen isyysloma ja saan taas uppoutua töihin päivisin 🙂 Hauskaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Mihin hotelliin menette kossilla?:)

Avatar

Ite tässä jännitän 11.6. yhteishaun tuloksia (muistaakseni)! Ei enää kauaa, mutta jännitän silti ihan kauheasti. Jos en pääsekään kouluun, niin mitä ihmettä mie oikein teen?
Toivottavasti sie ainakin pääsisit sisään!

Avatar

MÄ jännitän myös 3.7! Olin just eilen sairaanhoitaja pääsykokeissa ja tuntu että kirjallinen osuus meni hyvin, mutta haastattelussa jännitin jotenkin ihan hirveen paljon 🙁 Lisäksi oon lähdössä 2.7 Skotlantiin aupairiksi joten aika jännäää 😀

Avatar

Pääsykokeiden tulokset tulevat viimeistään 3.7 kaikille amk ja yliopisto hakijoille. Näin ainakin meille ohjeistettiin. Ja opintopolku nettisivulle saattavat tulla jo ennen sitä (ja sieltä saa varmistettua sen päivänkin kun tulokset viimeistään saapuvat). Jännään ite sosionomin tuloksia!

Emilia Huttunen

Jännä, meille sitten taas sanottiin aikaisintaan 3.7.! 😀 Ehkä se sitten tarkoittaa, että en tosiaan tulevat juurikin 3.7. 😉 Onnea sulle hakuun!! 🙂

Avatar

Tuo on myös kikka millä ne vähentää yli-innokkaiden soittelua opintotoimistoon tuloksia kyselläkseen 😀 Opintopolku-sivusto, jonka kautta koko haku menee, toimii myös huonosti. Sen takia pääsykoekutsuja lähti naurettavan myöhään opiskelijoille. Tämänkään takia koulut eivät uskalla luvata tuloksia kun vasta viimeiseen mahdolliseen päivään. Nettiin siis pitäisi tulla tulokset viimeistään 3.7, postilla sitten seuraavalla viikolla. 🙂 Miulla on kaverina amk-opo ja tiedot suoraan häneltä!

Avatar

Mulla on aika samoja fiiliksiä. Kotiäitinä ollu jo 3 vuotta ja nyt jännään sinne 3.7 asti et pääsenkö sisään sairaanhoitajaks opiskelee! Mullakin oli sellanen kuva et viimeistään 3.7 sais tietää ja sillon ne tulee sinne opintopolkuun kun kirjautuu omilla tunnuksilla sisään. Kirjekin tulee mut se tulee myöhemmin. Hakijoita oli tonne Diakiin tosi paljon ja harmittaa jotkut osuudet siit kokeesta mut näillä mennään. Tsemppiä!

Avatar

Diakilla on sitten ihan super kivoja tyyppejä kaikissa opintotoimistoissa töissä, eli jos et pääse sisään niin soita sinne ja kysy mistä jäi puuttumaan! Neuvovat varmasti mielellään. Ja Diakilla on ainakin se viimeistään 3.7. Hain nimittäin sinne sosionomiks, haha oltiin samassa pääsykoepäivässä jos olit Pieksämäellä!

Avatar

Olipa mukava lukea tunnelmista pääsykokeiden jälkeen, kun itselläkin pyörii välillä jatko-opiskelemaan lähteminen mielessä. Toivottavasti pääset opiskelemaan, pien peukkuja! 🙂

Avatar

Kun olin ekaa kertaa ammattikorkeakoulun pääsykokeissa, niin jännitin myös tosi paljon siinä ryhmähaastattelutilanteessa ja koin, että jäin taka-alalle, koska en vain pystynyt tuomaan jännitykseltä itseäni tarpeeksi esille. En myöskään tahtonut vahingossa puhua kenenkään päälle. No en sitten ekalla kerralla pääsytkään sisään. Seuraavalla kerralla en oikeastaan osannut jännittää enää koko ryhmätilannetta, koska tiesin minkälainen se tulisi olemaan. Olin paljon vapautuneempi ja sain puhuttua hyvin. Pääsin kouluun sisälle. 🙂 Eli tää nyt oli tällane tsemppaus, et vaikka nyt et pääsis, niin seuraavalla kerralla osaat jo varautua niihin tilanteisiin eri tavalla ja pystyt parantamaan suoritusta! Näin käy monelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä