Salaatista löytyy…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ruokalinjalla jatketaan ja maitorahkakyselyn jälkeen halusinkin seuraavaksi jatkaa samasta aiheesta salaatin kanssa! Kiitos muuten suuresti kaikille maitorahkapostaukseen kommentoineille, sain siitä taas monta loistavaa ideaa kokeiltavaksi! 🙂

Salaatit on tosiaan aina kuulunut lempiruokiini ja etenkin kesällä ne uppoavat taas superhyvin. Laitan yleensä salaatin pohjaan tammenlehväsalaattia ja/tai lehtisalaattia, koska ne ovat lemppareitani, mutta tykkään myös rikastaa pohjaa esim. rucolalla, basilikalla, punasalaatilla ja vuonankaalilla. Täytteinä käytän aina erilaisia comboja seuraavista aineista: tomaatti, kurkku, kevätsipuli, punasipuli, mansikka, vesimeloni, pähkinät, siemenet, feta, mozzarella, halloum, kana, lohi, katkaravut, kermaviilipohjaiset kastikkeet, lime, päärynä, aura ja lämpimät juurekset. Tässä pitäisi olla aikalailla kaikki, mitä olen keksinyt salaatteihin laittaa, mutta kaipaisin taas vaihtelua! Joten löytyisikö teiltä jotain mielenkiintoisia salaattitäytteitä? 

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Pestomarinoidut mozzarellapallot! Saatoin jäädä koukkuun, kun joskus otin niitä salaattiini Kupittaan Cittarissa…. 😀

Avatar

Mä oon laittanu joskus sieniä salaattii 🙂

Avatar

Hei, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, pestoa, artisokansydäntä

Avatar

kananmuna, raejuusto, kesäkurpitsa 🙂

Avatar

Jos haluaa tosta salaatinkastiikkeesta kevyempää, nii kannattaa kokeilla maustamatonta jugurttia. Ja joskus oon laittanut siihen sekaan myös rahkaa. Mutta ihan maustamattomalla jugurtilla saa omasta mielestä ainakin ihan saman makuista kun kermaviililla 🙂

Avatar

Täällä menee myös viinirypäleet sekaan. Ja toki just kaikki erilaiset siemenet, jyvät ja muu linnunruoka. 🙂

Raejuusto on kans aika vakio.

Avatar

hunajameloni ja cantaloupemeloni (jos se edes kirjotetaan noin:D) ananas, viinirypäleet, omena…

Avatar

Lähes kaikki hedelmät sopii salatteihin 🙂 Lisäks raaka porkkana ja -kukkakaali on kans erilaisia täytteitä salaatteihin ja ihanan rapsakoita! Pinaattikin on hyvä, sitä et näemä tossa listassa maininnut 🙂

Avatar

Laita pastaa pestoa rucolaa kirsikkatomaatteja ja feta

Avatar

Ehdottomasti viinirypäleet ja avokado! Teen myös usein ns kreikkalaista salaattia johon pilkon pelkkää tomaattia, kurkkua ja punasipulia, maustan pippurilla ja murennan joskus vähän fetaa. Toimii!

Avatar

Kokeile paahdettua vuohenjuustoa ja hunajaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä