Odotus on ohi

Tänään sitten koitti se kauan odotettu päivä kun yhteishaun tulokset tulivat Opintopolkuun. Ja enhän minä sinne kouluun päässyt. Fiilikset on vähän sekavat tällä hetkellä. Ensinnäkin kyllä päällä on helpotus siitä, että nyt se odotus ja jännitys on ohi, eikä tarvitse enää pohtia. On ihan helpottavaa tietää, että tein olosuhteisiin nähden kaikessa parhaani ja nyt se on ohi.

Olen tästä tuloksesta luonnollisesti todella pettynyt, koska tämä koulu on niiiiiiiiin mun juttu ja olisi ihana päästä jo opiskelemaan. Mutta samalla olen helpottunut senkin takia, että en tiedä, miten olisin selvinnyt koulusta tässä elämäntilanteessa. Meillä yritetään vieläkin vasta päästä normaaliin rytmiin ja irti tästä väsymyksestä. Koulu olisi ollut mulle tapa paeta kotia ja arkea, eikä se ole oikea syy opiskelun aloitukseen. Uskon siihen, että kaikki tapahtuu syystä ja selvästikin tämä oli nyt erittäin selvä merkki siitä, ettei mun olisi kannattanut aloittaa opiskelua vielä. Alunperinhän lähdin sillä mielellä, että haluan nähdä pääsykokeet ja jos sattuisin pääsemään niin lykkään sitten aloitusta ensi vuodelle, mutta kun pääsin näkemään alaa käytännössä, iski päälle innostus päästä jo aloittamaan. Ja enäähän ei saa aloitusta lykätä muuten vain.

Tämä oli vasta ensimmäinen hakukertani, joten siihen nähden olen kuitenkin ylpeä, sillä moni ei pääse edes pääsykokeisiin asti, saati sitten sieltä jatkoon. Minä olen nyt varasijalla 7 ja ei sieltä enää kouluun nousta, mutta en olisi ikinä uskonut pääseväni edes näin hyville sijoille! Aloituspaikkoja on mainonnan suunnittelussa kuitenkin vain 20, joten hakijoiden määrään nähden olen tosiaan itsestäni ylpeä!

Ensi vuonna haen ehdottomasti uudestaan ja odotan nyt jo innolla pääsykokeita! Sillon on lapsetkin jo huomattavasti isompia, joten koulun aloittaminenkaan ei olisi mikään mahdottomuus, eli sormet ja varpaat ristiin 2016 syksyä varten! 😉

Toivottavasti teillä kävi parempi onni hakujen kanssa! Pääsikö joku haluamalleen alalle ekalla yrityksellä? Tai oletteko hakeneet jo useamman vuoden? Tsempataanko sitten taas ensi keväänä yhdessä? 😉

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Pääsin ekalla yrittämällä AMK:iin lukemaan journalismia 🙂 Ihan kivasti siihen nähden, että melkein 400 haki ja 20 otettiin sisään, ja vielä tuntui että pääsykoe meni huonosti.
Aiemmat opinto-oikeudet minulla on yliopistoon biologialle ja fysiikalle. Fysiikalle pääsin suoraan yo-kokeen tuloksen perusteella ja biologialle 2013 ekalla yrittämällä pääsykokeen perusteella.

Avatar

Sinulla on vielä aivan realistiset mahdollisuudet päästä kouluun! Jono liikkuu sitä mukaan kun ihmiset hyväksyvät ensisijaisia hakukohteitaan tai eivät muuttuneesta elämäntilanteesta ota paikkaa vastaan. Itse olen kahteen ensimmäiseen hakutoiveeseeni varasijalla 16. Eräs tuttuni pääsi ensihoitajaksi 18 varasijalta, eikä sinne ole edes kovin montaa aloituspaikka.

Avatar

Harmi kuulla, että et päässyt kouluun:(. Mutta kuten sanoit, yleensä asiat menee niin kuin niiden kuuluu. Itse pääsin ensimmäisellä hakukerralla sisään Fysioterapeutiksi omalle paikkakunnalleni ja odotan innolla koulun alkua :).

Avatar

harmi :/ mut pidän peukkuja 2016 syksylle 🙂 mutta jäi epäselväksi että mihin kouluun hait ?

Avatar

No voi pöh!

Avatar

Tsemppiä hirveesti! Toivottavasti väsymys pian helpottaa ja pääsette sujuvaan arkeen kiinni.
Ajattele asiaa niin että nyt sulla on kokemusta pääsykokeista ja ens vuonna tiedät jo valmiiksi mitä tulevan pitää joten voit keskittää kaiken energiasi pääsykokeisiin eikä tarvitse jännittää että mitä sieltä tulee. 🙂 <3

Avatar

Mä pääsin opiskelemaan terveydenhoitajaksi varasijalta 21 että elä vielä toivoasi menetä 🙂

Avatar

Mie pääsin amikseen, jonka tulokset tulikin jo aikaisemmin. Olo helpottui huomattavasti, kun nimi listassa näkyi 🙂

Avatar

Moi! Harmi ettet päässy opiskelemaan! Ootko selvittäny, onko tohon sun opiskelupaikkaan hakua syksyllä?

Avatar

Hyvät tsäänssit päästä, pääsin itse journalismia lukemaan sijalta 11!

Avatar

Itse hain keväällä 2013 sosionomi alalle ja pääsin pääsykokeisiin mutta en kouluun. Tänä kevään hain uudestaan enkä päässyt kokeisiin asti. Syksyllä ajattelin ottaa muutamia kursseja avoimesta yliopistosta jahka sinne asti päästään.

Avatar

jos ei varasijaa heru niin mites avoin amk? voisit omaan tahtiin kerätä muutaman opintopisteen.

Avatar

Sinulla on vielä hyvät mahdollisuudet päästä kouluun 7.varasijalta 🙂 itse pääsin sosionomiksi opiskelemaan varasijalta 10.

Avatar

Siis sulla on vielä hyvät mahkut päästä opiskelemaan! Itekki oon varasijalla 21 ja toivon epätoivoisesti että pääsisin.

Avatar

Mä pääsin media-alalle 7. varasijalta, joten toivoa vielä on! Parhailla sijoilla olevat pääsevät usein moneen paikkaan, joten tyhjiä paikkoja jää väkisinkin, vaikka alalle olisi vaikea päästä.

Avatar

Minusta on pääasia että pettymyksestä huolimatta katsot eteen päin uusiin pääsykokeisiin. Olet heittämällä sisällä jos nyt jo pääsit noin lähelle! Mutta voihan se olla että tänäkin vuonna paikka aukeaa, varasija 7 on kuitenkin aika lähelle valittujen joukkoa. 🙂

Avatar

Kannattaa kuitenkin jonottaa sitä paikkaa, toi 7. ei ole paha todellakaan. Hyvin voi olla, että pääsetkin, peukut pystyyn siis 🙂 Ja mä ainakin koitan aina ajatella, että kaikella on tarkoituksensa ja että kaikella huonolla ja ikävällä on myös jotain hyviä jälkiseurauksia tms. Jos jonotus ei tuota tulosta, niin ensi vuonna sitten uudestaan yrittämään vaan, kyllä se siitä <3 Tsemppiä!

Avatar

Älä ihan vielä toivoasi menetä! Luultavasti kaikki, jotka paikan ovat saaneet eivät ota sitä vastaan sekä kaikki ne ketkä ovat vara-sijalla ennen sinua, niin eivät hekään välttämättä ota tarjottua paikkaa vastaan. Heillä saattaa olla jotain muuta, joka on kiinnostavampaa. Malta siis hetki mielesi. 🙂

Avatar

Olen kyllä ihan samoilla linjoilla muidenkin tänne kommentoivien kanssa että tosi hyvät mahdollisuudet vielä noilta varasijoilta! Itse hain lääketieteelliseen ja olen varasijalla, kovasti häviää porukkaa jonosta edeltäni päivittäin vaikka on näinkin haluttu ala kyseessä 🙂

Avatar

Kyllä sulla on mahiksia nousta noilta sijoilta.. Ite olin kätilön pääsykokeissa varasijalla 34, hosta nousin sijalle 4. Sen lisäksi olin terkkariksi varasijalla 12 ja pääsin kuin pääsinkin sisään! Ja ei sinnekkään oteta kuin parikymmentä. Kannattaa tsekkailla vielä haku loppuun asti!

Avatar

Mä vedän varmaan pohjat – pääsin opiskelemaan tradenomiksi varasijalta 41. Että revi siitä. Koulu meni kuitenkin hyvin, sain jopa stipendin hyvästä koulumenestyksestä. Eli on vielä ihan mahdollista, että opinnot sinullakin kutsuu.

Avatar

Mulla on tarkoituksena päästä lääkikseen, mutta oon onnistunut olemaan synnyttämässä pääsykoepäivänä jo kahdesti. Ehkä ensi vuonna 🙂

Avatar

Ei ole tarkoitus lannistaa mutta nyt opintopolun muututtua nuo varasijat ei juokse entisee tapaan koska kukaan ei voi tullakaan hyväksytyksi kuin yhteen. Varasijoilta ei siis sikäli voi päästä ellei joku kertakaikkiaan muuta mieltään opiskelun suhteen

Avatar

Ikävää ettet päässyt tällä kertaa mutta harva pääsee ekalla hakukerralla! Ja ihanaa et osaat nähdä asian niin että ei elämä tähän kaadu. Mä pääsin sinne minne halusinkin, eli mertopoliaan lukemaan terveydenhoitajaksi!! Oon ihan puulla päähän lyöty, ei ollut mun eka hakukerta ja hakijoita oli paljon. Lapset on vielä pieniä mut aloin hakemaan sillä periaatteella et voin joutua hakemaan useamman vudpen. En päässyt edes pääsykokeisiin mut jostain syystä mut kuitenkin valittiin kouluun? 😮 mä vaan äkkiä hyväksyin sen paikan ennen kun ne päättää etten pääsekkään 😀

Avatar

Sulla on vielä tosi hyvät mahollisuudet päästä varasijaltakin! Itsekin oon päässyt sijalta 11 opiskelemaan eri alalle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä