10 terveellistä piknik-herkkua

Vaikka tämä kesä on ollut historiallisen sateinen ja masentava, elättelen kuitenkin toivoa vielä paremmasta säästä ja innolla hyödynnän jokaisen hetken, kun vettä ei tule niskaan. Yleensä yksi lempparijuttujani kesässä on piknikit, mutta tänä kesänä en ole vielä päässyt kertaakaan niistä nauttimaan. Tänään illalla, jos sade pysyy poissa, mennään ehkä ystäväni kanssa piknikille jokirantaan, jotta päästään nauttimaan samalla vähän siitä DBTL:n fiiliksestä ja aloin nyt mietiskellä piknik -eväitä. Ollaan molemmat laihiksella ja nyt itseasiassa laihdutetaan yhdessä ja tsempataan toisiamme, joten terveelliset eväät on hakusessa.

 

Yleensä piknik -eväät koostuu ainakin meidän perheessä patongista, tuorejuustosta, kekseistä ja muusta pienestä naposteltavasta, mutta nyt pitäisi löytää jotain kevyempää. Itselleni tuli mieleen muutama juttu:

 

1. Riisikakut. Tykkään itse enemmän maustetuista riisikakuista, mutta niiden maustamattomien päälle voisi laittaa vaikka jotain kevyttä levitettä, tai ehkä jopa tsatsikia.

 

2. Ruisnachot/ruissipsit. Ruissipsit ovat parempia, mutta ruisnachot ovat täyttä ruista. Mielestäni ruissipsit ovat parhaita ihan sellaisenaan, mutta nachojen kanssa olisi hyvä olla dipattavaa. Jos ei ole kylmälaukkua niin salsa menee lämpimässä.

 

3. Kasvikset ja dippi. Tämä vaatii kylmälaukun, mutta siinä nyt ei paljoa ole vaivaa! Mulla on kotona monta pientä söpöä kylmälaukkua, joita olen tilaillut H&M:ltä tyyliin kympillä. Kermaviilidippi on kevyt ja kasvikset virkistäisi ihanasti lämpimänä kesäpäivänä, mutta hyvin ne sopii myös tällaiseen semikoleaan keliin. Dippailen yleensä porkkanaa, kurkkua ja kukkakaalia. Ilman dippiä on kiva napostella myös kirsikkatomaatteja.

 

4. Marjat. Matkalla voisi käydä nappaamassa litran tuoreita mansikoita, tai vaikka kevyempiä vadelmia tai mustikoita.

 

5. Smoothiet. Jos se kylmälaukku on muutenkin mukana niin smoothie menee hyvin siellä.

 

6. Hedelmäsoseet. Oma lempparini on päärynä, koska se on ihanan makea ja vie makeannälän pois!

 

7. Salaatti. Jos on oikea nälkä niin olen usein hakenut esim citymarketin tiskiltä herkullisen lohisalaatin. Jos on aikaa niin olen tehnyt kylmälaukkuun mukaan oman salaatin!

 

8. Pähkinät. Pieni pussillinen pähkinöitä tekee aina hyvää.

 

9. Mustikkamuffinsit. Ystäväni teki meille kerran evääksi ihania protskujauhoista leivottuja mustikkamuffinseja, näihin ja muihin vastaaviin löytyy varmasti netistä reseptejä!

 

10. Hedelmät. Kun otat evääksi hedelmiä, mietin niidenkin ravintoarvoja. Sokeripommien sijaan ota kevyempiä hedelmiä! Jätä banaani, viinirypäleet, granaattiomena ja mango kaupan hyllylle. Osta mieluummin vaikka cantaloupea, vesimelonia, kiiviä tai greippiä.

 

Millaisia piknik-eväitä te pakkaatte kassiin? Löytyisikö vinkkejä?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä