Mitä kuuluu laihikselle?

Niin no, yllättävän hyvää! Mulla on ollut todella kiireinen kuukausi ja olen ylpeä siitä, kuinka hyvin olen pysynyt ruodussa. Tänään olen herkutellut, mutta aika vähän suhteessa herkuttelumahiksiin. Mulla oli siis tänään vaatekutsut ja leivoin sitä varten kaksi kakkua ja tein rocky roadia. Toinen kakuista oli protskujuustokakku, joten täytin itseni sillä ja otin vain pienen palan kinuskijuustokakkua ja vähän rocky roadia!

Syöminen on tosiaan pysynyt todella hyvin reilassa, ihan olen itsekin yllättynyt siitä, mutta syön kyllä edelleen liian vähän. Tämä kuukausi on vain ollut niin kiireinen, että on todella vaikeaa löytää aikaa ruoanlaitolle ja kun yleensä mussutan jotain karkkipussia tai keksipakettia duunin ohessa, nyt en syö mitään. Pitäisi siis korvata se herkuttelu jollain terveellisellä, eikä vain jättää kokonaan pois. Toivottavasti nyt kun aikataulut vähän helpottaa niin alkaa tulla paremmin ravintoa! Olen ollut pari päivää kuvauksissa ja monen monta päivää Helsingissä, enkä ole kertaakaan reissujen kiireissä sortunut epäterveellisiin vaihtoehtoihin! Olen siitä todella ylpeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin tänään vaa’alla ja painoa oli nyt lähtenyt kaksi kiloa, mutta saa nähdä vaikuttaako tämän päivän herkut! 😀 Olen tähän tahtiin ihan tyytyväinen, mutta saisi tämä kyllä nopeamminkin mennä. En vain ole ehtinyt treenaamaan läheskään tarpeeksi, kun aikataulut ovat oikeasti olleet niin hulluja. Koska salille pääseminen on ollut nyt niin vaikeaa, olen keskittynyt lisäämään hyötyliikuntaa. Kävelen paljon portaita (siis ylimääräisiä kerroksia ylös ja sitten tulen hissillä alas), kuljen enemmän kävellen bussin ja ratikan sijaan, sekä teen lyhyitä intervallityylisiä lenkkejä, kun pidemmille ei ole ollut aikaa. Olen alittanut odotukseni, mutta toivon että ensi viikolla menisi paremmin, kun ei ole ihan näin paljon menoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen nyt taas jättänyt tiukasti pois punaisen lihan, sillä olen tässä kesän aikana jostain syystä alkanut taas sillon tällön maistella sitä. Samalla olen kuitenkin huomannut, että punainen liha vain ei sovi mulle! Ruokavaliosta on jäänyt pois nyt myös gluteeni. Meillähän on tosiaan suvussa hirveästi keliakiaa ja olen huomannut oireilevani viljoista koko ajan enemmän ja enemmän, joten päätin vähän testata oloani. Sain vatsakivut ja muut ongelmat selkeästi yhdistettyä viljojen nauttimiseen ja nyt kun olen gluteenittomalla ruokavaliolla, voin paremmin kuin koskaan! Siis ei yhtäkään kipua tai nipistystä tämän jälkeen. En todellakaan nauti tästä ruokavaliosta, mutta eiköhän siihen totu. On tämä kuitenkin sen arvoista. Gluteenittomat ”herkut” eivät mulle oikein uppoa, joten ruokavalioni tulee varmasti olemaan lähempänä viljatonta kuin gluteenitonta. On ollut hassua huomata, kuinka vaikeaa gluteenittoman ruokavalion kanssa eläminen on, vaikka sitä onkin aina äitini kanssa seurannut vierestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna mulla onkin taas treenit pt:n kanssa ja ajattelin ehtiä ajoissa salille vetämään aerobisen ennen meidän salitreenejä. Teen siis aina kuitenkin sen noin 10 minuutin lämmittelyn, mutta huomenna tahtoisin tehdä vaikka kunnon HIIT -treenin ja korvata vähän tätä leppoisaa viikkoa.

Mutta hei mites ois? Kiinnostaako resepti gluteenittomaan, rasvattomaan, vähäkaloriseen ja sokerittomaan juustokakkuun? Joka EI maistu paskalta, pardon my language. Tai kiinnostaako ehkä kuulla fysioterapiastani ja siellä selvinneistä jutuista? Onko tällaiset rennot päivitykset jees, vai pitäisikö aina olla vähän enemmän jotain punaista lankaa? Nyt kun taas alkaa aurinko paistaa risukasaan niin tekee mieli kysellä mielipiteitä ja panostaa enemmän!

Ps. Kuuluuko gluteeniton kinuskijuustokakku ja muut vastaavat tänne vai toiseen blogiin? Toisalta gluteeniton on osa ruokavaliotani, mutta ei se kyllä hyvinvointijuttuihin kuulu tuon kinuskiosuuden puolesta. Meillä on tulossa tässä enemmänkin juhlia, joihin tulee leivottua ja mietin vaan, että kumpaan blogiin laitan mitä!

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Hei laita ihmeessä resepti siitä juustokakusta! Mä oon hieman samanlaisessa tilanteessa kun sä ja ois kiva saada kaikkii herkku- ja muutenkin syömisvinkkejä 🙂

Avatar

Siis olit tehnyt sen rocky roadin itse??! Olisin voinut syödä sitä kilon. Onneksi en kehdannut. Eli hatunnosto kun pidit herkuttelut noin minimissä. 🙂

Avatar

Mun mielestä ehkä enemmän sinne toiseen blogiin tommoset ”epäterveelliset” ohjeet! Tänne sit tietty semmosii terveellisimpii kakkuohjeita esimerkiks.
Ja sit ku oot postannu sen sinne toiseen, niin sitten ku kirjotat tänne seuraavaks ni linkkaat sen sinne postauksen loppuun et voi mennä kattoo jos kiinnostaa! 🙂
Mun mielest on vähä tympeetä ku teet tänne blogiin kokonaan oman postauksen et ”menkää lukee toista blogii” ku on kuitenki kaks nii eri aihetta blogeissa 🙂 tietty sit ok jos ei tänne tuu säännöllisesti kirjoteltuu mut nyt jos saat hyvän tahdin päälle ni vaiks postauksen loppuun riittää linkki hyvin, ainaki mulle!

Avatar

Moi, tällaset päivitykset on mun mielestä kivoja ja kyllähän se juustokakun resepti kiinnostaa

Avatar

Gluteenittomat ohjeet kiinnostaisivat kovasti! Minulle ei sinänsä ole väliä kumpaan blogiin laitat 😀 Ja mun mielestä tällaiset rennot postaukset on tosi jees!
Mahtava lukea onnistumisista, ne piristää päivää! Tsemppiä jatkoon! 🙂

Avatar

Oi, fiksuille herkkuresepteille olisi kipeä tarve! Terveisin pöhöttynyt 😀

Avatar

Minusta reseptejä voi tännekkin puolelle laitella. Kyllähän satunnainen herkuttelu kuuluu terveelliseen elämään! 🙂

Avatar

Olen seuraillut juttujasi jo jonkun aikaa instagramin puolella mutta nyt kun eksyin blogiisi niin pakkohan tätä alkaa seurata! Sun blogi on sellanen hyvän fiiliksen laihdutusblogi, ei mikään feikki ”namnam kun tää maitorahka on hyvää” 😀 Itse sain viime syksyn aikana tiputettua 10kg, keväällä paino junnasi kirjoitusten aikana ja kesällä tuli 5kg takaisin. Tässä nyt sitten sulatellaan sitä 5kg eka pois, sitten vielä 10kg.

Tsemppiä sulle! Ja laita ihmeessä se resepti! Mulla on vähän samankaltaista ongelmaa, virallista keliakiaa ei todettu mutta vatsa reagoi varsinkin vehnään todella herkästi. Olenkin pyrkinyt vehnän jättämään ruokavaliostani pois, leivonnassa käytän gluteenittomia jauhoja (sillon harvoin kun leivon).

Avatar

Tänne kaikkia ohjeita, etenkin jos gluteenittomia 🙂

Avatar

Joo ehdottomasti reseptiä kehiin!:)

Avatar

Reseptit kuuluu mun mielestä tähän blogiin 🙂 Ja kiinnostais kovasti nähä niitä !

Avatar

Tää oli hyvä postaus! Itseltä lähtenyt nyt kanssa noin pari kiloa ja tavoitteena olisi pudottaa vielä noin 5kg. Olen normaalipainoinen ja pudotus on ollut jokseenkin hidasta. Yritän kuitenkin ajatella niin, että koska kyse on nyt oikeasti elämäntapamuutoksesta eikä vaan yhdestä dieetistä niin antaa mennä sitten hitaammin. Tämä saa nyt olla viimeinen kerta kun pudotan painoa! Mielenkiinnolla seuraan siis matkaasi 🙂 Olen mukana niin henkisesti kuin fyysisestikin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä