Iho, vihaan sinua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moni varmasti muistaa, että minulla on todella hankala iho. Sen lisäksi, että ihoni on atooppinen, kärsin pahasta atooppisesta ekseemasta, joka on tällä hetkellä pahimmillaan kaulassa, oikeassa kyynärtaipeessa, vasemmassa silmäluomessa ja päänahassa. Ihoni on aina ollut kuiva, mutta 2012 minulle puhkesi yllättäen paha atopia. Olen kokeillut vaikka ja mitä voiteita, rasvoja, kuorintoja, hauteita, naamioita, kortisoneja ja lääkkeitä, mutta mikään ei auttanut. Viime maaliskuussa sitten kävelin pressitilaisuuteen, jossa päädyin pahoittelemaan, etten pysty nyt hymyilemään, kun ihoni on niin järkyttävän kuiva, että suun liikuttaminen sattuu. Yllättäen kävelinkin tilaisuudesta ulos kassi täynnä Estelle&Thildin tuotteita ja samana iltana akuutein kipu helpotti samantien. Ihoni oli kirvelevä, repeilevä, kuoriutuva, kunnes aloin käyttää Estelle&Thildin ihonhoitotuotteita. Tosiaan ensimmäisenä iltana kirvely helpotti, viikossa kuiva ja repeilevä iho oli muisto vain, kahdessa viikossa ekseemani olivat paremmassa kunnossa kuin vuosiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvojeni parantumisen myötä aloin innostua luonnonkosmetiikasta ja päätin yrittää hoitaa sillä myös päänahkaani. Vaihdoin siis myös shampoon ja hoitoaineen luomuun. Ostin Urtekramin aineet, ihan vaan koska ne olivat ainoat lähikaupasta löytyvät. Ne toimivat, mutta eivät olleet mitään ihmeellisiä. Olin niihin kuitenkin ihan tyytyväinen, kunnes vaihdoin merkkiä ja tajusin, että luonnonkosmetiikalla on paljon enemmänkin tarjottavaa. Ostin tässä taannoin Benecosin shampoon ja hoitoaineen ja olen rakastunut. Ne tuoksuvat ihanalta, levittyvät helposti ja jättävät hiukset upean puhtaan tuntuisiksi. Sen jälkeen kun vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, päänahan ekseeman tila on selkeästi parantunut, sillä se ei enää vuoda verta, mutta edelleen se kyllä kutisee ja raapiessa iho putoilee irti jopa aika isoinakin palasina. Tosi inhottava vaiva ja käytän säännöllisesti kortisonikuureja, mutta mulla on paljon tukkaa ja ekseeman hoito on todella vaikeaa, kun iho ei saa hengittää. Jos jollain on kokemusta ja vinkkejä niin kiitollisena otan vastaan!

Estelle&Thildilta tuli tänä vuonna myös ihonhoitosarja ja olen siihen aivan rakastunut, etenkin ihaniin tuoksuihin! Käytän sarjan suihkusaippuaa, kuorintaa ja rasvaa, nyt aloin myös testata öljyä. Sen jälkeen kun siirryin vartalonhoitotuotteissakin luonnonkosmetiikkaan, ekseemat ovat pysyneet näillä aiemmin mainitsemillani alueilla ja muu iho voi paremmin kuin koskaan. Minun ei tarvitse enää edes rasvata joka päivä. Myös nämä ihonhoitotuotteet olen Estelle&Thildilta saanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusin tuoteihastukseni on Estelle&Thildin yllänäkyvä Radiance Micro Polish, joka on todella hellävarainen, mutta samalla tehokas kuorinta kasvoille. Se on auttanut paljon kasvojeni kuntoa, mutta kaipaan edelleen jotain lisää…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tosiaan, luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni ihoni kunto on parantunut huomattavasti, enkä enää kärsi kuivasta ihosta samaan tapaan, mutta minulla on uusi ongelma. Poistatin kesäkuussa hormonikierukan sen aiheuttamien sivuoireiden takia ja yksi näistä oireista oli finnit. Finnejä oli selässä, rinnassa ja kasvoissa ja niistä tuli minulle todella inhottava ongelma. Selän finnit olivat se akuutein, koska ne olivat isoja ja kipeitä ja ne haittasivat oikeasti elämää. Niihin sattui vaatteet, auton penkkien selkänoja ja kaikki mahdollinen. Hormonikierukan poiston jälkeen ne alkoivat kadota ja tilanne on nyt jo aika hyvä. Edelleen selässä on paljon jälkiä, eivätkä arvet varmasti katoakaan vielä pitkään aikaan, mutta isoja finnejä on tullut vain pari kertaa kierukan poiston jälkeen, eikä sitä pientä hormoninäppyäkään ole enää kuin nimeksi. Rinnassa on myös edelleen hormoninäppyä ja vaikka se ei sinänsä mitään ongelmia aiheutakaan, niin itseä vain ärsyttää se.

Mutta ne kasvot. Voi apua. Tuntuu, että kasvojen finnit vain pahenevat koko ajan. Ja varmasti pahennan itsekin vain kierrettä, kun yritän peittää niitä meikillä. Otsani on täynnä sellaista pientä hormoninäppyä, jota löytyy myös leuasta. Ja ne isot finnit tulevat leukaan ja ohimoille. Tai oikeastaan vähän tuohon ohimoiden alapuolelle, lähelle hiusrajaa. En enää edes tiedä mitä tehdä, mutta alan olla epätoivoinen. Haluan tasaisen ihoni takaisin! Nyt olisi siis hakusessa joku finnien supertuote, tai ehkä joku hoito? Turussa tai Helsingissä. Lisäksi tarvitsisin kunnon meikit. Haluaisin peittää nämä finnit, mutta samalla tarvitsen jotain, jonka kanssa iho ei pahene vain entisestään. Eivätkä tuotteet saa kuivattaa ihoani.

Joten ole kiltti ja kerro omat tuotesuosituksesi ja kokemuksesi! Kaipaan kipeästi vertaistukea ja jotain finnien tehohoitoa.

Kommentit

41 kommenttia
Avatar

Mulla on ollut 45v paha psoriasis, jonka vuoksi olen joutunut jäämään pois työelämästä. Nyt olen vihdoin löytänyt avun Nuskin tuotteista. Ei kutia ei hilseile. Punoitusta on jonkin verran ajoittain, mutta iho on ehjä! Apteekin perusvoiteet sisältävät lähes kaikki mineraaliöljyä, joka tukkii ihon. Samoin ole tarkka millä peset kroppaa. Lvin allergiasaippuan pH on n. 9, mikä on tujumpaa kuin wc-ankka! Noista tuotteista parhaiten mulle auttoi Perennial, Baobab ja Firewalker. Kannattaa kokeilla

Avatar

Itselläni ihon kuntoon on vaikuttanut merkittävästi maitotuotteita luopuminen! Suosittelen kokeilemaan. Tulokset alkoivat näkyä minulla noin kahdessa viikossa.

Avatar

Apteekista saatava baciron(geeli tai pois pestävä voide) on tosi tehokas finnien poistoon. Aknesta kärsiville määrätään kyseistä tuotetta lääkärienkin toimesta. Itse käytän aina pois pestävää voidetta yksittäisille finneille kun niitä ilmestyy ja ne lähtevät heti muutaman päivän sisällä pois.

Tuote on tietysti aika kovakätinen, mutta jos sitä käyttää vain pienelle ihoaluueelle kerrallaan se toimii loistavasti. Kannattaa kysyä apteekista mitä mieltä he ovat tuotteesta sinulle 🙂

Avatar

Itselläni on ihan samanlaisia iho-ongelmia… olen kokenut tärkeimmiksi avuiksi omega3-kapselit PÄIVITTÄIN nautittuna, runsaan vedenjuonnin, Flow-kosmetiikan sheavoin käytön yövoiteena ja Madaran miselliveden käytön kasvojen vesipesun tilalla.

Avatar

Ja kasvohoidoista joko Dui:n kasvohoidot tai Hydrafacial!

Avatar

Lopetin toukokuussa e-pillerit ja ihoni muuttui juuri mainitsemasi kaltaiseksi näppyläpesäkkeeksi… Etin kaikkialta jotain apua ja halusin nimenomaan luonnonmukaista apua. Törmäsin suolasaippuaan, päätin kokeilla ja en enää luopuisi <3 Ihoni kunto parani ihan viikossa jo päivittäisen käytön jälkeen ja edelleen käytän suolaa lähes päivittäin ! Suola ei kuivata ihoa, vaikka käytettäessä se tuntuu siltä. Harvemmin tarvitsen kosteusvoidetta suolan käytön jälkeen, vaikka mun ihon on tapana pintakuivua. Suosittelen tutkimaan netistä ja etsimään tietoa ! Halpa investointi ja saippua kestää helposti vuoden verran ! Sinkin syöminen myös auttaa näppylöihin 🙂 Ihoni ei ole täydellinen vieläkään, mutta paljon parempi mitä kesällä !

Avatar

Huonon ihon kanssa vuosia kamppailleena tiedän kuinka inhottavan ongelman kanssa taistelet. Sinkki itsellä on ollu avuksi; tablettina ja pesuaineissa. Ja sitten öljyä sisältävät meikit ja muut kasvoihin laitettavat tökötit on ehdottomasti kielletty akneihoisilta!

Avatar

Hei Emilia!

Olen nyt erittäin iloinen postauksestasi, koska osaan samaistua sinuun täysin. Itselläni tosin on akne iho e-pillereiden lopettamisen(viime syksynä lopetin) myötä puhjennut(keväällä yo stressin aikaan puhkesi, stressiaknea!) ja sepä puhkesi vielä pahimpaan aikaan eli omien valmistujaisteni aikaan! Kesällä löysin luonnonkosmetiikan, ja vaihdoin koko kosmetiikkani luonnonkosmetiikkaan täysin. Ainoastaan luotto hiusöljyni on swartzkopf ja hiusshampoot eivät vielä ole luonnonkosmetiikkaa, mutta tähänkin on sopivan tuotteen löydyttyä tulossa muutos!

Luonnonkosmetiikka paransi ihoani huomattavasti, tuotteista aloitin Patykalla ja nyt on käytössä Neals yard Remedies. kummastakin olen tykännyt ! Patykasta käytin nuorelle, herkälle ja kuivalle iholle soveltuvia tuotteita! Puhdistusmaito, kasvovesi ja voide..Neals yard remedies tuotteista enemmän sekaiholle sopivia, puhdistusvoide ja kasvovoide. (Patykan herkän kuivan ihon kasvovesi edelleen käytössä vaikka tuoksu ei ole paras…) Kauan kärsimäni pintakuivuus loppui näiden tuotteiden myötä! http://www.katjakokko.com sivustolla Katja kertoo paljon erittäin varteenotettavista ihonhoitorutiineista kuten esim. Kasvojen peseminen aina miedolla voiteella ja voiteen peseminen kasvoilta pois musliiniliinalla! Tämä upea niksi on saanut ihoni hehkumaan ja jopa auttanut hieman iho ongelmissa. Joka kerran jälkeen musliiniliina pitää pestä ja käytän siihen luomu saippuaa (ostan tuotteeni Jolie.fi :stä tai naturelle.fi stä!) Katjan blogia lukiessa tulee kuitenkin säilyttää itsellä mielessä että blogi on Katjan työtä myös ja hän mainostaa joitain tuotteita jopa hieman liikaa, ja oikeastaan niin monta tuotetta että on vaikea itse valita! Siksi hänen blogistaan kannattaa lukea myös lukijoiden kommentteja sillä sieltä saa hurjasti MUIDEN KOKEMUKSIEN perusteella hyviä vinkkejä! 😉

Katjan blogista kannattaa lukea AHA-hapoista, hedelmähappokuorinnasta, jota itse viikottain teen iholleni! Hedelmähappokuorintavoidetta saa tilattua naturelle.fi stä! Tämän lisäksi ehdoton hyvä naamio mikä supistaa itselläni finnit on tämä: http://kauppa.jolie.fi/product/1317/absolution-le-soin-purifiant–syvapuhdistava-naamio
suosittelen erittäin lämmöllä kyseistä tuotetta! Joliella on muuten nyt alennus! (Oona tolppasen blogissa oli alekoodi, en satu nyt muistamaan koodia ulkoa. Lisäksi syyskuun loppuun saakka Jolie webshopissa on ilmaiset toimituskulut! Kannattaa hyödyntää! )

Finnien hoidossa erittäin tärkeää on, ettei niitä pidä kuivattaa niin kuin lääkärit neuvovat (been there done that….) sillä se vain pahentaa kierrettä! Riittävä kosteutus, hygieniasta huolehtiminen ja kasvojen pesemisestä vedellä luopuminen ovat aika avainsanoja! Musliiniliinan saa muuten tilattua naturelle.fi:stä. Joliella ei sitä ole, heillä on vain patykan liina joka soveltuu paremmin hedelmähappokuorintavoiteen poistamiseen. Liina kastellaan siis aina lämpimällä vedellä, puristetaan vedet pois ja pyyhitään kasvot. Se avaa ihohuokoset. Ja auttaa ihoa paranemaan! Niinhän kosmetologitkin tekevät? Käyttävät puhdistusliinoja!

En tiedä tuliko kaikki vinkit annettua tähän kilometrivastaukseen, mutta toivottavasti löydät apua, sillä itse on toisinaan niin allapäin etten halua edes poistua kotoa, aknearpien takia… Seuraavana kokeilussani on jättää maitotuotteet kokonaan pois, jos loputkin hormonipaukamafinnit lähtisivät leuasta ja kaulasta pois.! Gluteenittomalla olen jo ja syön terveellisesti, sokerittomasti, lisäaineettomasti jne. Puhdasta itsetehtyä ja valtaosin luomuruokaa! Ruokavalio, stressi(sisäinen ja ulkoilen) vaikuttaa paljon!

Hyvää Syksyä! 🙂
Ja toivon että kirjoitat joskus lisää kokemuksista luonnonkosmetiikan parissa!

Avatar

Moi!

Mulla on tosi samankaltainen stoori kun sulla. Mulla on atooppinen ekseema ja lisäksi kärsin pitkään hormonien aiheuttamasta aknesta. Mä lopetin minipillerit niiden aiheuttamien sivuoireiden takia (finnit oli yksi isoimmista syistä), ja tuntu että pillereiden lopettamisen jälkeen se akne räjähti ihan käsiin. Otsa täynnä pientä näppyä, leuassa ja poskissa valtavia sisäisiä finnejä jotka oli niiiin kipeitä. Kokeilin kaikkea mahdollista luonnonkosmetiikasta ruokavaliomuutoksiin, mutta lopulta marssin lääkärille ja sain antibioottikuurin + lääkevoiteen finnien nuristamiseen. Etenkin toi lääkevoide pelotti atooppisen ihottuman takia, mutta iho reagoi siihen ihan hyvin ja kolmen kuukauden antibioottikuurin jälkeen mun iho oli taas hyvässä kunnossa! Ja kyllä harmitti etten aikaisemmin ollut käynyt lääkärissä. 😀 Toki kuurin loputtua on tullut finnejä muutamia takaisin, mutta muutamat näpyt ei tunnu missään hormoniakne-helvetin jälkeen… Suosittelen siis lämpimästi lääkärireissua!

Atooppisesta ihottumasta mulla olis sulle kysymys. Käytätkö kortisonia ollenkaan ylläpitohoitoon vai käytätkö vaan kuurina kun iho on tosi huonossa kunnossa? Kuinka usein joudut käyttämään kortisonia? Mä oon aina vähän kyseenalaistanut kortisonivoiteet ja oon yrittänyt löytää luonnonmukaisia hoitokeinoja ekseeman kukistamiseen, mut toistaiseksi mikään ei ole auttanut niin paljon että olisin voinut heittää kortisonivoiteet romukoppaan. Jatkan kuitenkin tutkimustyötäni sinnikkäästi ja toivottavasti joskus tulisi eteen joku luonnonmukainen hoitokeino, jonka avulla kortisonista tulisi historiaa mun kohdalla 😀

Tsemppiä sulle ja ihanaa syksyä! 🙂

Avatar

Minulla ollut vuosia käytössä kasvoissa Eucerin pesuneste ja Orionin aqualan plus. Jos yritän käyttää kosmetiikka ihonhoitotuotteita naamani rupeaa tulemaan muutamassa viikossa finnejä. Ihotautilääkäri suositteli aikoinaan tuota pasunestettä ja akne hävisi sen käytöllä! Noissa kahdessa tuotteessa ei ole mitään ylimääräistä mikä ärsyttäisi ihoa, mitä ei voi sanoa edes luonnonkosmetiikasta. Voisin kuvitella että niissäkin voi olla paljon ainesosia joista jonkun iho ärtyy ja toisen paranee. Jokainen luonnontuote ei heti tarkoita sitä että se sopisi kaikille ihotyypeille, etenkään atoopikoille.

Lisäksi nuo perustuotteet ovat erittäin paljon edullisempia kuin mitkään kosmetiikkatuotteet. Eihän ne perustuotteet mitään glamouria elämään tuo ja itsekin haluaisin käyttää välillä jotain ihanilta tuoksuvia tuotteita, mutta sitten mietin haluanko iho-ongelmia ja palaan tuttuun ja turvalliseen Eucerin pesunesteeseen (nimenomaan hajusteettomaan) ja siihen Aqualan Plussaan.

Nykyään en kärsi iho-ongelmista enää lainkaan, vaikka muutamia vuosia sitten elämänlaatu kärsi etenkin siitä että iho oli epäpuhtauksien takia todella kipeä. Ensimmäinen raskaus laukaisi aknen ja nyt jo kaksi uutta raskautta sen jälkeen ja aknesta ei tietoakaan 🙂

Avatar

Voi luoja mä vihaan noita hormooninäppyjä nimenomaan just otsassa ja rintakehässä, vaikuttavat oikeasti elämään aika tavalla kun ei viitsi avonaisempia paitoja käyttää ja ilman meikkiä näyttää kamalalle.. Mulla ne näpyt aiheutti raskaus ja imetys enkä myöskään oo keksinyt mitään tapaa saada niitä pois! Vedenjuonti, säännöllinen pesu ja kosteutus kokeiltu, mut ei vaan tunnu auttavan eli jäämpä seuraamaan, saatko joltain lukijalta hyviä vinkkejä miten näistä pääsis eroon..

Avatar

Finneihin voin suositella Khiel’sin tätä täsmätuotetta:

http://www.kiehls.com/acne-blemish-control-daily-skin-clearing-treatment/735.html?cgid=face-targeted-treatments&dwvar_735_size=1.0%20fl.%20oz.%20Tube#start=6&cgid=face-targeted-treatments

Ostin omani Ison Omenan (espoon) myymälästä. Illalla pieni tippa finnin päälle ja aamulla se on jo katoamaan päin 🙂 Parissa päivässä häviää täysin! Tätä voi myös käyttää meikin alla päivittäin, joten todella huippu tuote. Vähän joo hintava, mutta itsellä jo kestänyt melkeen vuoden, tosin ei ole ollut kuin viikottaisessa, ei päivittäisessä, käytössä 🙂

Kortisonista tuli sellainen ajatus mieleen, että kanattaa olla varovainen mitä kortisoonikuuria käyttää ja kuinka usein. Yksi perheenjäsenenei on syönyt kortisonia todella paljon elämänsä aikana iho-ongelmiin ja nyt on huomattu, että silmiin kiinnyttävät hermot on vuarioitunut ja ”irronnut” ja aiheuttaa hitasti etenevän, mutta pysyvän sokeuden 🙁 Karttaisin siis kortisonia niin paljon kuin mahdollista ja kokeilisin mielummin ensin kaikki mahdolliset muut vaihtoehdot läpi.

Avatar

Tea Tree öljy, ihan paras finnitappoase <3

Avatar

Kosteutus, kosteutus ja kosteutus!!! Rasvainenkin iho tarvii kosteutusta yllättävän paljon, hassua kyllä. Huomasin sulla ton puhdistusvaahdon ja vaihtaisin sen aika äkkiä maitomaiseen, kosteutuksen vuoksi, kosteuttavia naamioita saat käyttää vaikka päivittäin, unohda kuivattavat savinaamiot, varsinkin jos ihossa on kuivuutta ennestäänkin. Lisäksi kuorinnan vaihtaisin rakeellisesta entsymaattisiin, jotka ovat tehokkaita ilman rakeita, jos kuorit ihoa useammin kuin kerran viikossa. Pintakuivaa rasvaista ihoani, jossa pahinongelma on ollu ihon hilseily, oon saanu tälleen hyvin hoidettua. Tietenkin vedenjuonti ja hyvät rasvat vaikuttaa ihoon myös. Hormooninäppylöille ei valitettavasti voi mitään, tietenkin ehkäisyvalmisteita voi joillekkin olla apua.

Avatar

Heippa! Itsellä puhkesi myös akne kun lopetin E-pillerit, sittemmin olen siirtynyt käyttämään nuvaring ehkäisyrengasta, tämän mainitsin siis siksi että itse aikoinani aloitin E-pillerit nimenomaan aknen hoitoon ja renkaaseen siirtyminen pelotti koska hormonia vapautuu siitä vähemmän->finnejä näin ei siis kuitenkaan minun tapauksessa tapahtunut. Suosittelen ehdottomasti maidotonta ruokavaliota, itse suosin myös gluteenitonta koska vaikea suolisto. Maitotuotteiden käytön lopettamisen jälkeen muutoksen huomasi ihan muutamassa viikossa, joskin itsellä ei todellakaan hävinnyt kaikki finnit vaan ohimoille ja poskiin jäi pahimmat ja kipeimmät näpyt. Hätäpäissäni varasin ihotautilääkärille ajan ja sain Roaccutan-kuurin. Söin lääkettä 9kk, jonka jälkeen sain lääkäriltä luvan lopettaa lääkkeen syömisen. Vaikka lääkkeen sivuoireet olivat melko hurjia (ihon ja limakalvojen kuivuminen) en silti olisi pysynyt järjissäni ilman sitä. Sinun tapauksessa en tosin tiedä (ekseema, atooppisen iho) voiko kyseistä lääkettä syödä. Minut se pelasti totaaliselta sekoamiselta ihoni kanssa 😀 meikkivoiteena käytin vichyn dermablendia, tämäkin aika tuhtia tavaraa mutta peittävyys on ihan omaa luokkaansa, sillä todellakin sai kaikki piiloon ja” tasaisen” ihon. Taisi tulla aika sekava ja pitkä kommentti mutta tiedän todellakin mitä on elämä aknen kanssa, sitä vähätellään ja sanotaan niiden olevan ”hei vaan näppyjä” sanoi kerrankin eräs vauvanpyllyihoinen ystäväni, meinasi sota syttyä tästä :’D toivottavasti löydät apua ja hei, kärsivällisyyttä niin ärsyttävältä kuin se kuulostaakin.

Avatar

Voi olla et sun ihon sisällä on niin paljon epäpuhtauksia et nyt kuoriutuu kaikki ulos kun sitä ei peitä mikään, ja ennen ku voit olla ”ihana, kaunis ihoni” -fiiliksellä. Suosittelen kans ihan ultraäänipuhdistusta ni auttaa saamaan ihoa kuntoon myös sisältäpäin 🙂

Avatar

Tämä ei liity nyt mitenkään tähän postaukseen, mutta koska voisit tehdän ”meidän päivä” postauksen? Oot mun mielestä hyvä bloggaamaan ja vaikka et aina jokaiseen kommenttiin ehdi/jaksa vastata, niin hyvä että ainakin jaksat lukea! Ihanaa loppysyksyä koko teidän perheelle! <3

Avatar

Oletko tutustunut sellaiseen tuotemerkkiin kuin Nu Skin? Maailmalla suositumpi, mutta on tekemässä tuloa myös Suomeen. Minulla ja monella muulla on auttanut kutisevaan ja atooppiseen ihoon sekä kasvojen hoitoon.

Avatar

Hei!
Sun kasvojen ongelma kuulostaa aika samanlaiselta kuin minunkin. Ongelma tuli, kun lopetin e-pillerit. Sain ihotautilääkäriltä tuomioksi nodulaarisen aknen, mihin ei tosiaan tehoa kasvojenhoito sen kummemmin. Minulle määrättiin Isotretinoin Actavis kuuri (on voimakas, valitettavasti), ja se on tehonnut minulle. Nyt on kulunut melkein 9 kk aloittamisesta ja ihoni on loistavassa kunnossa. Valitettavia asioita ovat muun muassa, että on aloitettava e-pillerit tai otettava kierukka ja että iho kuivuu aika lailla.

Mikäli iho ei ota parantuakseen, suosittelen ihotautien ammattilaista! Toivottavasti kuitenkin ihonhoito tepsisi sinulla.

Avatar

Moikka! ite kärsin myös atooppisesta ihosta ja ajoittan ollut myös ongelmia päänahan kanssa. Minulle suurin apu on ollut apteekissa myytävä Nizoral-shampoo. Parissa päivässä kutina on loppunut ja oireet hävinnyt. Suosittelen kokeilemaan ellet ole vielä kokeillut! 🙂

Avatar

Moikka, mun iholle tepsi tosi hyvin aloe vera-tuotteet. Niitä suosittelen kyllä lämpimästi, ainakin kannattaa kokeilla! Toinen on aloe vera meikkejä, niihinkin olen ollut tosi tyytyväinen. Jos haluat, voisin antaa sulle muutamia tuotteita kokeiltavaksi (Helsingissä), laita viestiä jos kiinnostaa 🙂

Avatar

Niin joo en tiedä saatko sähköpostiosoitteen tietoon tuota kautta mutta se on siis amy.albrecht (a) gmail.com 🙂

Avatar

Hei, johtuukon nuo kaikki kierukasta vai aikuisiän aknesta. Itse käytän epillereitä aknen hoitoon ja ne pitävät finnit poissa. 🙂

Avatar

Mulla on myös nyt muutaman vuoden ollut atooppista ihottumaa. Jokin aika sitten se oli todella paha molempien käsien kyynertaipeissa…Ja naaman iho on paskimmassa kunnossa ikinä..syytän tästä basironia jota kokeilin kun ystäväni kehui sitä mutta eipä toiminut mulla! Kuivatti koko naaman ja meni niin herkäksi että jos jotain rasvaakin tungen naamaan niin näppyjä ilmaantuu samantien. Meikkaamisestakin on tullut erittäin turhauttavaa enkä enään tiedä mitä teen..pakko varmaan seuraavaks mennä lääkärin puheille!! Toivottavasti löydät hoitokeinon ihollesi!

Avatar

Vaikka luonnonkosmetiikka onkin puhdasta ja melko vähän allergisoivaa, mä liputtaisin kuitenkin voimakkaasti apteekkituotteiden puolesta. Hankalalle iholle löytynee sitä kautta parempaa täsmähoitoa. Itsekin olen joutunut panostamaan tyyriisiin meikkeihin apteekista, mutta ne ovat kyllä hintansa väärti!

Avatar

Moikka!

Itse olen saanut ihooni ihan huimaa parannusta sinkkitableteista (n. 45mg/pv), omega 3 rasvahapoista, veden juonnista, gluteenittomasta ja maidottomasta ruokavaliosta sekä hyvin olennaisena osana kookosöljystä. Kookosöljy on itselläni toiminut kuin parantavana ihmetuotteena, jonka käytöstä en ihan heti aio luopua! Moni ajattelee, että jo valmiiksi rasvaista ja epäpuhdasta ihoa ei saisi missään nimessä rasvata/kosteuttaa lisää (etenkään öljyllä), mutta nimenomaan runsas kosteutus on erittäin tärkeää näppyjen kurissapidon kannalta.
Kookosöljyssä on luonnostaan tulehduksia ehkäiseviä ainesosia, jonka olen omalla kohdalla huomannut erittäin selkeästi jo viikon käytön jälkeen. Öljy tuntuu pehmeältä iholla, ja se nopeuttaa finnien/näppyjen ”elinkaarta” iholla. Tällä tarkoitan siis sitä, että finnin paranemisprosessi nopeutuu todella paljon normaalista paranemisesta. Jo aamulla edellisillan finni on kuivunut ja muuttanut muotoaan tai jopa hävinnyt. Itse käytän kookosöljyä iholla meikinpuhdistuksen jälkeen siten, että sivelen ohuen kerroksen ihon alueille, jotka kuivuvat eniten sekä alueille, joissa esiintyy eniten epäpuhtauksia. Jätän öljyn kasvoille yön ajaksi imeytymään. Omalla kohdalla ollut ihan mainio apu finneihin, suosittelen!!!

Avatar

Mä en kestä miten samanlaiset vaivat meillä on! Itselläni on leikattu välilevyn pullistuma viime vuonna, joka on nyt valitettavasti uusinut…Lisäksi kärsin myös atooppisesta ekseemasta, ja kaiken huipuksi olen teininä kärsinyt pahasta aknesta 😀 itse olen saanut ihoni hallintaan tosi kosteuttavalla perusrasvalla (itse käytän Dermosilin rasvaa) ja ekseema ihottumaa hoidan 0,1% reseptirasvoilla 🙂 akneajoista muistan vaan kosteutuksen, se oli tosi tärkeessä osassa että ihoni parani. Tsemppiä paljon ihon kanssa!!

Avatar

Mulla oli hyvin paha akne mihin ei mitkään lääkkeet tai hoidot auttanut. Epäilevänä kokeilin sitten suolasaippuaa ja sinkkitabletteja. Alle kuukaudessa kaikki finnit katosivat ja vaalensin arpia sinkkipastalla. Olen nyt pian kaksi vuotta syönyt sinkkiä aamulla yhden tabletin sekä aamuin illoin pessyt kasvoni suolasaippualla. Ihoni on supersileä ja finnejä tulee ehkä yksi pieni kolmessa kuukaudessa ja lähtee päivässä-kahdessa! Eikä iho kuivu lainkaan!

Avatar

Itse olen kärsinyt iho-ongelmista (rasvoittuva, herkkä, sekaiho, epäpuhtauksia, kuivuutta, kutinaa, jne) koko aikuisikäni, enkä mitään muuta syytä keksi kuin hormonaalisen ehkäisyn pois jättimisen ja tietty sitten raskaudet joiden jälkeen iho on kukkinut enemmän ja vähemmän.
Raskausaikana iho on ollut hyvä, mutta synnytyksestä muutama kuukausi ja taas kukitaan ja kärsitään. Hormonaalista ehkäisyä en enään ikinä mielellään ota, juurikin näiden sivuvaikutusten takia, enkä voi käyttää kuin minipillereitä (migreeni) ja ne kuulemma nimenomaan aiheuttaa näitä iho-ongelmia.
Kun lopetin pillerit niin iho villiintyi ihan täysin ja se oli kamalaa koska ihoni oli aiemmin normaali ja puhdas. Sain ab kuurin -> tulin raskaaksi enkä kerennyt käyttää kuuris loppuun – > synnytyksen jälkeen ihoon ilmestyi näppylöitä, ei kovin häirisevästi -> tulin taas raskaaksi ja iho muuttui hyväksi -> synnytyksen jälkeen iho rasvoittui ja varsinki otsaan ja leukaan ilmestyi kipeitä paukamia joista jäi punaiset arvet ja sitten mulle riitti ja menin lääkäriin ja sain ab-voidetta, joka on tehonnut hyvin.

Jos iho kovin häiritsee niin suosittelen menemään lääkäriin yksityiselle puolelle, osaavat auttaa!

Avatar

Kokeilepa Meine Basea. Käytän sitä ihonpuhdistukeen, meikkien poistoon ja hiusten pesun. Mun iho oli ennen kamala. Lisäksi hiukset rasvoittuvat päivässä. Nyt tarvitsee pestä hiukset max pari kertaa päivässä.

Avatar

Olen 23-vuotias ja olen murrosiästä asti taistellut rasvaisen akneihon kanssa, mutta samalla ihoni on pintakuiva ja hilseilevä. Olen käynyt läpi usean antibioottikuurin ja olen kokeillut kaiken maailman apteekin tehorasvat, joista käteen jäi vain kuiva ja hilseilevä iho. Silti rinta, selkä ja kasvot oireilivat välillä erittäin voimakkaasti ja välillä vähemmän, mutta finnejä oli aina. Lopulta ihon tulehtuminen saatiin haltuun e-pillereillä, joista tällä hetkellä käytössä Cypretyl, jota nimenomaan markkinoidaan ahkneen, ei ehkäisyyn.
Noin vuosi sitten ryhdyin myös parantamaan ruokavaliota ja reenasin paljon, joten söin puhtaasti ja join paljon vettä. Samalla kuulin parturi-kampaajaystäväni kautta uudesta tuotemerkistä, NuSkinistä. NuSkin tuotteita voi tilata netistä ja voit saada tunnukset henkilöltä, joka toimii NuSkinin markkinoijana, jolloin saat tuotteita halvemmalla. Olen käyttänyt säännöllisesti merkin puhdistustuotteita ja rasvoja ja ystäväni on tehnyt kasvohoitoja NuSkinin omalla laitteella ja ihoni ei oikeasti ole ollut aikoihin paremmassa kunnossa. Toki tuotteiden lisäksi pesen meikit pois erityisesti reenatessa ja huolehdin rasvaamisesta ja veden juonnista. Jos ihoa ei rasvaa, iho kuivuu ja alkaa suojamekanismina erittää entistä enemmän talia. NuSkiniltä löytyy myös meikkivalikoima, jota en ole vielä testannut.
Tietysti on aikoja, jolloin stressi ja huono ruokavalio näyttävät merkkinsä kasvojen iholla, mutta rinta ja selkä ovat täysin parantuneet.

Avatar

Itselläni ollut vauvasta asti atooppinen iho ja ihottuma ulottuu kauttaaltaan koko vartalolle. Olethan tietoinen, että mitä enemmän kortisonikuureja syöt niin sitä nopeampaa ja rajumpana ihottuma palaa takaisin. Atooppinen iho vaatii päivittäisen rasvauksen ja itse sorrun useasti siihen että ”Nyt kun iholla ei ole ihottumaa, ei minun tarvitse rasvata”. Väärin. Sillä ei mene kuin muutama päivä ja sen kyllä huomaa, jos rasvauksesta on luistanut. Suosittelen käymään ihotautilääkärin juttusilla, jotta saisit oikeanlaiset perusvoiteet ja ehkä sitten kuureina kortisonipohjaisia voiteita. Itse olen käynyt valohoidoissa, joten siitä voisi olla apua ainakin päänahan ihottumiin, joita rasvoilla aika hankala hoitaa. Voit laittaa minulle s-postia niin voin kertoa lisää millä reseptirasvoilla hoidan omaa ihoani.

Avatar

Hei kokeileppa meikeiksi Idun minerals sarjaa!! On ollut mun atooppisen, mut epäpuhtaan ihon pelastus! Meikistä tulee tosi luonnollinen, kestää koko päivän, antaa hengittää mutta peittää silti! Oon itse ostanut apteekista mun idunit, en oo varma saako jostain muualtakin! Mut kannattaa:-)

Avatar

Hei,

suosittelisin jattamaan kortisonivoiteet kokonaan pois, niihin usein jaa vaarallisesti koukkuun ja ne ovat hirveaa myrkkya. Talla sivustolla kerrotaan lisaa: http://itsan.org/

Itse olen kaynyt lapi Topical Steroid Withdrawalia nyt 8 kk ja se on ollut kamalaa, pliis saasta itsesi talta tuskalta. nyt iho kuitenkin paremmassa kunnos kuin vuosiin ja ei vaadi paljon hoitoa! Epsom suola kylvyt ovat auttaneet tosi paljon, suosittelen!

Avatar

Heippa,

itse oon saanut pahaan aikuisiän akneen parannuksen ihan lääkekuurin kautta, Roaccutan nimeltään. En tiedä toimiiko sun tapauksessa, koska kyseinen lääke kuivattaa ihoa ihan järkyttävästi.. Roaccutan on silleen hyvä, että ehkäsee tulevaisuudessa myös aknea. Eli jos syöt yhen/muutaman kuurin niin todennäkösesti et enään ikinä kärsi isoista ja kipeistä finneistä. Mulla itelläni viiminen kuuri (yhteensä söin 4) loppu tähän kesään, ja tähän mennessä on tullu takas pientä ihottumaa suun ympärille, mut siihen sain sit reseptillä voidetta millä hoidetaan ihottumia. Mitään isoja ja kipeitä finnejä ei ole enään toisen kuurin jälkeen tullut takaisin.

Ihotautilääkärit auttaa 🙂

Avatar

Todella hyvin kirjoitettu postaus!

Avatar

Moikka, itselläni suurin ongelma on erityisen kuiva ja kirvelevä päänahka. Akuuteimmassa tianteessa käytin kortisoniliuosta ja sain öljyhoitoja päähäni ihan siis kampaajalla. Sittemmin päänahkan kunnon ylläpitoon on ollut paras tuote aloe veran first suihke! Suosittelen kokeilemaan vaikka en tiedä riittääkö se sinun päänahkallesi, mutta itse löysin helpotuksen sitä kautta. Käytän aloe vera tuotteita myös ihooni muutenkin 🙂

Avatar

Heippa!

Minulla ei ittellä oo hirveen ongelmainen iho, mutta kuten muutama yllä jo sanoikin niin Nu Skin on ollut ratkaisu todella monen pulmaan. Jos hengaat instagramissa niin siellä taitaa ainakin löytyä ulkomailta paljon ennen-jälkeen kuvia kun on Nu Skinin tuotteita käytetty. Facebookissa on myös ryhmä Nu Life, jossa on suomalaisten käyttäjien kuvia. Tuotteet ovat auttaneet todella monia iho-ongelmissaan. Jos haluat päästä tutustumaan tuotteisiin, ettei suoraan tarvi summassa tilata, niin Helsingissä ja Turussa on hyvin helppo saada tuote-esittely. 🙂 Itsekkään en enää Nu Skinin tuotteita jätä mistään hinnasta pois käytöstä.

Avatar

Hei! Itsellä juurikin samoja vaivoja eli atopiaa, acnea ja vielä seborreea. Parhaat tuotteet omaan käyttöön olen löytänyt cosmetic.fi Aqua Mineral ihonhoitotuotteista. Käytän nyt säännöllisesti mineraalisaippuaa (sekä kasvojen että muun kropan iholle) ja kuorintavoidetta kasvoilla. Yövoidetta samasta sarjasta normi kosteusvoiteena. Ihania miedon tuoksuisia tuotteita! Acnen peittoon tämmöiselle hankalalle tapaukselle löysin samasta paikasta cower pen meikkivoiteen, merkki Beauty is Life, joka todella peittää, muttei kuivata eikä näytä pakkelikerrokselta, vaan jos mainos sanoja käytän niin ihosta tulee ”samettinen” ja tasainen. Suosittelen!

Avatar

Sain hormonaalisen aknen riesakseni 33-vuotiaana. Sitä ennen oli jo ollut atopiaa ja rasvoittumista riesana. Kokeilin kaikenlaista kosmetiikkaa, maidottomuutta, vehnättömyyttä, antibiootteja, rasvoittumista muka vähentävää lääkettä, lääkevoiteita, ehkäisypillereitä – just name it. Rahaa paloi toista tuhatta euroa. Vuosien kärvistelyn jälkeen pinna paloi, ja pyysin Roaccutan-kuurin (sain vastaavan: Isotretinoin Actavis). Kolmessa viikossa iho kunnossa, ei kutinaa, ei atopian oireita, ei rasvoittumista, ei kipeitä leuanalusfinnejä, ei kukkivaa rintakehää, ei piiloteltavaa selkää. Tukan voi pestä joka kolmas päivä.

Ainoa vika kuurissa on se, etten hankkinut sitä aiemmin. Onneksi sentään nyt, sillä lääkäri totesi, ettei tällainen itsestään mene ohi ja oireet voivat jatkua pitkälle eläkeikään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä