Ihan itse tein, meinaan myslipatukoita!

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse myslipatukoita ja oikeesti, wow. Ei turhaa sokeria, ei lisäaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Puhdasta tavaraa, helppo kantaa mukana ja oikeasti sairaan hyviä. Ja tekeminen oli todella nopea prosessi, nämä onnistuvat varmasti surkeimmaltakin jauhopeukalolta! Tässä siis minun ohjeeni gluteenittomiin myslipatukoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myslipatukat

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl appelsiinimehua
0,5 dl Modo Agavesiirappia
2 rkl hunajaa
cashew-pähkinöitä
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
chia-siemeniä
2 rkl maapähkinävoita
kuivattuja marjoja

Kiehauta kattilassa appelsiinimehu, siirappi ja hunaja. Sekoita muut aineet keskenään maapähkinävoita lukuunottamatta. Kaada kiehautettu seos kuivien aineiden joukkoon ja lisää vielä viimeiseksi maapähkinävoi. Kun sen lisää kuumaan seokseen, se notkistuu helpommin. Sekoita huolella ja sullo seos tiiviisti uunivuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Leikkaa kuumana pienemmiksi paloiksi ja jätä sitten jäähtymään rauhassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osaisiko joku sanoa, mistä saisi ostettua sellaisia yksittäispakkauksia tämmöisille omille tekeleille? Olisi tosi näppärä säilyttää jossain muoveissa purkin sijaan!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Tai ihan elmukelmuun?

Avatar

Osta rulla sellofaania, leikkaa pienempiin osiin, kääräse sellofaaniin ja teipillä paketti kiinni ja vaikka vielä tussilla päivämäärä! Se ainakin toimii 🙂

Avatar

Tai sitten laitat ihan vaan minigrip-pussiin. Niitä saa tosi pieniäkin.

Kiitos resptistä, menee kyllä ehdottomasti kokeiluun koska välillä tulee niitä hetkiä kun on tien päällä eikä esim. joku rahkapurkki tai jogurtti silloin ole mikään kätevä välipala. Ja noissa kaupan jutuissa on just ihan sikana sokeria eli ei todellakaan oo terveellisiä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä