Iso paha Indiedays

Olen ollut Indiedaysilla kaksi kuukautta, vaikka toki taustasäätöä ja muita tapaamisia onkin ollut jo paljon kauemmin. Mutta silti, näiden kahden kuukauden aikana olen saanut enemmän tukea, ymmärrystä ja tsemppausta, kun missään aiemmassa työpaikassani. Vaikka olen viihtynyt hienosti jokaisessa portaalissa, on tämä Indiedaysin työympäristö jotain aivan muuta.

Muuttaessa yleensä kävijämäärät laskevat, ellet sitten muuta yhtäkkiä paljon suurempaan ympäristöön ja kävijämäärät ovat ennen muuttoa olleet melko matalat. Hakutuloksissa nouseminen kestää ja liikenne vähenee, etenkin jos liikennettä ohjautuu edelleen vanhaan osoitteeseen…. Näiden perinteisten muuttovaikeuksien päälle minulle vielä osui molempien lasten terveyden heikentyminen ja samanaikaisesti blogin kommentoinnin eskaloituminen pahimpaan pisteeseen, ja jo ensimmäisen kuukauden jälkeen päädyin pitämään taukoa blogista. Ja sen jälkeen suljin kommentoinnin. Ja sitten palkkasin moderaattorin, jotain ennennäkemätöntä tässä Suomen blogimaailmassa. En ole todellakaan ollut mikään maailman helpoin bloggaaja tässä syksyn aikana, mutta en ole joutunut mitenkään kärsimään siitä. Kaikki ovat olleet aivan uskomattoman ymmärtäväisiä ja aidosti huolestuneita, sekä kiinnostuneita siitä, miten minulla menee. Sydämettömän suuryrityksen sijaan Indiedays on lämmin yhteisö, jossa tajutaan, että kaikkien hyvinvoinnista huolehtiminen on pidemmän päälle kaikille paras tavoite, sen sijaan, että keskityttäisiin vain tuloksiin ja numeroihin.

MUTSIS ON14

Tuntuukin todella pahalta, että muuttaessani, tai siinä muuton lähestyessä, sain todella paljon hämmentyneitä katseita, kun kerroin lähteväni Indiedaysille. Miksi vaihtaa ison kansainvälisen mediatalon alta portaaliin? Miksi juuri Indiedays? Enkö ole kuullut huhuja?

Kaikki sen tietävät, että bloggaajista levitellään paljon juoruja. Perättömiä, sekä lumipalloefektin lailla kasvavia. Käyt huonolla tuulella kaupassa ja seuraavaksi luet palstalta, että olet heittänyt kassalla maidot myyjän naamalle. Raskaana ollaan tuon tuosta, aborttejakin tehdään liukuhihnalla ja yksikään parisuhde ei ole oikeasti onnellinen. Mutta ei se ole pelkät bloggaajat, joista puhutaan. Myös portaaleista ja mediataloista puhutaan, ja paljon. Osasta bloggaajien kesken, joistakin sitten taas keskustelupalstoilla. Moni ei varmastikaan ole säästynyt kuulemasta, mitä kaikkea myös Indiedaysista on puhuttu.

Siihen ei tarvita muuta kuin yhden ihmisen sivulause negatiivisella sävyllä. Tai ehkä yhdellä ihmiselle menee sukset ristiin jonkun tyypin kanssa ja yhtäkkiä kaikki on täyttä paskaa. Tai sitten ei pystytä ymmärtämään, miten jollain on sitä bisnesälyä ja osaa perustaa menestyvän yrityksen ajankohtaisen ilmiön ympärille. Faktatietona tiedetään, että postauksista maksetaan 100 euroa kappale ja sisältö pakotetaan kaupallistamaan. Kulisseissa tapahtuu vaikka ja mitä. Muistan joskus lukeneeni näitä juttuja suu auki ja sitten kun se muuttopäätös tehtiin, sain kuulla omalta osaltani, kuinka hölmön valinnan olen tehnyt kun lähden tällaiseen ympäristöön.

Tuntuu todella absurdilta, että ihmiset, joilla ei ole mitään omaa kokemusta jostain firmasta, arvostelevat toisen ihmisen päätöstä lähteä sinne töihin. Tuntuu vielä absurdimmalta, että moni ajattelee, että täällä Indiedaysilla olisi näin paljon upeita bloggaajia, jos meidän oikeuksia sorrettaisiin ja meitä käytettäisiin hyväksi. En ole Indiedaysilta tavannut yhtään ihmistä, josta en pitäisi. Päinvastoin, olen ylpeä kun saan olla osana tällaista porukkaa. Yksi Indiedaysin huikeista bloggaajista.

MUTSIS ON15

Mitä syntyy, kun laitetaan yhteen joukko älykkäitä, kunnianhimoisia, välittäviä ja mukavia ihmisiä? Niin.

Ps. Huomenna vietetään ties kuinka monetta kertaa Indiedays Inspiration Day –tapahtumaa, johon Indiedays on koonnut mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia ja tilaisuuksia verkostoitua, jotta kaikki Indiedaysin ulkopuolisetkin bloggaajat pääsisivät ainakin sen kaksi kertaa vuodessa nauttimaan upeasta alan tilaisuudesta. Toivottavasti nähdään monen kanssa huomenna, tulkaa nykimään hihasta!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Oi, satuin näkemään tän Indiedaysin etusivulla ja Emilia mä oon niin samaa mieltä sun kanssa – Indiedaysin porukka on lämpimin, välittävin, aidoin ja kannustavin yhteisö jonka tiedän. Ihana että kirjoitit tästä <3

Avatar

Ja voi höps sanon minä. Ilmiö on huvittava. Sitä tapahtuu joka paikassa. Käytän usein vertaiskuvaa ”pieraise siwassa, cittarissa on jo p:t housussa” 😀 eli asiat paisuu kuin pullataikina. Työpaikka on jokaisen ihan henkilökohtainen asia ja tehdään omat päätökset. Iso plus sinulle, olet onnellinen ja valintaasi tyytyväinen 🙂 Aurinkoisia syksy säitä,
Satu.

Avatar

Vitsi, et harmittaa miten joutuu jättää päivän väliin! Pidä hauskaa!

Avatar

Hyvä, että olet viihtynyt uudessa työpaikassasi ja päätit myös kertoa vähän siitä tänne blogin puolelle. Mä en ole kauheasti perehtynyt näihin Indiedays -vihakirjoituksiin vs. kehukirjoituksiin, koska en ole kokenut, että on mun asia ruveta ottamaan kantaa sellaiseen asiaan, josta en ymmärrä mitään tai josta olen saanut jonkinlaisen käsityksen vain ns. pintaraapaisujen perusteella, joiden totuudenmukaisuudestakaan en voi olla varma. Toivottavasti tapahtuma meni hyvin, kiva että on mahdollisuus osallistua tuollaisiin 🙂 <3 Tsemppiä ja kaikkea hyvää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä