Riks raks poks

Tässä on ollut nyt pisin tauko ikinä ja moni varmasti ihmettelee miksi. Toisen blogin puolella on myös ollut hiljaisempaa, mutta kuitenkin reippaasti enemmän äksöniä kun täällä. Johtuen siis ihan vain siitä, että elämä on koetellut meitä nyt aika reippaasti ja en ole pystynyt yhtään keskittymään hyvinvointiin, laihduttamiseen ja liikuntaan, joten niistä ei ole myöskään ollut inspiraatiota kirjoittaa. Mikä on todella harmillista, mutta näin se elämä menee. Tähän alkuun ennen kun unohdan, halusin vielä ihan näin postauksessa pyytää anteeksi eräältä lukijalta, jolle vastasin tökerösti kommenteissa! Olen todella pahoillani 🙁 Mulla oli ollut itsellä tosi huono päivä ja luin juuri sitä ennen useamman törkeän kommentin ja luin sitten kunnon vihalasit silmillä kommenttisi aivan väärin.

Aiheeseen palatakseni, meillä on siis ollut nyt perheessä vähän kaikkea mahdollista ongelmaa. Syövästä ja leikkauksista kosteusvaurioon ja sydänongelmiin. En ole päässyt liikkumaan, koska totuttelen edelleen uuteen sydänlääkitykseeni ja ehdinpä tässä välissä olla melkein viikon kuumeessakin. Huono tuuri ei tunnu millään helpottavan, mutta kaikki ei sentään ole mennyt ihan päin persettä. Enempää en ole laihtunut tässä nyt lääkityksen aloittamisen jälkeen, mutta en ole myöskään lihonut! Kirjanpito näyttää edelleen miinus kuusi kiloa ja olo on sen puoleen ihan jees. Mitä nyt vähän turvonnut, kun olen kokeillut taas gluteenia ihan vain todetakseni, että ei sovi minulle ei.

Minulla oli perjantaina taas lääkäri, jossa käytiin läpi uusimmat labratulokset liittyen edellisiin labroihin, joissa ilmeni, että lihaksistani vuotaa kreatiinia vereen. Tämä siis liittyy nyt ilmeisesti näihin nivelkipuihini, jotka ovat sen verran suuria, että niiden seurauksena lihakseni kouristelevat ja kramppaavat. Samalla lääkärikäynnillä keskusteltiin tästä beetasalpaajalääkityksestä ja mietittiin uutta lääkettä, kun rytmihäiriöt eivät vieläkään ole helpottaneet. Nyt kuitenkin on se ongelma, että TYKSissä otettujen kokeiden tulokset ja lääkärikäynnin merkinnät eivät ole missään ylhäällä, joten odotellaan niitä ja lisäksi piti tilata vanhalta asuinpaikkakunnaltani terveystietoni, sillä minulla on todettu lapsena sydämessä rakenteellinen vika, josta en tiedä sen enempää, mutta nyt pitäisi selvittää, liittyvätkö nämä jotenkin yhteen. Tällä hetkellä tämä on siis vain odottelua, mutta sydänongelmat vaikuttaisivat alkaneen nyt stressin seurauksena, mutta niillä on toinenkin tekijä, jonka takia sydämeni on niin herkkä stressille… Tiedän, että nämä miljoonat terveysongelmani liittyvät yhteen ja keskustelimme myös siitä perjantaina lääkärin kanssa, ja tulen tekemään aiheesta oman postauksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä lihaskreatiinitasojen ongelma oli nyt kuitenkin se akuutimpi syy lääkäriin. Tämän ck –arvon normaali taso on kuulemma alle 200 ja minulla se sitten taas oli yli 5000. Ja ei, tuossa ei ole ylimääräistä nollaa vahingossa. Eli tällä hetkellä selvitellään, liittyköö niveliini myös joku lihaksiston sairaus, vai johtuuko tämä lukema siitä, että nivelkipujen seurauksena lihakseni kramppaavat jatkuvasti ja näinollen nostavat näitä lukuja. Ikään kuin treenaisin koko ajan todella kovaa. Pysyypähän lihaskunto edes vähän elossa 😀 En kyllä millään usko, että mulla olisi tässä vielä joku lihassairaus, vaan luulen tämän johtuvan nimenomaan näistä nivelongelmista. Mutta tottakai ymmärrän, että lääkäri nyt haluaa seurata tätä. Lisäksi sain vihdoin kaikki tulokset tästä olkapääni kuvauksista ja sain kuulla, että sieltä on kaikki nivelsiteet ihan sökönä, eikä sitä pysty mitenkään korjaamaan. Ainoa toivo on kuntoutus, mutta sekään ei tule sitä parantamaan, saattaa vaan vähän helpottaa. Nyt kun tuli tällainen tuomio niin olen alkanut miettiä, että olisi kyllä pitänyt tehdä rikosilmoitus sillon kun reilu vuosi sitten ystäväni exä kävi kimppuuni ja kiskaisi tämän olkapään aivan paskaksi. En halunnut silloin aiheuttaa mitään ylimääräisiä ongelmia hänelle, mutta nyt kun ei enää ole toivoa tämän parantumisesta niin tekisi kyllä mieli hakea oikeutta… Soitin sillon kuitenkin heti poliisit ja kävin sairaalassa, joten mahtaisikohan siinä olla tarpeeksi näyttöä, että voisin vielä tehdä rikosilmoituksen?

Tämän kaiken keskellä ei tosiaan hirveästi inspaa pitää hyvinvointiin keskittynyttä blogia ja blogin kohtalo onkin ollut pohdinnassa. En kuitenkaan tahtoisi olla täällä koko ajan valittamassa, mutta samalla tuntuu ärsyttävältä, kun ei ole ikinä mitään edistystä raportoitavana. En kuitenkaan tahtoisi jättää tätä blogia, koska toivon koko ajan tämän tilanteen kääntyvän parempaan, jotta pääsisin taas vauhtiin. Tuntuu, että tulee nyt vain vastoinkäymistä vastoinkäymisen perään, mutta uskon vakaasti, että kyllä tämä onni tästä nyt vielä kääntyy. Mulla on kuitenkin edelleen se sama päämäärä. Haluan pudottaa nämä 15 kiloa, joista siis nyt on vielä jäljellä 9 kiloa, ja samalla kehittää lihaskuntoa, jotta nivelkipuni helpottaisivat. Keskityn enemmän taas itseeni, treenaamiseen ja fysioterapiaan heti kun meidän lasten tulevat operaatiot on saatu alta pois, eikä tarvitse enää stressata heidän puolestaan. Yritän nyt jatkossa keskittyä tosiaan enemmän myös tähän blogiin, mutta en osaa sanoa mitään siitä, kuinka usein mahdan saada tänne postattua. Yritän tosiaan parantaa reilusti, mutta tällä hetkellä terveys on ollut sen verran surkeana, että hyvinvointijuttujen kirjoittamisesta tulee oikeasti aika katkera olo. Ottaa päähän kun en saa harrastaa enää oikein muuta kuin salia ja sitten sekin on hankalaa, kun en voi nostaa isoja painoja ja nyt vielä tämä uusi lääkitys tuo lisähaasteensa. Mutta yritän vaan muistaa, että asiat voisivat olla paljon huonomminkin ja keskittyä niihin positiivisiin puoliin. Näistä fiiliksistä postasinkin toisessa blogissa, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa täältä.

Anyways, toivotan teille kaikille nyt ihanaa uutta viikkoa ja kiitos kun olette pysyneet täällä mukana <3 Toivottavasti pääsisin pian taas treenaamaan ja tekisi paremmin mieli postata 🙂

Ps. Miltä kuulostaisi idis laajentaa tämän blogin repertuaaria kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin ja siirtää tänne myös kauneuteen ja ihonhoitoon liittyviä juttuja?

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

helou!

kans tuohon rikosilmotukseen kommentoin, että ei ole liian myöhästä! voit vaikka netissä täytellä sen omassa rauhassa ajan kanssa, jos konkreettisesti poliisien juttusille meno ei ole se number one. olen itsekin kerran joutunut tekemään rikosilmotuksen, jonka tein reilusti vuosi itse tapahtuman jälkeen. sinulla kuitenkin on lääkärin lausunto tapahtumasta jo entuudestaan 🙂

mukavaa joulun odotusta ja tsempit perheelle!

Avatar

Tsemppiä sinulle erittäin paljon! 🙂 <3 Älä ressaa blogin päivittämisestä yhtään. Sitten kun jaksat niin päivitä. 🙂 Rankalta kuulostaa, mutta uskon myös että asiat alkavat pikkuhiljaa järjestyä paremmaksi.

Emilia Huttunen

Kiitos <3

Avatar

Hei! Blogiasi on mukava lukea edelleen, vaikka tahti onkin hidastunut ymmärrettävistä syistä. On kiva lukea postauksia ”ihan oikeasta elämästä”, koska eihän elämä aina mene ihan käsikirjoituksen mukaan ja vastoinkäymisiä tulee.. Ja mitä laajentamiseen tulee, niin ehdottomasti! Onhan hyvinvointi paljon muutakin kuin laihdutus ja treenaaminen. Treenauksen ja muiden ohella olisin hyvin kiinnostunut lukemaan ruokavaliostasi gluteenittomana hieman enemmän!
Paljon jaksamisia teidän perheelle ja pikaista paranemista. <3

-Sonja

Emilia Huttunen

Kiitos, kiva kuulla <3 Musta tuntuu, että tossa olisi hyvä tapa saada tätä blogia aktiivisemmaksi, jos vähän laajentaisi tätä repertuaaria 🙂

Avatar

Tsemppiä sulle hurjasti! Toisessa blogissasi olenkin lukenut lasten leikkauksista, mutta odotan kovasti, että itsesikin saat kuntoon! Näin fysioterapiaopiskelijana minua kiinnostaa, mikä on tämä yhtenäinen osa kaikkia ongelmia, mistä sanoit että kirjoitat postauksen myöhemmin. Toivottavasti kaikki selviää pian eikä enää tarvitse kärsiä :/ mua kiinnostaa myös ihonhoito ja kosmetiikka sekä ruokavalio ja esimerkiksi ruokaohjeet, jos sellaisia jaksat kirjoitella 🙂 mutta kirjottele vaan omassa tahdissa, kyllä täällä lukijat pysyy 🙂

Avatar

Tsemppiä ! Tuo laajennus kauneuteen ja ihonhoitoon kuulostaa tosi hyvältä, samalla siihen voisi liittää myös ruokavalion 🙂

Avatar

Tsemppiä kovasti, nyt ajattelet itseäsi, perhettäsi ja lähipiiriäsi, ne kaikkein tärkeimmät❤

Avatar

Hei, laajenna vaan aihealueita, jos se tuntuu susta hyvältä vaihtoehdolta. Kieltämättä aika paljon juttuja on yhdelle perheelle käynyt lyhyessä ajassa. 🙁 Itselläni on mm. niveliin vaikuttava sairaus ja mietin ruokavaliomuutosta, joten olisi mukava kuulla sun gluteenittomasta ruokavaliosta enemmänkin! Älä kuitenkaan stressaa postauksista.

Avatar

Voimia sulle ja perheellesi <3 olet upea, toivottavasti muistat sen vaa'an lukemasta riippumatta <3

Avatar

Moikka, en perusta nettidiagnoosien tekemisestä, mutta pidempään blogejasi seuranneena ja oireitasi kuunnelleena tuli mieleeni, että onko sulta suljettu pois ehlers-danlosin syndrooma? Oon nyt viime aikoina törmännyt pariin kertaan kyseiseen sairauteen ja tulit mieleen oireiden vuoksi. En halua tällä mitenkään pelotella mutta vinkata että voit tarvittaessa tutustua siihen ja keskustella lääkärin kanssa jos ei oo koskaan tullut eteen.. 🙂 tsemppiä sulle ja teidän perheelle elämän eteen heitettämien kivikkojen kulkemisessa!

Avatar

Hei Emilia! Olen pitkäaikainen blogisi lukija ja nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Tuntuu varmasti kamalalta kun elämässä on noin paljon vastoinkäymisiä. Olet kuitenkin äärimmäisen vahva nainen ja sinulla on ihana perhe tukenasi. Päivittelet blogia, kun ehdit ja jaksat. Jos et jaksa vaikkapa vuoteen päivittää, niin uskon, että me aktiiviset lukijat pysymme silti tahdissasi mukana. Nyt keskityt itseesi, etkä (kaikella ystävällisyydellä) ajattele aina muita ensin ja pistä kaikkia muita oman hyvinvointisi edelle. On kuitenkin perheesi etu, että sinä voit mahdollisimman hyvin! Paljon jaksamisia, virtuaalisia halauksia ja voimia tulevaisuuteen!

Avatar

Hei, vielä ehdit hyvin tehdä rikosilmoituksen ja suosittelen sitä ensisijaisesti, kun kyse on elinikäisestä vammasta!

Avatar

Suosittelen, että aloitat llaihduttamaan sillä, että lenkkeilet. Ihan hitusen lisäät liikunta määäräsi. Hiljalleen voit kasvattaa sitä, sitten kun alkuun on päästy. Ei tarvi punttitreeniä, ei erikoisia ruokia eikä muutakaan. Kilot alkavat rapista kovaa kyytiä. Ja kaikki ongelmat voipi kadota. Ruokavalio saa olla ihan tuiki tavallinen ja muut elin tavat. Tämä tepsii itseeni, että vain lenkkeilen normaalia liikunta enmpi. Suosittelen kokeilemaan. Jos itse yritän jotain punttitreeniä niin sillä vain paino nousee (tietty lihakset kasvaa niin sen takia), mutta ei läskit kulkeudu minnekkään.

Tässä vain vinkkejä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä