Aurinko nousee

Joulu tuli, joulu meni ja hyvinvointiblogit ovat jo pullollaan kinkunsulatusvinkkejä. Salit alkavat tarjota sopimuksia ja tammikuussa on turha haaveilla lähtevänsä treenaamaan ilman järkkyä ruuhkaa, mutta onneksi sitten maaliskuussa kaikkien ”uusi vuosi, uudet elintavat” -dieettaajien innostus laantuu ja juoksumatolle pääsee taas jonottamatta. Tosin tässä kohtaa kun muut suunnittelevat treenejä, oma elämäni on siinä vaiheessa, että yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja laittaa Elixian sopparini tauolle. En tahdo irtisanoa sopimustani, koska rakastan Elixiaa ja rakastan treenaamista, mutta en vain nyt pysty siihen. En ole käynyt melkein vuoteen aktiivisesti salilla ja viimeisinä kuukausina en ole käynyt lainkaan. Maksan joka kuussa jäsenyydestä ihan turhaa ja nyt on aika ottaa aikalisä.

Meillä meni joulu tosi kivasti, mutta joulusta on turha syyttää näitä kiloja 😀 Laihdutus ei ole siis edennyt grammaakaan lääkkeiden aloittamisen jälkeen. Joulun olen viettänyt lähinnä sängyn pohjalla, joten ruoka ei ole kauhean hyvin maistunut. Lääkitys selkeästi kerää minulle nesteitä vartaloon, sillä vähästä ruoasta huolimatta olen todella turvonnut, ihan joka puolelta…. Mulla on nyt päällä tosi kova korvatulehdus, silmätulehdus, flunssa, karsea yskä ja aaltoileva kuume, mutta tänään lähdin vihdoin lääkäriin. Ikinä en ole minkään tällaisen takia lähtenyt lääkäriin, enkä syö ikinä antibiootteja, koska taudit ovat kyllä aina lähteneet itsestään, mutta nyt tämä korvatulehdus on kestänyt jo yli viikon ja se vain pahenee. Viikon on ollut korva niin lukossa, etten kuule mitään ja kaikki äänet vaan kaikuu päässä. Lisäksi korvasta alkoi yhtenä iltana valua verta ja märkää, nam… Topias on painostanut koko ajan menemään lääkäriin, etenkin kun raasu on nukkunut koko viikon sohvalla, koska yskin niin hulluna läpi yön, ettei kukaan saa nukkua 😀 Ensi yönä ehkä menen suosiolla itse sohvalle, koska en saa kuitenkaan nukuttua niin samantien voin sitten valvoa pystyasennossa. Niin mun tuuria olla jouluna tässä kunnossa 😀 Mutta nyt on sitten antibiootit käytössä niin jospa se tästä lähtisi. Mulla on korva kuulemma aivan täynnä verta ja märkää niin ei ihme, etten kuule mitään, lääkäri sanoi, että voi mennä kuukausikin ennen kuin kuulo palaa. Meillä on joku tosi outo silmätulehdus-flunssa-korvatulehdus -kierre suvussa päällä…. Outo, koska korvatulehdushan ei tartu. Hmm…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uudenvuoden jälkeen en ala toteuttaa mitään laihislupauksia, mutta yritän alkaa panostaa taas enemmän terveelliseen syömiseen. Jotenkin kun olo on ollut niin kurja niin olen taas jumiutunut sohvalla suklaalevyn kanssa, mutta nyt kun alan tottua näihin masennuslääkkeisiin niin alan jaksaa jo paremmin. Fyysisesti siis, henkistä apua en ole ainakaan vielä huomannut. Tosin annostus on vielä tosi pieni ja sitä nostetaan tammikuussa. Muutenkin lääkäri sanoi, että siinä voi joku puoli vuotta mennä ennen kuin alkaa auttaa. Lääkärin neuvo oli yrittää tehdä pieniä asioita kerrallaan yrittääkseni palata arkeen, vähentää töitä ja keksiä taloudelliseen puoleen joku toinen ratkaisu ja ottaa jotain mieluisia projekteja, jotka saavat ajatukseni muualle sillä aikaa kun odottelen lääkkeiden vaikutusta. Olenkin nyt ruvennut pikkuhiljaa miettimään synttäreitäni, jotka koittavat maaliskuussa, sekä päätin aloittaa valokuvaproggiksen! Aivoni ovat niin jumissa, etten ole pitkään aikaan pystynyt kuvaamaan, mutta otin nyt uudeksi projektiksi valokuvien lajittelun ja albumien tekemisen. Lisäksi pitäisi tilata paaaaljon lisää kuvia! Kuvien lajittelu sai mut eilen jotenkin tosi hyvälle tuulelle, joten haluan jatkaa sitä 🙂

Haluan muuten kiittää teitä kaikkia ihan hirveästi <3 Olin tosi yllättynyt kaikesta tästä tuesta ja tunnen olevani todella onnekas, kun te ymmärrätte ja jaksatte odottaa, että postaan omassa tahdissani, kiitos <3 Tällaista se masennus on, välillä et jaksa pestä hampaita päiväkausiin, puhumattakaan sängystä nousemisesta, mutta välillä taas se aurinko nousee. Toivottavasti pian aurinko alkaisi nousta joka päivä.

Toivottavasti teilläkin oli kiva joulu, palaillaan taas pian <3

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Rauhassa vaan! Itsellä oli motivaatio hukassa,aina jokin tekosyy,vaiva,kiire yms. Kuin salama kirkkaalta taivaalta motivaatio palasi takaisin. Olen onnellinen että näin kävi! Siihen meni melkein 2 vuotta. Kyllä sinäkin tiedät sitten kun on oikea aika! Älä stressaa!
Tsemppiä !

H

Avatar

Jaksamisia sulle. Masennuslääkkeet taitavat aina lihoittaa, mutta se on pieni vaiva/rasite jos muuten alkavat auttaa. Kyllä sitä kerkee taas kiloihinkin keskittymään. Sisin tulee ensimmäisenä. Ystäväpiirissäni on ihmisiä joille masennus on ollut pitkä ja raskas polku, sen alkaminen salakavalan hitaasti ja ja siitä eroon pääseminen ovat olleet tuskallisen pitkiä prosesseja. Vaikka siinä hommassa tutustuukin itseensä, ei sitäkään jaksa aina pitää positiivisena. Ei jaksa. Hienoa että löydät piristettä valokuvaamiseen liittyvistä jutuista. Topias on ollut kyllä mahti tyyppi.
Tsemppiä! Älä vaadi itseltäsi liikoja ja anna välillä anteeksi itsellesi, ei kaikkea kuitenkaan.

Avatar

Todellakin pienin askelin! Älä vaan tee nyt suuria päätöksiä tai isoja muutoksia. Arkirutiinit vain ensin kuntoon, ne luovat vankan perustan hyvinvoinnille 🙂 Hyvää uutta vuotta!

Avatar

Minä lopetin juuri mielialalääkkeen. Söin sitä 8kk. Ja vasta n. 3kk kohdalla huomasin että elämähän hymyileekin jo 🙂
Turvottavat kyllä! Ja aloittaessa ja lopettaessa sain mielialan ailahteluja aika paljon, huimausta ja päänsärkyä..

Sitä ei voikaan kokematon uskoa miltä tuntuu, kun et jaksa tehdä mitään. Mies valittaa kun on sotkuista, ”pitäis pitäs pitäis” – sanot aina etkä tee, kamalasti tavotteita ja suunnitelmia mutta mitään alotetta asioille ei tapahdu. Liikkuminen varsinkin – siihen ei tunnu päivästä löytyvän aikaa yhtää. Sänky ja peiton alla oleminen on turvallista maailmalta!

Tsemppiä sulle <3 ! Onneksi apua saa kun sitä haluaa ottaa vastaan. Nauti pienistä auringonpilkahduksista vaikka ne eivät vielä kestäisikään suurta hetkeä kun taas paksu risupuu tulee eteen, joiden painavia oksia täytyy taas siirrellä sivuun.... olet hieno ihminen ja sinulla on hieno perhe 🙂

Avatar

Korva/silmätulehukset tulee usein virustautien (=flunssa, laryngiitti, RSV…..) jälkitauteina. Että jos sukunne on tartuttanu toisiinsa saman flunssan, sen jälkeen heillä voi olla samat jälkitaudit.
Tsemppiä sinne ja hyvää uuttavuotta 🙂

Avatar

Siis käytkös ollenkaan juttelemassa millekään psykiatrille/psykoterapeutille? Musta kuulosti aika ”pelottavalta” tuo, että vaan odottelet keskenäsi milloin lääkkeet alkaa vaikuttaa sillä tosiasiahan on, että jos et saa purettua sydäntäsi jollekin ammatti-ihmiselle eikä masennuksen syytä lähdetä selvittämään ja hoitamaan mitenkään muuten kuin lääkkeillä niin ei mielestäni kovin hyvä juttu. Nimim. Mieheni on ollut keskivaikeasti masentunut vuosia eikä ikinä suostunut syömään lääkkeitä, sillä pelkäsi niiden aiheuttavan vaan sellaista turtumusta, ettei tunne enää iloa eikä surua, joten hän on masennustaan hoitanut vain terapeutin avulla ja nuorena osastolla ollessaan sai rauhottavia, muttei sillonkaan mitään mielialalääkkeitä.

Avatar

Muista hoitaa itseäsi muutenkin kun lääkkein ^^. Harrasta kaikkea mikä tekee mielen hyväksi, nauti lähimmäisistä ja anna itsellesi aikaa <3 mieli paremmaksi ajallaan, se on kuitenkin tärkeintä!

Avatar

Mulla on sellainen masennuslääke, joka ei ole lihottanut tai turvottanut. Lääke tarkoitettu erityisesti syömishäiriöisille, kuten bulimikoille yms… Itselläni lääke alkoi vaikuttaa positiivisesti jo parin viikon jälkeen. Lääke estää ahmimista ja ottaa masennukselta ja ahdistukselta kärjen pois.
Toivottavasti sullakin olo helpottaa! Suosittelen sinullekin psykoterapiaa lääkkeen rinnalle. Helpottaa kovasti, jos saa kaikessa rauhassa käsitellä menneisyyden mörköjä ammattilaisen kanssa. Kela vaatii yleensä vähintään kolme kuukautta erikoissairaanhoitoa, ennen kuin Kelan tukemaa psykoterapiaa voi saada. Itselläni tuo kolme kuukautta tuli nyt syksyllä täyteen käydessäni psykiatrisensairaanhoitajan ja psykiatrin vastaanotoilla säännöllisesti. Ja nyt minulla psykoterapia alkaa tammikuussa ja odotan sitä kovasti.
Voimia sinne! Jos sua kiinnostaa lisää kuulla niin laita viestiä.
Sydämiä sinne! ❤

Avatar

Moikka Emilia!
Löysin sun blogiin hetki sitten ja nyt onkin urakka edessä lukea kaikki postaukset!
Mä olen ennen ollut tosi hyvässä kunnossa, mutta sitten innostus loppui, ei mukamas ollut aikaa ja tietysti myös naisellisuus alkoi näkyä vartalossa, eli lantio leveni ja rinnat kasvoi. Sittenhän se vasta menoa olikin ja nyt en ole oikein liikkunut kun satunnaisesti salilla ja lenkkeillen ilman mitään tuloksia. http://kaksplus.fi/blogit/mutsison/2014/10/08/beginning-project-booty/
Tässä sun aloituspostauksessa, sulla on noi aloituskuvat aikalailla samanlaiset kuin minun vartalo tällähetkellä. Haluaisinkin kysyä että pääsisinkö mistään lukemaan vinkkejä ruokavaliosta ja treenauksesta että pääsit siitä kunnosta siihen,joka on toisessa kuvassa? 🙂 Se olisi mun ensimmäinen tavoite ennen minkään ruumiinosan parannusta erityisesti tai ylipäätänsä lihaksen rakentamista 🙂
Olisi kiva jos pystyisit vastaamaan ja auttamaan vähän 🙂

Avatar

Suosittelen käyntiä FLT-ravintovalmentajalla ja kenties myös ruokayliherkkyystestiä esim. Food detective. Turussa näyttää olevan neljä valmentajaa. Sieltä pääsee hyvin alkuun ja tarvittaessa ohjataan funktionaaliselle lääkärille. Ravinto on kaiken a ja o, esim. Olli Posti on parantunut ms-taudista ruokavalion avulla. Nyt ei puhuta virallisista ravitsemussuosituksista vaan jokaiselle yksilölle räätälöidystä ruokavaliosta. Kannattaa myös jaksamisen mukaan kuunnella Biohakkerien podcasteja mm. ravinto, uni, mieli ja stressi. Masennus (ja uupumus) johtuu usein muusta tekijästä, esim. suoliston epätasapainotila, kilpirauhasen vajaatoiminta tai lisämunuaisen kuorikerroksen vajaatoiminta. Ne voivat myös aiheuttaa mm. fibromyalgiaa ja atooppinen ihottumakin liittyy suoliston kuntoon. MSQ-testillä pystytään kartoittamaan laajasti oireita. Googlen kautta löytää. Uskon, että tätä kautta kaikki alkaisi selvitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä