Avunpyyntö lukijoille

[mittaustagi]

Toivottavasti ette heti selaa vaan ohi nähdessänne tämän alun tekstinpätkän, sillä nyt on luvassa jotain uutta. Vaikka nyt alkuun kerron tuttuun tapaan vaikeuksista niin tämä lähtee ihan uuteen suuntaan, lukekaa siis loppuun asti!

Meillä on tosiaan ollut todella rankkaa jo reilun vuoden. Olen kertonut perhettämme kohdanneesta surusta, joka johtuu perheenjäsenen syövästä, jota ei voida hoitaa ja loppu on vain ajan kysymys. Valitettavasti syöpää on osunut nyt lähisukuun enemmänkin ja eletään hankalia aikoja. Lasten sairastelut verottivat viime vuonna todella paljon, mutta niiden kanssa ollaan onneksi päästy paljon eteenpäin. Topias jäi lomautetuksi, mutta löysi onneksi uuden työpaikan. Minä aloin kärsiä sydänongelmista ja nivelkipuni pahentuvat päivä päivältä. Näiden isompien juttujen lisäksi on sattunut paljon pienempiä vastoinkäymisiä, jotka ovat lisänneet taakkaamme. Kun on jo valmiiksi pahassa paikassa niin kaikki kolarit (kyllä, ajettiin taas kolari…), tautikierteet ja jokainen arjen epäonnistuminen alkaa tuntua kohtalokkaalta.

Nyt sitten loppuvuodesta kirsikkana kakun päällä Topias menetti työnsä. Työntekijä, jonka tilalle hänet palkattiin, ei halunnutkaan jäädä eläkkeelle ja vajaan kuukauden työskentelyn jälkeen Topias sai eräänä perjantaina ilmoituksen, ettei tarvitse enää tulla maanantaina takaisin. Juuri samaan aikaan oma palkkani laski puolella, koska vähensin työskentelyä niin radikaalisti ”sairasloman” takia. Yhtäkkiä kadotimme kaksi kolmasosaa tuloistamme. Topias ei saanut työttömänä rahaa mistään, liiton rahoja odotellaan saapuvaksi maalis-huhtikuussa. Onneksi olemme saaneet ihan hirveästi apua omilta vanhemmilta ja olemme siitä aivan korvaamattoman kiitollisia. En osaa edes kertoa, kuinka onnekkaita me olemme, kun meillä molemmilla on niin tiivis ja rakastava perhe.

Kuukauden työttömyyden jälkeen Topias sai onneksi nyt työpaikan. Topias jäi siis työttömäksi joulukuussa, eikä kukaan palkannut enää työntekijöitä siinä kohtaa, vaan jokaisesta haastattelusta sanottiin, että päätökset tehdään loppiaisen jälkeen. Ainoa hyvä juttu oli siinä, että Topias on ollut kotona aivan uskomaton. Tehnyt ruokaa, pessyt pyykkiä, hoitanut lapsia ja ulkoiluttanut heitä joka päivä. Hän on antanut minun levätä ja silitellyt päätä ja tuonut lääkkeitä, kun sivuoireet ovat liikaa. Loppiaisen jälkeen sitten tuli puhelu, että se työpaikka olisi nyt hanskassa. Mikä helpotus! Mutta samaa aikaa olin epätoivoinen ja purskahdin heti itkuun, koska en tiennyt, miten pärjään kotona ilman Topiasta. Pelkkä ajatuskin ahdisti niin, etten pystynyt hengittämään kunnolla. Olen aina ollut todella itsenäinen ihminen ja kaivannut paljon omaa tilaa, mutta viime kuukausien aikana olen ollut todella riippuvainen Topiaksesta ja hänen läheisyydestään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä se tiedettiin, että Topias niitä töitä saa, kun on hyvä ansioluettelo, monipuolinen koulutus ja hienot arvostelut, mutta kuukauden työttömyys samaa aikaa sairasloman kanssa tekee todella kovaa taloudelle. Nyt Topias sitten ehti olla neljä päivää töissä ja neljä päivää saatiin huokaista helpotuksesta, kun nyt sitten Topias mursi jalkansa treeneissä. Viimeksi viime viikolla heitettiin läppää, että mitäköhän seuraavaksi tulee, kun selvittiin kolarista ilman henkilövahinkoja ja tuli uusi työpaikkakin, niin pakko nyt on tulla taas joku isompi juttu.

Nyt Topias sitten makaa kotona jalka kipsissä vähintään kuusi viikkoa, mutta lääkäri uhkaili, että saattaa olla ehkä 12. Ei tietoa, miten käy työn ja mistä nyt saa saikkurahaa. Jos se tulee liitolta, niin se tulee vasta kuukausien päästä. Niinpä päätettiin nyt panostaa minun työhöni, tähän blogiin. Kuten kaikki tiedätte, kärsin nyt vakavasta masennuksesta ja uupumuksesta, enkä ole pystynyt tekemään kunnolla töitä. Lääkitys ja terapia varmasti alkaa pian auttaa, ainakin pikkuhiljaa, mutta tällä hetkellä minusta ei ole tekemään kunnolla töitä. En vastaa ollenkaan kommentteihin, koska en vain pysty. Tämä on kuukauden kuudes postaus ja se on oikeasti tämän hetken tilassani saavutus, että olen saanut edes tämän verran tehtyä. Joten. Koska Topias nyt on kotona vähintään seitsemän viikkoa, joista kuusi on jalka kipsissä, eikä hän pääse ulkoilemaan, harrastamaan tai tekemään oikein mitään, mutta on muuten hyvissä voimissa, hän auttaa minua töissä ja minä autan häntä kotitöissä ja arjessa. Nyt on minun vuoroni hoivata ja huolehtia Topiaksesta, mutta olen niin huonossa kunnossa, että tarvitsen apua sitten muissa asioissa. Joten Topias alkaa nyt sitten blogata!

Luvassa on siis tulevien viikkojen aikana sekä minun, että Topiaksen postauksia. Mutta Topias tarvitsee nyt TEIDÄN apuanne. Koska Topias ei osaa kirjoittaa. Me ollaan kaksi ihan vastakohtaa. Siinä missä rakastan kirjallisuutta ja tekstiä soljuu ilman ongelmia, Topias ei ole lukenut eläissään kirjaa huvin vuoksi, eikä kirjoittanut sanaakaan enempää kuin peruskoulussa on pakotettu. Joten oltaisiin tällä hetkellä ihan hirveän kiitollisia teidän avustanne, jos kiltit jaksaisitte kommentoida, se olisi meidän tämän hetkisiin ongelmiin suuri apu. Tulisiko teille mieleen postaustoiveita, -ehdotuksia, -ideoita Topiakselle? Jotain mistä hänkin osaisi postata? Ainakin kysymyspostaus voisi olla helppo, koska niihin hän osaa vastata, mutta vielä paljon tarvittaisiin idiksiä? Olen ihan varma, että kunhan Topias vain pikkuhiljaa pääsee vauhtiin niin siitä kirjoittamisesta tulee helpompaa! Jos tulee ihan mitä tahansa mieleen niin olkaa kilttejä ja heittäkää tähän aiheita! <3

Kommentit

86 kommenttia
Avatar

Olisi mielenkiintoista kuulla se puolison kokemus toisen masennuksesta. Itse kävin läpi masennuksen pari vuotta sitten. Töitä piti vähentää sekä unelmakoulutus jäi kesken. Puolisilleni aika oli todella raskasta. En edes vieläkään luultavasti tiedä koko totuutta.
– Miltä tuntuu kun toinen ihminen oikeasti tarvitsee sinua ihan uudella tasolla? Miehenä hoivata. Jne. Tms.

Avatar

Paljon tsemppiä, eteenpäin hetki kerrallaan. <3 Uskomatonta epäonnea ja surua kestettäväksi yhdelle perheelle.

Topias voisi kertoa isyyden tähtihetkistä, "stailata" lapset, miten tukea puolisoa, millä itse jaksaa eteenpäin harrastukset ym, päivä kuvina...

Avatar

Todella ikävä kuulla, että perheenne on kohdannut noin kamalia ja ikäviä asioita! Hienoa kuitenkin, että jaksat kertoa rehellisesti kaikesta. Siksi olenkin useamman vuoden lukenut blogiasi, koska tiedän sinun kirjoittavan rehellisesti asiasta kuin asiasta. Toivon todella, että hyvät ja ihanat asiat kohtaisivat jo teidät ja saisitte nauttia normaalista arjesta. Arkea, kun alkaa arvostamaan jos elämä heittää häränpyllyä.
Postausideoita olisi tässä (I feel you, koska mieheni on samanlainen rakastava mörökölli, joka jättää lukemisen ja kirjoittamisen muille :D) :
Kun Topias saa tarpeeksi inspiraatiota niin olisi mielenkiintoista lukea hänen näkökulmansa tästä kaikesta, miehillä, kun yleensä liikkuu ihan eri ajatukset päässä, kuvapostauksia, vaikka askartelusta lasten kanssa, iskä voisi pukea lapset mieleisiinsä vaatteisiin ja tehdä asupostauksen ja miten olisi vinkkipostaus hänen lempparipaikoista, kuten ravintola, liikuntapaikka, shoppailu jne.
Kaikkea hyvää teille ja säkillinen inspiraatiota Topiakselle!

Avatar

Joku isyysjuttu, ”Isän mietteitä”-tyyliin siis, siitä mikä lasten kanssa on parasta ja mikä puolestaan ei niin kivaa, mitä isyydeltä odotti ja miten ne odotukset on täyttyneet, ja varmaan ylittyneetkin, ja toisaalta mikä tuli yllätyksenä tms. Joku kuvapostaus olis varmaan kans helppo 🙂

Avatar

Voi ei aivan uskomattoman huono tuuri teillä!
Tuli mieleen, että onko sulla jotain hoitokontaktia masennuksen takia?
(Terv. kohtelontoveri)

-Arkiruokapostaus
-Postaus jossa hän kertoisi vähän millainen on ja mistä tykkää

Avatar

Aivan ihana idis 🙂 Tsemppiä sinne vastoinkäymisiin, kyllä se aurinko taas teillekin paistaa, yleensä vain kaikki ongelmat tuppaa kasaantumaan päällekkäin. Itseäni ainakin kiinnostaisi lukea Topiaksen ajatuksia nuorena perheen perustamisesta ja etenkin siitä, mitä ajatuksia hänellä heräsi, kun saitte tietää Avasta. Nämähän voi ainakin molemmat sisällyttää johonkin kysymyspostaukseen, jos alkuun on hankala saada kokonaista tekstiä tehtyä pelkästään näistä aiheista 🙂 Muista vain Topias sitten kysymyspostauksiinkin vastata vähän laajemmin, kuin muutamalla sanalla niin on kivempi lukea, ajattele vaikka työhaastatteluna niitä kysymyksiä niin ehkä tulee enemmän tekstiä mieleen 😀

Avatar

Miehet ja levitys on tässä ollut kauhean kuuma juttu, niin jos Herra opettelis vaikka letittämään Avan hiuksia?

Voi kun teitä vois jotenkin muuten auttaa. Tekis mieli tarjota jotain lastenhoitoapua mutta koska teillä on niin hyvät tukiverkosto niin tuskin sinne kaivataan ketään tuiki tuntematonta pyörimään. Mutta jos koskaan missään käytännön asiassa kaipaatte jeesiä ja mietitte ettette ”taas kehtaa vaivata” niin tohon mun s.postiin saa laittaa meiliä. In the mean time, klilkaiken sun blogia ahkerasti ni saat ainaki sivulataukset täyteen.

Avatar

Tosi kurja juttu! 🙁
Topias voisi tosiaan kysymyksiin vastata, mutta ehkä myös kirjoittaa omasta treenistä (kuinka paljon, mitä, ruokavalio, kauan on treenannut, mitä kaikkea harrastaa/on harrastanut jne). Olisi myös kiva lukea teidän tilanteesta Topiaksen näkökulmasta. Miten hän suhtautuu kotitöihin esim. Onko ne hänestä pakkopullaa vai tuntuuko helpolta tehdä niitä kun itse olet kipeä. Entä miten olisi jos hän kirjoittaisi teidän lapsista? Vaikka sinäkin olet näistä kirjoittanut niin on kiva lukea sama toisen näkökulmasta. Ja miten hän rakastui suhun! Millainen ihminen sä olet Topiaksen silmissä, sen haluaisin lukea! 🙂
Tässä muutama idea mitä ainakin minä mielellään lukisin!
Tsemppiä teille! Haleja

Avatar

Kysymyspostaus, ajatuksia isyydestä sekä avan että noahin kohdalla, mitä omia piirteitään hän näkee lapsissa, mitä hän tekee mieluiten lasten kanssa. Postauksen saa varmasti aikaiseksi myös siitä, miltä tuntuu pyörittää nyt hetken blogia 😀 saatko emilia palkkaa jos annat muiden lukioiden kirjoittaa muutamia postauksia? Tsemiä ihan kauheasti teille!

Avatar

Musta hyviä aiheita vois olla
-Millasta on olla bloggaajan puoliso
-Topiaksen omat päivitykset lapsista
– Miks Topias kirjottaa blogiin?
-Mitkä o Topiaksen inhokki kotityöt
-Onko topiaksesta olemassa miesten ja naisten töitä esim kotona tai milleen teillä ne jaottuu
-Aakkoset. Topias kertois itestään silleen et jokanen aakkonen tulis käytyy esim A – Ava ja sit kertoo lyhyesti miten se liittyy hänen elämäänsä jne…
-Tosta työpaikkojen vaihtuvuudesta ja miltä se tuntuu vois kans kirjottaa. Se o varmaa monelle läheinen aihe.
-Millee Topias kokee isänä olemisen

Avatar

Moikka!

En yleensä kommentoi, mutta nyt kun kaipaatte apua, haluan todellakin yrittää auttaa. Blogiasi on ollu ihana seurata vuosien ajan, enkä halua sen loppuvan ainakaan näin! Joten, tässä tulee:

– Topias voisi kertoa elämästään, ns. lyhyen ”elämäkerran”. Olis hauska kuulla lapsuudesta ja ehkä myös hankalista teinivuosista. Kuvia!

– Myös ammatista joko yleisesti tai töiden (jos luvallista) kautta olis kiva kuulla. Sellanen mielipide postaus ja tietoisku samaan aikaan.

– Sitten sellanen perus isyys postaus. Millasta on olla isä ja mitä arvoja ja periaatteita on lapsia Avaa ja Nomppua kohtaan. Haluaako mahdollisesti perheenlisäystä? Onko aina halunnut lapsia? Millon ajatus lapsista alko tuntuun hyvältä? Mitä sitten ko lapset alkaa tuoda tyttö/poikaystäviä kotiin, millasen kuvan haluaa antaa?

– Tulevaisuus postaus. Mitä toivoo kymmenen vuoden päästä olevan? Entäs 20 vuoden? Entäs sitten ihan vanhana papparaisena? Kuvailevaa tekstiä kaikilta elämän osa-alueilta.

– Matkustus postaus. Missä maissa käynyt? Niistä ruusut ja risut. Missä haluaisi käydä vielä? Ja miksi?

– Topias vois myös valita lapsille vaatteet johonkin menoon, kuvata ne ja perustella valinnat. Vois olla hauska!

– Onko Topiaksella joitain omia reseptejä? Tai mikä on hänen ruokabravuuri? Siitä selostus jokaiselle, miten tehdään.

– Mitä miesten päässä liikkuu? Onko Topiaksen kaveripiirissä miesten tapana puhua asiat avoimesti vai vaaditaanko siihen jotain, että saa puhutuksi syvällisempiä asioita? Vai puhutaanko? Milloin on pakko puhua, minkä asteen asian se vaatii?

– Postaus Topiaksen tyylistä. Millasista vaatteista ite tykkää? Miten paljon Emilia vaikuttaa vaatteisiin? Pari päivänasu kuvaa.

– Jotain niksejä kodin remppaukseen. Siis ihan jotain simppeleimpiä, joita poropeukalot ei osaa. Niksejä, jotka saa kodin pienellä vaivalla näyttämään paremmalta.

– Tietoisku änäristä tyttöystäville. Mitä pitää tietää (yksinkertasesti ja selitettynä) ettei nolaa itteensä kun kattoo änäriä uuden poikaystävän kanssa? Pelaajat jotka kannattaa tietää ja miksi?

Tässä muutamia. Laitan lisää jos tulee mieleen! 🙂 Tsemppiä teidän koko perheelle <3

Avatar

Tossa olikin jo monta mitä olin itse ajatellut kirjottaa! Ihan huippu ideoita ja olisi mukava lukea just tommosia postauksia mieheltä! Varsinkin semmonen isyyspostaus, että minkälaista on olla isä ja miten paljon jännitti alussa jne jne.. Ja paljon tsemppiä teidän perheen elämään. ♥

Avatar

Hienoa miehistä näkökulmaa. Itse myös sairaslomalla ja oma jaksaminen ajoittain koetuksella . Jos mahdollista, olisin halukas kuulemaan millainen näkökulma ja millaisia tunteita miehellä on kun vaimo sairastaa. Mistä saa puhtia ja positiivisuutta arjen keskellä
? m´Mikä auttaa jaksamaan ettei itse uuvu?

Avatar

Hei! Haluaisin auttaa. Aidosti. Sydämestä! Suosittelen heti soittamaan eiran sairaalaan (Helsinki) ja varaamaan Antti Heikkilälle (ortopedian ja traumatologian ylilääkäri ja kirurgi) vastaanoton. Voitte päästä lääkkeistänne. Menkää yhdessä vastaanotolle. Kertokaa kaikki huolet ja murheet, sieltä saa aitoa apua. Itsekin sain ja pääsin kaikista vaivoistani ja näen nyt elämää uudella tavalla. Tsemppiä! Tämä on hieman epätavallisempi lääkäri, sillä hän ymmärtää ihmistä ja mieltä. Hän kuuntelee aidosti ja on alansa huippu. Olen lukenut melkein hänen kaikki kirjansa. Elämäni muuttui täysin. Uskon että hänestä on teillekin apua.

Avatar

Uuhjee Topias puikkoihin, kuullostaa kivalta! Ja ihana mies, että lähtee tähän blogi hommaan mukaan 🙂 Ideoita mitä tulia äkkiä mieleen: kysymyspostaus niin kun sanoit olisi kiva, jos jaksat kuvata niin Topiaksen asuja (saisi mun miehelle ideoita), postaus mitä Topias on opiskellut ja missä yms, reseptejä ja my day by Topias 🙂 Toivottavasti oli apua!

Avatar

Mua kiinnostaa ihan se pelkkä teidän arki miehen näkökulmasta. Ja just niinku mies sen osaa itse kirjoittaa, eikä tarvitse olla mitään kilometrin mittaisia tekstejä. 🙂

Avatar

Paljon tsemppiä teille sinne, välillä on käytävä pohjalla, että pystyy nousemaan rohkeampana kuin koskaan ennen <3
Topiaksen tulevat postaukset ovat varmasti kivaa vaihtelua lukijoille!
Hän voisi kirjoittaa mm. Siitä millaista teidän arki hänen näkökulmastaan on, millaista on olla tunnetun bloggaajan puoliso, vanhojen kuva-arkistojen kätköt ovat myös loistava postausidis jos kirjoittaminen tuntuu välillä hankalalta!

Avatar

Paljon se ottaa ennenkuin antaa! Ihan hirveää miten paljon yhden perheen päälle voi sataa loskaa ennenkuin aurinko alkaa taas paistaa 🙁 Toivon kovasti että kevään auringon myötä teillekin alkaa paistaa ja kaikki tuntuu helpommalta.

Topias voisi kirjoittaa postauksen siitä miltä tuntui tulla isäksi ja onko se tunne muuttunut matkan varrella? Ja siitä miten nopeasti alkoi tulemaan itsevarmemmaksi lasten kanssa vai onko hän jo synnytyksen jälkeen ollut varma itsestään isän hommissa? 🙂 Toisaalta taas Topias voisi kirjoittaa ihan mikä vaan helpoimmalta tuntuu, lukijat kyllä ymmärtää tälläisen tilanteen ja antaa armoa Topiaksellekin!

Avatar

Voi että miten teidän perhettä koetellaan, mutta kiva kuulla, että siellä pärjätään. Voimia teille arkeen! <3
Topias voisi tehdä ihan kuulumispostauksia teidän lapsista ja arjesta tai jos kirjoittaminen ei suju niin miten olisi videot? (:

Avatar

Eikö Topias teekin paljon ruokaa teillä? 🙂 Ruokapostaukset, vinkit ja vermeet kehiin!

Avatar

Moikka!

Ehdottaisin kysymyspostausta sekä postausta siitä millaista on elämä perheessä, jossa toinen sairastaa masennusta. Jälkimmäinen voisi olla teidän yhteispostaus. Uskoisin, että monet voivat saada vertaistukea masennusta käsittelevästä postauksesta!

Lisäksi Topias voisi kertoa omasta suhteestaan teidän ihaniin lapsiin. Mitä he tykkäävät tehdä yhdessä ja mitä taitoja Topias haluaa heille opettaa tms.

Tsemppiä koko perheelle!

Avatar

Ehdottomasti ruoka postauksia Topiakselta.

Avatar

Muakin kiinnostaisi kuulla lapsiperheen arjesta miehen ja isän näkökulmasta 🙂 Tsemppiä kovasti teille!!

Avatar

Tuntemukset kun emilia sairasti syömishäiriöö, viimevuoden top10 tapahtumat (positiiviset), topias valitsee emilialle 5 asu kokonaisuutta, joista otatte kuvat, vaatteet jotka imartelevat tai näyttävät muuten vaan hyvältä emilian päällä, perustelee kuvien alle.

Avatar

Videopostaus olis kiva nähdä 🙂

Avatar

Olisi kiva kuulla myös ihan normi ajatuksia siitä millaista on olla masentuneen puoliso. Miten voit tukea ja pienillä asioilla auttaa toista osapuolta. Olen itse ollut reilu kolme vuotta sairaslomalla syynä masennus ja kolmen lapsen perheessä, joista yksi syntynyt sairasloman aikana sitä touhua ja tohinaa riittää, ja vaikka voimat on loppu, on vain pakko jaksaa. Myös meillä roolitus vaihtui isosti mun sairaslomalle jäännin jälkeen. Entinen työnarmomaani opetteli rauhoittumaan ja sillä matkalla ollaan. ☺

Avatar

Varmaan olisi hyvä aloittaa jonkinlaisella esittelypostauksella, mistä tykkää, millaisia asioita arvostaa elämässä, harrastuksista jotain ja varmaan ihan vaan arkisista asioista. Tänään syötiin sitä sun tätä, mitä päivittäisiin puuhiin kuuluu nyt kun jalka on paketissa, eikä varmaan paljon pysty mihinkään liikkumaan? Kuitenkaan tarkoituksena ei ole olla kopio sinusta, vaan näyttää millainen toinen persoona siellä asuu ja kirjoittelee.

Avatar

Mä uskoisin että Topias pystys kirjoittaa lapsista. Vaikka mitä hän tekee mielellään lasten kanssa, hänen suosikkijuttuja lasten kanssa jne. Sekä olis mahtavaa kuulla myös hänen näkökulmaa asiasta.

Avatar

Videopostauksia?

Joku päivän lehtijuttu tms ja ajatuksia sen pohjalta?

Sun vanhoja blogitekstejä ja niiden kommentointia?

Joku ”klisee” ja sen kommentointia?

Topias tuntuu tosi hyvin edustavan ”nykymiestä”. Tosi mielenkiintoista päästä moisen henkilön ajatuksia kuulemaan enemmän.

Avatar

Kysyisin ihan ystävällisesti, onko Topias siis ihan vapaa-ehtoisesti, ehkä ei oma-aloitteisesti, mutta painostamatta lähtemässä mukaan tähän? Että saa päättää itse, ettei asia käänny itseään vastaan.

Kaikkea hyvää teille.
Toivon, että saatte hyviä asioita elämäänne. Olet arvokas ja ainutlaatuinen ihminen. Muista, että vaikka kukaan muu ei sitä ääneen tunnustaisi, ei se kuitenkaan lakkaa olemasta totta…

Avatar

Moi! Olisi kiva nähdä topiakselta päivä kuvina postaus, reseptivinkkejä ja kertomus siitä miten te kaksi tapasitte ja vanhoja kuvia teistä:)

Avatar

Täällä on tullu ihan huikeita idiksiä jo, aikalailla samaa mitä itse olisin ehdottanut. 🙂
Ihan mielettömän hyvä idea että Topias hyppää hetkeksi puikkoihin!
Todella kurjaa että koko ajan tapahtuu jotain ikävää. 🙁 Hurjasti tsemppiä teille! <3

Avatar

Voi ei.. Paljon tsemppiä teille!<3

Yks postausidea mikä tulee mieleen niin on ajankohtainen ainakin meille.. Toukokuussa meille olisi tarkoitus syntyä pienokaisen ja ajattelin postausta aiheesta "mitä esikoistaan odottavien olisi hyvä tietää" "isäksi ensimmäistä kertaa" tms. 🙂 Tykkään lukea vastaavanlaisia postauksia niin tietää mitä odottaa ja millaisia muutoksia elämään tulee lapsen synnyttyä.

Avatar

Muilta tullut hyviä ideoita, mutta jos kirjoittaminen ei niin oo Topiaksen heiniä niin miten olus videopostaukset

Avatar

Suosittelen menemään jonkun kristityn seurakunnan tilaisuuteen käymään, tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Itse henkilökohtaisen kokemukseni perusteella voin kertoa, miten paljon antoisampaa elämä on, kun uskoo Jeesukseen. Monet uskovaiset ihmiset ovat kertoneet saaneensa ihmeellistä apua myös taloudellisissa asioissa, puhumattakaan masennuksen ja muiden sairauksien paranemisesta. Jeesus on kuitenkin kaikkien lääkäreiden ja diagnoosien yläpuolella, Hänelle on kaikki mahdollista, jopa silloinkin, kun lääkäreiden keinot on käytetty!
Meillä on yksi ainutkertainen elämä tässä ajassa elettävänä, kannattaa vakavasti miettiä, miten sen käyttää. Lämpimästi suosittelen, että koko perheenä annatte elämänne Taivaan Isän huolenpitoon! Kannattaa myös avata televisiosta TV7-kanava, siellä on hyvää ohjelmaa tarjolla.
Muistan teidän perhettänne rukouksin!

Avatar

Tsemppiä teille ihan hirveesti, toivottavasti teidän perheen vaikeudet pian helpottaa! <3

Voisiko Topias kirjoittaa vanhemmuudesta isän näkökulmasta? Kun tämä sun blogi on ollut vähän kuin äideille niin että tulisi "isiosio" jossa voisi käsitellä isyyden pelkoja, ongelmia, onnistumisia, vinkkejä. Esim synnytys isien näkökulmasta, arki isin kanssa jne. 🙂

Avatar

Ihanasti autatte toinen toistanne! <3 Pitäkää siitä kiinni koko loppuelämä! <3 Tsemppiä hirmuisesti. Toivotaan, että joskus helpottaa. Ja varmasti helpottaa, vaikka nyt tuntuisi siltä että ei. Ois hauska kuulla Topiaksen näkökulmia perhe-elämään ja kaikkeen! Miehillä kun on joskus vähän erilainen ajatusmaailma 😀 Ja ois hauska kuulla kuinka tapasitte, miten teijän juttu lähti alkuun yms. 🙂

Avatar

Topiashan voisi kysellä vinkkejä ’Anna ja Sebastian’ blogin Sebulta bloggaamiseen! 🙂

Avatar

tsemppiä ja jaksamisia sinne<3
tää on ihan huippua että Topias alkaa postata, koska jo itsessään se herättää lisää mielenkiintoa blogiasi kohtaan 🙂
tässä postausaiheita joita toivoisin:
- teidän arkeen liittyviä juttuja
- lasten tyyli
- Topiaksen tyyli
- median kohuihin kannanottoja
- parisuhdejuttuja

Avatar

Tehkää videoita, ei tarvii panostaa editointiin pätkää vaan pätkän perään ja youtubeen 🙂

Avatar

Ensimmäiseksi paljon tsemppiä teidän ihanalle perheelle, olen seurannut blogiasi jo vuosia ja jälleen kerran mun on sanottava että kirjoitustyylisi on jotain niin mahtavaa! Blogisi todellakin erottuu joukosta sen rehellisyyden vuoksi. 🙂 Ja tämähän on aivan mahtava idea että Topias alkaa myös postata, näin ne asiat järjestyvät:)<3

Mulle tuli heti mieleen, että Topias voisi postata esim top 5 ruokareseptit jota hän tykkää tehdä! Muistelisin että olet kertonut Topiaksen olevan ässä keittiössä 🙂

Paljon paranemisia Topiakselle ja erityistsempit sulle Emilia<3

Avatar

Ehkä Topias voisi tehdä sellasia lapsipostauksia, esimerkiksi kysellä Avalta ja Nompulta kysymyksiä (tulisi varmaan vähän erilaisia kysymyksiä&vastauksia kun sun kysellessä), pyytää Avaa esittelemään vaikka barbiensa (tai mitkä nyt onkaan se The Juttu), laittaa Ava ja Nomppu stailaamaan isi (ja äiti), kokkailla lasten kanssa jotain ja laittaa lapsiystävälliset reseptit hauskojen kuvien ja lasten kommenttien kera tänne sitten (okei aloin jo odottaa tätä!). Isi-lapsi-kokkailustahan sais ihan postaussarjankin aikaan! Ja siinä tulisi samalla sellasta isi-lapsi-laatuaikaakin!

Osaako Topias kuvata? Monet tuntuu tykkäävän ihan vaan melko arkisista kuvapostauksista, niitähän olisi Topiaksenkin helppo toteuttaa jos kamera pysyy kädessä. Mites videopostaukset? Joku yhteinen puuha just ja siitä hauska video kehiin.

Entäs sellanen samantyylinen postaussarja kun Oton #vainkääpiöjutut? Sellanen olis varmaan tosi hauska! Niitä juttujahan vois aina kirjottaa muistiin kännykkään kun niitä tulee ja sitten kirjottaa postaus kun niitä on tullut tarpeeksi. 🙂 Syntyisi varmaan suht pienellä vaivalla.

Nää oli nyt aikalailla tällasia lapsiaiheisia, mutta musta tuntuu että sellaset isyysjutut kiinnostaisi kaikkia. Toki Topias voisi ihan vaan kirjoitella isyydestä, mutta noi voisi olla helpompia ideoita, jos ei kirjoittaminen ole ihan se omin juttu. Joku taisi jossain sanoakin, että puuseppäjutut kiinnostaa. Mustakin olisi ihan kiva nähdä Topiaksen tuotoksia ja hän voisi vaikka kertoa miten päätyi alalle jne. Topiaksen ajatuksia tulevaisuudesta? Topiaksen unelmien häät! 😀 Topiaksen unelmien päivä? Tai sitten ihan vaan My Day by Topias!

Avatar

Huhhuh, teillä nyt kyllä vastustaa ihan huolella. Mutta ihana Topias!

En ihan kaikkia kommentteja lukenut, joten varmaan on joitakin samoja tässä:

– Lasten stailaus ja asupostaus
– Iskä kokkaa, reseptivinkkejä (jos ei ole liian hankalaa jalka paketissa)
– Mietteitä miten sun bloggaus vaikuttaa hänen elämään, esim. tunnistetaanko kadulla tms.
– Topiaksen mietteitä siitä hetkestä kun kuuli ensimmäistä kertaa tulevansa isäksi
– videopostaus
– Topiaksen ja lasten lempipuuhat/leikit
– Joku miehinen DIY juttukin vois olla hauska!

Joitakin näistä ideoista olette tainneet kyllä vuosien varrella jo toteuttaakin, mutta toivottavasti saatte näistä lukijoiden kommenteista ideoita ja kivoja postauksia aikaiseksi.

Tsemppiä ja jaksamista koko teidän perheelle! <3

Avatar

Postausidea: Miltä Topiaksesta tuntuu?
Ihan vaan ajatusta siitä, että miltä tuntuu tuollaisessa vaikeassa tilanteessa. Hänen näkökulmansa vastoinkäymisistä.

Avatar

Itsellä oli itku lähellä tätä lukiessa. Kuinka paljon vastoinkäymisiä voikaan yksi perhe kohdata.. Toivon teille kaikkea hyvää ja toivottavasti asiat alkavat helpottumaan !❤
Yritän keksiä jotain postausaiheita:
• yksinkertaisesti isyydestä: mikä parasta, onko tullut yllätyksiä, kuinka se on muuttanut elämää ym.
• teidän tarina; kuinka tapasitte
• minne haluaisit matkustaa ja mitä reissu pitäisi sisällään
• esittelypostaus itsestä

Avatar

Topias voisi ainakin tehdä postauksen, jossa kertoo itsestään. Voisi myös olla jokin ruoka postaus, kertoa mitä aktiviteetteja topias harrastaa lapsien kanssa (kuinka ne eroaa sinun aktiviteeteista). Jokin kysymysvastaus kirjoitus olisi kiva myös! Ja vaikka postaus siitä kuinka isyys muutti elämää. Mikä ajatus on lasten nimien takana yms.
Yksi postaus voisi olla Topiaksen harrastuksista yms.

Toivon mukaan teillä alkaa menemään paremmin. Itse vakavasti masentuneena ymmärrä ajatuksiasi ja silti kuinka rankkaa on kun tulee koko ajan vastoinkäymisiä. Tsemppiä!

Avatar

Wau, tää on ihan huikea idea! Mulla ei nyt oo tarjota erityisempiä vinkkejä postausaiheiks, MUTTA Topias, älä ota stressiä siitä ettetkö osais kirjottaa! Kirjotat just omalla tyylilläs, hyvä siitä tulee. Lähtökohtaisesti jo mielenkiintosta saada lukea miehen kirjoittamia tekstejä (/nähdä kuvia tai videoita), vaihtelua vähän blogimaailmaan.
Tsemppiä älyttömästi teille kaikille! Toivottavasti en huijaa, jos lupaan, ettei toi teidän epäonni tule loputtomiin jatkumaan.:-)

Avatar

Postaus siitä miten selviätte hankalan elämäntilanteen kanssa, vois olla kiva. Miten helpotatte arkea, teettekö jotain arjen spesiaalijuttuja jotta jaksatte tms. Ois kiva kuulla miten toiset ihmiset räpiköi eteenpäin kun itseäkin on kohdannut epäonni. Tsemppiä teille! 🙂

Avatar

Topias voisi kertoa isyydestään ja lisäksi mitä ruokia hän laittaa perheelle.

Avatar

Topias vois nimenomaa kertoo arjesta isänä, minkälaista se on miehen näkökulmasta. Ja nyt kun on tullut teilläkin harmisesti aikalailla tosi paljon takapakkia niin ylipäänsä kertoa vaan miehen ajatusmaailmasta mitä siellä pyörii kun elämä tökkii ja arki vaikeutuu.

Tsemppiä tosi paljon teille! 🙂

Avatar

Miltä tuntui kun sait tietää tulevasi isäksi?
Millä tavalla elämäsi muuttui isyyden myötä?
Millä tavalla sinä kasvatat lapsistasi aikuisia?
Mihin piirteisiin emiliassa rakastuit?

Olisi myös kiva saada topiakselta asupostauksia, omaa poikaystävää ajatellen 🙂

Avatar

Paljon tsemppiä sulle ja uskalla ihmeessä pyytää apua uudelleenkin jos tarvis on!

Postaus jossa Topias kertoisi vähän mitä ajatuksia ja odotuksia hänellä oli ennen teidän ekaa lasta ja miten ne odotukset täyttyi tai alittui tai ylittyi kun lapsi tuli maailmaan. Tämä olisi helppo tehdä osittain ihan ranskalaisia viivoja käyttäen. Mulle ja mun miehelle tämä olisi ajankohtainen ja ties vaikka blogi saisi näin yhden lukijan lisää mun miehestä.. 🙂
Myös ihan Topiaksen itsensä tekemä esittely itsestään olisi hauska. Kaverikirja-tyyliin.
Toki voisi myös antaa lukijoille vaan tilaisuuden tulittaa yksittäisiä kysymyksiä kommenttiboksiin Topiakselle 😀 Ihan häneen ja isyyteen liittyen.
Ainakin kiinnostaisi miehen näkökulmasta synnytys (sisältäen vinkkejä tuleville isille) sekä teidän keskustelut miten tulette lapset kasvattamaan (ennen lapsia käydyt keskustelut) verraten teidän omiin lapsuuksiin (esim. Onko karkkipäivää, saako lapsi olla valikoiva ruokailija yms).
Ihan noin alkuun tuollaista tuli mieleen.

Voisinpa auttaa sun ja teidän jaksamista enemmän!

Avatar

Heippa!

Tuli tosi paha mieli teidän puolesta kun luin tätä tekstiäsi. Mielestäni on kuitenkin hyvä idea, että tuossa tilanteessa mieskin auttaa blogihommissa. En jaksanut lukea kaikkia yllä olevia ehdotuksia, joten tässä saattaa tulla samojakin.

Itse haluaisin lukea esimerkiksi leffavinkkejä (parhaat koko perheen elokuvat, omat lempileffat ja leffat, joita on kiva katsoa yhdessä puolison kanssa tms).

Lisäksi voisitte toteuttaa postauksen, jossa lapset vastaavat kysymyksiin tyyliin, miksi maapallo on pyöreä ja miten laivat kelluu.

Myös remonttireiskan vinkit uusavuttomille voisi olla hauska idea. (Näin vaihdat lampun, sulakkeen ja auton öljyt.)

Myös miesten ajatuksia naisten muodista olisi kivaa lukea, ja tietenkin vaikka ruokaohjeita.

Tsemppiä teille sinne! Masennus on vakava asia, mutta päivä kerrallaan sen voi voittaa.

Avatar

Topias voisi kertoa ystävistään ja mitä harrastaa heidän kanssaan. Entä onko hän ystävystynyt kenenkään bloggarin miehen kanssa läheisemmin? 🙂

Avatar

Päivä kanssanne Topiaksen silmin! 🙂 ja kysymyspostaus kans.

Avatar

Olisi kiva kuulla Topiaksen elämän arvoista ylipäätään. Ja hänen ajatuksistaan isyydestä 🙂
Paljon tsemppiä teidän perheelle!

Avatar

Hirveesti tsemppiä koko perheelle!
Ja kiitos sulle, että kirjotat niin aidosti ja rehellisesti asioista! Näitä sun postauksia oottelen joka viikko, koska niistä välittyy se aitous ja elämän epätäydellisyys. Sellasia kiiltokuvablogeja ei kauaa jaksa seurailla.

Topiakselle postauksien aiheita:

– asupostaus/ lasten stailaus
– ruokapostaus, missä topias ois kokkina
– koska kaikki letti-jutut on in, niin ois kiva nähä joku lapsen letitys-yritys 😀
– videopostaus, vaikka teidän normaalista päivästä/ viikonlopusta
– postaus, jossa topias kertoo, mitä puuhailee ”vapaa-aikana”, jolloin ei oo perheen parissa
– vähän kertois koulutuksistaan
– postaus teistä

Avatar

Olisi mukavaa jos hän kertoisi lapsista ja sinusta. Mitä on ihaninta tehdä yhdessä, mikä on ihanaa lapsissa ja mikä joskus raivostuttaa :D.. Miten hän on jaksanut kaikkien vastoin käymisten keskellää.. Lisäksi hän voisi tehdä jonku ruokapostauksen..

Avatar

Videopostaus teidän arjesta olisi hyvä. 🙂

Avatar

ISI KOKKAA!!!!!

Avatar

Rohkea kirjoitus! Arvostan todella paljon! Kysymyspostaus topiakselle olisi todella kiva! Voimia teille kotiin <3

Avatar

Kaikki sympatiani menevät kyllä teille, niin väärin että yhdelle perheelle kasaantuu kaikkia ikäviä asioita. Toivon, että kevät tuo valoa myös teidän perheeseen. Mielenkiintoista olisi lukea, miltä isyys on Topiaksesta tuntunut, onko hän aina tiennyt haluavansa lapsia ja miltä uutinen tuntui kun saitte tietää odottavanne lasta 🙂

Avatar

Oho, tulipa yllätyksenä! Siis tää, että vaihdatte vähän osia. Ainaki tämmöset myday-postaukset vois olla mukavia kuvien kanssa eli ihan vaan päivän tapahtumia. Sit ihan yleisesti fiiliksen pohjalta tehtyjä postauksia eli kuulumisia yms.

Avatar

Ja joo vielä hei tää jonkun ehdottama Topiaksen kertomus omasta elämästä eli just teinivuosista tähän päivään ja kuvia mielellään myös. : )

Avatar

Paljon jaksamisia koko teidän perheelle, ei varmasti ole helppoa kohdata noin paljon vastoinkäymisiä! Ehdottaisin, että Topias voisi postata omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Olisi mielenkiintoista tietää, millainen lapsi hän on ollut! Myös matkustelu olisi hyvä aihe, missä on käynyt, haluaisi käydä jne. Mieleeni tuli myös yksi hieman erilainen idea, nimittäin armeijapostaus! Topias voisi kertoa meille naisille, millaista armeijassa oikeasti on. Odotan innolla topiaksen postauksia!

Avatar

– Esineet joita ilman et voisi elää (5kpl)
– Päivä kanssani
– Videoita
– Treenivinkkejä

Avatar

Topias voisi vaikka ironisesti kirjoittaa jotain sun vanhempia postauksia uusiksi omasta näkökulmasta.

Sitten voisi olla video, jossa levität kaikki sun meikit esille ja Topias meikkaa sut.

Sitten mua kiinnostaisi lukea nuoren isän vinkit tuleville nuorille isille. Mikä on ollut hyvää, mihin kannattaa varautua?

Joku äijäpostaus miehisistä asioista vastapainoksi.

Kuvapostaus siitä, kun lapset koristelee kipsin.

Parisuhdevinkkejä naisille. Myös hyväksitodetut lahjavinkit miehille on usein ajankohtaisia.

Yleistä tajunnanvirtaa jostain ilmiöstä. Voi olla perheeseen tai parisuhteeseen liittyvä.

Sitten voisitte tehdä postausparin, eli esim kerrotte yhdestä ja samasta päivästä omasta näkökulmastanne.

Niksipirkka-tyyppinen postaus.

Parhaat sarjat Netflixissä/parhaat pelit tmv tuote-/palveluarviot.

Avatar

Moikka!

Topias voisi kirjoittaa oman näkemyksensä teidän arjesta ja elämästä, niistä raskaistakin asioista, kuinka hän näkee ja kokee ne. Ja tästä blogin pariin siirtymisestä ylipäätään ja asioista jotka ovat siihen johtaneet.

Avatar

Ymmärrän todella hyvin tunteen, että miksei joskus tapahtuisi jotain hyvää jo..

Meidän perheeseen saatiin vuosi sitten jouluna peräti kaksi syöpädiagnoosia peräkkäisinä päivinä. Diagnooseja seurasi hoidot – toisen ne paransi, mutta valitettavasti saatiin keväällä tieto että papan keuhkosyöpää ei voida leikata tai muutoinkaan enää hoitaa. Sen jälkeen itse henkisesti valmistautui jo siihen, että pappa elää viimeisiä päiviä, viikkoja ja kuukausia. Jokainen tapaaminen jäi erityisenä mieleen ja paljon koitettiinkin puhua muusta, kuin sairaudesta. Jokaista sairaalareissua pelättiin, kunnes vointi yhtäkkiä joulukuussa sitten romahti äkillisesti ja pappa pääsi lepoon ❤️

Syöpien rinnalle vielä lemmikkien menetystä, muutama syöpä lisää tuttava&perhepiirissä ja niinkin pieniä asioita, kuin auton hajoaminen osa kerrallaan kuukauden välein tai hylätty suoritus tentissä. Vaikka oman mielenterveyden olen kokenut vahvaksi, alkaa tässä myös voimat loppua ja pienet asiat tuntuu vaikeilta käsitellä. On tullut myös huomattua, että ilon aiheista on vaikeampi iloita ja saada sitä jaksamista. Jotenkin olisi vaan niin loman tarpeessa tästä kaikesta…

Tsemppiä siis vaan kovasti teidän perheelle – perheestä ja keskustelemisesta saa paljon voimavaroja. On vain elettävä hetki kerrallaan, mutta itseä on auttanut eteenpäin myös pitkäaikaiset tavoitteet, mitä yritän saavuttaa. Toivottavasti saatte iloa niistä pienistä arjen jutuista: lapsien naurusta, auringosta ulkona, narskuvasta lumesta ja vaikka alkavista hömppäsarjoista. Toivon että teilläkin huono tuuri kääntyisi jo parempaan, avoimuus auttaa elämässä eteenpäin 🙂

Topiakselle vielä postausaiheita:
– isyys: miltä tuntui tulla isäksi (nuorena), millainen haluaa olla isänä, synnytys ja neuvolat isän näkökulmasta
– lasten päivän asut isän stailaamana
– päivä kuvina tai videona
– omat harrastukset, miten rentoutuu
– ajatuksia työttömyydestä ja sairaudesta perheessä
– topiaksen bravuurit keittiössä
– how to do – kotiin ja vaikkapa autoon liittyviä juttuja, tai miten ne miesten työt pitääkään tehdä
– missä olette 10v päästä
– bloggaajan miehenä eläminen, risut&ruusut

Avatar

Tsemppiä, ja kiitokset HYVÄSTÄ blogista.
Aina kiinnostavaa luettavaa. 🙂

Topiakselle:

Miten koet blogin pidon vaikuttavan elämäänne ?

Avatar

Mulla kiinnostais tosi paljon nähä Topiaksen työhön liittyviä juttuja. Erityisesti niitä töitä, mitä hän on tehnyt!:)

Tsemppiä ihan älyttömästi! Kyllä kaikki asiat vielä kääntyy parhain päin, kunhan jaksatte taistella! Ootte vahvoja ja pystytte siihen! Ootte ajatuksissa ja rukouksissa mukana<3 !

Avatar

Luen aina silloin tällöin blogiasi ja tuli nyt taas lukaistua tämä postaus. Sain ihan hullun idean, mutta se taitaa jäädä toteuttamatta pitkän välimatkan takia :/ En tiedä miksi, mutta oon ajatellut teidän asuvan pk-seudulla ja olisin tarjonnut apua kodinhoitoon ja lastenhoitoon. Tätä kommenttia ei tarvii julkaista 😀 Tuntuu tyhmälle, kun ei pääse toteuttamaan tätä. Mutta lähetän teille halit ja tsemppiä jatkoon!

Avatar

Tsemppiä! Täälläkin päässä on paska osunut tuulettimeen ihan kiitettävästi viimeisen vuoden aikana, tosin nyt tuntuu vihdoin helpottavan jokaisella osa-alueella… Kyllä teillekin taas paremmat ajat koittaa!

Ja hei, topiakselta videopostauksia!!!!! Ihan vaikka jotain pieniä klippejä touhuista lasten kanssa, olis tosi kiva.

Avatar

Paljon voimia ja tsemppiä teille! ♡
-Teidän päivä miehen/isän näkökulmasta (kuvat myös Topiaksen ottamia)
-ajatuksia isyydestä
-kysymys postaus olis kiva
-postaus Topiaksen harrastuksista yms… 🙂

Avatar

Teillä on rankat ajat menossa, mutta ei tuosta voi olla, kuin suunta ylös päin! Jaksamisia koko porukalle <3 Ja hienoa, että mieskin alkaa bloggaamaan ja hienoa, että hänellä on rinnalla toinen ihminen, jolle tämä on tuttua puuhaa, niin on apu ja neuvo lähellä 🙂 Mua myös kiinnostaisi kuulla isän ajatuksia isyydestä ja sen kohokohdista. Saisi jotain vertauskuvaa siihen, millä tavalla isät kokevat sen perhe-elämän ja kokevatko samalla tavalla, kuin äidit. Ja tietysti tänne voi tuntemuksiaan purkaa. Se auttaa aina ja aina on joku, joka osaa antaa sitä vertaistukea 🙂

Avatar

Moikka!
Ikävää, että teillä on vaikeaa mutta olen saanut niin paljon apua blogistasi joten yritän auttaa omalta osaltani!

1. Jos topias saisi matkustaa minne tahansa minkälaisen matkan hän suunnittelisi perheelleen?
2. Millaisia harrastuksia hän on harrastanut?
3. Minkälaista kasvatusmetodia topias noudattaa ja minkälaisia lapsia hän haluaisi lapsistanne kasvavan?
4. Saavatko lapset olla lapsia riittävän kauan? Ehtivätkö lapset leikkiä tarpeeksi? (Yleisellä tasolla)
5. Mikä on muovannut topiaksesta sellaisen ihmisen kun hän on nyt?

Avatar

Arkijuttuja vaikka mitä tänään tapahtui, sit olisko teillä arjen keskellä jotkut juhat järjestettävänä? Entäs joku resepti, jota Topias tykkää kokata?

Avatar

Moi Topias! Kiva ku alotat myös kirjottaa, vaikka syy kirjoittamiseen onkin ikävämpi :/ Voisitko tehdä postauksen, johon lisäilet kuvia itsestäsi vuosien varrella. ”Miten olen muuttunut kymmenessä vuodessa?” Tai kertoa jotain esim. teiniajoista tai lapsuusmuistoista 🙂

Avatar

Oli niin paljon pitkiä kommentteja etten jaksanut lukea mikäli tätä ideaa on kanssa jo ehdotettu mutta jos topiakselle tulis mieleen kaikkia teidän lasten hauskoja letkautuksia (onko tää sana? Siis heittoja, lausahduksia) mitä on tullut 🙂

Avatar

Paljon tsemppiä teidän perheelle <3 Tämä bloggaus ideahan on aivan loistava! Tossa olikin niin paljon kommentteja että en jaksa lähteä selaamaan, mutta olisi hauska lukea ihan arkisista asioista mies näkökulmasta. Puuhista lasten kanssa, hänen ajatuksia isyydestä ja vaikkapa rankasta vauvavuodesta? Varmasti palaan lukemaan 🙂

Avatar

Paljon tsemppiä perheellenne. <3
Topiakselle postausideana ainakin treeni + lisäravinnevinkkejä (miehiltä saa aina parhaat vinkit)
Yllätä poikaystävä-postaus (miten yllättää oma mies)
10 random faktaa sinusta

Avatar

Paljon tsemppiä arkeen!! Innolla odottelen Topiaksen postauksia. Vähän uutta ja erilaista, vaihtelu tekee hyvää. Pikkuhiljaa eteenpäin Emilia 🙂

Avatar

Harmi että trillä on nyt niin vaikeaa! Muistakaa että vaikeina aikoina voi rukoilla apua. Hän on aina särkyneiden lähellä.

Tää on ihana blogi. Topias voisi kirjoittaa vaikkapa omasta tyylistään tai hänen näkemyksestä siitä millainen ihminen olet 🙂

Avatar

Moikka Emilia ja Topias,
ensiksi haluan sanoa sinulle Emilia, että tämä blogisi on ihan paras kaikista blogeista ja pitkään olen lukijanasi ollut. Blogistasi huokuu aitous ja oma tyylisi. Huomaa että kirjoitat blogia niin itsellesi kuin lukijallekin. Etenkin minusta on hienoa huomata kuinka sinut olet sairautesi kanssa ja haluat jakaa sen myös monille lukijoille. Sitä ei moni tekisi. Mutta sinä oletkin erilainen. <3 Sinulla on ihana mies kun tähän ryhtyy auttaakseen koko perhettä. Toivotan sinulle paljon voimia ja haleja!

Topias, mahtavaa että olet lähtenyt tähän blogimaailmaan mukaan ja etenkin Emilian kuntoutumisen kannalta. Ajattelin muiden kommentteja lukiessa ettei ehkä ole ihan helpointa lähteä alkuun kirjoittamaan perheenne arjesta tai isyydestä. Joten minulle tuli muutama idea mieleeni joista en muista Emilian kirjoittaneen (tai ainakaan niin useasti);
- olen itse juuri muuttanut Turkuun ja vähän hukassa täällä vielä, joten olisi ihanaa lukea hyviä vinkkejä Turun parhaista ravintoloista, nähtävyyksistä, tapahtumista..mitä vain, mikä olisi Turusta hyvä tietää
- pidätkö autoista? Tämä ei ehkä ihan joka naisen suosikkiaihe ole mutta itseä ainakin kiinnostaisi. Eli voisit esim. kertoa nykyisestä autostanne ja millaisesta autosta haaveilet / olisi lapsiperheelle hyvä.
- voisit esitellä tekemiäsi kädentöitä kotiin
Tsemppiä kirjoittamiseen! 🙂

Avatar

Olette ihana pari. Sinä Emilia olet esimerkillisen rohkea, avoin, aito oma itsesi. Osaatte hienosti elää ja tukea toisianne vaikeuksien keskelläkin. Vinkkejä Topiakselle: Mikä teitä yhdistää, samankaltaisuudet? Mikä teissä on erilaista, toisia täydentävää? Jos Topias rohkenee, voisiko kertoa omia henk.koht. kipupisteitä jos niitä on, tai on ollut. Ei tietenkään jos ei koe hyväksi paljastaa niitä. Voisitteko kertoa niitä asioita mitä toisissanne arvostatte?

Avatar

Olis kiva kuulla Topiaksen kokemuksia isäksi tulemisesta ja teidän suhteen alkamisesta. Kiitos blogista ja hurjasta zempistä mikä sulla on kaikesta huolimatta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä