Matkalla kouluun: Visuaalinen konsepti

Neljästä ennakkotehtävästä tämä oli ehdottomasti vaikein! Mainonnan suunnittelussa voi suuntautua projektipäälliköksi, AD:ksi tai copywriteriksi. Projektipäällikkö on ehdottomasti se mun juttu, mutta kouluun päästäksesi täytyy hallita myös AD:n hommat ja se on mun suurin heikkous. En osaa yhtään piirtää, enkä käyttää koneella visuaalisia suunnitteluohjelmia. Tämän tehtävän julkaiseminen vähän nolottaa, koska se on aika alkeellinen! Etenkin kun se on vielä tehty niin nopeasti, mutta eipä mulla ajankaan kanssa olisi hirveästi enempää lahjoja tohon AD:n hommaan… Nolostus sivuun, julkaisen tämän silti!

Tehtävänanto
Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla, vaikkapa älypuhelimen ominaisuuksia hyödyntämällä.

Olet mukana tiimissä, joka on päättänyt perustaa yhteisön, geokätköilyseuran, jolle tarvitaan nimi, tunnus ja viestintää varten visuaalinen konsepti. Miltä tuo konsepti näyttäisi ja mitä elementtejä siihen mielestäsi kuuluisi? Keitä tavoittelet seuraan jäseniksi?

Toteutustapa

  • tee geokätkeilyseurasi konseptista enintään 5-sivuinen kuvallinen esitys, jonka tallennat palautusta varten PDF-muotoon, tiedoston maksimikoko 10 Mb
  • voit liittää kuviin kommentoivia ja selittäviä tekstejä
  • tekotapa on vapaa, kynä on yhtä hyvä väline kuin tietokone.

Arviointikriteerit

  • visuaalisen kokonaisuuden hahmottaminen
  • kuvallinen ideointikyky.

12

 

3

 

4

Että tällaista…. Joo, mua ei ole AD:n lahjoilla siunattu, mutta koska tähtään projektipäälliköksi, en niitä tule hirveästi todellisuudessa tarvitsemaan. Kouluun päästäkseni pitäisi kuitenkin vähän oppia niitä. Olisiko ideoita, mistä lähteä opettelemaan? Ostin talvella kirjan, jonka avulla olen vähän opetellut piirtämään, mutta tänä vuonna sille ei tullut ennakkotehtävissä tarvetta. Pääsykokeissa tosin varmasti joutuu taas piirtämään, jos sinne asti pääsen!

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Mulle ei ihan samaa tullut mieleen, mutta Suvi sun kommentti sai mut nauramaan ääneen, joten oli pakko vastata 😀 😀 😀 Kiitos!

Avatar

Himokätköilijä täällä moikka! Pakko oli sen verran tulla kommentoimaan, että perhekätköt viittaa kätkösarjaan, joka on tarkoitettu perheille. On kirkkokätköjä, kaupunkikätköjä, nollapistekätköjä, perhekätköjä ja niin edelleen. Eli nuo nimi ei ole kovin osuva näin kätköilijän näkökulmasta! Mutta tsemppiä pääsykokeisiin! Sen ois kannattanut olla perhekätköilijät!

Avatar

Tämä oli kyllä tosi kivasti tehty. Itse kun vähän ymmärrän jotain geokätköilystä, niin ymmärsin tästä enemmän kuin edellisestä tehtävästä 😀

Avatar

Hmm, en sanoisin kyllä, että AD:n tärkein taito olisi piirtäminen. Olen sitä mieltä, että AD:n ei tarvitse välttämättä osata piirtää ollenkaan – visuaalinen silmä riittää. AD:than ovat vastuussa esimerksiksi lehtien taitosta (ulkonäöstä). Kannattaa alkaa lukemaan lehtiä uudella näkökulmalla – jätä sisältö sivuun ja keskity lehtien ulkonäköön. Oikella taitolla on todella paljon vaikutusta lukukokemukseen. Taitto vaikuttaa myös lehden herättämiin mielipiteisiin. Huono taitto voi herättää ärsytystä ja turhautumista. Taittoon kuuluu mm. tekstien asettelu, fontit, kuvat, sijoittelu jne. Toinen vinkki on tutustua erilaisiin nettisivuihin ja niiden ulkonäköön. Kannattaa myös lukea Steve Krugin kirja ”Älä pakota minua ajattelemaan”. Menee toki vähän teknisemmälle user experience -puolelle, mutta todella selkeäsi kirjoitettu opus, joka käsittelee hyvin nettisivujen käyttäjäystävällisyyttä. Samoja juttuja voi soveltaa hyvin myös lehtiin. 🙂

Ja mitä sinun tehtävääsi tulee, fontti olisi sopinut paremmin tehostefontiksi eli otsikoihin, iskulauseisiin jne. Kun fonttia on paljon putkeen se on todella sekavan näköistä – ei houkuttele lukemaan oikeastaan ollenkaan tuota pitkää tekstinpätkää. Olisi ollut mukava nähdä enemmän väriä, kuvat olisivat tuoneet niitä lisää!

Avatar

Mun eli sellasen ihmisen joka ei näistä hirveesti ymmärrä silmään näyttää hyvältä. Ensimmäiseen kommenttiin sanoisin, että en usko ton nimen haittaavaan, kun ei tässä tehtävässä ollu vissiin tarkotus perehtyä siihen itse geokätköilyn teoriatietoon.. Tehtävässä tulee hyvin esille sun monipuolinen ideointitapa.

Avatar

Mun mies on AD ja ihailen aina, miten se ensinnäkin keksii kaikkea ja sitten vielä ostaa toteuttaa ne kuvat, nettisivut tai mitä lie keksiikään. Arvostan aivan järjettömän paljon nykyään tuota ammattia/titteliä, kun olen tajunnut, miten haastavaa duunia se on. <3

Avatar

Can’t help mut perhekätköistä tuli mieleen et yhdistys kätkee perheitä 😀 Paperittomat siirtolaiset turvaan turkulaisiin kellareihin! Muuten oli oikein mainiota :peukku:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä