Muksupuksut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okei. Ei  ne oikeasti ole aina ihan näin rauhallisia kun näiden kuvien seesteinen fiilis antaa ymmärtää. Mutta ei se todellisuus kyllä hirveän kaukana ole! Nimittäin perhetyöntekijätkin tänään taas ihmettelivät, että meidän lapset on kyllä maailman kilteimpiä ja rauhallisimpia. On niilläkin ne päivät, kun tavarat lentää, huudetaan ja tönitään, mutta suurimman osan ajasta nämä sisarukset ovat kyllä aika kilttejä pikkumuruja. Tai muksupuksuja, niinkuin Topias jostain syystä aina sanoo. Meillä on nyt muuten ohi tämä lastenhuollon perhetyön kuuden viikon arvointijakso ja perhetyöntekijät, sosiaalityöntekijä ja me itse tulimme siihen tulokseen, että näistä käynneistä on niin paljon apua, että niitä kannattaa ehdottomasti jatkaa. Jatkossa meillä käy perhetyöntekijät aina 1-2 kertaa viikossa, nyt on siis käynyt kerran viikossa. Ollaan yhdessä maksettu laskuja, tehty ostoslistoja, käyty kaupassa, siivottu, juteltu ja kerrottu heppajuttuja. Tavoite ja tarkoitus on se, että oppisin taas tekemään itsenäisesti kaikkia niitä asioita, mitkä on alkanut ahdistaa. Tämän päiväinen kerta ei mennyt niin hyvin, kun juteltiin mulle tosi vaikeista asioista ja mulle tuli vähän kurja olo, enkä sitten oikein jaksanut enää keskittyä mihinkään muuhun. Tämä OCD:sta irrottaminen on niin vaikeaa! Tuntuu välillä tosi raskaalta, kun kaikki yrittävät tsempata mua parantumaan, mutta itse en tunne olevani siihen valmis. Ymmärrän, että kaikki tarkoittavat vain hyvää, mutta toivoisin ihmisten pystyvän jotenkin ymmärtämään sitä itse, kuinka vaikeaa tällaisessa elämäntilanteessa voi olla päästää irti niistä tavoista ja jutuista, jotka tuovat sulle sitä harvinasta turvallisuudentunnetta. Vähän kun riisuisin itseni alasti epävarmana teininä koululuokan edessä. Tai laittaisin silmät kiinni moottoritiellä. Siltä se tuntuu luopua OCD:sta.

Onneksi meidän perhetyöntekijät tosiaan on aivan ihania! Olen niin onnellinen, että uskalsin hakea apua ja toivottavasti olen teillekin onnistunut välittämään sen fiiliksen, että lastensuojelu ei todellakaan ole mikään iso paha susi, tai asia, jota pitäisi hävetä.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Meillä alusta alkaen käyny perhetyö. Eka 2 ihmistä kävi tosi usein viikon aikana. Nyt oli sitten yksi 1-2 kertaa viikossa. Nyt ei ole kuukauteen käynyt koska lapsi hoidossa ja me ollaan töissä ja tarvetta ei ole ollut. 🙂 sillon kun kävi niin auttoi kodin siivouksessa ja pyykissä sekä ulkoili lapsen kanssa vaunuillen. Apu tuli tarpeeseen koska olin tosi väsynyt.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä