Emilia 2.0

Huhhuh millaiset pari viikkoa mulla on ollut. Mutta arvatkaas mitä? Ne on ollut positiivisella tavalla huhhuh. On ollut stressiä ja kiirettä ja vaikka mitä ahdituksen aiheita ja haasteita, mutta olen selvinnyt kaikesta niin kuin ”normaalit ihmiset”. Tämän kuluneen kahden viikon aikana olen saanut huomata, että voin jo selkeästi paljon paremmin!

Tulin juuri kotiin pressipäiviltä Helsingistä, jossa yövyin päästäkseni kahtena päivänä kiertämään pr-toimistoja. En ole käynyt missään pr-tilaisuuksissa kuukausikausiin, mutta nyt onnistuin toteuttamaan yhden näistä tavoitteista, joita ollaan yhdessä lastensuojelun perhetyön kanssa tehty. Sen työn tavoite kun on tukea minua pystymään tekemään taas asioita, jotka ennen olivat minulle normaaleja. En ole aikohin käynyt Helsingissä duunihommissa, koska olen kokenut olevani niin lihava, etten kehtaa poistua kotoa. Nyt kuitenkin tsemppasin itseäni ja onnistuin viettämään suhteellisen stressittömät kaksi päivää pr-hommiin panostaen. Teki niin hyvää päästä pitkästä aikaa inspiroitumaan syksyn uutuuksista ja nähdä kaikkia tuttuja. Sain kokea ihan hurjan määrän tukea ja tsemppiä näiden kahden päivän aikana ja olen taas astetta kiitollisempi tästä upeasta työstä ja kaikista ihanista ihmisistä, joita olen sen kautta päässyt tapaamaan.

Olen näiden parin viikon aikana käynyt kaksi kertaa lääkärissä, ratsastanut neljä kertaa, lakannut kynnet kaksi kertaa, meikannut melkein joka päivä, pessyt hampaat JOKA PÄIVÄ (masentuneena se ei ole mikään itsestäänselvyys), ollut kuvauksissa, käynyt kaksi kertaa Helsingissä, käynyt luennoimassa, herkutellut tosi vähän, tehnyt viisi kamppista, siivonnut perhetyöntekijöiden kanssa, tehnyt donitseja, käynyt kampaajalla, kutonut, kerrannut saksaa, uusinut kaikki tyynyt ja vaikka mitä muuta.

12965898_1731043087173502_1135096368_n

Ette oikeasti osaa arvatakaan, kuinka onnellinen mä nyt olen. Olen vihdoinkin parantumassa, vihdoinkin näen oikeasti konkreettisia muutoksia joka päivä. Sitä on pitkään ajatellut, että kyllä tää tästä. Mutta nyt mä tiedän, että kyllä tää tästä. Alan muistuttaa sitä tuttua Emiliaa joka päivä enemmän ja enemmän. Nyt olen viime viikkoina keskittynyt vain pitämään itsestäni huolta ja nauttimaan elämästä, mutta olen ihan varma, että tästä lähtien tämä muutos alkaa näkyä koko ajan enemmän myös täällä blogimaailmassa.

Tuhannet kiitokset teille kaikille kaikesta tuesta ja tsempistä näiden vaikeiden aikojen keskellä, ilman teidän ihania sanojanne olisin ollut tästä saamattomuudesta blogin suhteen vielä miljoona kertaa stressaantuneempi. Toivottavasti en joudu enää ikinä kirjoittamaan teille, että oloni on huonotunut taas. Sillon 19 -vuotiaana tätä blogia aloittaessa muistan sanoneeni usein jotain sinnepäin, että vähänkö mulla on ihan parhaat lukijat. Kontekstissa se ehkä kuulosti vähän teinimäiseltä ja hassulta, mutta ihan oikeesti on pakko sanoa.

Te tyypit siellä ruudun toisella puolella olette upeita. Kuinka monta kertaa näiden viimeisen vaikean parin vuoden aikana olenkaan itkenyt liikutuksesta teidän kommenttejanne lukiessa. Miten te jaksattekin tukea ja tsempata ihmistä, jota ette ole ikinä tavanneet? Koliikista tähän lopulliseen burnouttiin asti. Olette mulle aivan korvaamattomia ja toivottavasti pystyn jatkossa näyttämään sen myös paremmin, etenkin sen kommentteihin vastaamisen muodossa. Vastaamisen lopettaminen on harmittanut mua kaikista muutoksista eniten, mutta ihan varmasti olen pian jo taas sen verran oma itseni, että täällä pystyy taas toimimaan todellinen vuorovaikutus. <3

Kiitoskiitoskiitoskiitos ja aivan ihanaa lähestyvää viikonloppua teille kaikille!!

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Ihana kuulla, et sun elämäs alkaa olla kunnossa pikkuhiljaa! 🙂

Avatar

Oi ihana kuulla <3! Ite koin vähän aikaa sitten uupumuksen just kaiken homman, suorittamisen, stressaamisen ja vahvana pysymisen takia. Kun läheisellä rupesi menemään paremmin, sai ite romahtaa ja sitten se romahdus tulikin kunnolla. Masennus on katala tauti joka ei lähde sormia napsauttamalla, kiva että alkaa näkyy siulla tunnelin päässä valoa <3

Avatar

Ihana kuulla, että vointi tuntuu jo paljon paremmalta <3 Sua on huippua seurailla täällä blogin puolella ja aina tietyllä tavalla pettyy jos minkäännäköistä postausta ei ole ilmestynyt, haha 🙂 Hyvällätavalla siis. Toivottavasti jaksat myös pitää yllä aktiivisuutta täällä bloginpuolella!

Avatar

Kaikkea hyvää sulle Emilia,muista että kauneus lähtee sisältä ja se että sun ei tarvitse ollla tikun laiha ollaksesi onnellinen tai kaunis.Hyväksy itses sellaisena kun oot ja loppu tulee itsestään. Itse olen sitä mieltä että terveelliset elämäntavat ja yhtälailla elämästä nauttiminen menee käsikädessä.Nykypäivänä arvostellaan ja haukutaan niin paljon muita että ihmiset ei enää nää itseään vaan elävät muiden luuloissa ja mielipiteiden pelossa että meidän kaikkien pitäisi olla samanlaisia.

Avatar

Kuulostaapa ihanalta, että olet parantumaan päin! Tsemppiä sulle ja uskon, että ei vie kauaakaan niin oot taas ihana oma ittes

Avatar

Suuret tsempit edelleen <3 Hienoa, että alkaa näyttää valoisammalta, oot sä huippu!

Avatar

Ihana kuulla!! Vaikka elämän alamäkiä tulee välillä, sieltä pääsee aina ajan kanssa ylös!! 🙂 paljon tsemppiä tulevaan ❤❤

Avatar

Aivan ihana asia <3

Avatar

Muru <3

Avatar

Ihana lukea tälläistä Emilia! <3
Sun blogi on eka blogi jota koskaan oon alkanut kunnolla lukemaan. Ihan huippua, jos asiat ois parempaan päin. Ihan hirveesti tsemppiä, ja energiaa kevääseen. 🙂

Avatar

Ihana oli lukea näin hyväntuulinen päivitys! Itse olen vuosikausia kamppaillut oman minäkuvan kanssa. Välillä on jo hyviä päiviä tai jopa kausia (puhutaan viikoista, kuukausiata) ja välillä romahtaa taas pohjalle sättimään ja inhoamaan itseään. Itse olen saanut kuulla tsemppaavilta ihmisiltä mm. että ”se on vaan sun päässä”. Ööö, really? Siinäpä se juttu onkin! Olis nii paljo helpompaa ku se olis vaa muiden päässä 😀
Pikkuhiljaa kohti parempaa. Ihanaa kun on aikoja että voi tuntea itsensä kauniiksi ja olla ylpeä siitä että on just minä.
Paljon kaikkee hyvää sulle! Sä oot todella kaunis nainen sekä sisältä että ulkoa.

Avatar

Ihana lukea että voit taas paremmin <3 oon seurannut jo monta vuotta sun blogia ja nyt vasta ensimmäistä kertaa saan aikaiseksi kommentoida tänne 😀 sulla on ihana ja aito blogi ja sä oot oikeesti niin rohkea kun puhut asioista suoraan ja niiden oikeilla nimillä ja monesti tuntuu että voi itse samaistua moniin asioihin tai saada jollain tavalla vertaistukea joissain asioissa. Tulipas nyt sekavaa tekstiä mutta tässä sulla on ainakin yksi kestolukija 😀 tsemppiä sulle kaikkeen ja ihanaa kevättä <3

Avatar

Voi Emilia,ihana kuulla että sun elämä alkaa taas hymyillä! Tee nimenomaan nyt niitä asioita jotka susta tuntuu hyvältä ja tuo sulle iloa,elämä on tässä.<3 hurjasti tsemppiä ja aurinkoa päiviisi! Rohkenin kommentoimaan ensimmäistä kertaa,vaikka mukana on kuljettu jo monta vuotta.:)

Avatar

Hyvä Emilia! Uskon syvästi, että oot ollu tosi monelle vertaistukena näiden blogikirjotusten avulla niinä huonoinakin aikoina! <3 Tää on tosiaan mulleki ensimmäinen ja ainoa blogi mitä seuraan aktiivisesti! Vaikka oma elämä eroaa sun elämästä täysin niin sussa on vaan sitä jotain 😀 Itse olen tosin koko ikäni painoni kanssa kärsinyt ja vaikka meikäläisen paino on 2 vuoden aikana hurjasti noussut niin itsetunto on vaan kohentunut! Ennen normaalipainoisena en olis mennyt baarissa tanssilattialle tanssimaan, mutta nyt ylipainoisena tanssin koko hiton illan ja tunteella! 😀 Mun mielessä vaan yhtäkkiä tapahtu joku muutos ja toivon sitä samaa myös sullekkin! Tää tunne on ihana, kun on tyytyväinen itseensä <3

Avatar

Oon niin onnellinen sun puolesta! ❤️

Avatar

Hieno juttu että voit paremmin! 🙂 On myös hienoa kuulla, kuinka lastensuojelusta ja perhetyöstä on apua; niin moni parjaa heidän tekemää tärkeää työtä. Toivottavasti kuntoumisesi sujuu hyvin jatkossakin!

Muistathan kuitenkin, että kuntoutumisen polku on pitkä ja pienet takapakit ja vastoinkäymiset kuuluvat monesti asiaan. Kun asian tiedostaa, hetkellinen takapakki voi olla helpompi hyväksyä eikä suista ihmistä suoraan tummiin syviin vesiin. Luultavasti tiedätkin asian, mutta tästä tekstistä se ei vain välittynyt suoraan! 🙂 Omakohtaisesta kokemuksesta vain kumpuaa tämä huoli, sillä itse suorastaan huumaannuin yhtäkkisestä ”toipumisesta” ja hyppäsin suoraan siihen elämämään, jota elin ennen uupumistani. Kuten arvata saattaa, pudotus tuli nopeasti ja olin syvemmissä vesissä kuin ikinä sitä ennen. Kuntoutuminen alkoi alusta, mutta olin sillä kertaa viisaampi ja jarruttelin itseäni monessa suhteessa. Opettelin hyväksymään sen, että voimani ei riitä kaikkeen ja toteutan asioita pienissä erissä. Opettelen myös hyväksymään sitä, olen luonteeltani herkempi kuin haluaisin.

Tiedän asioistasi tasan sen verran, mitä blogin kautta välittyy ja niiden perusteella vain huolehdin täällä 🙂 Ulkopuolisen silmin vain näyttää siltä, että lyhyessä ajassa olet tehnyt paljon (paluu pr-juttuihin, hevosharrastus, laihdutusprojekti). Uudella tarmolla ja energilla tulee helposti haalittua liikaa vastuita! Voi olla, että tämä kommentti on aivan turhaa kaitsemista! Ehkä tässäkin tapauksessa kommenttini kertoo vain enemmän itsestäni kuin sinun tilanteestasi! 😀 Tämä on kuitenkin aidolla välittämisellä kirjoitettu eikä tarkoitukseni ole arvostella toimintaasi. Kuten sanoin, tiedän elämästäsi juurikin sen verran, mitä olet siitä halunnut näyttää. Hyvää kevään jatkoa! 🙂

Avatar

Toivon että alat hiljalleen arvostamaan itseäsi, niin sisältä kuin ulkoa!

Näin teidät viime viikolla kaupassa, siinä Prisman loisteputkivalaistuksessakin olit todella nätti ja hyvinvoivan näköinen! Ja teidän lapset ovat niin sööttejä!

Tsemppiä kevääseen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä