Here we go

Laitoin tänne aiemmin esille ennakkotehtäviäni ja vaikka siellä muutamat veikkailivat, ettei pääsykoekutsua irtoa näillä niin pääsin kuin pääsinkin pääsykokeisiin! Ennakkotehtäviä voit kurkata tästä, tästä, tästä ja tästä.

Luulin jo, etten saanut kutsua, mutta eilen illalla löysin sähköpostista sattumalta jo viime viikolla tulleen kutsun. En tajua, miten en ole huomannut sitä, olen joka päivä odottanut kutsua! Mutta onneksi huomasin nyt ajoissa, yo-todistus kun pitää lähettää sähköisesti 30.5. mennessä. Pääsykokeet alkavat 31.5. ja kestävät kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä mukana ovat kaikki kutsun saaneet 200 hakijaa, kakkos- ja kolmospäiville sitten karsitaan osa pois. Viime vuonna pääsin loppuun asti ja varasijalle 7, mikä oli mielestäni todella hieno suoritus. Ehkäpä tänä vuonna olen vaikka hakusijalla 3 ja ensi vuonna sitten pääsen sisään 😉

 

Hakijoita on media-alalle (mainonta, animaatio, elokuva) ollut tänä vuonna 872 ja pääsykokeissa tosiaan on paikalla noin 200 hakijaa. Mainonnan suunnittelun linjalle otetaan 20 opiskelijaa. Tämä on Turussa niin haluttu ala, että opiskelupaikan saaneet ottavat lähes poikkeuksetta paikan aina vastaan, ensimmäiseltäkään varasijalta tuskin tulee pääsemään sisään.

En oikein tiedä aionko mitenkään valmistautua kokeisiin, se ei taida olla oikein mahdollista, viime vuoden perusteella ainakaan. Pitää vaan nukkua hyvin ja muistaa eväät, ettei mikään häiritse sitä luovuutta, koska sitä siellä tarvitaan! Piirtäminen on edelleen se mun suurin heikkous, joten se vähän jännittää. Viime vuonna suoriuduin muista tehtävistä mielestäni hyvin, mutta piirtäminen….. Äh.

Mulla oli täällä juuri kevään kolmas mahatauti ja yritän nyt tänään ottaa ihan rennosti ja toipua rankasta vuorokaudesta, tosi ihanaa. Mutta palaillaan pian kunnon postauksen parissa! Ihanaa aurinkoista päivää kaikille!

Kommentit

8 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂

Avatar

Ei vitsi, paljon onnea ja tsemppiä pääsykokeisiin! 🙂

Avatar

oiii onnea pääsykokeisiin <3 mä rakastan opiskelua.. viime vuonna pääsin Helsingin yliopistoon ja tykkään siitä ihan sikana... jos ois mahdollista, niin opiskelisin ihan koko elämäni.. se on niin parasta 🙂

Avatar

Onnea! Itse valmistauduin taiteiden tiedekunnan pääsykokeisiin vain harjoittelemalla piirtämisen ja maalaamisen tekniikoita eli hain kirjastosta kirjoja, selailin niitä ja kokeilin itsekin tehdä jotain taiteellista. Piirtämistä ei voi oppia kuin tekemällä, joten jos aikaa on niin vaikka mallista yrittää ihmistä piirtää niin saa jonkinmoisen tatsin! 🙂

Avatar

Ei vitsit, ikävä toi mahatauti. Niitä on tuntunu olevan liikkeellä koko kevään :/ ja upee homma et sait pääsykoekutsun, pidetään sormia ja varpaita ristissä että pääsisit jatkoon!

Avatar

Jeeeee!!! Onnea pääsykokeisiin ja mahataudit on aina inhottavia….

Avatar

HYVÄ EMPPU! Näytä niille. 🙂 <3

Avatar

eli ainakin sitä piirtämistä voit treenata! 🙂
maailman hassuinta lukea näitä pääsykoejuttuja, kun itse olin viime vuonna samassa tilanteessa (eri ala) ja nyt, vuoden opiskelleena, mietin lähinnä jotain pääsykokeiden valvomisia.
tsemppiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä