Elämäni läskinä

Olen löytänyt elämästä hirveästi uusia puolia nyt kun olen sekä painoindeksin ja vaatekoon, että peilikuvan puolesta ylipainoinen. Ja valitettavasti yksikään näistä uusista puolista ei ole kyllä todellakaan positiivinen. Tässäpä teille viisi ärsyttävää puolta lihavan ihmisen elämästä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Ei voi käyttää hameita tai mekkoja. Tai shortseja. Siis oikeasti, aivan järkyttävää. Reidet hankaa heti sukkahousujen kadottua niin pahasti yhteen, että parin tunnin jälkeen sisäreidet ovat palaneet ihan kirkkaanpunaisiksi ja täyteen rakkuloita. Siinä ei sitten kävellekään viikkoon. Ainoa vaihtoehto on käyttää hameiden alla pyöräilyshortseja, talkki tai mikään muukaan ei ole auttanut. Sain tästä esimakua viime kesän Kreikan reissulla, mutta tänä vuonna olen jo niin paljon lihavampi, että ongelma alkoi jo keväällä, kun taas viime vuonna sen laukaisi kuumuus ja hikoilu.

2. Huvipuistolaitteissa oikeasti sattuu istua, kun ei mahdu siihen penkkiin kunnolla. Särkänniemen uusi laite X oli tosi jees, mutta ne G-voimat otti ihan sairaan kipeästi näihin mun reisien sivuihin, jotka ei mahtunut kokonaan kyytiin. Auts auts auts.

3. Jos vaatteiden löytäminen oli kurvikkaana vaikeaa, on se nyt kurvikkaana JA lihavana mahdotonta. Löysin tossa viime viikolla ensimmäiset housut varmaan vuoteen. Kokoa VIISIKYMMENTÄ. Kyllä, viisikymmentä. Housut on tällä hetkellä pienennettävänä, koska siinä missä peppuni on näköjään kokoa 50, vyötärön koko on kasvanut koosta 36 vain kokoon 38-40. Toivon pääseväni pian noutamaan housut, koska tosiaan tämä hameiden käyttäminen on aika ärsyttävää!

4. Stringit eivät enää sovi. Olen käyttänyt nelisen vuotta lähes ainoastaan niitä Cubuksen kassoilta löytyviä ota 3 maksa 2 stringejä. Eivät näy vaatteiden läpi ja sopivat hyvin urheiluun, eivätkä ole samantien vaossa. Mutta näköjään ne eivät sovikaan lihaville, sillä nyt ne ovat koko ajan niin syvällä vaossa, että jonain päivänä ne vielä jäävät sinne lopullisesti.

5. Saat koko ajan kuulla, että ei sun mitään tarvitse laihduttaa. No kun KYLLÄ TARVITSEE. Olen ylipainoinen, vaikka minulle kuinka sanottaisiin, että näytän hyvältä näin, se ei saa painoani laskemaan. Ylipaino on epäterveellistä, enkä viihdy kropassani näin. Voi olla, että jonkun mielestä näytän hyvältä juuri näin, mutta omasta mielestäni en ja oma mielipide on tärkein. Kunhan itse tuntee olonsa hyväksi kropassaan niin kaikki on hyvin. On ärsyttävää joutua aina selittelemään, miksi haluan laihduttaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osaako kukaan samaistua näihin? Vai olenko ainoa tämän ärsytykseni kanssa?

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

Voin niin samaistua tähän! Olen pienestä pitäen ollut lyhyt ja pyöreähkö eli ”isompi” kuin muut, mutta vuosi sitten kesällä koin henkisesti raskaan ”tapahtuman” minkä jälkeen kiloja on vain tullut lisää. Tiedostan ongelmani sekä läheiseni huomauttelee asiasta, mutta en vaan saa sitä vaihdetta päälle että saisin kiloja karistettua. Motivaatio liikkumiseen puuttuu. Olisi kiva kuulla vinkkejä siihen!

Avatar

Mä niin samaistun tohon viimeiseen! Itse en ole koskaan ollut painoindeksin mukaan ylipainoinen, mutta olen se kuuluisa ”laihaläski” 😀 kaikki jaksavat hokea, ettei sun tarvitse laihduttaa/kiinteyttää/muuttua mitenkään, vaikka oma hyvinvointini on paremmalla mallilla, kun olen hyvässä kunnossa 😀

Avatar

Voin kyllä todellakin samaistua. Niinku olisin ite kirjoittanut ton tekstin!

Avatar

Mä niin tiedän ton viimeisen kohdan tunteen…kaikki aina kehuu että oot just hyvä tollasena ja haluisin itekki olla sun kokonen. Ja yleensä nämä ihmiset ovat joko sinua monta kertaa pienempiä tai sinun kokoisia ja haukkuvat itseään lihavaksi. En väitä että olisin jotenkin todella lihava, mutta eikös tärkeintä ole että viihtyy itse omassa kropassaan ja sellaista fiilistä ei itsellä tällä hetkellä ole. Tsemppiä sinulle laihdutukseen täällä yritän itse kamppailla saman kanssa vaikka minulla se on vain siitä esim. lenkille lähdöstä kiinni. Olet yksi parhaimmista bloggaajista !! <3

Avatar

Voin lohduttaa, myös minulla normaalikokoisella hankaa reidet yhteen jos on hame tms ilman sukkahousuja tai pyöräilyshortseja:D Kerran sen sain kokea pahemman kerran kun sukkahousut repesivät baarireissun aikana haaruksista ja kotimatka oli kävellen reilu 2km. Ei aamulla paljoa naurattanut kun sai kävellä jalat harallaan ettei vaan osu reidet yhteen.. 😀 ja tätä tuskaa jatkui viikon verran!

Avatar

Samaistun kyllä! :/ valitettavasti. Oot Emppu kaunis. ❤️ täälä kovaa ahdistusta siitä, kun paino vain nousee nousemistaan.. 2013 vuodesta tullut liki 20kg painoa, järkkyä.. Tsemppiä ja kaikkea hyvää jatkoon. ❤️

Avatar

I feel you. Tunikat ja leggarit on lähestulkoon ainoa asukokonaisuus jota voin käyttää.. pitäis pudottaa painoa mutta kun ei löydy motivaatiota, ei sitten yhtään…

Avatar

Hei Emilia, sinä ihana nainen ❤️ Minä niiiiiiiin samaistun näihin fiiliksiin, varsinkin nyt kun olo on taas turvonneempi… Ikinä en ole mikään langanlaiha ollutkaan, mutta sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan jonka seurauksena kiloja tuli vielä melkein 20 päälle… Tissiä ja persettä löyty siinä samalla viime syksynä vähän enemmän ja monet sanoi että ”ei sun tarvii laihuttaa näytät hyvältä noin”, mutta juuri se olo mikä itsellä oli oli niin raskas! Vajiksesta johtuen oli myös masentuneisuutta eli painonpudotus ja hallinta ei ihan helppoa. Vaikka paino pudonnutkin niin silti vieläkin kamppailen ylimääräisten kilojen kanssa ja varsinkin tämä kesä nyt ahdistaa… Mutta täytyy sanoa että on ihana, että sinä kirjoitat tätä blogia niin rehellisesti ja avoimesti! Saan niin paljon enemmän irti sinun kirjoituksistasi kun yhdestäkään överifitnessblogista, joita olen laihutushuuruissani yrittänyt lukea. Tsemppiä sinulle jatkoon, olet todella kaunis, rohkea ja upea nainen! ❤️ Pitkään blogejasi seuranneena arvostus sinua kohtaan on vain kasvanut jatkuvasti. Ihanaa, että vielä löytyy näitä aitojakin ihmisiä eikä kaikki ole pelkästään ”kiiltokuvablogeja”.

Avatar

Kuvissa näytät hyvältä.

Avatar

Et ole ainoa!! Itsellä samat ongelmat nyt kun kesä tuli ja pitäisi taas kulkea kevyemmissä vaatteissa .. Huoh! Ps. Näytät kivalta tuossa asussa! 🙂

Avatar

Kohta yksi!!! Tämä on nyt jo kolmas kesä, kun kärsin reisien hankaamisesta yhteen ja se on niin raivostuttavaa. Shortseja ei voi käyttää ja rakastamani mekot ja hameet käy vain pyöräilyshortsien kanssa. Laihduttaminen tuntuu vain niin vaikealta… Sinä näytät kyllä superhyvältä, mutta kokemuksesta tiedän, että se oma tuntemus on tärkein.

Avatar

Ah, niin tuttua! Eniten tympii tuo reisien hinkkaaminen ja muutenki sellanen yleinen ”oon liian iso ja muhkura kaikkiin kesävaatteisiin”-olo 😀

Avatar

Hei Emilia, pahoihin jopa hieman mieleni kun puhuit tuosta reisien hankaamisesta! Se ei ole vain lihavien ja ylipainoisten ongelma vaan usko pois myös laihojen ongelma. Olen koko ikäni harrastanut luistelua jonka vuoksi reidet ovat suuret lihasmassan takia ja kyllä vain kärsin samaisesta ongelmasta 🙂 muualta kropasta olenkin hyvin pieni ja painolta alipainoinen. Pisti vain silmään tuollainen yleistäminen.

Emilia Huttunen

Niin no minähän tässä puhuin ihan vaan omista kokemuksistani, harmi jos pahoitit mielesi! Käy kyllä järkeen, että lihaksikkailla varmasti on sama ongelma!

Avatar

Kuvista päätellen olet mua pienempi, Mutta en pidä itseäni läskinä, eikä mulla ole mitään noista ongelmista. :O
Oletko vaan osannut poseerata niin laihistellen, että näytät kuvissa 10-20 kg pienemmältä kuin olet? 😮

Avatar

Voin täysin samaistua tähän

Avatar

Hei mistä ihan oikeesti läski saa ostettua pyöräilyshortsit? Koko joku 52 😀 haluisin käyttää mekkoja myös…

Avatar

Voi ei, nauratti ihan hirveesti toi lausahdus että stringit jää vakoon lopullisesti Ite en oo myöskään yläasteen jälkeen käyttäny ollenkaan, koska ne ei vaan sovi mun kropalle.. Ja sit myös kaverit sanoo et miks et käytä kun ne on niin hyviä.. Niimpä niin, te ette ookkaan ylipainoisia Ja reisien hinkkaus on ehkä kamalinta ikinä.. Olin joskus muutama vuos takaperin Teneriffalla ja mulle tuli niin pahat haavat/rakkulat jalkoihin, että itkin kun jouduin kävelemään.. Samoja fiiliksiä siis kun sulla!

Avatar

Tohon reisien hinkkaamiseen auttaa kun levittää reisiin dödöä! Ainakin mulla, mikään muu ei tunnu auttavan paitsi just sukkahousut/pyöräilyshortsit, mut tota dödöjuttua testasin ja se toimi:)

Avatar

Olet kaunis ja harmittaa kun joudut puhumaan noin ja ajattelet noin mutta uskon ettei se ole kivaa. Olet ollut joskus mahtavassa kunnossa, pääset sinne kyllä. Se vain ottaa aikaa ja menet pienin askelin kohti sitä. Se työ palkitaan kyllä 🙂 ihan hurjasti tsemppiä. Olet vahva ja pystyt siihen, muista se

Avatar

Allekirjoitan täysin jokaisen kohdan :’) Paitsi että minulle kukaan ei sano, ettei minun tarvitsisi laihduttaa – päinvastoin :’D Olen tällä hetkellä lihavampi, kuin koskaan aikaisemmin ja tunnen oloni oikeasti ihan kauheaksi. Vaatekoko on 44-46 ja imetys liimannut läskit kroppaan niin, että teinpä mitä tahansa, puntarin viisari ei värähdä mihinkään suuntaan (ei onneksi siis myöskään nouse). Tuntuu, että kesäksi on vaikea löytää kivoja vaatteita, koska kaikki kesävaatteet ”paljastavat liikaa”… Huoh.

Minusta näytät tosi hyvältä 🙂 Yritä olla itsellesi armollinen. Minä myisin sieluni vaikka saatanalle, jos saisin sinun kroppasi…

Avatar

Samaistun niin tuohon reisien hinkaamiseen ja ettei sopivia housuja löydy! Mulla on aina reisistä ja perseestä housut piukat (ratkee muuten housut helposti heti vetskarin alta jos huonoa kangasta) ja sitten vyötärö jää höröttämään rumasti.

Reidet hinkaa sitten taas aina yhteen jos on lyhyemmät shortsit tai sitten hame. Leggareiden ja pyöräilyshortsien käyttö ahdistaa oikeasti ku on kunnolla kuuma ilma. +30c sit sulla on pikkarit, leggarit ja shortsit. yyyyyyyyh 🙁

Nyt oon alkanut käyttämään sellasia ihan super ohuita sukkahousuja. Ne on kivempi vaihtoehto. Lisäksi moni ihminen on kehunut, että miten voi olla jollain noin tasaisen väriset jalat. xDDDD Otan kehun vastaan ja nyökyttelen. 😀

Haluaisin oppia pukeutumaan yhtä hyvin kun sä pukeudut! Vaikka kiloja on tullut niin sulla on aina nätisti istuvat vaatteet ja jotenkin tasapainoinen kokonaisuus. Tajusin juuri, että multa löytyy ihan tuollaiset samanlaiset vaatteet kaapista, kun sulla on noissa kuvissa päällä. Pitää kokeilla yhdistää ne!

Avatar

Heippa! Tohon ensimmäiseen kohtaan.. kuulin juuri, että apteekista saatavasta Linola voiteesta on ollut hyötyä tuohon jalkojen yhteen hinkkaamiseen 🙂 kokeile, jos d

Avatar

Niin siis kokeile, jos siitä olisi apua 🙂 mukavaa kesää 🙂

Avatar

Ex-läskinä (onkohan näin edes korrektia kirjoittaa?) voin erittäin hyvin samaistua useampaakin tunteistasi.

Siis erityisesti se kesävaateongelma, se oli mitä kamalinta! Hameen kanssa reidet on rakkuloilla ja shortseja ei ainakaan meikäläisen pohkeilla paljoa pidetty, bikineistä nyt puhumattakaan. 😀

Ja mitä tulee tuohon viimeiseen, ”ei sun mitään tartte laihduttaa” – se tuli kuultua aikamonelta suunnalta, tai ainakin se sellanen ”no oo tyytyväinen kroppaas”, ihankun se olis syntyny sellaseks mikä se sillä hetkellä oli. Tosiasia kun on et me voidaan itse päättää aika paljon meidän lihaksesta ja läskistä, vaikka leveät hartiat tai lantion oliskin lähinnä geneettistä.

Avatar

Samaistuin kyllä aivan jokaiseen kohtaan! Minäkun pelkäsin olevani ainut ongelmieni kanssa… 😀
Mahtava blogi, sait uuden seuraajan!:)

Avatar

Oi kyllä samaistun! Vaikken olekkaan kurvikas vaan pelkästään ylipainoinen. Housujen löytäminen on hankalampaa kuin neulan löytäminen heinäsuovasta ja sitten se tuska kun on aivan sairaan kuuma ja haluaisit käyttää hametta tai shortseja mutta se tietäis sitten sitä ettei siitä omalta pihalta lähetä sooloilemaan minnekään jos haluaa vielä huomennakin kävellä.
Myöskin se että about jokainen jolle on tullu sanottua että aikoo laihduttaa niin sanoo ettei tarvitse ja että pitäis hyväksyä ittensä just sellaisena kun on… Kiitos mutta ei kiitos.

Avatar

Itse ylipainoisena ”XL- naisena” voin kertoa tehokkaan ja ennen kaikkea TOIMIVAN konstin tuohon reisien hankaamiseen: kookosöljy. Sitä kun sivelet sisäreisiin, niin ei tarvitse 5 minuutin kävelyn jälkeen kulkea jalat haralleen, vaan teho kestää koko päivän. Testattu sekä Suomen että Kreikan helteissä 😀 Ja on tuon käsittelyn jälkeen loppu päivästä sileät sisäreiden. Usko mua 🙂

Avatar

samaistun iin tuohon ykköseen.

Avatar

Pakko ekaa kertaa kommentoida. Todella hienoa, että joku puhuu tälleen lihavuuden huonoista puolista. Vaikka näytätkin upealta tuollaisena, niin se on totta ettei se lihavuus ole oikeasti terveellistä ihmiselle. Musta ihan huippua lukea oikeesti konkreettisia esimerkkejä miksi ylipaino vaikeuttaa elämää, lisäö omaakin motivaatiota painonpudotukseen ja -hallintaan. Tsemppiä sulle 🙂

Avatar

Hei täällä ruurun toisessa päässä kokenu just noo samat ja yli painoo kans kertynyt,ja se torella ikävää jos oot just uuret leggikset ostanu niin ei montaa päivää kun ne haarojen välistä rikki ja sitten kun meet vaate kauppaan tai löyrät kirppiksestä kivan vaateen niin eikö ne oo jotain m tai s kokoa 🙁

Avatar

Samaistuin aivan täysillä tuohon ensimmäiseen, siihen kivuliaaseen ja pahannäköiseen ihottumaan sisäreisissä! Älä siis huoli, siitä kärsin hellekeleillä myös minä, ja se tulee nimenomaan kun hikoilleet reiteni osuvat jatkuvasti toisiinsa – vaikka painoindeksini on 20,2. kiva. 😀

Hurjasti tsemppiä terveellisyyteen sulle, Emilia! Oon seurannut blogejasi ja instagramiasi useita vuosia ja oot niin mun idoli! Kiitos siitä. :*

Avatar

Toi viitoskohta on kyllä just niin raivostuttavaa. Ite olen lievästi ylipainoinen, suvussa sydäntauteja ja kakkostyypin diabetestä, sokeriarvot mullakin vähän heittelee, joten lääkäri käski lisätä liikuntaa ja pudottaa painoa. Nyt jos jollekin sanoo, että yritän laihduttaa, alkaa heti toi ”ei sun tarvii”. Vaikka jo peilikin näyttää, että maha on kuin raskaana olevalla ja jenkkakahvat pullistelee vyötäröllä. Pahin on anoppi, joka tyrkyttää kahvipöydässä keksiä ja pullaa, kaikkee pitäis syödä, ja jos sanoo, että yritän syödä vähemmän makeaa, niin sit se kauhistelee että ethän sä ole lihava! Itse ajattelen terveyttäni.

Avatar

1. kohtaan sen verran.. käyttäkää pitempiä sortseja, ei muuten hankaa! kai ne semmosilla pikkusortseilla jotka ei peitä mitää nii hankaa! zizzissä on kivoja!

Emilia Huttunen

Ei muuten auta 😀 Pitkät shortsit nousee ylös kävellessä

Avatar

Mulle juuri toi reisien hankautuminen oli se herätys, että nyt olen ylipainoinen. Olen aina ollut pyöreä, mutta raskauden ja vauvavuoden jälkimainingeissa ensimmäistä kertaa lihava ja bmi yli 30. En ole aikoihin viihtynyt kropassani, mutta nyt kun ylipaino aiheuttaa oikeasti ongelmia (=reisien hankautuminen) onnistun toivottavasti laihduttamaan. Harmi että itsekuria mulla ei ole yhtään 🙁

Avatar

Tää oli jotenkin hellyyttävä, ihana postaus…. Tästä jotenkin huokui kivampi asenne laihduttamiseen kuin joistain muista postauksistasi, vaikket säästellytkään sanoja läskiydestäsi puhuessasi. Mutta siis tarkoitan, että tässä oli vähän sellaista huumoriotetta, ei tullut sellainen olo että inhoat ITSEÄSI, vaikka inhoatkin läskejäsi. Blogiasi seuranneena mulla on välillä paha mieli siitä, että syömishäiriötaustasi ja painon jojoilun perusteella sulla on varmaan hyvin samantapainen ajatusmaailma kuin itselläni on aina ollut, sairastan edelleen syömishäiriötä ja se on vienyt elämästäni paljon hyvää. Niin siksi tää postaus kolahti kun tuntui, että suhtaudut itseesi sopivan kevyesti tässä. Toivon että et stressaa liikaa oikeastikaan, laihduttaa voi ilman itseinhoakin! Sinulla on läskiä, sinä et ole läski 🙂

Ja näytät ihanalta, olet NIIN kaunis, ja paraneva vointisi tulee loistamaan sinust kilometrin päähän ja korostamaan kauneuttasi entisestään:)

Avatar

Me oltiin just lomareisulla ja ku mulläkin ylimääräistä löytyy, ni tuli esille yks ikävä tai ehkä vähän hauskanki juttu, mistä tuli mirleen heti tää postaus ! Meinaan rusketus rajat. Mun selkä on raidallinen ku otin selkään aurinkoo niim, et nojailin käsin ja läskit oli ihan rytyssä. Etupuoli sit taas ruskettu pötsin päältä korkeimmasta kohasta ja kyljet ihan valkoset. En tiä pitäiskö itkee vai nauraa ja suuret tsempit laihdutukseen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä