Mitä antaa päiväkodin tädeille?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä vuonna meidän päiväkodin hoitajien muistamiset jakautuu kahteen osaan, kun ensimmäistä kertaa on kaksi lasta päiväkodissa! En ole ikinä jouluna vienyt tädeille mitään, mutta keväällä tahdon aina kiittää hoitajia kuluneesta vuodesta, etenkin kun kesän aikana ryhmien rakenna aina muuttuu. Pidän kovasti kaikista meidän lasten päiväkotitädeista, mutta tiedän, että lapset rakastavat heitä. Lapset viettävät kuitenkin 16 päivää kuukaudessa päiväkodissa, tottakai niistä hoitajista tulee todella tärkeitä. Ja haluan sen sanallisen kiitoksen lisäksi aina antaa jotain pientä, jonka avulla on hyvä muistuttaa, kuinka paljon heidän työtään oikeasti arvostamme. Huomenna on lasten viimeinen päiväkotipäivä ja aamulla viedään tällaiset lahjat mukanamme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avan ryhmään lähtee neljälle hoitajalle yhteinen paketti kahvitaukoihin! Tästä löytyy tuorepuristettua appelsiinimehua, italialaista kahvia, mansikka-raparperi -teetä, Marianne -karkkeja, erilaisia pähkinöitä, kasvissipsejä, myslipatukoita, erilaisia raakapatukoita, Frezza -juomia, kivennäisvesiä ja suklaata. Vein Avan ensimmäisenä vuotena vastaavan paketin ja viime vuonna sitten taas keittiö -aiheiset muistamiset, joten tänä vuonna ajattelin taas viedä tällaisen. Itse ainakin päiväkodissa työskennellessä olin aina ihan onnessani, kun oli kahvitauolla jotain ihanaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nompulla sitten taas on kolme hoitajaa ja heille viedään Iittalan Kastehelmi -tuikkukipot Fazerin uutuussuklaalla siivitettynä. Musta nämä ihanat kipot ovat tosi ajattomat, tyylikkäät ja vähän joka kotiin sopivat, joten en usko niiden jäävän nurkkiin pyörimään. Tai ainakin toivon! Ensi vuonna tehdään sitten toistepäin, että Nompun ryhmään menee herkkukori ja Avan hoitajille yksittäiset lahjat 🙂

Mitä teillä viedään päiväkotiin tai kouluun? Vai viedäänkö mitään?

Kommentit

45 kommenttia
Avatar

Tädittely on usein vanhemmilta opittua, harva lapsi kutsuu päiväkodissa tuntematontakaan tädiksi vaan useimmiten kuuluu ”hei aikuinen!” 🙂 Lapsen sanomat tädittelyt vielä ymmärtää mutta vanhempien sanomana koen sen alentavana. Jos ryhmän aikuiset pysyvät vuoden tai edes puolen vuoden ajan samana, on mun mielestä kohteliasta käyttää etunimeä. Sen toki ymmärrän ettei kaikkien sijaisten ja harjottelijoiden nimiä aina opi muistamaan.

Avatar

Kivat paketit teiltä lähtee päiväkodille! 🙂
Me ostettiin pienet peltirasiat ja leivottiin niihin keksejä itse sisällöksi. Poika vielä askarteli kortit hoitajille. Jotain halusin myöa keväällä viedä kiitokseksi hyvästä hoidosta.

Avatar

Moikka! Musta olisi mukava että meitä ei kutsuttaisi ”tädeiksi” vaan lastentarhanopettajiksi ja lastenhoitajiksi. Olen itse lto ja tuo tädittely tuntuu ikävältä :/ Ja paras muistaminen on vaikka ajatuksella kirjoitettu kortti kiitoksineen, mutta itse en odota mitään toimintakauden jälkeen 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos Viivi 🙂

Jenni, olen nyt jo hetken miettinyt, miten tähän vastaisin, mutta vastaan nyt ihan suoraan 😀 Päiväkoti-ikäiset lapset ovat PIENIÄ lapsia, eivät he ymmärrä mitään mistään lastentarhaopettajista ja lastenhoitajista. Heille kaikki henkilökunta on tätejä. Ja silloin, kun kerran oli miesharjoittelija ryhmässä, tämä oli setä. Tottakai siis me vanhemmatkin puhutaan tädeistä ja sedistä. Ihan yhtälailla täältä löytyy päiväkodin tätien lisäksi kaupan tätejä, lääkäritätejä (joihin lasketaan myös hoitajat), lapsiparkin tätejä, bussin setiä jne. Kyllä minä sen tiedän, että lastemme ryhmistä löytyy eri ammattinimikkeellä toimivaa henkilökuntaa, mutta lastenhoidon ammattilaisina luotan heidän ymmärtävän, miksi heitä tädeiksi sanotaan 🙂

Avatar

Vaikka kuinka lastentarhanopettaja olenkin, mua saa täditellä 33-vuoden iästä huolimatta. Toiset sanoo kaikkia opettajiksi (myös hoitajia), sekin sopii. Osa kutsuu nimellä – käy sekin!

En ymmärrä kuka kaipaa statuksensa nostatusta tällä tavoin, kyllä ne ammatilliset teot puhuvat puolestaan..

Avatar

Meillä päiväkodin tätejä ei täditellä vaan kutsutaan aikuisiksi jos puhutaan yleisellä tasolla 🙂 Selkeesti päikyssä on aikuiset ja lapset. Mutta koska kyseessä on pieni paikka, kaikkia puhutellaan aina nimillä.
Isoissa laitoksissa täti/setä nimitys on varmaan osuva kun henkilökunta saattaa vaihtua useinkin.

Avatar

Pakko sanoa, että olipa hyvä vastaus sinulta Emilia! jäin vähän myös miettimään, liekö kommentoija on edes oikeasti lastentarhanopettaja, jos ei tuommosta asiaa ymmärrä.

Lahjat on mun mielestä tosi onnistuneet!

Avatar

Hieman ohi aiheesta mut mä en ite ainakaa henkilökohtasesti voi sietää et lapsille kaikkia ihmisiä täditellään ja seditellään. Ite oon kaupassa töissä ja on helvetin inhottavan kuullosta et mua täditellään. Mä en oo kenenkään niiden täti joten ei tarvitse täditellä. Mielummin sanoo myyjä.

Avatar

Kyllä minulle lastentarhanopettajat ja hoitajat ovat tätejä ja setiä. Itse en ole alalla töissä, mutta olen ollut esim. kaupankassalla ja ihan yhtälailla siellä puhutaan tädeistä ja sedistä lapsille.. Itse olin kuitenkin 18 v kun minua on täditelty kaupankassalla. Onko tämä kenties kolaus omalle itsetunnolle jos ei muistetakaan mainita sitä lastentarhanopettajaa vaan kutsutaan ”vain” tädiksi..? Tiedä häntä, mutta näin meillä menetellään eikä kukaan lasten päiväkodissa ole moisesta huomauttanut tai suuttunut.

Avatar

Itse päiväkotitätinä arvostan eniten lasten itse tekemiä asioita, oli sen sitten kortti, piirustus/taulu, askarreltu koriste-esine j.n. Myös sellaiset yksinkertaiset hemmottelulahjat kuten hyvänlaatuinen teepakkaus, suihkusaippua, tuoksukynttilä, suklaa etc ovat loistavia lahjoja. Itse koen että tärkeintä kuitenkin on se, että olen onnistunut työssäni ja että lapset ovat oppineet minulta hyviä eväitä elämään, ja tulevat muistamaan minut vuosienkin päästä 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos ihan oikean päiväkotitädin mielipiteestä! 😀 Jotenkin sitä on aina yrittänyt välttää itse tehtyjä juttuja, kun yleensä tunnutaan ajattelevan, että sitten on nurkat täynnä krääsää, eikä hoitajat oikeasti välitä niistä. Mutta on ihanaa kuulla, että sinä ainakin tunnut välittävän hoitamistasi lapsista, kun pidät heidän tekeleistäänkin! 🙂

Avatar

Aivan älyttömän hienot ja käytännölliset lahjat oot keksiny. Oisin itse äärettömän onnellinen noista.

Emilia Huttunen

Voi kiitos! 🙂

Avatar

avian ihania lahjoja! Nämä ovat aivan parhaita! toivottavasti kaikki ” tädit” arvostavat! Mä ainakin arvostan tuollaisia lahjoja!!

Emilia Huttunen

Kiitos, meidän kaikki hoitajat on kyllä ihania, että uskon heidän arvostavan! 🙂

Avatar

Meillä vielä suunniteluasteella, mitä viedään. Tyttärellä tosiaan vika hoitopäivä 10.6. ja hoitajia olisi 3, joten yksittäisiä lahjoja olen ajatellut… Ehkä joku ihan perus kahvipaketit ja itseleivotut sämpylät sekä tyttären tekemät kortit -linjaa olen suunnitellut 🙂

Emilia Huttunen

Nam, sämpylät kuulostaa ihanalta! Yksi lahjaidea, mitä mietin taannoin torilla kävellessäni oli, että olisin kerännyt kaikille tädeille korillisen torin tuoreita suomalaisia herkkuja 🙂

Avatar

Ihana idea❤

Avatar

Uskoisin ja toivoisin että teidän lasten ryhmissä ei ole vaan hoitajia vaan myös lastentarhanopettaja! Opettajalla ja hoitajalla on kuitenkin eroa vaikka ulospäin ei siltä näyttäisikään! Opettaja on kuitenkin vastuussa tiimistä ja pedagogisesta kasvatuksesta!
lääkäreitäkin varmaan ärsyttäisi jos heitä kutsuttaisiin sairaanhoitajaksi 😉

Avatar

Jos bloggaaja blogissaan puhuu lastensa tarhasta ja tarhan henkilökunnasta, niin musta on kyllä ihan okei viitata heihin vain hoitajina. Kai nyt kaikki tietää, että tarhassa on töissä sekä hoitajia että opettajia, mutta itse ainakin puhun aina hoitajista. Luulisi kaikkien sen ymmärtävän, ettei aina jaksa selvittää onko ne työntekijät nyt hoitajia vai opettajia ja kumpi nimike pitäisi tekstissä mainita.

Avatar

voi tsiisus näiden kanssa 😀 kyllä ne opettajatkin siellä lapsia ihan yhtälailla hoitavat 😉 ihme pilkunnussimista, ja mitä ylempänä olleeseen kommenttiin tulee, niin eipä haittaa minuakaan tuo tädittely t. 19v päikkyTÄTI 😀

Avatar

Opettajalla on pedagoginen vastuu mutta kaikilla on velvollisuus hyvän pedagogiikan toteutumisesta ryhmässä. Opettajalla ei ole yksin vastuuta tiimistä! Ja se että joku on paperilla opettaja ei tarkoita että hän olisi automaattisesti hyvä pedagogi tai osaisi ajatella tiimin parasta itsekään en pidä tädittelystä vaan olemme kaikki aikuisia ja kasvattajia.

Avatar

Ihme hierarkia ajattelua tämmönen. Onhan se ammattinimike eri ja työnkuvakin ehkä vähän eri (ainakin lääkäri-sh erotuksella). Mutta aika herkkähipiäinen saa olla, jos nostaa itsensä loukkausasemaan kun joku nimittää väärällä nimikkeellä. Onko kaupassakin tradenomi ja lukiolainen?

Avatar

Ai oot ollu päiväkodissa töissä. Enpä tiennytkään 🙂
Olitko pitkään ja missä tehtävässä?

Avatar

Näin päikkäritätinä voin sanoa et ihan super ihanat lahjat

Avatar

Aivan ihanat paketit olet keksinyt! Tuo herkkukori etenkin…ihanaa kun se koostuu muustakin kuin pelkästä sokeripitoisesta herkusta 🙂

Avatar

Ihanat lahjat, joista huomaa heti, että on mietitty huolella! <3 Kyllä ne päikkäriTÄDITKIN varmasti tykkäävät siitä, kun saavat arvostusta myös lasten vanhemmilta!

Ihanaa kesää teille! <3

Avatar

Täti ja tarha. Ihanaa suomalaiseen kulttuuriin juuttunutta päiväkotisanastoa. Lastentarhat kun meiltä lakkautettiin jo 70-luvulla…
Entä tuo ”täti” sitten. Nykyään se ei enää omaan korvaa särähdä, mutta nuorempana kyllä pisti korvaan. Täti. Itse en kaipaa ammattinimikkeen korostamista. Etunimellä puhuttelu tuntuu luontevimmalta, ja jos puhutaan useammasta, tulee lasten kanssa puhuttua meilläkin aikuisista. ”Ryhmän aikuiset” tai ”päiväkodin aikuiset”.

Kivat lahjat olit kasannut! Niistä näkyy se tärkein – olet todella ajatellut!
Omien lasteni tärkeitä aikuisia muistetaan tänä vuonna taimi ja yrttikasseilla.

Avatar

Moikka!
Mielettömän kivat lahjat ootte antanu henkilökunnalle, näkee että on ajatuksella tehty 🙂
Olin ite töissä avustajana päiväkodissa ja tuli kyllä aina hyvä mieli ku näki miten vanhemmat arvostaa sun työtä.
Kiinnitin huomiota noihin ”hoitaja” ja ”täti” sanoihin. Ymmärrän toki pointin että lapsille on helpompi sanoa että kaikki ovat hoitajia, mutta tädittely kuulostaa vähän alentavalta. Ihan sama vaikka kyseessä olisikin lastenhoitaja, opettaja tai avustaja. Kyseessä on kuitenkin tiimi aikuisia jotka ovat kaikki käyneet koulutuksen tehdääkseen tavattoman tärkeetä työtä.
Opiskelen itse lastentarhanopettajaksi ja vaikka lapsille ei ehkä tittelit merkitsekään mitään, niin luulisi että heidän vanhemmilleen sillä on väliä. Tää blogi on varmasti kirjoitettu aikuisille nii eiköhän siinä voida käyttää oikeita nimikkeitä.
Ja lapsille voi hyvin sanoa lastenhoitaja tai opettaja.

Avatar

Ylemmässä kommentissa sanottiin, että pienet lapset eivät erota opettajia, hoitajia tai muita ”tätejä” toisistaan. Tämä on lapsien täydellistä aliarviointia!

Pieni lapsi on erityisen hyvä huomioimaan ja lajittelemaan asioita ja ihmisiä ominaisuuksien perusteella. Myöhemmällä iällä tämä ei ole välttämättä enää niin helppoa (esimerkiksi kasvonpiirteet ja erilaiset kasvit), ja sen takia kaikkia ihmisistä kasvien kautta arkkitehtuuriin tulisikin tarkastella ominaisuuksien kautta ja käyttää oikeita nimityksiä.

Voin taata, että oikein rakentuneessa päiväkodin ryhmän tiimistä lapsi tunnistaa kaikkien aikuisten roolin. Lapselle voi jopa olla outoa, että kaikkia sanotaan tädeiksi, kun jonkun tehtävänä on rehdä ruoka, toisen siivota, kolmannen tukea yhtä ryhmän lasta, seuraava on paikalla vain kuukauden. Jonka jälkeen tulee vielä hoitajat ja opettajat – molemmilla on tärkeä, erilainen tehtävä.

Avatar

Mä en ainakaan muista omilta päiväkotiajoilta, kuin johtajan, keittiötädit ja hoitajat.

Avatar

Kai ne lapset tädeiksi kutsuu, jos vanhemmat niin opettaa! Mun poika kutsuu hoitajiaan ihan omilla nimillä tai aikuisiksi, ihan niinkuin ryhmän muutkin lapset.

Kyllä mulla tulee nouseman niskakarvat pystyyn jos joku erehtyy mua parikymppistä nuorta lastenhoitajaa tädiksi kutsumaan, onneksi jokainen lapsi on tajunnut ihan omalla nimellä kutsua tai aikuiseksi.

Mut toi tädittely taitaa olla sit joku mm. turkulaisten juttu? Onneksi Keski-Uudellamaalla ei sellasta opeteta.

Avatar

Minäkin inhoan tädittelyä:/Ja lapset kutsuvatkin minua etunimelläni.Vanhemmat usein sanovat,vie tädille ,anna tädille jne.Vanhemmilta tädittely opittu.Eivät lapset meitä tädeiksi kutsu.Lahjat ovat superkivat ja ajatuksella mietityt!

Avatar

Vien perhepäivähoitajalle kesäkassin, johon ostin juuriharjan, mäntysuopaa, pyykkipoikia, pöytäliinan painoja jne. Kukan tilalla vien ananaksen ☺ omilta oppilailta ehkä mieleenpainuvimpia on ollut vuorimännyn taimet, kasvohoito, perennat… Itsellä suklaalahjat menevät muihin suihin, mutta toki jos tietää saajan pitävän niin mikä ettei. Muistaminen ylipäätään tuntuu mielestäni kivalle. Oli se sitten luonnonkukkakimppu tai lahjakortti.

Avatar

Tädittelyyn haluun kans puuttua 😀 Ite oon alle 3v lasten ryhmissäki huomannu, miten lapset erottaa opet ja hoitajat. Yleensä kaikkia kutsutaan nimillä tai aikuisiksi/opeiksi. Ainaki mä itte uutena työntekijä oon puhunu muiden ryhmien aikuisista lapsille opeina ”Mee kysymään opelta” jollen oo nimee tienny ja niin tekee lapsetki. 4-5v lapset taas paremmin tiedostaa kuka on ryhmän ope ja kutsuuki hoitajia yleens etunimellä ku opeja opeina tai etunimillä.

En tädittelyst loukkaantuis, mut kyl ope/aikuinen kuulostaa kivemmalt 🙂 Lapset käyttää sitä sanaa/nimee, joka heille opetetaan.

Avatar

En yleensä kommentoi tämänkaltaisiin blogikeskusteluihin, mutta nyt ajattelin ajankuluksi kommentoida itsekin.

Täytyy sanoa, että keskustelu vaikuttaa tavallaan melko huvittavalta:

Itse Emilian postausta lukiessani en edes kiinnittänyt huomiota siihen, että hän käytti sanoja ”täti” ja ”tarha”. Näin, koska ne ovat hyvin arkikielisiä ilmaisuja päiväkodista ja sen henkilökunnasta. Siksi niihin tarttuminen tuntui jokseenkin huvittavalta.

Toiseksi, tämä nykyisin hyvin yleinen pikkumaisuus erilaisten oikeakielisten ilmaisujen suhteen tuntuu usein melko huvittavalta. On tottakai sanomattakin selvää, että esim. tämä klassinen ei-vaaleasta ihonväristä käytetty nimitys on loukkaava eikä näin ollen olekaan rinnastettavissa erilaisista ammattiryhmistä käytettyihin ”vääriin” nimikkeisiin. Välillä tuntuu, että useat suhteellisen matala-palkkaiset, pääosin naisten ammattialat pyrkivät kohottamaan statustaan juuri tarttumalla näihin ”vääriin” nimityksiin tai kehittämällä uusia, arvokkaammalta kuullostavia ammattinimkkeitä kuten siistijä, suuhygienisti jne. Tämän asian esille tuominen ei liity kuitenkaan itse tehdyn työn arvoon, koska on sanomattakin selvää, että esim. ilman siivoojia hukkuisimme tiedät kyllä mihin.

Ehkä useissa päiväkodeissa henkilökuntaa kutsutaan aikuisiksi, mutta täytyy sanoa, että tämä nimike on myös neutraaliudessaan melkoisen kylmä. Jos ”täti” -nimike tuntuu jotenkin loukkaavalta, niin ehkä sitten on parempi käyttää päiväkodissa henkilökunnankin kohdalla heidän omia nimiään.

Ja käytänkö itse ”täti” sanaa lapsen kanssa puhuessani? Lähinnä ainoastaan silloin, kun puhumme sukulaistädistä. Yleensä vieraista ihmisistä käytämme useimmin nimikkeitä ”nainen” ja ”mies”.

Avatar

Nyt kyllä särähti!! Toivottavasti tiedät, että suuhygienisti on oma ammattiryhmänsä, eikä uusi nimitys hammashoitajalle. Suuhygienisti työskentelee yksin ja nimitys on ollut käytössä jo 20 vuotta! Ei se ole mitään itsetunnon pönkittämistä -on täytynyt keksiä nimi, joka erottuu hammaslääkäreistä ja hammashoitajista. Argh että ärsyttää kun ihmiset sekoilevat ammattinimikkeissä. Itse ainakin olen ylpeä joka ikisestä koulutuksestani enkä todellakaan ole ikinä ollut ”se ja se täti” kenellekään, tädittely on opittu vanhemmilta eikä se tule lapsilta luonnostaan.

Avatar

No, ERITTÄIN hyvin tiedän, että suuhygienisti ei ole hammashoitaja! Toin esille nämä kaksi ammattiryhmää juuri siksi, että ne molemmat ovat itselleni tuttuja. Ja enhän omassa kommentissani edes sivulauseessa tuonut esille tätä, että luulisin niiden olevan sama asia. Eli ollaanpa tarkkoja! 🙂

Tuli vielä mieleen sekin, että ei ole ihme, että arkikielessä ihmiset puhuu lastentarhasta, koska on olemassa ammattiryhmä nimeltään LASTENTARHAopettaja. Tässä kohtaa jos missä voisi olla aiheellista pohtia ammattinimikkeen päivittämistä!

Avatar

Lisäykseksi vielä, että aiemmin suuhygienistithän olivat erikoishammashoitajia eli erottuivat jo tällä ammattinimikkeellä hammashoitajista. Voidaan siis pohtia, miksi haluttiin vaihtaa nimike suuhygienistiksi ja onko se yleensäkään ollenkaan se paras nimike kuvaamaan ks. ammattialaa!

Avatar

Todellakin, suuhygienisti on aivan erillinen ammattiryhmänsä – ei siis hammashoitaja tai hammaslääkäri. Tästä syystä heitä myös kutsutaan suuhygienisteiksi. Loogista eikö? Ei lähihoitajaakaan kutsuta sairaanhoitajaksi.

Avatar

Tähän voisin kommentoida samaa kuin edellä ja vielä lisätä, että uskoisin monien sairaalassa olevien potilaiden kutsuvan sekä lähihoitajia että sairaanhoitajia yleisesti hoitajiksi ilman että henkilökunta alkaa korjailemaan heille mistä ammattiryhmästä on kyse. Sama pätee lienee päiväkodissa lastenhoitajien ja lastentarhaopettajien kohdalla: sekä lapsille että aikuisille he ovat kuitenkin yleisesti päiväkodin henkilökuntaa, hoitajia, tätejä jne.

Avatar

Pakko kommentoida tätä keskustelua. Minulle on jäänyt omasta lapsuudesta mieleen se, että päiväkotien aikuisia ei saanut kutsua opettajaksi. Jos sattui opettajaksi sanomaan tuli vastaukseksi, että koulussa on opettajia. Muistan, että ihmettelin tätä jo lapsena.
Nykyään kutsun lasten hoitajia pääasiassa lapsille omilla nimillä, mutta jos en tiedä nimeä niin sitten kutsun aikuiseksi tai hoitajaksi. En kyllä koskaan ole ajatellut, ettei saisi tädiksi kutsua.
Ihanat lahjat hoitajille. Täytyy ensi kerralla muistaa tuo yhteislahja. Tällä kertaa viemme kerhon hoitajille itsetehdyn jalkakuorinta – aineen ja kynsilakat 🙂

Avatar

Kivan näköiset lahjat! Jos olisin lahjan saaja niin tykkäisin kovasti 🙂

Mä itse vierastan noita tuikkukippo yms. lahjojen ostamista. Mistä tietää haluaako lahjan saaja sellaista kotiinsa? Onhan ne nättejä, mutta jos ite ei kerää niitä niin sitten siellä kotona hengailee hyllyssä yksinäinen tuikkukippo. Nuo ei ihan joka sisustukseen sovi.

Meillä menee opelle ja ippen hoitajille itsetehtyjä jalkakylpypaloja. Ja ehkä ostan teetä siihen kaveriksi pakettiin. 🙂

Avatar

Tuppasi huvittamaan että kommenttiboksissa takerrutaan taas itse postauksen kannalta toissijaisiin asioihin. 😀 no, sinänsä voin ymmärtää joidenkin ärsyyntymisen, mutta kuitenkin…

Todella upeat lahjat olet valinnut! Työskentelen itse lastentarhanopettajana ja kyllä ilahtuisin noista kovasti. Toisaalta, en halua olettaa tai ylläpitää sellaista kulttuuria, että lahjoja ”pitäisi” antaa, mutta jos joku antaa, onhan se hieno ele. Varsinkin kahvihuoneeseen tulevassa yhteislahjassa on ideaa. Siinä on se hyvä puoli, että kun lahjan saa useampi, sen voi myös jakaa luovasti. Olen monelle asialle allerginen, mutta tuollaisessa lahjassa voi sitten jättää ne syötävät, joita ei itse voi syödä, muiden syötäviksi. 🙂

Niin, tuosta lahjojen antamiskulttuurista piti vielä jotakin kirjoittaa… Olen huomannut, että vuosi vuodelta sosiaalinen paine (etenkin sosiaalisen median vaikutuksesta) on kasvanut ja lahjojen koko ja arvo samassa suhteessa. Toisaalta myös eriarvoisuus lisääntyy ja läheskään kaikilla ei ole edes varaa ylimääräisiin lahjoihin. Jos lasten jokaiselle hoitajalle antaisi 10€ lahjan, niin kahdella lapsella (jolla kummallakin kolme hoitajaa) se olisi jo 60€ täysin ylimääräistä menoa! Sillä summalla kävisi jo koko perheellä ihan hyvin syömässä jossakin raflassa. Tällaisina aikoina ei oikeasti niin monilla ole edes varaa siihen… Siksi en halua osaltani olla luomassa paineita lahjomiskulttuuriin, syyllistymisen aiheita kun on jo tarpeeksi tässä maailmassa muutenkin.

Avatar

Ihanat lahjat kyllä!
Itse päiväkodissa ollessani, just tuollaset ois niin parhaita!
Ja tosta tätitelystä.. Kyllä sairaalassakin työskennellessäni olin aina ”hoitaja täti” eikä haitannut yhtään 😀
Ihanaa kesää teille! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä